Kabinet gaat voluit voor verlenging avondklok na 15 maart
Connect with us

Meest bekeken

Kabinet gaat voluit voor verlenging avondklok na 15 maart

Volgens ingewijden gaat het kabinet voluit voor een verlenging van de avondklok na 15 maart. Dat moet de weg vrij maken voor andere versoepelingen. Voor een heropening van de terrassen is het nog te vroeg. Het hoogst haalbare zijn meer ruimte voor detailhandel en gedeeltelijke heropening van het hoger onderwijs.

Dit weekend overlegt het kabinet met experts op het Catshuis. Na afloop van de ministerraad vandaag zei minister Ferd Grapperhaus: “Een avondklok drukt minder zwaar dan bepaalde niet-essentiële winkels die dicht zijn.”

Haagse bronnen verwachten dat de avondklok midden maart gewoon verlengd zal worden. De minister voegt nog toe: “Ik heb veel liever dat we voor ondernemers wat ruimte hebben, dat we wat kunnen doen voor het hoger onderwijs.”

Een heropening van de terrassen is volgens Grapperhaus niet aan de orde. “Ik houd niet van mensen blij maken met een dode mus”, zegt hij daarover.

Nog volgens de minister is er veel draagvlak voor de avondklok. Het RIVM geeft mee dat de avondklok samen met de visitebeperkingen goed zou zijn voor 10 procent vermindering van de verspreiding van het virus. Grapperhaus: “Mensen groeien mee met de maatregel. Peilingen laten ook zien dat burgers steeds meer denken: hé verrek, laten we dit maar even doen.”

Hoewel Rutte eerder nog zo snel mogelijk van de avondklok af wilde, lijkt het kabinet nu een andere koers in te slaan.

Lifestyle

NET BINNEN: Deze coronamaatregelen kunnen we volgende week verwachten

Als de overheid naar de ziekenhuizen kijkt is er geen ruimte voor corona-versoepelingen, laat Ernst Kuipers van het Landelijk Netwerk Acute Zorg (LNAZ) weten. Ook raad hij aan dat politieke partijen niet teveel moeten beloven voor de huidige verkiezingen.

“Je kunt van alles beloven, maar de ruimte is zeer beperkt”, zegt Ernst. Kuipers is ook bestuursvoorzitter van het Erasmus MC.

Hij laat ook weten dat het niet logisch zou zijn om nu nog meer versoepelingen in te voeren terwijl de resultaten van de lockdown en avondlok pas net binnen komen stromen.

Hij zegt dat het zeker nog een paar weken gaat duren voordat ze erachter zijn of er meer versoepelingen kunnen komen. “Als het te snel gaat, moet je versoepelingen weer terugdraaien en zijn we uiteindelijk veel langer bezig”, waarschuwt hij in een gesprek met Nu.nl.

Wel zegt hij dat hij begrijpt dat de scholen weer open gaan. “Ik snap ook het pleidooi om te kijken of je met versoepelingen meer draagvlak kunt creëren. Draagvlak en naleving zijn ontzettend belangrijk”, aldus Ernst.

Burgemeesters willen ook nog niet versoepelen
Ook de burgemeester vinden dat er nog geen versoepelingen moeten komen want ze vinden dat de cijfers eerst moeten dalen. “Ik roep iedereen op om vol te houden, hoe zwaar het ook is”, zegt burgemeester Ahmed Marcouch van Arnhem.

Ook is hij het niet eens dat de horeca de terrassen weer open gooit. “Die acties kunnen wij er niet bij hebben. Ik vind ze heel erg onverstandig. Ze creëren een gelegenheid voor mensen om te gaan zitten.”

Bron: trendnieuws

Doorgaan met lezen

Celeberties

Bibian Mentel gaat binnenkort sterven, uitzaaiingen in de hersenen

Paralympisch kampioen Bibian Mentel heeft erg slecht nieuws gekregen want er zijn uitzaaiingen geconstateerd in de hersenen. Ze heeft van haar dokter te horen gekregen dat het zo slecht met haar gaat dat ze alvast afscheid moet gaan nemen van haar geliefden.

Toen Bibian 27 jaar oud was kreeg ze te horen dat ze botkanker had waardoor ze een onderbeen kwijtraakte. Vlak na de amputatie kreeg ze weer slecht nieuws want de kanker kwam telkens terug. Vorig jaar had ze ook een operatie gehad.

Bibian heeft van de artsen te horen gekregen dat ze niet meer te genezen is.

“De vrouw die zo’n toonbeeld van onverzettelijkheid en doorzettingsvermogen is, gaat haar strijd tegen kanker toch verliezen”, schreven haar en haar man in een bericht aan vrienden en familie.

Doorgaan met lezen

Meest bekeken

Kijkers zijn woedend om foto van MAFS-deelnemers

De liefde hebben ze dan niet gevonden in Married at First Sight, maar mooie vriendschappen wel. MAFS-kandidaten Monique, Bert, Lars, Ferry en José gingen er dit weekend op uit. Al was het volgens sommige woedende kijkers iets té gezellig…

Dat de MAFS-deelnemers elkaar helemaal gevonden hebben is leuk om te zien. Maar met de huidige maatregelen rondom corona is het uitje van de vijf niet helemaal gepast. Maar een groepsfoto die Monique deelde op Instagram maakt pas echt de tongen los. De vijf poseren op een brug in Gorinchem en staan dichtbij elkaar. Ferry slaat zijn armen zelfs om José en Monique heen.

Geen anderhalve meter afstand
De MAFS-kandidaten nemen de maatregelen niet bepaald in acht, en dat wordt ze door sommige fans niet in dank afgenomen, ‘1,5 meter??’, reageert een kijker. ‘Iets met anderhalve meter,’ schrijft een ander. De opmerkingen onder het bericht zijn beperkt, wat wil zeggen dat niet iedereen een reactie kan achterlaten. Monique en de andere deelnemers hebben niet op de kritiek gereageerd.

Laatste koppel uit elkaar
Vorige week werd bekend dat ook Monique en Aron uit elkaar zijn. Monique gaf het al in de finale-uitzending een beetje aan, maar helaas: de twee ontwikkelden geen verliefde gevoelens voor elkaar. Toch hebben ze wel erg hun best gedaan om uit te zoeken wat het nu precies was tussen hen beiden. Monique: ‘Nadat het weken op en af ging, dachten we: wat nu?’ De twee hebben hun huwelijk omgezet in vriendschap. ‘En dat is een goede start. We hebben veel geluk gehad samen, ondanks dat we geen trouwpapiertje meer hebben,’ aldus Aron.

Doorgaan met lezen

Trending