Connect with us

Gezondheid

Jongetje overlijdt door astma aanval nadat zijn leraren zijn inhalatietoestel van hem afpakken

Astma is een aandoening die miljoenen mensen treft en meer dan 3 miljoen hiervan zijn kinderen.

Voor de meeste astmapatiënten zijn inhalators een levenslijn en een troost.

Astma komt zo vaak voor dat we vaak vergeten dat het fatale gevolgen kan hebben en als de patiënt zijn inhalator niet bij zich heeft, kan stress de symptomen van een aanval nog erger maken.

Ryan Gibbons was pas 12 jaar oud toen hij op school een astma-aanval kreeg, maar ondanks zijn ouders die hem met een inhalator naar school stuurden, was hij niet beschikbaar wanneer hij deze het meest nodig had.

Tragisch genoeg stierf Ryan na de astma-aanval op zijn school in Ontario, Canada. Zijn school stond hem niet toe zijn inhalator bij zich te houden ondanks bezwaren van zijn moeder en een doktersbriefje.

“Je zou hem een ​​inhalator geven, maar dan zou hij betrapt worden met de inhalator en dan zou hij weggenomen worden”, vertelde zijn moeder Sandra Gibbons aan CBC News Canada.

“Dan krijg ik een telefoontje. Dus het was eigenlijk heel frustrerend. Ik begreep niet waarom. Ik realiseerde me niet dat het beleid eigenlijk stelde dat de voorgeschreven medicatie op kantoor moest zijn. ”

Ryan speelde voetbal met zijn vrienden toen hij een astma-aanval kreeg. Hij had geen toegang tot zijn inhalator omdat deze was opgesloten in de kamer van de directeur.

Zijn bezorgde moeder had herhaaldelijk de kwestie aan de orde gesteld dat Ryan zijn inhalator niet met de school mocht meenemen, maar ze bleven het in beslag nemen.

Na de dood van Ryan lanceerde zijn diepbedroefde moeder een campagne waarin de regering werd opgeroepen om de wet te veranderen.

Drie jaar later waren haar oproepen succesvol en werd de wet van Ryan aangenomen in Ontario, waardoor het voor scholen illegaal was om inhalers weg te houden van kinderen met astma, meldde CBC News.

De president en CEO van Astma Society of Canada, toen de wet werd aangenomen, zei Rob Oliphant zelf als astmapatiënt dat hij wist hoe stressvol het was om zijn inhalator niet in de buurt te hebben.

“Niet alleen hebben hun triggers daadwerkelijk invloed op hun longen … maar de stress van het niet beschikbaar hebben van een puffer kan het zelfs verergeren en het erger maken,” voegde hij eraan toe.

Celeberties

Mokerslag voor NikkieTutorials na bezoek aan ziekenhuis.

Nikkie de Jager kreeg na een bezoek aan het ziekenhuis een zware tegenslag te verwerken. Ze was voor een controle naar het ziekenhuis geweest, maar daar kreeg ze ontzettend slecht nieuws te horen.

Zware medicatie

Nikkie lijdt aan een ernstige chronische darmziekte. Deze aandoening is normaal min of meer onder controle dankzij medicatie. Maar nu kreeg ze van de dokters dus te horen dat ze zwaardere medicatie moet nemen.

Lichaam beu

Op Twitter onthulde Nikkie dat ze haar lichaam beu is. De YouTube-ster zei: “Wanneer je een darmziekte hebt, moet je medicatie blijkbaar verzwaard worden.

Doorgaan met lezen

Celeberties

Ai, pijnlijke ziekte geconstateerd bij Marco Borsato

In ‘30 Minuten Rauw’, een podcast van de Nederlandse radiopresentator Ruud de Wild, vertelt Marco Borsato over zijn opname in het ziekenhuis met een lichte beroerte. “Ik heb heel veel geluk gehad”, beseft de Nederlandse zanger.
Marco Borsato vertelt hoe hij iets verontrustends ontdekte, vlak voor hij het podium op moest. “Mijn oog trilde een beetje en mijn zicht viel een beetje weg. Ik dacht als ik wat suiker neem, dan gaat het goed.” Maar niets was minder waar. “Ik ontdekte dat als ik één oog bedekte, dan zag ik helder. Iets in mijn hoofd maakte van die twee plaatjes niet één plaatje meer.”

Marco besloot dat het beter was om toch eerst even naar het ziekenhuis te rijden. “Ik lag binnen de tien minuten onder de MRI, en daar zeiden ze: ‘We zien dat u een TIA heeft gehad.’” Bij een TIA is er sprake van een tijdelijk verminderde bloedtoevoer in de slagaderen van de hersenen. Het wordt ook wel gezien als een lichte beroerte.

Waarschuwing

In eerste instantie wilde hij niet in het ziekenhuis blijven. “Er staan in Ahoy tienduizend mensen en daar kan ik niet zomaar even niet zijn, zei ik.” Maar hij verloor zijn zicht voor hij kon vertrekken. “Dus de dokter zei: bij deze bent u opgenomen.”

Marco is ondertussen gelukkig volledig hersteld. “Maar het is wel een waarschuwing geweest”, geeft hij toe. “Ik besefte: als dit langer had geduurd, of als het iets met mijn spraak was geweest, dan was het klaar geweest. Dat ik nog altijd liedjes kan maken, zie ik als een cadeau.”

Bron: redactie24.be Beeld: Youtube

Doorgaan met lezen

Celeberties

Volgers ongerust door foto van “Graatmagere” Patty Brard!”

Patty Brard heeft het eerste vliegtuig gepakt toen we weer naar het buitenland mochten. Ze zit momenteel in Ibiza en deelt dan ook vakantiekiekjes waar we allemaal wel een beetje jaloers van worden. Maar volgers vallen over de fysieke gesteldheid van de brunette. Het is inmiddels wel bekend dat de voormalige zangeres vorig jaar is begonnen met een enorme afvalrace waarin ze maar liefst 40 kilo verloor. Maar het lijkt erop dat daar nog wat kilo’s af zijn gegaan gezien haar recente foto’s.

Patty Brard onherkenbaar

Bij de foto schrijft ze: “Ibiza vibes! Sun, fun, friends!”. Volgers maken zich zorgen om haar voorkomen en reageren onder de foto: “Nou Patty het hoeft niet magerder hoor! Gaat te ver.” Een andere volgers reageert met “Lieve Patty, je ziet er prachtig uit, maar nu niet nog meer afvallen hoor!”. Ze reageert zelf op alle reacties op haar voorkomen met: “Laat gaan, ik let goed op mezelf!”

Doorgaan met lezen

Trending