Kleine en 8-weken oude puppy die gedumpt was word teruggevonden in tas, maar zijn pootjes waren vastgebonden.
Connect with us

Nieuws

Kleine en 8-weken oude puppy die gedumpt was word teruggevonden in tas, maar zijn pootjes waren vastgebonden.

Dagelijks gebeuren er kwaadaardige en onvoorstelbare dingen met dieren. Het doet me afvragen wat er verkeerd is met deze wereld.

Jammer genoeg vond onlangs ook zoiets plaats, in Engeland. En het was niet alleen weer een mishandelde hond, het bleek nog eens een 8-weken oude puppy te zijn ook.

Een piepkleine 8-weken oude puppy werd gedumpt teruggevonden in de tas van een dame voor de deur van een winkel in Londen. Maar dat is nog niet het ergste: zijn kleine pootjes waren nog eens vreselijk vastgebonden met een elastiek.

Gelukkig ontdekte een voorbijganger de zak op en bracht hij de puppy in allerijl naar de dierenorganisatie RSPCA, Engelands grootste opvang.

Bij nader onderzoek door de dierenarts was het onderzoek duidelijk: de zeer jonge puppy zou niet meer lang geleefd hebben was het niet voor de voorbijganger zijn snelle handelen.

Later werd het hondje Radley genoemd. De bloedtoevoer van het beestje gebeurde niet meer, door de elastiek die rond zijn kleine pootjes was gebonden.

“Puppy gevonden”
Aan de buitenkant van de tas hing een briefje waarop stond “puppy gevonden”, en in de tas ontdekten dierenredders een ongeopend blikje hondenvoer.

Gelukkig maakt de border terriër het nu goed behalve het trauma die hij heeft opgelopen net als enkele problemen bij het eten, volgens RSPCA.

Het meest schokkende was echter de leeftijd van de jonge pup.

“We hebben vaak zo’n gevallen gezien van dierenmishandeling maar het is zeer verontrustend hoe jong hij was,” zegt een woordvoerder. “Normale honden moeten bij hun moeder blijven tot ze 8 weken oud zijn, hij zou dus gemakkelijk gestorven kunnen zijn indien hij niet werd gevonden.”

De bijzonder schattige pup is nog niet klaar om bij een gezin te wonen en hij wordt nog steeds behandeld in de dierenkliniek. Hij zal verhuisd worden naar een ander asiel van zodra hij weer kerngezond is, en eenmaal hij daar is kan ik me inbeelden dat hij al snel een fanclub zal hebben!

Getuigen opgeroepen
Intussen controleert de politie de videobeelden van het gebied. Ook getuigen worden gevraagd zich te melden om het monter te klissen die zoiets gruwelijks deed met de kleine Radley.

Wat een klein, lief gezichtje! Het enige mooie aan dit verhaal is dat de kleine hond zal herstellen van dit weerzinwekkend trauma en liefdevolle ouders zal vinden die hem zullen overladen met liefde!

Ik begrijp echt niet wie en waarom iemand zoiets doet! Het is vreselijk. Maar ik weet wel dat de dader zwaar gestraft moet worden.

Doorgaan met lezen

Nieuws

Vader (33) en dochter (15) opgepakt voor brand in woning waar vrouw met zuur werd overgoten

Een 33-jarige Duitse man en zijn 15-jarige dochter zijn aangehouden omdat ze verdacht worden van het stichten van een woningbrand aan het Sluispad in Burgh-Haamstede (Zeeland) in de nacht van 17 op 18 januari.

Zij werden kort na de brand al aangehouden op de A58 ter hoogte van Kapelle, maakte de politie maandag bekend. De verdachte Duitser en zijn dochter zitten nog vast, meldt de politie. Tijdens de brand was de bewoonster niet thuis en raakte niemand gewond. Wel bleef de woning beschadigd achter.

In mei 2022 werd de bewoonster van het huis aangevallen met een bijtende stof. De politie onderzoekt of er een verband is tussen deze woningbrand en de aanval met zuur. Tot nu toe is nog niemand aangehouden in verband met de aanval.

Doorgaan met lezen

Nieuws

Laura (38), die drie jaar geleden overleed, gevonden in “gemummificeerde toestand”: “Achtergelaten om te sterven”

Een Britse vrouw wiens lichaam in 2021 in een “gemummificeerde toestand” werd teruggevonden, zou “volledig in de steek zijn gelaten” door de gezondheidsautoriteiten. Dat beweert haar familie. De 38-jarige Laura Winham leed aan schizofrenie en zou in november 2017 overleden zijn. Haar lichaam werd echter pas in mei 2021 gevonden. “Ze is gewoon achtergelaten om te sterven”, zegt Laura’s zus.

De 38-jarige Laura Winham leed aan schizofrenie. De afgelopen jaren ging ze alleen maar meer achteruit en werd ze steeds grilliger. Ze had ernstige hallucinaties die haar agressief maakten. Laura wou na een tijdje niets meer met haar familie te maken hebben en raakte volledig van hen vervreemd.

Laura’s familie beschuldigt de Britse gezondheidsautoriteiten nu van nalatigheid. Zo werden de signalen van haar verslechterde toestand compleet genegeerd en werden routinecontroles van haar sociale woning in de Zuid-Engelse county Surrey, die tot een eerdere ontdekking van haar lichaam hadden kunnen leiden, nooit uitgevoerd.

In mei 2021 trof de familie van Laura het lichaam van de jonge vrouw in een “gemummificeerde, bijna skeletachtige staat” aan in haar woning. Het was Laura’s broer die de gruwelijke ontdekking deed. De familie kwam Laura bezoeken om haar te vertellen dat haar vader was overleden.

“Ik heb hulp nodig”

Gedurende de drie jaar dat de jonge vrouw dood in haar woning lag, werd haar invaliditeitsuitkering stopgezet en haar gasaansluiting afgesloten. Ondanks het feit dat Laura niet reageerde op brieven, telefoontjes en sms’jes en ze de deur nooit opendeed, stelde niemand zich ooit vragen over haar welzijn. Haar zus Nicky geeft de schuld aan de sociale zorg, de geestelijke gezondheidszorg en Laura’s huisbazen, die volgens haar de “waarschuwingssignalen hebben genegeerd”. “Laura is gewoon achtergelaten om te sterven”, klinkt het.

Volgens de advocaat van de familie werd Laura twee keer doorverwezen naar sociale zorgdiensten voor volwassenen: een eerste keer in 2014 en een tweede keer in 2017. Die verwijzingen kregen echter nooit gehoor. Het wordt aangenomen dat Laura in november 2017 overleed. Enkele weken voordien ging de politie nog bij haar langs. Na het bezoek meldden de agenten bij de sociale diensten dat Laura “zichzelf verwaarloosde, weinig te eten had en niet leek te weten hoe ze ze hulp kon krijgen”. Maar zelfs dan werd er niet ingegrepen. Kort voor ze stierf, schreef Laura nog een schrijnende boodschap op haar kalender: “Ik heb hulp nodig.”

“Het is hartverscheurend om na te denken over de omstandigheden waarin ze de afgelopen jaren leefde. Er was niemand voor haar”, zegt zus Nicky. De gemeenteraad van Surrey noemt Laura’s dood “tragisch” en laat weten dat een onderzoek wordt gestart naar de precieze omstandigheden van haar overlijden.

Doorgaan met lezen

BNers

Heftig: Marieke Elsinga met spoed opgenomen in het ziekenhuis

Slecht nieuws voor Marieke Elsinga. De presentatrice en Qmusic-dj is weer opgenomen in het ziekenhuis vanwege de ernstige jeuk die niet verdwijnt.

Terug van weggeweest

Marieke was onlangs al in het ziekenhuis vanwege haar jeuk en ligt er nu weer. Artsen hebben biopten afgenomen, zo meldt Marieke via een ‘verhaal’ op haar Instagramkanaal.

Hierop laat ze een ingezwachteld been zien en schrijft: ‘Terug van weggeweest’. Het is nog altijd onduidelijk waar de jeuk vandaag komt. In het begin vertelden de artsen haar dat ging om zwangerschapsjeuk, maar na de geboorte van Jip werd het alleen maar erger.

Inmiddels is het niet alleen jeuk meer, het doet ook behoorlijk veel pijn. Elsinga is crèmes tegen eczeem voorgeschreven, maar die hielpen niet. Ook een bezoek aan een dermatoloog heeft niet geholpen, waardoor er nu wederom gekeken gaat worden naar de oorzaak en hoe Marieke hier vanaf kan komen.

 

Bron: Showblad

Doorgaan met lezen

Trending