KNMI kondigt code oranje af vanwege tropische hitte
Connect with us

WOW

KNMI kondigt code oranje af vanwege tropische hitte

Dinsdag geldt in het zuiden, midden en oosten van het land vanaf 11 uur code oranje vanwege de tropische hitte. Dat kondigde het KNMI vandaag aan.

De maximumtemperaturen kunnen stijgen tot 38 à 39 graden. In het noorden zijn temperaturen van 32 tot 36 graden te verwachten. Met de code wil het KNMI aangeven: ‘Wees voorbereid’. De code geldt voor Gelderland, Overijssel, Utrecht, Limburg, Noord-Brabant, Zeeland en Zuid-Holland.

Weeronline zegt dat de temperatuur lokaal kan oplopen tot 40 graden, vooral dan in smalle zonnige steegjes en betegelde achtertuinen.

Code oranje

Code oranje betekent volgens het KNMI: “Er is grote kans op gevaarlijk of extreem weer waarbij de impact groot is en er kans is op schade, letsel of veel overlast. Dit kan heel lokaal zijn. Code oranje kan 24 uur van tevoren worden afgegeven als de kans op extreem weer 60 procent of meer is.”

Animals

Zwerfhond snelt het podium op om acteur te redden die speelt dat hij gewond is

Honden zijn fantastische, intelligente dieren. Wanneer ze gevaar voelen schieten ze meteen in actie om de boel te redden… ook al is dat eigenlijk niet nodig.

Dat is althans wat enkele acteurs recent ondervonden, toen ze een optreden gaven dat iets te echt leek en een hond kwam opdraven om de show te stelen.

Acteur Numan Ertuğrul Uzunsoy speelde in een openluchttheater in Turkije en in één van de scènes moest hij doen alsof hij gewond was.

“Het personage dat ik speelde was gewond en had veel pijn,” vertelde hij aan The Dodo. “Hij was van een paard gevallen en ademde moeilijk.”

Maar zijn optreden was blijkbaar erg overtuigend, want meerdere toeschouwers dachten dat het zo bedoeld was: een zwerfhond!

Blijkbaar niet bekend met het fenomeen theater, leek de hond te denken dat Numan écht gewond was, en rende naar hem toe om te kijken hoe het met hem ging.

Terwijl de hond het gezicht van de acteur likte, konden de acteurs niet anders dan “breken”.

“Ik was erg blij toen ik de kusjes van de hond kreeg”, zei Numan. “Ik was erg geraakt. Hij was als een engel die me wilde helpen. Het was een heel emotioneel moment voor mij. Ik had het totaal niet verwacht.”

Het publiek vond het naar het schijnt een prachtig moment, en de acteurs waren zoals gezegd geraakt door de goedheid van de hond. Een medewerker van de productie begeleidde de hond van het podium, zodat de voorstelling kon doorgaan en blijkbaar vertrok de zwerfhond weer.

Turkije staat bekend om de vriendelijkheid die er is tegenover zwerfdieren en het lijkt erop dat de straathonden hun liefde terugbetalen door mensen in nood te helpen. Ondertussen heeft acteur Numan aangegeven dat hij zal proberen de hond te helpen als hij hem weet te vinden.

“De volgende dag ging ik naar dezelfde plek, op zoek naar de hond. Mensen vertelden me dat hij daar vaak rondhangt. Ik ben vandaag opnieuw gegaan,” gaf Numan aan bij The Dod.

“Ik zal blijven zoeken tot ik hem gevonden heb. Ik heb altijd van dieren gehouden.”

Ook al was de gewonde persoon niet echt in gevaar, we vinden deze hond nog steeds een held! Hopelijk kan zijn nieuwe vriend helpen bij het vinden van een nieuw huis.

Deel dit hartverwarmende verhaal!

Doorgaan met lezen

Meest bekeken

Tweeling snapt niet dat ze geboren zijn, weigert te stoppen met knuffelen zoals in de baarmoeder

Een tweeling hebben kan iets ongelooflijks zijn. Iemand hebben die er altijd voor je is vanaf het begin van je leven, met dezelfde leeftijd en een band voor het leven.

Een ongelooflijke video laat zien hoe diep die band is, zelfs al voor de geboorte: twee pasgeboren tweelingjongens weigeren te stoppen met elkaar te knuffelen zoals ze deden in de baarmoeder!

In een filmpje die al bijna 50 miljoen keer werd bekeken op YouTube, krijgen de baby’s, die nog geen twee maanden oud zijn, een badje en blijven ze elkaar vasthouden. Daarbij slaan ze hun armpjes en beentjes om elkaar heen.

De tweeling krijgt een wel heel bijzonder babybadje, een techniek ontwikkeld door Sonia Rochel. Zij is kraamverzorgster en is zelf grootmoeder, en woont in Parijs, Frankrijk.

De techniek is ontworpen voor baby’s jonger dan twee maanden, omdat het de bedoeling is het gevoel van in de baarmoeder na te bootsen.

Dit zou kunnen verklaren waarom de tweeling zo knuffelig is met elkaar. Ze willen dicht bij elkaar zijn zoals ze waren voordat ze geboren werden.

Bekijk de video hieronder:

Wat een ongelofelijk filmpje! Het toont de echte liefhebbende band aan tussen tweelingen, vanaf de geboorte.

Doorgaan met lezen

Animals

Kat uit rijdende auto gegooid: nageltjes helemaal afgescheurd en schaafwonden

Een toevallige passant in Soest weet niet wat hij ziet als iemand het autoraampje van een voorbijrijdende Mercedes laat zakken, om daar een kat uit te gooien. Het dier blijkt lelijk gewond: schaafwonden en afgescheurde nagels. “Hij kon net voor een andere auto wegschieten”

De passant in kwestie twijfelt geen moment en belt de dierenambulance, die op dat moment wordt bemensd door Dominique van Huik en haar collega Carola Lensink. “Ik werk al tien jaar bij DierenZorg Eemland, maar dit was mijn eerste officiële dag op de ambulance”, deelt Dominique aan Hart van Nederland.

“We waren bezig met een melding over een hond, toen dit binnenkwam. Een mevrouw belde ons met het verhaal dat ze had gezien hoe iemand een kat uit het raam van een rijdende auto gooide.” De kat kan na zijn onfortuinlijke landing nog net voor een toesnellende tegenligger wegschieten.

Onder de motorkap
Dominique en haar collega kunnen niet direct weg, dus vroegen ze de vrouw hen op de hoogte te houden. Uiteindelijk belt de passant nog eens, nu met de mededeling dat de kat in paniek onder de motorkap van een geparkeerde Caddy is gekropen. Het dier zit vast en dus besluiten de ambulancebroeders richting Soest te rijden.

“Toen wij aankwamen, stond de motorkap al open en hadden mensen zich al over het dier ontfermd”, weet Dominique. “Ik ben daarop onder de auto gekropen om te kijken of ik de kat kon bevrijden. Hij was heel lief, dus lukte het door heel voorzichtig zijn pootjes terug op de grond te zetten.”

Afgescheurde nagels
Als de kat eenmaal is bevrijd, zien Dominique en haar collega direct dat de kat wondjes heeft. Bij de dierenarts blijkt wat de werkelijke schade is: schaafwonden en afgescheurde nagels. De wonden worden verzorgd en moeten uit zichzelf genezen.

“Mijn collega heeft de kat Mercedes gedoopt, omdat hij uit een rijdende Mercedes is gegooid”, vertelt Dominique. “Het gaat naar omstandigheden goed met hem. Af en toe is hij nog wat angstig, maar dat is logisch als je zo’n traumatische ervaring hebt meegemaakt.”

Wie dumpte Mercedes?
Het is onduidelijk of het de eigenaar zelf is die Mercedes uit zijn Mercedes gooide. Volgens Dominique gebeurt het namelijk vaker dat buurtbewoners een kat beu zijn en het dier ergens anders droppen.

De kat is niet gechipt, de eigenaar heeft twee weken om zich te melden voor Mercedes mag worden herplaatst. In dat geval hoeft er niet lang te worden gezocht naar een nieuw baasje: “Als de eigenaar zich niet meldt, heeft de mevrouw die het allemaal zag gebeuren al aangeboden om de kat te adopteren.”

Doorgaan met lezen
Advertentie
Advertentie

Recente berichten

Advertentie

Trending