Kat heeft haar hele leven op straat gewoond, maar kijk nu hoe ze een pasgeboren baby beschermt.
Connect with us

Meest bekeken

Kat heeft haar hele leven op straat gewoond, maar kijk nu hoe ze een pasgeboren baby beschermt.

De liefde van ouders voor hun kinderen is echt speciaal. Maar zelfs degenen zonder kinderen bouwen vaak speciale banden met kinderen. Dit geldt zeker voor ons mensen, maar het geldt ook voor andere dieren.

Toen ik dit mooie verhaal hoorde over een kat genaamd Sapphire die probeerde de pasgeboren dochter van haar adoptieouders te redden en beschermen, was ik meteen ontroerd.

Eerder dit jaar werd een Siamese kat gespot in de straten van Kingston, Ontario in Canada. Ze zag er niet goed uit, dus een vriendelijke ziel redde haar, in de hoop haar een beter leven te geven.

De held nam contact op met Carla Reilly Moore en haar man, die een asiel voor huisdieren runnen, en het paar besloot om de kat in huis te nemen, die ze later Sapphire noemden.

“Hoewel we geen reddingscentrum voor huisdieren hebben, richten we ons vooral op boerderijdieren. Maar om een ​​of andere reden toen we een oproep voor Sapphire ontvingen, hebben we haar meteen in huis genomen, geen vragen gesteld. Ik merkte dat ik ja zei voordat ik wist wat ik zei, ‘zei Carla.

Publiée par Carla Reilly sur Dimanche 15 juillet 2018

Carla en haar man namen het dier eerst mee naar de dierenarts. Daar hoorden ze dat ze oogproblemen had en een gebroken bekken had. Sapphire had nog een lange weg te gaan voordat ze weer in topvorm zou zijn.

‘Het had een auto kunnen zijn, of misschien was ze door iemand geschopt, we weten het gewoon niet,’ zei Carla.

Misschien vanwege de manier waarop ze gewond was geraakt, had Sapphire moeite om dicht bij de mensen te komen en het was bijna onmogelijk om haar vertrouwen te winnen. De kat bracht haar eerste nacht door in Carla’s huis onder het bed en ze bleef daar 24 uur lang.

Maar toen zag Sapphire de pasgeboren dochter van Carla, Mary, en alles veranderde. In het begin bewonderde Sapphire Mary op een veilige afstand. Maar al snel was haar liefde voor de baby enorm, en Sapphire probeerde zelfs Mary te beschermen alsof ze haar eigen kind was.

Publiée par Happy Tails Farm Sanctuary/CCWR sur Jeudi 13 septembre 2018

“We merkten al snel dat Sapphire de baby leek te beschermen. Als de hond langskwam, sprong ze op en liep naar Mary toe, ‘zei Carla.

Sapphire aarzelde niet om Mary te beschermen. Dit maakte echt indruk op Carla en haar man en maakte hen trotse ouders van hun nieuwe harige familielid.

Nu kan Mary lopen en Sapphire aaien. En Sapphire op haar beurt knuffelt en kust Maria.

Publiée par Happy Tails Farm Sanctuary/CCWR sur Jeudi 13 septembre 2018

Stel je voor hoeveel Sapphire heeft meegemaakt en toch is ze ongelooflijk liefdevol en zorgzaam.

Doorgaan met lezen

Meest bekeken

De ernstig zieke Riny (58) moet kiezen tussen vreselijke pijn of een hogere energierekening

Riny Smits (58) uit Eindhoven is chronisch ziek. Voor de aan zijn rolstoel gekluisterde man is het geen optie om zijn verwarming lager te zetten. Als hij dat wel doet, vergaat hij van de pijn dankzij spasmen. ”Ik zit hartstikke klem.”

In zijn jongere jaren kwam Smits ongelukkig ten val, waardoor hij verlamd raakte. ”Ik heb een uitkering van het UWV. Rondkomen gaat net, maar nu maak ik me grote zorgen.”

 

Smits kan zijn verwarming niet lager zetten. ”Als het te koud wordt, krijg ik pijnlijke spasmes in mijn spieren. Mijn benen gaan dan schudden, en mijn spieren spannen zich aan om mijn hele lichaam te doen strekken.” Ook kort douchen is geen optie, dat moet minimaal 20 minuten duren. ”Warm water is essentieel om te voorkomen dat mijn spieren verstijven.”

Hoog verbruik

Al met al heeft Smits een hoog verbruik. Als flatbewoner maakt hij gebruik van blokverwarming. Het is momenteel niet duidelijk of en wat de regering aan tegemoetkoming gaat bieden. ”Stel dat er ook voor ons een prijsplafond komt. Dan is het is heel goed mogelijk dat ik door mijn hoge verbruik daar overheen kom.”

Geen energietoeslag

Tot afgelopen zomer betaalde Smits ongeveer 80 euro per maand aan energiekosten. Hij is bang dat het bedrag veel hoger gaat worden en vreest in de schulden te komen.

Het kabinet biedt minima weliswaar een energietoeslag van 1.300 euro, maar Smits krijgt dit niet. Zijn uitkering is exact €7,82 te hoog en de regering is onverbiddelijk. Dat geldt overigens ook voor bijzondere bijstand.

Brief

De zieke Smits is ten einde raad en daarom klom hij in de pen. Hij heeft zijn situatie uitgelegd een de burgemeester van de stad, Jeroen Dijsselboem en aan andere Kamerleden.

Niemand heeft op hem gereageerd, behalve Fleur Agema van de PVV. Ze schreef dat de al eerder Kamervragen stelde over de positie van chronisch zieke mensen. Smits hoopt dat het gemeentebestuur het belangrijk genoeg vindt om op zijn brief in te gaan. ”Het gaat niet alleen om mij, maar om de hele groep chronisch zieken.”

 

Bron: Trendnieuws

Doorgaan met lezen

Meest bekeken

Emile Ratelband wilt dat Jesse Klaver ter dood wordt veroordeeld

Emile Ratelband stond vroeger bekend als een positiviteitsgoeroe die tegen iedereen die het wilde horen TSJAKKA schreeuwde. Tegenwoordig is Emile wat minder positief, zo blijkt uit een tweet.

Ratelband heeft het nieuws gevolgd en heeft gezien dat er in Duitsland iets aan de hand is. Schijnbaar wilden ’tientallen rechts-extremisten’ de regering bij onze oostburen omver werpen. In totaal zijn er 22 mensen opgepakt. Zij worden allen verdacht van lidmaatschap van terroristische organisatie.

Jesse Klaver
Jesse Klaver reageerde via Twitter op het nieuws uit Duitsland en greep dat direct aan om uit te halen naar Forum voor Democratie. Hij schreef er het volgende over op sociale media.

Met ‘sommige politici’ bedoelt hij natuurlijk FvD’er Gideon van Meijeren. Die sprak eerder over ‘een fluwelen revolutie’. En over de optie dat sommige Nederlanders ”bij wijze van spreken richting het parlement trekken en zeggen ‘wij gaan hier niet meer weg totdat de regering weg is’.”

Doodstraf
Het bericht van Jesse Klaver was voor Emile Ratelband reden om te reageren. Hij schrijft het volgende:

Bron: showblad

Doorgaan met lezen

Meest bekeken

Mailtje lekt uit: Dit is er gebeurd tussen Matthijs van Nieuwkerk en zangeres Maan

Het zit Matthijs van Nieuwkerk allemaal niet mee de laatste tijd. Na het onthutsende artikel in De Volkskrant lijkt de gevallen presentator zich nu teruggetrokken te hebben op zijn woonboerderij in de buurt van Zutphen. Op een foto was te zien dat Matthijs er nu niet bepaald al te florissant bij liep.

Volgens de mannen van Roddelpraat zou Matthijs van Nieuwkerk het overigens geel gezellig hebben gehad met zangeres Maan.

Roddelpraat ontving namelijk een mail van een voormalig stagiair van De Wereld Draait Door. Ze beweert dat Matthijs van Nieuwkerk en Maan het samen heel gezellig zouden hebben gehad. Of de twee écht de bezemkast in zijn gedoken is natuurlijk gissen, maar wie weet.

Doorgaan met lezen
Advertentie
Advertentie

Recente berichten

Advertentie

Trending