Kinderen horen een iemand schreeuwen onder de grond. Wanneer ze gaan kijken, zien ze de verschrikkelijke realiteit.
Connect with us

Nieuws

Kinderen horen een iemand schreeuwen onder de grond. Wanneer ze gaan kijken, zien ze de verschrikkelijke realiteit.

Als je op een boerderij woont, kunnen er verschillende interessante dingen gebeuren. Dat is ook precies wat er gebeurde met een groep kinderen in Victoria in het zuidoosten van Australië. Uit het niets hoorden de dochter van de eigenaar en haar vriendin noodkreten. Het geluid leek op dat van een lammetje. Maar wat het nog vreemder maakte, was dat het geluid van onder de grond leek te komen. Ze gingen snel de volwassenen en andere kinderen op de boerderij waarschuwen, en iedereen verzamelde zich op de locatie waar ze de geluiden gehoord hadden.


Nadat ze gegraven hadden, ontdekten ze een grote metalen pijp onder het zand. Het was duidelijk dat er een wezen gevangen zat, dus de volgende stap was om erin te proberen geraken. Mama filmde terwijl de jongeren de pijp met koevoeten probeerden open te wrikken. De meisjes vingen een glimp op van het lammetje en konden zien dat het nog in leven was. Maar de pijp was te stevig voor hun inspanningen. Het moest helemaal doorgeknipt worden om het kereltje te kunnen bevrijden.


De kinderen zetten een stapje achteruit toen de pijp met een elektrisch werktuig werd opengesneden. Dan schreeuwde mama uit: “Het is een babylammetje!” Het arme ding was nat, maar ze konden haar precies op het nippertje redden. Op het einde filmt mama alle kinderen samen die zich “Operatie Red Lam” nooit meer zullen vergeten. Hoewel het niet duidelijk is hoe het lammetje daar terechtkwam, was iedereen uiteraard dolblij dat het dier gered werd!


Nieuws

Jongen (13) uit zee gehaald, overleden

De 13-jarige jongen die maandagmiddag vermist raakte in de zee bij Scheveningen en kort daarna in het water werd gevonden, is overleden. Dit bevestigde de politie woensdag aan Hart van Nederland.

Tekst gaat verder onder video


De jongen werd maandag rond 17.15 uur als vermist opgegeven, waarop een grootschalige zoekactie werd gestart. Hulpdiensten kwamen in grote aantallen ter plaatse en er werd ook met een helikopter gezocht. Rond 17.30 uur werd de jongen in het water gevonden.

Hij werd uit het water gehaald en direct gereanimeerd. Vervolgens is hij met spoed naar het ziekenhuis gebracht, waar hij later overleed.

Bron: 112vdg


Doorgaan met lezen

Nieuws

Lichaam gevonden in gebied waar gezocht werd naar vermiste festivalganger

Bij het dorp Ens in de Noordoostpolder is een lichaam gevonden. Dit is dichtbij het gebied waar wordt gezocht naar een vermiste festivalganger uit Lochem. De 34-jarige man verdween afgelopen weekend van het festival Wildeburg in Kraggenburg.

De politie meldt op sociale media dat het lichaam is ontdekt in het gras langs de Zwartemeerweg bij Ens, vlakbij Kraggenburg. Er wordt onderzoek gedaan naar de identiteit van de persoon.


De man werd voor het laatst gezien in de nacht van zaterdag op zondag op het festivalterrein. Hij maakte toen een verwarde indruk. Kort daarna zou hij nog bij zijn auto zijn geweest, die in de buurt geparkeerd stond.

Bron: 112vdg


Doorgaan met lezen

Nieuws

Video: Meisje in Leusden van achteren aangevallen door wolf

De leiding van de buitenschoolse opvang, verantwoordelijk voor het kind dat afgelopen dinsdag door een wolf werd aangevallen, bevestigt dat er fysiek contact was tussen de wolf en het kind. Het meisje werd in haar zij gebeten door het dier. Eerder werd gesproken over een ‘kort incident’ met een wolf.

Tekst gaat verder onder video

Volgens Vrijland Amersfoort, de opvang verantwoordelijk voor het meisje, gaat het goed met alle betrokkenen. Ze melden dat iedereen geschrokken is van de gebeurtenissen. De verwondingen van het meisje zijn beperkt: ze heeft slechts lichte verwondingen opgelopen en maakt het naar omstandigheden goed.

Het bijtincident is bevestigd door experts: het betrof inderdaad een wolf. Een medewerker die naast het meisje stond verklaarde dat de wolf haar in haar zij beet maar snel weer losliet. Het meisje, dat de wolf niet zag aankomen, viel direct na de beet. Het dier vluchtte terug het bos in.


Na het incident hebben het wolvenexpertteam en de politie een grondig onderzoek uitgevoerd. Het gezin van het meisje is verhoord en haar kleding is voor sporenonderzoek meegenomen. Vrijland Amersfoort heeft alle ouders geïnformeerd en zal deze zomer enkel natuurspeeltuinen en -gebieden bezoeken waar geen wolven zijn gesignaleerd.

Het advies van de provincie om het natuurgebied nabij Leusden te mijden, blijft gelden. De politie onderzoekt samen met wolvendeskundigen nog wat er precies is gebeurd.

Wolvendeskundige Maurice La Haye is geschrokken van het gedrag van de wolf. “De wolf behoort tot de wilde dieren, die in principe schuw zijn en bang voor de mens.”

Hij hoopt dat dit gedrag niet vaker voorkomt. “We willen duurzaam samenleven met de wolf, maar op deze manier gaat dat niet,” aldus La Haye.

Dit is niet de eerste keer. Anderhalve week geleden werd in een natuurgebied in Leusden een hond waarschijnlijk door een wolf doodgebeten en is nog vermist.

Eerder die week was de Amersfoortse Maartje bij Den Treek aan het paardrijden toen haar paard op hol sloeg na een wolf te hebben gezien. Maartje vertelde: “Er zijn meer incidenten geweest. Het lijkt een kwestie van tijd voordat een kind wordt gepakt.”

Bron: 112vdg


Doorgaan met lezen

Trending