Jongen van vier sterft een week nadat hij gezwommen heeft – alle ouders moeten deze waarschuwing lezen
Connect with us

Lifestyle

Jongen van vier sterft een week nadat hij gezwommen heeft – alle ouders moeten deze waarschuwing lezen

Ik kreeg direct buikpijn van dit tragische verhaal.

Als een ouder, probeer ik mijn kinderen voor elk gevaar wat ik zie te behoeden.

Maar wat als het probleem wordt veroorzaakt door een dagelijkse activiteit en de symptomen zich pas uren of dagen later openbaren? Hoe weet je dat deze twee verbonden zijn voordat de tragedie al gebeurd is?

Alle ouders zouden dit moeten lezen.

Het is eindelijk zomer, en daar horen van allerlei leuke activiteiten bij: Familie tripjes naar het strand, picknicken bij een meer en zwemlessen in het lokale zwembad.

Misschien genieten kinderen nog wel het meeste van het zwemseizoen. Hun ouders moeten echter plezier maken balanceren met verzekeren dat hun kinderen veilig zijn.

Of de kinderen nu in de zee zwemmen of spetterend in het kleuterbad zitten. Ouders zijn gewoonlijk extra alert als de kinderen in het water zijn. Omdat het ongeluk in een klein hoekje zit, je hoeft maar met je ogen te knipperen en de tragedie kan toe slaan.

Maar zelfs als je volledig in controle bent, kan het ondenkbare nog steeds gebeuren. Op 29 mei ging de vierjarige Frankie, of Francisco Delgado III, met zijn familie naar het zwembad. Iedereen had plezier. Frankie zijn ouders hielden hem de hele tijd goed in de gaten en alles leek oké.

Maar de dagen erna ontwikkelde Frankie symptomen die nog het meest op griep leken, voordat hij zich weer iets beter voelde.

Bijna een week nadat ze waren gaan zwemmen, werd de vierjarige wakker met extreem veel pijn. Hij schreeuwde en seconden later ademde hij voor het laatst.

Frankie´s vader was bij hem toen het gebeurde. Hij belde direct de hulpdiensten en er stond al snel een ambulance voor de deur om het levenloze lichaam van de jongen naar het ziekenhuis te haasten.

De artsen en verpleegkundigen deden alles wat ze konden, herinnert Tara, Frankie zijn moeder, zich. Ze keek toe terwijl ze het leven van haar zoon probeerden te redden.

Na een tijdje kwamen twee artsen Tara vertellen dat het hen niet gelukt was om kleine Frankie te redden.

De longen van de jongen zaten vol met water en hij was slachtoffer geworden van een zogenaamde ´droge verdrinking´.

Droge verdrinking is te herkennen aan bepaalde symptomen, en als je die snel genoeg erkent en de ouders op tijd medische hulp zoeken, kan het leven van het slachtoffer gered worden. Artsen raden aan om op de drie volgende symptomen te letten bij hun kinderen. Elk van hen kan een indicatie zijn dat de hersenen niet voldoende zuurstof krijgen.

Symptomen:

 • Moeilijkheden met ademen na het zwemmen
 • Suf of slaperig zijn
 • Vergeetachtigheid of een verandering in gedrag
 • Frankies ouders wouden dat ze dit eerder hadden geweten. Als dat zo as geweest, had hun zoon vandaag de dag nog geleefd. Nu hopen ze dat Frankie zijn dood op zijn minst andere ouders kan waarschuwen. Lees hier meer over droge verdrinking en ´late verdrinking´, wat er erg op lijkt.

  Bekijk en luister hier het verhaal van Frankie zijn moeder:

  Deel dit artikel alsjeblieft met alle ouders die je kent. Samen kunnen we helpen dit belangrijke bericht te verspreiden zodat niet meer kinderen overlijden aan droge verdrinking!
  [fblike]

  Celeberties

  Pijnlijk: Privéfoto’s van Prinses Alexia gelekt op social media

  Ze zijn inmiddels al pubers aan het worden, een lastige positie als kind in een Koningshuis. Prinses Máxima werd op zondag 26 juni 2005 om 9.00 uur opgenomen in het Bronovo Ziekenhuis in Den Haag. Prinses Alexia werd die dag om 14.41 uur op natuurlijke wijze geboren. Haar vader deed op dinsdag 28 juni 2005 in het oude stadhuis van Den Haag bij de Burgerlijke Stand aangifte van de geboorte van zijn dochter.

  Inmiddels is het al een prachtige 14-jarige jongedame. Maar hoe het precies zit met de meisjes en social media, dat weten we niet. Mag dit? Kunnen ze zomaar alles online zetten? In ieder geval heeft de tweede van de drie zusjes een eigen Instagram account. En het blijkt een heus modepopje te zijn!

  Het account van Alexia

  Ze heeft namelijk een eigen account waar ze haar favoriete modekeuzes op plaatst. Ze heeft al behoorlijk wat volgers gekregen. Maar ze blijft wel “anoniem”!

  View this post on Instagram

  Yayy or nahh

  A post shared by ABB (@f_4_u2) on

  Doorgaan met lezen

  Lifestyle

  Heftig: “Rogier Smit heeft ravage achtergelaten in huis Rachel Hazes!”

  Rogier Smit heeft tijdens de breuk met Frank Jansen contact opgezocht met Rachel Hazes. Hij zou in haar huis hebben mogen verblijven tot hij weer in goede orde was. Bekende Buren en Story weten te melden dat het hier alleen flink uit de hand is gelopen. Het weekblad zegt dat er een ravage zou zijn geweest in het huis van Rachel toen ze thuis kwam. Ze zeggen hier het volgende over: “Die zou zijn veroorzaakt door een uitbarsting van drank- en drugsgebruik” Wat er precies is gebeurd is nog onbekend.

  Rogier Smit laat ravage achter bij Rachel Hazes

  De presentator en interieurarchitect zegt er het volgende over: “Wat is dat bijzonder hè? En heel eerlijk: wij hadden elkaar nog maar een keer of drie gezien, dus dan kan je moeilijk zeggen dat je best friends bent.

  Maar toen ik Rachel aan de telefoon had en vertelde wat er aan de hand is, zei ze: ‘Had dat dan meteen gezegd, kom lekker naar mij toe!’ Dan ben je toch een topwijf? En hier kan ik lekker tot rust komen en ’s avonds een wijntje drinken.” Buurtbewoners melden dat hij het huis uit gezet zou zijn door Rachel en dat er een enorme ravage is achtergelaten!

  Doorgaan met lezen

  Celeberties

  Foto van André Hazes en Nikkie Plessen duikt op: “Dus toch!?”

  Een hoop ophef rondom André Hazes en zijn privéleven vorig jaar. En dat jaar maakt hij het nog bonter. Het begon met geruchten dat hij en Nikkie Plessen stiekem aan het daten zouden zijn. Ze waren hand in hand gespot en zelfs zoenend zijn ze gezien. Er dwaalde foto’s van de twee over het internet rond. Ze hebben alleen niets toegegeven. Dat het niet goed liep tussen de zanger en Monique Westenberg, dat was wel duidelijk. Hij sliep niet eens meer thuis. Tot het op een gegeven moment leek dat alles weer koek en ei leek te zijn tussen de twee. Maar ook daar kwam snel een einde aan toen bekend werd dat ze zanger verder ging met de 20 jaar oudere Bridget Maasland. Tot begin eerder dit jaar dan. En dan is daar ineens die ene foto weer!

  André Hazes en Nikkie Plessen

  Dat doet natuurlijk weer een hoop stof opwaaien. Waar de geruchten van hem en Nikkie al weggestopt werden blijkt het dat de zanger er tóch wel een handje naar blijkt te hebben. Geruchten gaan dus dat het niet alleen bij Bridget is gebleven in het afgelopen jaar. Tekst gaat door onder de video:

  Woede om foto’s van de zanger en Monique

  Als je een een beetje het nieuws hebt gevolgd de laatste dagen dan weet je dat het aantal corona besmettingen weer flink stijgt in Nederland. En terwijl het RIVM probeert alles in goede banen te leiden zijn er steeds meer mensen die de regels aan hun laars lappen. Zo ook de volkszanger en zijn vriendin Monique Westenberg. Monique en de zanger waren eerder deze week uit eten in de Amsterdamse bar Mr. Porter, waar ze ‘Getekend voor het leven’ afsloten. Het stel was met een gezellig clubje, waar dan ook een groepsfoto van werd gemaakt. De zanger omarmt zijn vriendin en ze houden elkaars handen vast. Ook de rest van het gezelschap staat dicht op elkaar.

  Doorgaan met lezen

  Trending