Jongetje overlijdt door astma aanval nadat zijn leraren zijn inhalatietoestel van hem afpakken
Connect with us

Gezondheid

Jongetje overlijdt door astma aanval nadat zijn leraren zijn inhalatietoestel van hem afpakken

Astma is een aandoening die miljoenen mensen treft en meer dan 3 miljoen hiervan zijn kinderen.

Voor de meeste astmapatiënten zijn inhalators een levenslijn en een troost.

Astma komt zo vaak voor dat we vaak vergeten dat het fatale gevolgen kan hebben en als de patiënt zijn inhalator niet bij zich heeft, kan stress de symptomen van een aanval nog erger maken.

Ryan Gibbons was pas 12 jaar oud toen hij op school een astma-aanval kreeg, maar ondanks zijn ouders die hem met een inhalator naar school stuurden, was hij niet beschikbaar wanneer hij deze het meest nodig had.

Tragisch genoeg stierf Ryan na de astma-aanval op zijn school in Ontario, Canada. Zijn school stond hem niet toe zijn inhalator bij zich te houden ondanks bezwaren van zijn moeder en een doktersbriefje.

“Je zou hem een ​​inhalator geven, maar dan zou hij betrapt worden met de inhalator en dan zou hij weggenomen worden”, vertelde zijn moeder Sandra Gibbons aan CBC News Canada.

“Dan krijg ik een telefoontje. Dus het was eigenlijk heel frustrerend. Ik begreep niet waarom. Ik realiseerde me niet dat het beleid eigenlijk stelde dat de voorgeschreven medicatie op kantoor moest zijn. ”

Ryan speelde voetbal met zijn vrienden toen hij een astma-aanval kreeg. Hij had geen toegang tot zijn inhalator omdat deze was opgesloten in de kamer van de directeur.

Zijn bezorgde moeder had herhaaldelijk de kwestie aan de orde gesteld dat Ryan zijn inhalator niet met de school mocht meenemen, maar ze bleven het in beslag nemen.

Na de dood van Ryan lanceerde zijn diepbedroefde moeder een campagne waarin de regering werd opgeroepen om de wet te veranderen.

Drie jaar later waren haar oproepen succesvol en werd de wet van Ryan aangenomen in Ontario, waardoor het voor scholen illegaal was om inhalers weg te houden van kinderen met astma, meldde CBC News.

De president en CEO van Astma Society of Canada, toen de wet werd aangenomen, zei Rob Oliphant zelf als astmapatiënt dat hij wist hoe stressvol het was om zijn inhalator niet in de buurt te hebben.

“Niet alleen hebben hun triggers daadwerkelijk invloed op hun longen … maar de stress van het niet beschikbaar hebben van een puffer kan het zelfs verergeren en het erger maken,” voegde hij eraan toe.

Celeberties

BREAKING: Voetbalwereld op z’n kop! Cristiano Ronaldo heeft het Coronavirus.

Cristiano Ronaldo is besmet met het coronavirus. Dat heeft de Portugese voetbalbond bevestigd.

Ronaldo speelde afgelopen woensdag nog 90 minuten in het oefenduel tegen Spanje en ook in het Nations League-duel van zondag tegen Frankrijk was dat het geval – beide wedstrijden eindigden in 0-0. Bedoeling was ook dat hij morgen tegen Zweden ook weer de uittredende Nations League-winnaar zou aanvoeren, maar het coronavirus steekt daar dus een stokje voor.

Het nieuws staat op de site van de Portugese voetbalbond. ,,Ronaldo stelt het goed. Hij vertoont geen symptomen, maar is wel in zelfisolatie”, klinkt het.

De Fransman Eduardo Camavinga liet weten dat hij het shirt van Ronald, dat hij na afloop bemachtigde, niet ging wassen. Het is de vraag of hij daar nu nog zo over denkt.

Het nieuws staat te lezen op de website van de Portugese voetbalbond. “Ronaldo stelt het goed. Hij vertoont geen symptomen, maar is wel in zelfisolatie”, klinkt het. De hele Portugese selectie zou intussen al een bijkomende test hebben ondergaan, maar er kwamen geen extra positieve tests aan het licht. Ronaldo is trouwens al de derde Portugese speler die deze interlandperiode besmet raakt met het coronavirus. Eerder legden ook verdediger José Fonte en doelman Anthony Lopes al positieve testen af.

In Turijn zal de positieve test van Ronaldo ongetwijfeld de wenkbrauwen doen fronsen. De Portugees en verschillende andere internationals van Juventus – Dybala, Cuadrado, Danilo en Bentancur – verlieten begin vorige week hun hotel in Turijn voortijdig om aan te sluiten bij de selectie van hun land. Daarmee overtraden ze de geldende quarantainemaatregel nadat twee personen binnen de club positief hadden getest op het coronavirus. De plaatselijke gezondheidsautoriteiten maakten de zaak intussen over aan het gerecht.

Bron: AD, HLN.be

Doorgaan met lezen

Celeberties

Zien: Yolanthe Cabau krijgt compliment tijdens coronatest “Mondje open!”

Yolanthe Cabau is een Nederlands-Spaans actrice en tv-presentatrice. Ze is ook bekend als Yolanthe Sneijder-Cabau, Yolanthe Cabau van Kasbergen en Yolanthe van Kasbergen.

Er wordt meer getest, dus is het ook vanzelfsprekend dat het aantal besmettingen omhoog gaat. Reden tot paniek? Waarschijnlijk niet, als iedereen zijn verantwoordelijkheid neemt. En als je klachten hebt en je wilt zekerheid, dan zeker even testen.

Test

Zo’n test is trouwens geen pretje zoals je weet en Yolanthe Cabau heeft er inmiddels ook eentje achter de rug. En de beelden van haar test deelde ze in haar Instagram Stories.

Doorgaan met lezen

Celeberties

Shirma Rouse verklapt wat ze zo allemaal als ontbijt eet.

Shirma Rouse begon iets meer dan een jaar geleden aan haar avontuur om af te vallen. Dat is haar aardig gelukt en de zangeres houdt haar volgers graag op de hoogte van haar vorderingen. Nu verklapt ze wat ze zoal ontbijt.

Groentjes

Shirma is ondertussen al meer dan vijftig kilogram afgevallen. Daar is ze best trots op, al benadrukte ze wel dat ze zich vroeger ook goed voelde toen ze nog zwaarder was. Haar fans vinden echter dat ze nu nog meer straalt. Dat de zangers trots is over haar vooruitgang, blijkt uit een recente Instagrampost. Ze schreef: “Effe een update! Juni 2019 begonnen aan mijn afval reis! Nog even te gaan maar ben goed op weg!”

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Ik sta in de nieuwe @linda check it out! ❤️#speakingmytruth #nailsonfleek

Een bericht gedeeld door Shirma Rouse (@shirmarouse) op

Shirma houdt zich strikt aan de Alizonne-therapie. Die therapie draait vooral om het optimaliseren van het algemeen welzijn en de gezondheid in het algemeen. De zangeres deelde in een Instagram Storie wat ze precies allemaal ontbijt. Ze vertelde: “Goedemorgen. Jaja, lekker gestoomde broccoli, bloemkool, worteltjes en vier blokjes feta gewoon om het even te pimpen.”

Negatieve reacties

Shirma krijgt doorgaans heel wat lof en complimentjes, maar onlangs was er ook een persoon die het nodig vond om haar compleet de grond in te boren. Niemand minder dan Herman Brusselmans haalde ongemeen scherp uit naar de zangeres. Hij maakte onbeschaamd grappen over haar gewicht. Later liet de zangeres weten dat ze dit gewoon van zich af laat glijden.

Doorgaan met lezen

Trending