Kinderpsycholoog waarschuwt: dit is waarom je je kinderen beter niet op de mond kust
Connect with us

Lifestyle

Kinderpsycholoog waarschuwt: dit is waarom je je kinderen beter niet op de mond kust

Als ouders kussen we onze kinderen zo vaak we kunnen, ten minste, nu ze nog klein genoeg zijn om dit toe te laten.

Zelf ben ik ook moeder, en ik vind het belangrijk om mijn kind affectie de nodige affectie te geven, en kusjes zijn de beste manier om dat te doen, dus waarom niet je kind kussen op de mond?

Mensen hebben er verdeelde meningen over, of het OK is om je kinderen al dan niet op de mond te kussen, en ook niet iedereen doet het.

Voormalige Spice Girl en bekendheid Victoria Beckham, plaatste vorig jaar een foto van zichzelf met haar dochter die ze op de mond kust. Het internet was hier erg verdeeld over.

Niet lang daarna kaartte een psycholoog dit onderwerp aan tijdens een debat, en gaf zijn professionele mening.

Het debat gaat nu nogmaals rond op het internet. Kussen op de mond, of niet? Dat is de vraag.

Als jij het type ouder bent die je kind op de mond kust of dit vroeger deed toen ze klein waren, dan ben je lang niet de enige. Het is niet iets ongewoon of vreemd, maar hoe gezond is dit echt op psychologisch vlak?

Sommige mensen reageerden erg hevig op het feit dat ze haar dochter een kus op de mond gaf, terwijl anderen dit dan weer een volledig normale en liefdevolle foto vonden van een moeder en haar dochter.

Het debat leidde kinderpsycholoog Charlotte Reznick ertoe om haar professionele mening te geve over de foto en de daad. Volgens dr. Reznick, zou je je kind nooit op de mond mogen kussen.

“Als je je kind op de lippen kust, wanneer stop je dan?” vertelde de dokter aan The Daily Mail.

Seksueel verwarrend
De kinderpsycholoog legt haar standpunt uit door te zeggen dat kinderen hun seksualiteit gaan beseffen op vroege leeftijd, een onschuldig kusje op de mond kan dus emotionele connecties creëren die verwarrend kunnen zijn voor het kind. Reznick gelooft dat hoewel het geen kwaad kan om je kinderen en kusje op de mond te geven wanneer ze baby’s zijn, ouders het beter gewoon nooit beginnen te doen omdat het kind later verward kan raken.

“Als een kind van 4, 5 of 6 jaar zijn seksuele bewustzijn ontwikkelt, kan een kus op de lippen stimulerend zijn voor hen,” vertelde de dokter aan The Daily Mail.

“Mensen horen dit niet graag maar de lippen zijn een erogene zone. Stoffen die je blij maken, en die geassocieerd zijn aan seksuele opwinding, waaronder serotonine en oxytocine, komen vrij bij het kussen op de lippen.”

Meningsverschillen
Maar niet iedereen gaat akkoord.

Sally-Anne McCormack, een andere psycholoog ging dan weer niet akkoord met het standpunt van Reznick.

“Het is absoluut onmogelijk dat je jonge kind kussen op de lippen, hen zal verwarren op een bepaalde manier,” vertelde Dr. McCormack aan The Sun. “Dat is net als zeggen dat borstvoeding verwarrend zou zijn.”

“Sommige mensen hebben er misschien problemen mee,” gaat McCormack verder. “Maar het is niet seksueler dan een baby een rugmassage geven bijvoorbeeld.”

Hieronder vind je de foto die zoveel controverse veroorzaakte en tot een debat leidde.

Wat vind jij ervan om je kleine spruit een kus op de mond te geven? OK of niet OK?

Deel aub je meningen in de comments en deel dit artikel zodat meer mensen deel kunnen uitmaken van de discussie.
[fblike]

Celeberties

Foto van André Hazes en Nikkie Plessen duikt op: “Dus toch!?”

Een hoop ophef rondom André Hazes en zijn privéleven vorig jaar. En dat jaar maakt hij het nog bonter. Het begon met geruchten dat hij en Nikkie Plessen stiekem aan het daten zouden zijn. Ze waren hand in hand gespot en zelfs zoenend zijn ze gezien. Er dwaalde foto’s van de twee over het internet rond. Ze hebben alleen niets toegegeven. Dat het niet goed liep tussen de zanger en Monique Westenberg, dat was wel duidelijk. Hij sliep niet eens meer thuis. Tot het op een gegeven moment leek dat alles weer koek en ei leek te zijn tussen de twee. Maar ook daar kwam snel een einde aan toen bekend werd dat ze zanger verder ging met de 20 jaar oudere Bridget Maasland. Tot begin eerder dit jaar dan. En dan is daar ineens die ene foto weer!

André Hazes en Nikkie Plessen

Dat doet natuurlijk weer een hoop stof opwaaien. Waar de geruchten van hem en Nikkie al weggestopt werden blijkt het dat de zanger er tóch wel een handje naar blijkt te hebben. Geruchten gaan dus dat het niet alleen bij Bridget is gebleven in het afgelopen jaar. Tekst gaat door onder de video:

Woede om foto’s van de zanger en Monique

Als je een een beetje het nieuws hebt gevolgd de laatste dagen dan weet je dat het aantal corona besmettingen weer flink stijgt in Nederland. En terwijl het RIVM probeert alles in goede banen te leiden zijn er steeds meer mensen die de regels aan hun laars lappen. Zo ook de volkszanger en zijn vriendin Monique Westenberg. Monique en de zanger waren eerder deze week uit eten in de Amsterdamse bar Mr. Porter, waar ze ‘Getekend voor het leven’ afsloten. Het stel was met een gezellig clubje, waar dan ook een groepsfoto van werd gemaakt. De zanger omarmt zijn vriendin en ze houden elkaars handen vast. Ook de rest van het gezelschap staat dicht op elkaar.

Doorgaan met lezen

Celeberties

Slecht nieuws: ‘Vriendinnen maken zich grote zorgen om Bridget Maasland’

Als we weekblad Story mogen geloven, gaat het niet al te best met presentatrice Bridget Maasland. Goede vriendinnen hebben haar zelfs aangespoord om psychische hulp in te schakelen, zo schrijft het weekblad.

“Niet alleen haar breuk met André Hazes heeft erin gehakt, ook eerdere amoureuze teleurstellingen zou Bridget Maasland niet hebben verwerkt”, zo meldt de Story in haar nieuwste editie. “De presentatrice zou zich op advies van haar hartsvrienden hebben gewend tot psychische hulpverlening, zo vertelt een bron uit Bridgets directe omgeving aan Story.”

Wat is er aan de hand?

Naast nare uithalen van toetsenbordridders op sociale media, krijgt de RTL-ster zelfs van haar collega-BN’ers de nodige narigheid over zich heen. Het zal allemaal niet helpen om in een positieve flow te komen. Maar gelukkig kan de presentatrice altijd terugvallen op haar grote liefde én “een hecht groepje vrienden”. “Met hen praat Bridget over haar diepste verdriet en angsten. En Bridget luistert ook naar de goedbedoelde adviezen van haar vertrouwelingen. Zij zouden de geplaagde presentatrice hebben aangespoord om hulp in te roepen van een psycholoog.”

Psychische hulp

De anonieme bron – volgens Story afkomstig uit Bridgets ‘directe omgeving’ – legt uit waarom ze psychische hulp zou hebben ingeschakeld. “Haar vrienden zijn ‘om haar heen gaan staan’. Het is niet zo dat ze gered moest worden, maar ze moet wel iets doen. En dat heeft niet eens te maken met die breuk met André, hoe hard die er ook heeft ingehakt. Al sinds de breuk met Pepijn (de vader van haar zoontje Mees, Red.) is ze niet meer in staat geweest om een echt stabiele relatie aan te gaan. Dat heeft psychische gevolgen en daar is best het nodige aan te doen.”

Bridget op RTL 4

Overigens moeten we Bridget al een tijdje missen in RTL Boulevard. Ook zijn haar programma’s Hotter Than My Daughter en De Zwakste Schakel opeens vooruitgeschoven. Volgens haar management moeten we daar niet van alles achter gaan zoeken: dat komt door de coronacrisis. En oh ja, we moeten er nog wel bij vermelden dat Bridget zelf nog niet heeft gereageerd op bovenstaande geruchten. Ze wil Story niet meer te woord staan als het gaat om haar privéleven.

Doorgaan met lezen

Celeberties

Breaking: Rogier Smit heeft Frank ingeruild voor nieuwe vriend!

Een aantal weken waren er een aantal foto’s van Rogier Smit zonder zijn pruik in omloop. Heel interessant allemaal. Maar daarnaast ging het ook niet helemaal lekker met zijn vriend, Frank. Het welbekende stel leek even uit elkaar te gaan, toen weer niet, maar dat is nu toch wel weer definitief.

Dat melden verschillende media. Maar het gaat nu nóg een stapje verder. De jongste van de twee zou namelijk een nieuwe vriend hebben. Dit laat de website ‘Bekendeburen’ weten in een nieuw artikel.

Rogier Smit is alweer verder gegaan

Ze schrijven dat men in het Haagse circuit het zeker weten, Rogier heeft een nieuwe vriend. Dat dit het einde is van hun televisie-carrière is ook wel duidelijk. In ieder geval zullen we ze niet meer als duo zien verschijnen. Wie de vriend precies is, is nog niet duidelijk. Ze zouden graag buiten de publiciteit blijven. Of dat zal lukken is natuurlijk nog maar de vraag.

Doorgaan met lezen
Advertentie
Advertentie

Meest recente berichten

Advertentie

Trending