Kleine en 8-weken oude puppy die gedumpt was word teruggevonden in tas, maar zijn pootjes waren vastgebonden.
Connect with us

Nieuws

Kleine en 8-weken oude puppy die gedumpt was word teruggevonden in tas, maar zijn pootjes waren vastgebonden.

Dagelijks gebeuren er kwaadaardige en onvoorstelbare dingen met dieren. Het doet me afvragen wat er verkeerd is met deze wereld.

Jammer genoeg vond onlangs ook zoiets plaats, in Engeland. En het was niet alleen weer een mishandelde hond, het bleek nog eens een 8-weken oude puppy te zijn ook.

Een piepkleine 8-weken oude puppy werd gedumpt teruggevonden in de tas van een dame voor de deur van een winkel in Londen. Maar dat is nog niet het ergste: zijn kleine pootjes waren nog eens vreselijk vastgebonden met een elastiek.

Gelukkig ontdekte een voorbijganger de zak op en bracht hij de puppy in allerijl naar de dierenorganisatie RSPCA, Engelands grootste opvang.

Bij nader onderzoek door de dierenarts was het onderzoek duidelijk: de zeer jonge puppy zou niet meer lang geleefd hebben was het niet voor de voorbijganger zijn snelle handelen.


Later werd het hondje Radley genoemd. De bloedtoevoer van het beestje gebeurde niet meer, door de elastiek die rond zijn kleine pootjes was gebonden.

“Puppy gevonden”
Aan de buitenkant van de tas hing een briefje waarop stond “puppy gevonden”, en in de tas ontdekten dierenredders een ongeopend blikje hondenvoer.

Gelukkig maakt de border terriër het nu goed behalve het trauma die hij heeft opgelopen net als enkele problemen bij het eten, volgens RSPCA.


Het meest schokkende was echter de leeftijd van de jonge pup.

“We hebben vaak zo’n gevallen gezien van dierenmishandeling maar het is zeer verontrustend hoe jong hij was,” zegt een woordvoerder. “Normale honden moeten bij hun moeder blijven tot ze 8 weken oud zijn, hij zou dus gemakkelijk gestorven kunnen zijn indien hij niet werd gevonden.”

De bijzonder schattige pup is nog niet klaar om bij een gezin te wonen en hij wordt nog steeds behandeld in de dierenkliniek. Hij zal verhuisd worden naar een ander asiel van zodra hij weer kerngezond is, en eenmaal hij daar is kan ik me inbeelden dat hij al snel een fanclub zal hebben!

Getuigen opgeroepen
Intussen controleert de politie de videobeelden van het gebied. Ook getuigen worden gevraagd zich te melden om het monter te klissen die zoiets gruwelijks deed met de kleine Radley.

Wat een klein, lief gezichtje! Het enige mooie aan dit verhaal is dat de kleine hond zal herstellen van dit weerzinwekkend trauma en liefdevolle ouders zal vinden die hem zullen overladen met liefde!

Ik begrijp echt niet wie en waarom iemand zoiets doet! Het is vreselijk. Maar ik weet wel dat de dader zwaar gestraft moet worden.


Nieuws

Jongen (13) uit zee gehaald, overleden

De 13-jarige jongen die maandagmiddag vermist raakte in de zee bij Scheveningen en kort daarna in het water werd gevonden, is overleden. Dit bevestigde de politie woensdag aan Hart van Nederland.

Tekst gaat verder onder video


De jongen werd maandag rond 17.15 uur als vermist opgegeven, waarop een grootschalige zoekactie werd gestart. Hulpdiensten kwamen in grote aantallen ter plaatse en er werd ook met een helikopter gezocht. Rond 17.30 uur werd de jongen in het water gevonden.

Hij werd uit het water gehaald en direct gereanimeerd. Vervolgens is hij met spoed naar het ziekenhuis gebracht, waar hij later overleed.

Bron: 112vdg


Doorgaan met lezen

Nieuws

Lichaam gevonden in gebied waar gezocht werd naar vermiste festivalganger

Bij het dorp Ens in de Noordoostpolder is een lichaam gevonden. Dit is dichtbij het gebied waar wordt gezocht naar een vermiste festivalganger uit Lochem. De 34-jarige man verdween afgelopen weekend van het festival Wildeburg in Kraggenburg.

De politie meldt op sociale media dat het lichaam is ontdekt in het gras langs de Zwartemeerweg bij Ens, vlakbij Kraggenburg. Er wordt onderzoek gedaan naar de identiteit van de persoon.


De man werd voor het laatst gezien in de nacht van zaterdag op zondag op het festivalterrein. Hij maakte toen een verwarde indruk. Kort daarna zou hij nog bij zijn auto zijn geweest, die in de buurt geparkeerd stond.

Bron: 112vdg


Doorgaan met lezen

Nieuws

Video: Meisje in Leusden van achteren aangevallen door wolf

De leiding van de buitenschoolse opvang, verantwoordelijk voor het kind dat afgelopen dinsdag door een wolf werd aangevallen, bevestigt dat er fysiek contact was tussen de wolf en het kind. Het meisje werd in haar zij gebeten door het dier. Eerder werd gesproken over een ‘kort incident’ met een wolf.

Tekst gaat verder onder video

Volgens Vrijland Amersfoort, de opvang verantwoordelijk voor het meisje, gaat het goed met alle betrokkenen. Ze melden dat iedereen geschrokken is van de gebeurtenissen. De verwondingen van het meisje zijn beperkt: ze heeft slechts lichte verwondingen opgelopen en maakt het naar omstandigheden goed.

Het bijtincident is bevestigd door experts: het betrof inderdaad een wolf. Een medewerker die naast het meisje stond verklaarde dat de wolf haar in haar zij beet maar snel weer losliet. Het meisje, dat de wolf niet zag aankomen, viel direct na de beet. Het dier vluchtte terug het bos in.


Na het incident hebben het wolvenexpertteam en de politie een grondig onderzoek uitgevoerd. Het gezin van het meisje is verhoord en haar kleding is voor sporenonderzoek meegenomen. Vrijland Amersfoort heeft alle ouders geïnformeerd en zal deze zomer enkel natuurspeeltuinen en -gebieden bezoeken waar geen wolven zijn gesignaleerd.

Het advies van de provincie om het natuurgebied nabij Leusden te mijden, blijft gelden. De politie onderzoekt samen met wolvendeskundigen nog wat er precies is gebeurd.

Wolvendeskundige Maurice La Haye is geschrokken van het gedrag van de wolf. “De wolf behoort tot de wilde dieren, die in principe schuw zijn en bang voor de mens.”

Hij hoopt dat dit gedrag niet vaker voorkomt. “We willen duurzaam samenleven met de wolf, maar op deze manier gaat dat niet,” aldus La Haye.

Dit is niet de eerste keer. Anderhalve week geleden werd in een natuurgebied in Leusden een hond waarschijnlijk door een wolf doodgebeten en is nog vermist.

Eerder die week was de Amersfoortse Maartje bij Den Treek aan het paardrijden toen haar paard op hol sloeg na een wolf te hebben gezien. Maartje vertelde: “Er zijn meer incidenten geweest. Het lijkt een kwestie van tijd voordat een kind wordt gepakt.”

Bron: 112vdg


Doorgaan met lezen

Trending