John van den Heuvel: ‘Signalen zijn ernstig’ en wil onafhankelijk onderzoek naar The Voice
Connect with us

Celeberties

John van den Heuvel: ‘Signalen zijn ernstig’ en wil onafhankelijk onderzoek naar The Voice

Misdaadverslaggever John van den Heuvel is niet verbaasd over de berichten van seksueel grensoverschrijdend gedrag en machtsmisbruik bij The Voice of Holland. In Ook Goeiemorgen zegt hij dat er onafhankelijk onderzoek moet komen: “We praten nog over verdenkingen, maar de signalen zijn ernstig.”

John is wel verbaasd over de advocaten die in onder meer Shownieuws en RTL Boulevard hun opwachting maakten om over de zaak te praten. Hij vindt dat er erg veel aandacht uitgaat naar de BN’ers die beschuldigd worden van wangedrag. “Het gaat er natuurlijk primair om wat slachtoffers hebben ervaren. Hoe die ernaar kijken. Hoe hun levens misschien kapot zijn gemaakt of heel erg bemoeilijkt zijn”, aldus Van den Heuvel. “En dat meisjes, of jonge vrouwen, na jaren nog steeds met trauma’s zitten over wat er is gebeurd.”

Onafhankelijk onderzoek

John van den Heuvel doet samen met misdaadjournalist en collega Mick van Wely onderzoek naar de verdenkingen van seksueel wangedrag door Marco Borsato. In het kader van dat onderzoek deed hij op Instagram een oproep aan mensen met een soortgelijke ervaring om zich bij hem te melden.

De berichten die nu naar buiten komen, en de reacties op zijn oproep, zijn voor Van den Heuvel reden genoeg tot het doen van onafhankelijk onderzoek naar mogelijke misstanden bij The Voice of Holland. Een onderzoek door producent ITV is niet genoeg. “Dat klinkt een beetje als de slager die z’n eigen vlees keurt. Ik vind dat niet goed. Want ook bij ITV zijn op hoger niveau misschien fouten gemaakt”, aldus de misdaadverslaggever. “Dat kan misschien best oprecht zijn en ter goeder trouw, maar ik vind dat geen goed uitgangspunt.”

Mensen die aan een televisieprogramma meedoen, mogen verwachten dat ze goed worden begeleid en dat ze dat in een veilige omgeving kunnen doen.
John van den Heuvel

Aangifte

Het is volgens Van den Heuvel een misverstand dat er meerdere aangiftes nodig zijn om het OM onderzoek te laten doen naar de zaak. “Op het moment dat je als leiding van een bedrijf het vermoeden hebt dat er bij jou dingen zijn gebeurd die niet in de haak zijn, dan kun je een onderzoek vragen aan het openbaar ministerie”, legt hij uit. De misdaadjournalist is van mening dat deze zaak zoveel (maatschappelijke) impact heeft, en mogelijk zoveel slachtoffers kent, dat het OM dit onderzoek op zich zou moeten nemen. “Dan moet niet degene die in beeld is als betrokkene zeggen: ‘Dat doen wij wel’.”

Op dit moment ligt er bij het OM een aangifte tegen Ali B. John van den Heuvel sluit niet uit dat er nog meer aangiftes tegen betrokkenen volgen. “Ik heb zelf contact met een aantal vrouwen die zeggen: ‘Wij twijfelen er nog heel erg over of we dat moeten doen’”, aldus de journalist. Hij begrijpt die twijfel. “Het doen van aangifte is een enorme stap. Je gooit heel je hebben en houwen naar buiten toe. Je wordt verhoord en je moet straks in de rechtszaal misschien dingen gaan zeggen.”

‘Politiek moet ingrijpen’

Ook de politiek zou wat John van den Heuvel betreft moeten ingrijpen. “Dit is niet even een zaak van een of twee gevalletjes. Dit is een zaak van machtsmisbruik, van nepotisme van mogelijk seksueel misbruik. We praten nog allemaal over verdenkingen, maar de signalen zijn ernstig. Dan mag de politiek ook wel zeggen: ‘hier gaan we ons eens even tegenaan bemoeien. Want wat is hier in vredesnaam gaande’.”

“Mensen, en zeker jongeren, die aan een televisieprogramma meedoen mogen verwachten dat ze goed worden begeleid en dat ze dat in een veilige omgeving kunnen doen”, aldus Van den Heuvel. “Als jij als ouder je dochter naar The Voice stuurt, dan mag je ervan uitgaan dat dat op een veilige manier gebeurt. En als dat niet zo is dan vind ik dat ook de politiek moet ingrijpen.”

Bron: Radioveronica.nl

Celeberties

Echtpaar uit Zwartsluis hangt hond op en breekt zijn nek

Dit rechtbankverslag kan als schokkend ervaren worden.

J.B. en C.B. stonden vanmorgen voor de rechtbank in Zwolle omdat ze op 31 januari 2020 hun hond O. om het leven hebben gebracht.

Dat gebeurde door het dier in eerste instantie te slaan met aanzetstaal, een gereedschap om messen scherp te houden.

Vervolgens zou het dier zijn opgehangen aan een riem en werden er nog enkele klappen gegeven om de nek te breken. Die laatste handeling werd het dier fataal.

“We hielden veel van onze Griekse zwerfhond. Drie jaar geleden hadden we O. uit het asiel gehaald.

Maar het karakter van O. veranderde de periode voor het voorval. Hij werd agressief en begon soms te happen.

Daarnaast had de hond ondraaglijke pijn, hij gilde het soms uit. O. kreeg medicatie maar dat hielp niet goed genoeg”, merkt echtpaar B. op.

Het echtpaar belde op die bewuste dag in januari naar de dierenarts met het verzoek of deze langs zou kunnen komen om het dier te laten inslapen.

De dierenarts was niet in de mogelijkheid om dat te doen. “Daar kom ik niet voor”, zou de arts hebben gezegd.

“Dan doe ik het zelf wel”, riep J.B. vervolgens door de telefoon. Daarna heeft de man zijn hond meegenomen naar een schuurtje naast zijn huis waar hij de onschuldige viervoeter van het leven beroofde.

De Officier van Justitie vroeg nog waarom ze niet met het dier naar de dierenarts zijn gereden om hem te laten inslapen.

“Die hond was zo ziek, hij kon niet eens meer de auto in”, verklaarde mevrouw B. “Dit was de meest humane weg die ik op dat moment voor mogelijk had. Je doet dit niet met plezier”, aldus meneer B.

Uit het forensisch onderzoek is overigens niet gebleken dat de hond zou leiden aan ziekten of pijn. Er was ook geen sprake van een naderende dood.

Tevens zou verdachte onder invloed zijn geweest van alcohol. Meneer B. sprak dat tegen: “Uit een onderzoek kun je niet altijd zien of een dier pijn leed en die blikjes bier waren van de avond daarvoor.”

De Officier van Justitie kon niet meegaan in het verweer van echtpaar B. “Het is onbegrijpelijk dat ze zeggen van de hond te hebben gehouden.

Dit was een ernstige mishandeling waarbij hond O. is gestorven via een angstige en pijnlijke dood”, aldus de OvJ die voor beide verdachten een werkstraf eiste.

Voor meneer 150 uur voor het doden van zijn hond en voor zijn vrouw 60 uur vanwege passieve medeplichtigheid. Ook wilde de OvJ een houdverbod van dieren zodat echtpaar B. niet opnieuw de fout in kon gaan.

De rechter willigde de eis voor een houdverbod niet in. Hun nieuwe hond mogen ze dus houden. Hij legde voor J.B. een taakstraf op van 120 uur en twee cel maanden voorwaardelijk over een tijdsbestek van drie jaar.

Zijn vrouw, die niet aanwezig was tijdens het ophangen van de hond maar wel medeplichtig is, kreeg 40 uur werkstraf en een maand voorwaardelijke celstraf over een proeftijd van drie jaar.

Doorgaan met lezen

Celeberties

Wow, zo ziet Desiree van Lunteren eruit in bikini

Desiree van Lunteren is een Nederlandse voetbalster die sinds 2018 voor de Duitse club SC Freiburg speelt. In de zomer van 2019 keerde ze terug naar Ajax. Van Lunteren maakte haar debuut voor het Nederlands Elftal in een vriendschappelijke wedstrijd tegen Frankrijk op 15 februari 2012. Ze kwam in de tweede helft als invaller; Frankrijk won met 2-1.

In juli 2017 maakte Van Lunteren deel uit van de Nederlandse selectie voor het EK voetbal in zijn land. Op het moment van deze selectie had ze meer dan veertig interlands gespeeld. Na het WK in Frankrijk 2019 speelde ze 78 interlands. Op 21 november 2019 kondigde ze aan dat ze vanwege gebrek aan motivatie zou stoppen met internationaal concurreren.

Past bij Desiree van Lunteren

Permanente schande voor zo’n talent natuurlijk. Hoewel we er zeker van zijn dat ze ook op veel andere gebieden van haar leven goed zal presteren. Zoals een fitnessmodel bijvoorbeeld!

Doorgaan met lezen

Celeberties

Opnieuw groot drama familie Froger: ‘Overleden’

De stamhuis Froger moest vertrek verwerken van hen hondje Bobby. Natasja Froger deelt ie droevige televisiejournaal doodop Instagram. Ze postte eentje kiekje van hen vlam hond inclusief eentje verdrietige boodschap.

Bobby leed aan kanker. “Houden van bestaan zowel loslaten, hoewel doe dat zonet schrikaanjagend plus min tal pijn.” De Frogers ontdekten dat ie dier ongezond wasgoed doordat kantkloswerk noch meer wilde eten. Uit research bleek dan dat den tumoren hoewel uitgezaaid waarden onwel alle organen.

Ze wilden hen huisdier noch langdurigere autoriseren lijden, dus lieten kantkloswerk haar inslapen. “Vrolijk wasgoed kantkloswerk totdat den hekkensluiter ogenblik plus zowel bezitten wij nog wandelingen kunnen maken, watten den besluit nog slechter maakt, niettemin ie bestaan huis snee haar.”

Doorgaan met lezen
Advertentie
Advertentie

Recente berichten

Advertentie

Trending