Klant eist dat eigenaresse bord ophangt met waarschuwing dat medewerker beperking heeft
Connect with us

Meest bekeken

Klant eist dat eigenaresse bord ophangt met waarschuwing dat medewerker beperking heeft

Het lijkt dat sommige mensen liever klagen dan begrip tonen. Een klant van een Pizza Inn klaagde bijvoorbeeld over een autistische medewerker en vroeg de eigenaresse om een bord te plaatsen, om kanten te waarschuwen. Maar de eigenaresse, Amanda, nam het heft in eigen handen.

“Ze zijn als kinderen voor mij en dat maakt me boos.”

Enkele jaren geleden koos de eigenaar van dit restaurant, Amanda Cartagine, ervoor om mensen met een beperking in dienst te nemen. Amanda heeft een kind met het syndroom van Down en weet wat het betekent om niet geaccepteerd te worden.

“Wij, ouders van kinderen met speciale behoeften, hebben nog steeds veel problemen, we moeten vooroordelen bestrijden en anderen leren dat onze kinderen niet anders zijn,” vertelde ze aan WYFF News.

Amanda legt uit dat haar zoon haar inspireerde om personeel met verschillende soorten beperkingen aan te nemen. Ze weet dat ze meer tijd nodig hebben om het vak te leren. Het is ook belangrijk dat ze in een veilige omgeving werken.

“We moeten geduld hebben en wachten tot ze in hun eigen tempo leren. Als ze dat doen, kan niemand ze stoppen.”

Ze was dus erg boos toen een klant een van haar medewerkers vernederde.

De klant had de jongen gevraagd om de saladebar voor hem te vullen, maar dat lukte niet. Het was niet zijn taak en niemand had het hem geleerd.

Een andere medewerker legde de situatie aan de klant uit. “Het is niet zijn taak. We hebben hem ingewerkt om andere dingen te doen,” legde achteraf Amanda uit.

Maar de klant was helemaal niet vriendelijk. Voordat hij het restaurant verliet, had hij geroepen dat ze klanten echt moesten ‘waarschuwen’ met een bord dat er mensen met een beperking werken.

Amanda was bang en boos, maar besloot een constructieve oplossing te vinden.

“Ik beschouw ze allemaal als mijn kinderen, dus dat maakte me boos,” vertelde Amanda aan WYFF News.

In plaats van een bord te laten zien om klanten te waarschuwen voor de aanwezigheid van werknemers met een beperking, koos ze ervoor om een iets andere boodschap te delen.

Ze wilde dat het personeel zich altijd veilig zou voelen in haar restaurant, maar tegelijkertijd wilde ze ook een duidelijke boodschap naar klanten sturen.

Hier is de boodschap van Amanda:

“We zijn er trots op gelijke werkkansen te bieden en ALLE kinderen van God in dienst te nemen!”

Amanda is een voorbeeld voor ons allemaal! Iemand anders op deze manier een kans geven is ontzettend lofwaardig!

In de video hieronder vertelt Amanda over haar restaurant en het verhaal dat haar ertoe heeft gebracht deze speciale boodschap op te hangen. Deel dit verhaal als je ook vindt dat Amanda een lichtend voorbeeld is!

Animals

Oudere hond die 14 jaar in asiel heeft doorgebracht, slaapt voor het eerst in nieuw bed

Elke hond verdient een liefdevol gezin. De droevige realiteit leert ons helaas dat dit niet altijd het geval is. Veertien jaar lang droomde Stuart ervan om een gouden mandje te vinden, eindelijk is die droom uitgekomen.

De 14-jarige hond kwam voor het eerst in het asiel toen hij ongeveer een jaar oud was en heeft daar bijna zijn hele leven gewoond. Na twee mislukte adopties begon het erop te lijken dat Stuart de rest van zijn dagen in het asiel zou doorbrengen.

Friends of Strays plaatste zijn verhaal op TikTok, in de hoop iemand te vinden voor Stuart. Er kwam veel aandacht, onder meer van Natalie Snyder. Ze reed meer dan vijf uur om de viervoeter te ontmoeten.

Eenmaal daar kwam ze van een koude kermis thuis. Het asiel vond plotseling dat het beter voor Stuart zou zijn als hij daar zou blijven, omdat hij al zo’n groot deel van zijn leven daar woonde.

Na druk van Natalie en de gemeenschap herzag het asiel hun standpunt en mocht ze hem een dag erna wel mee naar huis nemen!

@nataliejosnyder♬ Angel By The Wings – speedllist

Het leven van Stuart is nu volkomen veranderd. Ten goede, welteverstaan!

“Hij houdt van zijn orthopedische bed en het verkennen van de achtertuin terwijl hij naar de vogels kijkt”, vertelde Natalie aan The Dodo. “Het is heel emotioneel om hem te zien veranderen en het leven op zijn eigen manier te ervaren.”

Langzaam maar zeker begint Stuart te wennen aan zijn nieuwe bestaan. Dankzij alle liefde en zorg geniet hij van deze kans, en op haar beurt geniet Natalie van zijn gezelschap. Gelukkig hoeft de lieve viervoeter zich nooit meer zorgen te maken om een nieuw thuis te vinden!

 

@nataliejosnyder #fyp #ReTokforNature ♬ State Lines – Novo Amor

Doorgaan met lezen

Meest bekeken

Postbode voelt dat er iets niet klopt als post drie dagen lang opstapelt en redt leven

Kayla Berridge liep haar normale bezorgroute van 15 kilometer in het kleine stadje Newmarket, in de VS, toen ze iets ongewoons opmerkte.

De post die ze bezorgde, bleef zich een paar dagen lang opstapelen bij een woning. De bewoonster was een oudere vrouw van in de tachtig. Af en toe maakte ze een praatje met Kayla, aldus CNN.

Omdat de post onaangeroerd was blijven liggen, vertelde Kayla dat ze “een beetje bezorgd” werd. “Ik had gewoon een onderbuikgevoel en wilde het zeker weten”, vertelde ze aan WMUR 9 News.

De postbode legde uit dat na verloop van tijd je de gewoontes van bewoners ging opmerken. In dit geval was het erg ongewoon dat de post bleef liggen. Daarnaast stond de auto van de bewoonster nog steeds op de oprit.

Kayla volgde haar instinct en belde de plaatselijke politie. Daarmee redde ze het leven van de oudere vrouw!

De vrouw zat namelijk vast onder zware kustwerken en lijsten op haar slaapkamervloer. Waarschijnlijk waren deze van haar bed gevallen en was ze vast komen te zitten. Hoewel de vrouw onderkoelt en uitgedroogd was, herstelde ze gelukkig goed.

Het is moeilijk voor te stellen hoeveel pijn en angst de oudere vrouw ervaarde, in de kou, zonder te weten of hulp ooit zou komen. Maar dankzij heldin Kayla kent dit verhaal een gelukkig einde!

Doorgaan met lezen

Meest bekeken

Politie vindt 5 wietplanten in tuin, bewoner snapt probleem niet

De politie in de Boswijk in Lelystad heeft vermoedelijk zelden een makkelijkere overtreding kunnen oplossen. De dienders kwamen af op een sterke wietgeur, waarna de bewoner hen zelf leidde naar de wietplanten die hij in zijn tuin had staan.

Het was een beetje een surrealistische situatie, zo schrijft wijkagent Jurion Veenstra op Instagram. ”We werden netjes binnengelaten door bewoner. Op de opmerking over de lucht toonde hij ons in de tuin een vijftal planten. Gekweekt voor eigen gebruik met de gedachte dat het mocht. Echter is dit niet het geval.”

Nederland houdt er namelijk een gedoogbeleid op na voor het gebruik van softdrugs. Teelt is echter verboden. Dus ook een plant is niet toegestaan.

Vernietiging

”Bij maximaal vijf planten voor eigen gebruik neemt de politie deze in beslag maar wordt er geen proces-verbaal opgemaakt”, aldus de agent tegen het Algemeen Dagblad. ”Vanaf zes planten of meer is het aan de officier van justitie of er wordt overgegaan tot vervolging of niet.”

In dit geval hebben de agenten de planten niet in beslag genomen. Zij hebben de bewoner opgedragen de planten binnen een week te vernietigen.

Doorgaan met lezen
Advertentie
Advertentie

Recente berichten

Advertentie

Trending