Kleuterschool zet ouders op hun plaats met een "brutaal" bordje. Nu is het internet boos op de woorden van de leraar.
Connect with us

Nieuws

Kleuterschool zet ouders op hun plaats met een “brutaal” bordje. Nu is het internet boos op de woorden van de leraar.

De meeste mensen met jonge kinderen weten dat het soms moeilijk is om je kleintjes achter te laten in de kleuterschool of bij een kinderdagverblijf. Stresserende ochtenden en zieke kinderen die liever thuis willen zijn, raken ouders recht in het hart.

Maar moeder of vader zijn is geen wandeling in het park, maar loont allemaal de moeite.

Het is bijna twee jaar geleden dat Juliana Farris Mazurkewicz haar dochter ging ophalen bij een kleuterschooltje in Hockley in Texas. Op de deur hing een bordje …

Op het bordje stond geen gebruikelijk verzoek aan de ouders om extra kledij of extra lunch mee te nemen voor een uitstap. Het was een persoonlijk verzoek aan de ouders om hun gedrag te veranderen.

Sommige ouders waren erg boos toen ze het bordje lazen, maar Juliana was het eens met elk woord. Ze maakte een foto van het bordje en postte het op Facebook.

Publiée par Juliana Mazurkewicz sur Mardi 10 janvier 2017

Maar Juliana had geen idee dat meer dan een miljoen mensen op amper enkele dagen tijd op haar bericht zouden reageren.

Blijkbaar had iedereen er een mening over.

Dit was wat er op het bordje stond:

“Je haalt je kind op! Blijf van je telefoon af!


Je kind is blij om je te zien! Ben jij niet blij om je kind te zien? We hebben kinderen gezien die hun werkjes aan hun ouders proberen te geven en de ouders is met de telefoon bezig.

We hebben een kind horen zeggen: ‘Mama, mama, mama …’ en de ouder besteedt meer aandacht aan hun telefoon dan aan hun eigen kind. Dat is schokkend. Blijf van je telefoon af!”

Op amper enkele uren tijd hadden honderden ouders al gereageerd op de post van Juliana. Iedereen had er iets over te zeggen. Sommige ouders waren positief, terwijl anderen vonden dat de kleuterschool niet het recht had om zich te bemoeien met het gedrag van de ouders.

Juliana was echter helemaal niet overstuur. Ze begreep wat het personeel wilde zeggen en besefte dat ze zelf haar telefoon vasthield toen ze het bericht las.

“Ik was een beetje geschokt, maar ik had geen negatieve gevoelens jegens de school. Ik weet dat het personeel het beste voorheeft met de kinderen, zelfs tot op het punt waarop ze de ouders zouden beledigen.”

Posted at the daycare today!

Publiée par Juliana Mazurkewicz sur Vendredi 27 janvier 2017

Of je nu met je kinderen, geliefden of vrienden bent, denk twee keer na alvorens je telefoon vast te nemen. Je hoeft er echt geen 24 uur op 24 mee bezig te zijn!


Nieuws

Jongen (13) uit zee gehaald, overleden

De 13-jarige jongen die maandagmiddag vermist raakte in de zee bij Scheveningen en kort daarna in het water werd gevonden, is overleden. Dit bevestigde de politie woensdag aan Hart van Nederland.

Tekst gaat verder onder video


De jongen werd maandag rond 17.15 uur als vermist opgegeven, waarop een grootschalige zoekactie werd gestart. Hulpdiensten kwamen in grote aantallen ter plaatse en er werd ook met een helikopter gezocht. Rond 17.30 uur werd de jongen in het water gevonden.

Hij werd uit het water gehaald en direct gereanimeerd. Vervolgens is hij met spoed naar het ziekenhuis gebracht, waar hij later overleed.

Bron: 112vdg


Doorgaan met lezen

Nieuws

Lichaam gevonden in gebied waar gezocht werd naar vermiste festivalganger

Bij het dorp Ens in de Noordoostpolder is een lichaam gevonden. Dit is dichtbij het gebied waar wordt gezocht naar een vermiste festivalganger uit Lochem. De 34-jarige man verdween afgelopen weekend van het festival Wildeburg in Kraggenburg.

De politie meldt op sociale media dat het lichaam is ontdekt in het gras langs de Zwartemeerweg bij Ens, vlakbij Kraggenburg. Er wordt onderzoek gedaan naar de identiteit van de persoon.


De man werd voor het laatst gezien in de nacht van zaterdag op zondag op het festivalterrein. Hij maakte toen een verwarde indruk. Kort daarna zou hij nog bij zijn auto zijn geweest, die in de buurt geparkeerd stond.

Bron: 112vdg


Doorgaan met lezen

Nieuws

Video: Meisje in Leusden van achteren aangevallen door wolf

De leiding van de buitenschoolse opvang, verantwoordelijk voor het kind dat afgelopen dinsdag door een wolf werd aangevallen, bevestigt dat er fysiek contact was tussen de wolf en het kind. Het meisje werd in haar zij gebeten door het dier. Eerder werd gesproken over een ‘kort incident’ met een wolf.

Tekst gaat verder onder video

Volgens Vrijland Amersfoort, de opvang verantwoordelijk voor het meisje, gaat het goed met alle betrokkenen. Ze melden dat iedereen geschrokken is van de gebeurtenissen. De verwondingen van het meisje zijn beperkt: ze heeft slechts lichte verwondingen opgelopen en maakt het naar omstandigheden goed.

Het bijtincident is bevestigd door experts: het betrof inderdaad een wolf. Een medewerker die naast het meisje stond verklaarde dat de wolf haar in haar zij beet maar snel weer losliet. Het meisje, dat de wolf niet zag aankomen, viel direct na de beet. Het dier vluchtte terug het bos in.


Na het incident hebben het wolvenexpertteam en de politie een grondig onderzoek uitgevoerd. Het gezin van het meisje is verhoord en haar kleding is voor sporenonderzoek meegenomen. Vrijland Amersfoort heeft alle ouders geïnformeerd en zal deze zomer enkel natuurspeeltuinen en -gebieden bezoeken waar geen wolven zijn gesignaleerd.

Het advies van de provincie om het natuurgebied nabij Leusden te mijden, blijft gelden. De politie onderzoekt samen met wolvendeskundigen nog wat er precies is gebeurd.

Wolvendeskundige Maurice La Haye is geschrokken van het gedrag van de wolf. “De wolf behoort tot de wilde dieren, die in principe schuw zijn en bang voor de mens.”

Hij hoopt dat dit gedrag niet vaker voorkomt. “We willen duurzaam samenleven met de wolf, maar op deze manier gaat dat niet,” aldus La Haye.

Dit is niet de eerste keer. Anderhalve week geleden werd in een natuurgebied in Leusden een hond waarschijnlijk door een wolf doodgebeten en is nog vermist.

Eerder die week was de Amersfoortse Maartje bij Den Treek aan het paardrijden toen haar paard op hol sloeg na een wolf te hebben gezien. Maartje vertelde: “Er zijn meer incidenten geweest. Het lijkt een kwestie van tijd voordat een kind wordt gepakt.”

Bron: 112vdg


Doorgaan met lezen

Trending