Jongen wordt verkeerd gediagnosticeerd met “uitslag” – nu waarschuwt moeder voor verborgen tekenziekte
Connect with us

Gezondheid

Jongen wordt verkeerd gediagnosticeerd met “uitslag” – nu waarschuwt moeder voor verborgen tekenziekte

Naarmate de temperatuur op aarde jaar na jaar warmer wordt, neemt het aantal beestjes en teken toe.

Volgens een Amerikaans onderzoek bijvoorbeeld zijn ziekten op tekenbasis de afgelopen 15 jaar verdrievoudigd.

Ongeacht hoe vaak experts ons aansporen om een ​​lange broek en shirts met lange mouwen te dragen, is het niet altijd gemakkelijk om hun advies te volgen tijdens de hete zomermaanden.

En binnen blijven is ook geen optie – niets biedt ons meer een buitenlucht dan een stralende zon en warme temperaturen na een lange, moeilijke winter.

Maar daarmee – het is belangrijk om voorzichtig te blijven.

Niemand hoeft door te maken wat vijf jaar oud Mason McNair moest. Helaas is zijn ervaring gebruikelijker dan we denken en kan het ook nog eens met aanzienlijk slechtere gevolgen optreden.

Het begon allemaal toen Mason op een dag met zijn grootouders speelde. Ze waren buiten in de natuur en hadden een geweldige tijd.

Maar toen grootmoeder van Mason hem later thuis aan het baden was, ontdekte ze een teek in zijn navel.

Ze verwijderde de teek, maar het gebied was nog steeds rood en opgezwollen. Ze bezochten een arts die antibiotica aan de jongen voorschreef, maar al snel ging het alleen maar erger.

De jongen begon uitslag te krijgen, had koorts en had buikpijn.

“Het leek echt gewoon op warmte-uitslag. We waren buiten dat weekend buiten geweest, het was erg heet, “zegt Danielle McNair, de moeder van Mason.

De uitslag begon echter snel te verspreiden en bedekte al snel grote delen van zijn lichaam. De huisarts vertelde de familie echter dat er niets was om zich zorgen over te maken.

Er werd gedacht dat de rode vlekken een vertraagde reactie waren op de antibioticabehandeling.

“Ik was niet tevreden met het antwoord. Ik begon mijn online zoekopdracht te doen. Ik heb mijn zus gebeld, die een dierenarts is, “vertelde Danielle USA Today.

Uiteindelijk vroeg de bezorgde moeder de arts om de tekengerelateerde ziekte te identificeren die ze ervan overtuigd was dat haar zoon het had.

Danielle wist zeker dat Mason een aandoening had die bekend stond als Rocky Mountain spotted fever (RMSF).

Een tekenbeet kan niet alleen borrelia en TBE veroorzaken. Onderzoek heeft aangetoond dat teken ook RMSF is – een infectie vergelijkbaar met borrelia.

En het was precies datgene wat de arme jongen had gekregen.

Symptomen zijn koorts, hoofdpijn en uitslag – alles was zoals het symptoom van de jongen.

Helaas is RMSF niet zo goed bekend als borrelia en TBE, waardoor velen het missen en de symptomen negeren.

Gevonden in verschillende gebieden
Ondanks de naam heeft RMSF niet alleen invloed op mensen die in de buurt van bergen wonen. Het is gevonden in verschillende delen van Amerika, evenals in de rest van de wereld.

Mensen die eraan lijden, hebben een speciale antibiotische behandeling nodig.

Danielle deelt nu de ervaringen van haar en haar zoon om het bewustzijn van deze mogelijk dodelijke ziekte te vergroten.

“Als ik mijn eigen onderzoek niet had gedaan en het bleef pushen, zouden we in een compleet andere situatie met mijn zoon zijn. En dat is eng. Dat is zo beangstigend, “zegt ze.

Het is maar goed dat deze jonge moeder aandrong om erachter te komen wat haar zoon echt overkwam.

In juni 2017 stierf een 2-jarig meisje aan dezelfde ziekte nadat de arts haar niet correct had kunnen diagnosticeren.

Volgens Dr. Paige Armstrong, medische epidemioloog in centra voor ziektebestrijding en -preventie, hebben kinderen in het bijzonder de neiging om ongewone symptomen te vertonen bij het oplopen van deze ziekte.

“Bescherm uw kind”
Dit is de meest waarschijnlijke reden dat kinderen zo vaak verkeerd worden gediagnosticeerd. Danielle is nu bezig met de bewustwording.

“Ik wil ouders in staat stellen altijd, altijd een pleitbezorger voor je kind te zijn. Gebruik je eigen stem, doe zeker je eigen onderzoek. Artsen zijn ook mensen, zij zijn ook menselijk. Dat betekent niet dat ze alles weten, “zegt ze.

Nu is Mason volledig hersteld, dankzij Danielle die de juiste diagnose vond voordat het te laat was.

Deel dit verhaal alstublieft om het bewustzijn over teken te vergroten!
[fblike]

Celeberties

Droevig nieuws: ‘Gezondheid Rob de Nijs gaat steeds achteruit’

Rob de Nijs kan met een gerust hart afscheid nemen van de muziek. De 77-jarige zanger, die lijdt aan de ziekte van Parkinson, is erg blij met zijn vrijdag verschenen slotakkoord ’t Is mooi geweest. Ondanks dat hij op voorhand al had aangegeven geen live-optredens meer te doen op tv, kon hij het niet laten om mee te zingen met Paskal Jakobsen en Danny Vera. Ook vertelt hij over zijn gezondheid en dat hij denkt dat hij het coronavirus heeft gehad.

De Nijs vindt het heel spannend hoe het publiek op zijn werk gaat reageren. „De release van een plaat is het summum van wat wij beleven als je in dit vak zit. Ik ben zelf gek van die plaat”, zei de zanger vrijdagavond in Op1. „Ik ben heel blij en ik heb het gevoel dat andere mensen dat ook zouden vinden.”

Volgend jaar is De Nijs van plan om ook laatste optredens te geven. „Er staan een heleboel dingen in de planning, ik wacht het gewoon af”, zegt hij doelend op de coronacrisis.

Goed

Ondanks dat zijn gezondheid langzaam achteruit gaat, voelt de zanger zich goed. „Mijn gezondheid is sowieso niet de beste van Nederland, maar ik voel me goed verder.” Wel denkt De Nijs dat hij besmet is geweest met het coronavirus en dat hij daardoor is verslechterd. „Ik merk dat ik niet ben waar ik was voor die tijd.”

Maar de zanger is in goede handen. „Ik heb het geluk dat mijn neuroloog een van de beste mensen op zijn gebied is in de wereld. Dat geeft mij veel zekerheid op een bepaalde manier van: nou het valt allemaal wel mee.”

Doorgaan met lezen

Celeberties

BREAKING: Voetbalwereld op z’n kop! Cristiano Ronaldo heeft het Coronavirus.

Cristiano Ronaldo is besmet met het coronavirus. Dat heeft de Portugese voetbalbond bevestigd.

Ronaldo speelde afgelopen woensdag nog 90 minuten in het oefenduel tegen Spanje en ook in het Nations League-duel van zondag tegen Frankrijk was dat het geval – beide wedstrijden eindigden in 0-0. Bedoeling was ook dat hij morgen tegen Zweden ook weer de uittredende Nations League-winnaar zou aanvoeren, maar het coronavirus steekt daar dus een stokje voor.

Het nieuws staat op de site van de Portugese voetbalbond. ,,Ronaldo stelt het goed. Hij vertoont geen symptomen, maar is wel in zelfisolatie”, klinkt het.

De Fransman Eduardo Camavinga liet weten dat hij het shirt van Ronald, dat hij na afloop bemachtigde, niet ging wassen. Het is de vraag of hij daar nu nog zo over denkt.

Het nieuws staat te lezen op de website van de Portugese voetbalbond. “Ronaldo stelt het goed. Hij vertoont geen symptomen, maar is wel in zelfisolatie”, klinkt het. De hele Portugese selectie zou intussen al een bijkomende test hebben ondergaan, maar er kwamen geen extra positieve tests aan het licht. Ronaldo is trouwens al de derde Portugese speler die deze interlandperiode besmet raakt met het coronavirus. Eerder legden ook verdediger José Fonte en doelman Anthony Lopes al positieve testen af.

In Turijn zal de positieve test van Ronaldo ongetwijfeld de wenkbrauwen doen fronsen. De Portugees en verschillende andere internationals van Juventus – Dybala, Cuadrado, Danilo en Bentancur – verlieten begin vorige week hun hotel in Turijn voortijdig om aan te sluiten bij de selectie van hun land. Daarmee overtraden ze de geldende quarantainemaatregel nadat twee personen binnen de club positief hadden getest op het coronavirus. De plaatselijke gezondheidsautoriteiten maakten de zaak intussen over aan het gerecht.

Bron: AD, HLN.be

Doorgaan met lezen

Celeberties

Zien: Yolanthe Cabau krijgt compliment tijdens coronatest “Mondje open!”

Yolanthe Cabau is een Nederlands-Spaans actrice en tv-presentatrice. Ze is ook bekend als Yolanthe Sneijder-Cabau, Yolanthe Cabau van Kasbergen en Yolanthe van Kasbergen.

Er wordt meer getest, dus is het ook vanzelfsprekend dat het aantal besmettingen omhoog gaat. Reden tot paniek? Waarschijnlijk niet, als iedereen zijn verantwoordelijkheid neemt. En als je klachten hebt en je wilt zekerheid, dan zeker even testen.

Test

Zo’n test is trouwens geen pretje zoals je weet en Yolanthe Cabau heeft er inmiddels ook eentje achter de rug. En de beelden van haar test deelde ze in haar Instagram Stories.

Doorgaan met lezen
Advertentie
Advertentie

Meest recente berichten

Advertentie

Trending