Kitten in Rotterdam aan hek vastgebonden met tiewraps
Connect with us

Lifestyle

Kitten in Rotterdam aan hek vastgebonden met tiewraps

In de nacht van afgelopen donderdag op vrijdag kreeg de Rotterdamse politie een zeer heftige en trieste melding binnen. Een kleine kitten was in de buurt van het Marconiplein vastgebonden aan een hek met tiewraps. De politie trof het diertje in zeer slechte conditie aan.

Vannacht is het kleine beetje opgehaald door de Dierenbescherming en verblijft nu in Dierenopvang Spijkenisse.

Kitty
De jonge kat heeft de naam ‘Kitty’ gekregen van de politieagenten en het personeel van de Dierenbescherming die zich over haar ontfermde. Iris van dierenambulance Zuid-Holland Zuid vertelt over deze verdrietige gebeurtenis. “Onbegrijpelijk. Wij zijn geschokt dat er mensen zijn die een dier op deze manier een langzame en pijnlijke dood willen laten sterven”, aldus Iris.

Slechte conditie
Hoewel het jonge katje nog in leven is, is ze er zeer slecht aan toe. Ze heeft verwondingen aan haar bekje en een complexe geïnfecteerde breuk aan haar voorpoot. Daarnaast ontdekte de dierenarts dat het katje ook een herstellende breuk heeft aan de groeischijf. Dat betekent dat de kitten al eerder ernstige verwondingen heeft opgelopen en daarna pas met tiewraps is vastgebonden aan het hek. Hoe het dier aan deze eerdere verwondingen komt, is niet duidelijk.

Help Kitty
“Kitty eet inmiddels wel. De dierenarts schat dat ze ongeveer twee of drie maanden oud is”, aldus de verzorgster van Kitty. Voordat de kitten geopereerd kan worden, moet eerst de infectie aan haar poot genezen. Ze is er helaas nog lang niet. De kosten van de behandeling lopen snel op, en ze is nog niet eens geopereerd. Om Kitty te redden, is de Dierenbescherming afhankelijk van giften. Wil jij Kitty helpen? Steun ons de Dierenbescherming met een gift via het formulier op deze pagina.

Oproep Rotterdamse politie
Ook de Rotterdamse politie heeft een dringende oproep geplaatst op Twitter om de daders van deze ernstige mishandeling zo snel mogelijk op te kunnen pakken. Heb jij meer informatie over waar Kitty vandaan komt of heb je iets verdachts gezien in de vroege nacht van donderdag 12 op vrijdag 13 juli in de omgeving van Marconiplein? Neem dan contact op met politie Rotterdam op het nummer: 0900 – 88 44.

[fblike]

Celeberties

HEFTIG: Grote zorgen om jongste zoon Rob de Nijs

Deze week verschijnt het allerlaatste album van Rob de Nijs. Vanwege de ziekte van Parkinson moet hij noodgedwongen de microfoon aan de wilgen hangen. In deze fase blikt de zanger steeds vaker terug op zijn leven. Maar zijn er ook zorgen om zijn jongste zoon.

ZDe afscheidstournee van Rob de Nijs moest groots worden. Maar nu alles stil ligt vanwege de coro-nacrisis, verschijnen er slechts een boek en een album. Rob had zich enorm op zijn tournee verheugd. Hij wilde weer op het podium staan, maar ook wilde hij sparen voor de toekomst van zijn zoontje Julius (8). Vlak voordat alles stil kwam te liggen, sprak hij daarover met zijn echtgenote Henriëtte. ‘Ik had thuis net gezegd: En nu gaan we echt werken voor mijn pensioen. En toen kwam corona. Nou, thank you,’ vertelt Rob de Nijs in PS Het Parool. ‘Het was de bedoeling om genoeg te hebben om er punt achter te zetten. Ik zou een paar grote shows geven. Twaalfduizend man in het Sportpaleis bijvoorbeeld. Dat gaat voorlopig niet door. Er moet straks voor Julius genoeg overblijven om bepaalde dingen te kunnen doen, studeren bijvoorbeeld. Die plannen worden nu doorkruist. We hebben gelukkig een buffertje, maar de bodem daarvan is in zicht. Maar goed, jammeren helpt niet. De hele wereld heeft ermee te maken.’

Zorgen

De afgelopen maanden was Rob veel thuis en kon daardoor meer tijd met zijn zoontje Julius doorbrengen. ‘Hij is heel lief en zorgzaam. Let er steeds op dat ik niet struikel. Pas op, daar ligt een snoer, pap! Ontroerend vind ik dat,’ vertelt hij in PS Het Parool. ‘Hij neemt de regie in huis een beetje van me over. Heel schattig, al had ik het liever anders gehad natuurlijk. Hij is eigenlijk de enige over wie ik me soms zorgen maak. Dan denk ik: oh God, dat joch van acht jaar. Wat vindt hij ervan als zijn vader op een gegeven moment het hoekje om is? Ik denk dat ik nog wel een tijdje heb, maar je weet toch maar nooit.’

Doorgaan met lezen

Celeberties

ZIEN: First Dates deelneemster met Cup F heeft behoorlijk wat fijne foto’s online staan

Het BNNVARA programma First Dates is nu al een aantal jaar een behoorlijk succes. In dat programma ontmoeten twee singles elkaar voor het eerst in het zogenaamde First Dates Restaurant waar ze (hopelijk) gezellig een hapje met elkaar gaan eten. Uiteraard zijn deze twee singles op elkaar uitgekozen op basis van leeftijd, hobby’s etc.

Na afloop van het etentje mogen de twee potentiële tortelduifjes aan elkaar aangeven of ze zin hebben in een vervolgdate of niet. En dat kan af en toe best pijnlijk zijn wanneer de een aangeeft dat wel te zien zitten terwijl de ander aangeeft daar niets voor te voelen.

Geen match voor Michelle in First Dates

Dat was ook het geval bij Danny en Michelle. De twee hadden leuke gesprekken aan tafel en Danny zag het best wel zitten om nog eens af te spreken met Jamie. Jamie zocht echter meer een gespierde bink met tattoo’s en wilde geen vervolgdate meer. Na het zien van onderstaande foto’s zijn er wellicht toch een hoop andere mannen die interesse hebben in Michelle:

Doorgaan met lezen

Lifestyle

ZIEN: Mannelijk Nederland geniet van spannend pakje Chantal Janzen op RTL 4

Het RTL-programma Oh, Wat een Jaar! is gisteravond weer begonnen met een nieuw seizoen. De eerste aflevering trok direct maar liefst 1.7 miljoen kijkers. De naar SBS6 vertrokken Linda de Mol heeft plaatsgemaakt voor – wie anders? – Chantal Janzen!

Haar eerste aflevering aan het roer van deze spelshow begint meteen goed: de blonde presentatrice werd in een zwart/grijs glitterpakje gehesen, en kreeg een hoogblonde coupe aangemeten! Voor elke aflevering van Oh, Wat een Jaar worden Chantal Janzen en haar vaste teamcaptains volledig ondergedompeld in een bepaald decennium. Deze week zijn de 90’s aan de beurt.

Het pakje van Chantal Janzen

Ook de kledingstijl en haardracht van die tijd komen dus langs! Chantal heeft geluk gehad: zij kreeg een over-the-top, maar toch schitterend pakje om aan te trekken. Haar sidekicks Ruben Nicolai en Carlo Boszhard hebben het iets slechter getroffen…

View this post on Instagram

Vanavond 20:00 terug naar: 1990. Ik was 15! Gebreide vesten, lange haren en kleurrijke stropdassen.. Oh wat een jaar!!#OWEJ

A post shared by Ruben Nicolai (@rubennicolaizelf) on

View this post on Instagram

STRIKE A POSE Come on, V….? Madonna, 1990 #thissaturday

A post shared by Chantal Janzen (@chantaljanzen.official) on

Doorgaan met lezen

Trending