Kat wandelt 20 kilometer terug naar het gezin die hem gedumpt had. Dan proberen ze agressieve maatregelen te nemen.
Connect with us

Nieuws

Kat wandelt 20 kilometer terug naar het gezin die hem gedumpt had. Dan proberen ze agressieve maatregelen te nemen.

Het gaat ons verstand te boven dat er nog steeds mensen zijn die niet beseffen wat voor een diepe band dieren met ons ontwikkelen. Kat of hond, het maakt weinig verschil. Huisdieren beschouwen ons als familie, dus het minste wat we kunnen doen is hen op dezelfde manier behandelen.

Toby de kat wilde bij zijn familie blijven. Helaas wilden ze hem niet meer omdat hij niet goed kon opschieten met hun andere katten nadat hij als straatkat bij hun voordeur kwam opdagen.

Volgens de dierenbescherming van Wake County werd Toby overgedragen aan een nieuwe familie. Alleen wilde Toby geen nieuwe familie …


Bleek dat Toby zo gehecht was aan zijn oude familie dat hij 20 km ver naar zijn oude huis wandelde. Toen hij daar aankwam, werd hij niet onthaald met liefde, maar probeerde zijn oude familie hem een doodstraf te geven.

Tara Lynn, communicatiedirectrice van de dierenbescherming van Wake County, legde aan The Dodo uit: “Ze brachten hem naar een asiel en vroegen om hem te euthanaseren. Het was gewoon hartverscheurend om te zien hoe hij helemaal naar zijn oude huis wandelde, en dat was hun antwoord.”


Het asiel besefte uiteraard meteen dat Toby bijzonder was en weigerden om hem te laten inslapen. In plaats daarvan belden ze de dierenbescherming die Toby redden en gaven hem een speciale behandeling om hem voor te bereiden op het vinden van een nieuwe thuis.

“Hij testte positief op de kattenziekte en had ook een ademhalingsinfectie”, zei Lynn. “We lieten hem behandelen voor de infectie, maar dat duurde even.”

Toen Toby weer gezond was, postten ze een foto van hem op de sociale media. Daarna stond de telefoon roodgloeiend. Michele Puckett uit North Carolina in de VS ging Toby bezoeken en de vonk sprong meteen over!

“Ze twijfelde geen seconde”, zei Lynn.

“Ze was aan het werken en liet alles vallen om naar hier te komen.”

Nadat ze Toby geadopteerd had, besefte Puckett wat voor een prachtige kat hij wel was. “Het is onmogelijk voor te stellen dat iemand hem zo voor dood zou willen dumpen”, zei de vrouw. “Het is schokkend, maar we zijn blij dat hij gered werd.”

DEEL HET VERHAAL VAN TOBY MET ELKE DIERENLIEFHEBBER DIE JE KENT!


Nieuws

Jongen (13) uit zee gehaald, overleden

De 13-jarige jongen die maandagmiddag vermist raakte in de zee bij Scheveningen en kort daarna in het water werd gevonden, is overleden. Dit bevestigde de politie woensdag aan Hart van Nederland.

Tekst gaat verder onder video


De jongen werd maandag rond 17.15 uur als vermist opgegeven, waarop een grootschalige zoekactie werd gestart. Hulpdiensten kwamen in grote aantallen ter plaatse en er werd ook met een helikopter gezocht. Rond 17.30 uur werd de jongen in het water gevonden.

Hij werd uit het water gehaald en direct gereanimeerd. Vervolgens is hij met spoed naar het ziekenhuis gebracht, waar hij later overleed.

Bron: 112vdg


Doorgaan met lezen

Nieuws

Lichaam gevonden in gebied waar gezocht werd naar vermiste festivalganger

Bij het dorp Ens in de Noordoostpolder is een lichaam gevonden. Dit is dichtbij het gebied waar wordt gezocht naar een vermiste festivalganger uit Lochem. De 34-jarige man verdween afgelopen weekend van het festival Wildeburg in Kraggenburg.

De politie meldt op sociale media dat het lichaam is ontdekt in het gras langs de Zwartemeerweg bij Ens, vlakbij Kraggenburg. Er wordt onderzoek gedaan naar de identiteit van de persoon.


De man werd voor het laatst gezien in de nacht van zaterdag op zondag op het festivalterrein. Hij maakte toen een verwarde indruk. Kort daarna zou hij nog bij zijn auto zijn geweest, die in de buurt geparkeerd stond.

Bron: 112vdg


Doorgaan met lezen

Nieuws

Video: Meisje in Leusden van achteren aangevallen door wolf

De leiding van de buitenschoolse opvang, verantwoordelijk voor het kind dat afgelopen dinsdag door een wolf werd aangevallen, bevestigt dat er fysiek contact was tussen de wolf en het kind. Het meisje werd in haar zij gebeten door het dier. Eerder werd gesproken over een ‘kort incident’ met een wolf.

Tekst gaat verder onder video

Volgens Vrijland Amersfoort, de opvang verantwoordelijk voor het meisje, gaat het goed met alle betrokkenen. Ze melden dat iedereen geschrokken is van de gebeurtenissen. De verwondingen van het meisje zijn beperkt: ze heeft slechts lichte verwondingen opgelopen en maakt het naar omstandigheden goed.

Het bijtincident is bevestigd door experts: het betrof inderdaad een wolf. Een medewerker die naast het meisje stond verklaarde dat de wolf haar in haar zij beet maar snel weer losliet. Het meisje, dat de wolf niet zag aankomen, viel direct na de beet. Het dier vluchtte terug het bos in.


Na het incident hebben het wolvenexpertteam en de politie een grondig onderzoek uitgevoerd. Het gezin van het meisje is verhoord en haar kleding is voor sporenonderzoek meegenomen. Vrijland Amersfoort heeft alle ouders geïnformeerd en zal deze zomer enkel natuurspeeltuinen en -gebieden bezoeken waar geen wolven zijn gesignaleerd.

Het advies van de provincie om het natuurgebied nabij Leusden te mijden, blijft gelden. De politie onderzoekt samen met wolvendeskundigen nog wat er precies is gebeurd.

Wolvendeskundige Maurice La Haye is geschrokken van het gedrag van de wolf. “De wolf behoort tot de wilde dieren, die in principe schuw zijn en bang voor de mens.”

Hij hoopt dat dit gedrag niet vaker voorkomt. “We willen duurzaam samenleven met de wolf, maar op deze manier gaat dat niet,” aldus La Haye.

Dit is niet de eerste keer. Anderhalve week geleden werd in een natuurgebied in Leusden een hond waarschijnlijk door een wolf doodgebeten en is nog vermist.

Eerder die week was de Amersfoortse Maartje bij Den Treek aan het paardrijden toen haar paard op hol sloeg na een wolf te hebben gezien. Maartje vertelde: “Er zijn meer incidenten geweest. Het lijkt een kwestie van tijd voordat een kind wordt gepakt.”

Bron: 112vdg


Doorgaan met lezen

Trending