Kabinet beslist over nog veel langere coronamaatregelen tot april
Connect with us

Meest bekeken

Kabinet beslist over nog veel langere coronamaatregelen tot april

Het kabinet besluit vandaag over de coronamaatregelen na 15 maart, als de huidige beperkingen zouden aflopen. Uitgelekt is al dat de meest bij de coronacrisis betrokken ministers zaterdag in het Catshuis bespraken dat er nog geen versoepelingen kunnen komen en dat de avondklok wordt verlengd tot en met 30 maart. Ook de harde lockdown geldt tot die tijd, meldden ingewijden.

Volgens de bronnen zullen premier Mark Rutte en zorgminister Hugo de Jonge maandagavond tijdens hun persconferentie zeggen dat eind van deze maand meer mogelijk moet worden. Dan moeten de besmettingscijfers wel de goede kant op gaan. Dat is nu nog steeds niet het geval, met opnieuw meer nieuwe besmettingen het afgelopen weekend dan gemiddeld.

Mogelijke versoepelingen
Voorop staat bij een mogelijke versoepeling eind maart de heropening van hogescholen en universiteiten en van buitenterrassen en dat volwassenen weer in kleine teams buiten mogen sporten. Op 23 maart zal het kabinet hierover een besluit nemen. Vanaf medio maart wordt in ieder geval wel één kleine beperking opgeheven: dan mogen kinderen weer zwemlessen volgen in binnenbaden.

Negatief reisadvies
Ook is al uitgelekt dat het negatieve reisadvies wordt verlengd tot zeker 15 april. Niet-noodzakelijke reizen naar het buitenland worden dringend ontraden. Dat geldt al sinds medio december toen het kabinet alle landen in de wereld op code oranje zette.

Woensdag zal de Tweede Kamer over het coronabeleid debatteren. Ze komen daarvoor terug van verkiezingsreces.

Meest bekeken

Kabinet lanceert coronapaspoort om mensen meer vrijheid te geven

Het kabinet wil mensen meer vrijheid geven met een app als coronapaspoort. Die app bewijst dan of mensen negatief testten op het virus of ingeënt zijn.

Bij het uitlezen van de app is het niet de bedoeling dat die gegevens zichtbaar zijn. Dankzij deze app moeten mensen weer toegang krijgen tot evenementen, bioscopen en de horeca. Het dient ook als vaccinatiebewijs om in het buitenland te tonen. Denk bijvoorbeeld aan buitenlandse reizen.

Een woordvoerder van het ministerie van Volksgezondheid zegt dat een en ander technisch en juridisch mogelijk wordt gemaakt.

Minister van Economische Zaken, Bas van ’t Wout, verwacht dat de app in april of mei al operationeel is.

Doorgaan met lezen

Celeberties

Uitbehandelde Bibian Mentel: ‘Ik durf het nog aan’

Bibian Mentel heeft een tijd geleden verschrikkelijk nieuws te horen gekregen. De Olympisch snowboardkampioene kreeg van de artsen te horen dat zij uitzaaiingen in haar hersenen heeft. Mentel geniet van de momenten die ze nog heeft.

In de talkshow Humberto laat de snowboardster weten hoe het nu met haar gaat. De artsen vertelden haar dat genezing niet meer mogelijk is en dat zij moest beginnen met afscheid nemen van haar dierbaren. Het slechte nieuws kregen zij en haar man Edwin Spee ongeveer twee weken geleden te horen.

Slecht

Haar man liet weten dat het niet goed ging met Bibian. ,,Twee weken geleden ging het echt slecht met haar”, zei Spee in de talkshow van Humberto Tan. ,,Ik ben bij haar gaan liggen en ze werd gelukkig weer rustig. Sinds die dag is het weer beter gegaan. Het is prachtig dat die tijd ons nog gegund is.”

Gelukkig slaan de pijn-verlagende medicijnen die zij krijgt aan. ,,Het gaat, het is redelijk onder controle met de medicijnen”, vertelde Mentel zelf via een videoverbinding. ,,Zoals ik me nu voel, durf ik het nog even aan.”

Cliché

Bibian en haar naasten halen alles uit het leven op deze laatste momenten. ,,We pakken elke dag weer als een mooi moment” vertelt zij daarover. ,,Dat klinkt heel cliché. Ik ben blij dat ik niet van het ene op het andere moment uit het leven ben gerukt, maar de kans heb met mijn gezin en vrienden om me heen al die laatste dingen die je nog wil zeggen, te zeggen. Daarom is nu iedere dag een cadeautje.”

Bibian vertelt te genieten van de kleine dingen die haar nog gegund zijn. ,,Mijn zoon die er is en mijn dochters die binnenkomen en een knuffel komen geven. Er is zo veel liefde om me heen.”

Tot slot heeft Mentel nog een prachtige boodschap. ,,Ga wat doen wat je leuk vindt. Ik ben heel snel mijn passie gaan volgen, ik ben heel blij dat ik dat gedaan heb.”

Doorgaan met lezen

Celeberties

Zien: Onze Koning Willem-Alexander bedankt Bibian Mentel

Koning Willem-Alexander heeft de ongeneeslijk zieke Bibian Mentel bedankt voor al haar werk in de gehandicaptensport. Haar man, Edwin Spee, liet dit weten tijdens de talkshow van Humberto Tan gisterenavond.

Niet lang geleden was ze over in de media omdat er bekend werd gemaakt dat Bibian een ernstige vorm van kanker heeft die niet meer te behandelen valt. Ook hebben de artsen haar aangeraden om alvast afscheid te nemen van haar geliefden en nabestaanden.

Heel Nederland is in tranen vanwege dit verschrikkelijke nieuws en haar man Edwin zei dat je ongelooflijk veel berichtjes kregen. Hij vertelde dat er opeens een man voor de deur stond.

In de talkshow zei hij hier het volgende over: “Het leek wel een undercoveragent”. Edwin zei dat de man een brief van de princes aan hen gaf. “Ook de koning bedankte Bibian voor alles wat gedaan heeft”, zei hij ook nog.

Bron: trendnieuws

Doorgaan met lezen

Trending