Koning Charles getroffen door vreselijke ziekte: 'Legt werkzaamheden per direct neer'
Connect with us

Koningshuis

Koning Charles getroffen door vreselijke ziekte: ‘Legt werkzaamheden per direct neer’

Koning Charles heeft aangekondigd dat hij kampt met kanker en heeft daarom per direct zijn koninklijke taken neergelegd, zo meldt Buckingham Palace vandaag.

Het specifieke type kanker waarmee de Britse koning te maken heeft, wordt geheimgehouden. Ondanks zijn ziekte blijft Charles optimistisch over de behandeling en streeft hij ernaar zo snel mogelijk weer aan het werk te gaan.

Recentelijk verbleef de koning korte tijd in het ziekenhuis, waar hij behandeld werd voor een vergrote prostaat. Tijdens dit verblijf kwam echter een ander medisch probleem aan het licht, namelijk kanker. Volgens de BBC betreft het niet prostaatkanker.

De details over het type kanker en het stadium ervan worden niet bekendgemaakt, en ook de overlevingskansen van de koning blijven vertrouwelijk.

Hoewel Charles ziek is, blijft hij achter de schermen doorwerken, waaronder administratieve taken en het wekelijkse kopje thee met premier Rishi Sunak.

In een verklaring van Buckingham Palace wordt aangegeven dat de diagnose openbaar is gemaakt om geruchten over de gezondheid van de koning te voorkomen.

Charles hoopt met deze openheid begrip te kweken voor mensen die met deze verschrikkelijke ziekte te maken hebben.

De koning ontvangt niet alleen steun via sociale media, maar ook internationale leiders betuigen hun medeleven. Zelfs prins Harry, die momenteel in de Verenigde Staten woont, reist naar Engeland om zijn vader te kunnen bezoeken.

Koningshuis

Zo lang heeft koning Charles nog te leven na diagnose van kanker: ‘Terminaal’

Een opmerkelijke voorspelling over het overlijden van koning Charles verspreidt zich snel op sociale media. Volgens deze voorspelling zal Charles op 28 maart 2026 komen te overlijden.

De voorspelling werd gedaan door een man genaamd Logan Smith in juli 2022. Smith voorspelde niet alleen het overlijden van koningin Elizabeth op 8 september 2022, maar ook het overlijden van koning Charles op de genoemde datum in 2026, zoals hij destijds op Twitter deelde.

Na de bevestiging van de kankerdiagnose van koning Charles, wordt de voorspelling opnieuw breed besproken op Twitter. De diagnose van kanker bij Charles heeft het Verenigd Koninkrijk in zijn greep, en vanwege de onduidelijkheid over de exacte aard van zijn ziekte vrezen veel Britten het ergste.

Er wordt gespeculeerd dat Charles dezelfde vorm van kanker heeft als zijn moeder, koningin Elizabeth. Hoewel de officiële overlijdensakte van de Queen haar dood toeschreef aan ouderdom, beweert auteur Gyles Brandreth in zijn boek “Elizabeth: an Intimate Portrait” dat ze stierf aan de gevolgen van kanker, specifiek myeloom, een vorm van beenmergkanker.

Brandreth suggereert dat deze kanker onder meer haar gewichtsverlies en mobiliteitsproblemen verklaart.

Hoewel er geen genezing mogelijk lijkt, suggereert de auteur dat er wel behandelingen zijn die de symptomen kunnen verlichten en het leven van de patiënt tot drie jaar kunnen verlengen.

Ondertussen is prins Harry op weg naar het Verenigd Koninkrijk om bij zijn zieke vader te zijn. Gezien zijn lopende geschillen met de koninklijke familie keert Harry alleen in noodgevallen terug, waardoor de zorgen over koning Charles alleen maar toenemen.

Doorgaan met lezen

Koningshuis

Beveiliger Beatrix hangt vuile was buiten: ‘Heel nare vrouw om mee om te gaan’

Johan Derksen, bekend om zijn directe uitspraken in “Vandaag Inside,” heeft recentelijk een opmerkelijk verhaal gedeeld over prinses Beatrix, wat een ander beeld schetst van de voormalige koningin.

Volgens Derksen was een voormalige beveiliger van Beatrix zo gefrustreerd door haar gedrag dat hij haar “wel kon verm**rden.”

“Alarm voor een Zwempartijtje”

Derksen onthulde dat de beveiliger eens met zijn gezin klaarstond om op vakantie te gaan, toen hij plotseling werd opgeroepen voor een spoedklus: prinses Beatrix wilde zwemmen.

“En toen kwamen we daar, en ze wou een half uurtje gaan zwemmen,” vertelde Derksen. De frustratie bij de beveiliger was zo groot dat hij in zijn woede uitsprak dat hij haar wel kon verm**rden.

Juliana versus Beatrix: Een Wereld van Verschil In tegenstelling tot Beatrix werd haar moeder, koningin Juliana, door dezelfde beveiliger beschreven als een “schat van een vrouw.”

Juliana stond bekend om haar warmte en genegenheid voor haar personeel, iets wat Beatrix blijkbaar miste. Exorbitante Eisen en Uitstraling Derksen haalde nog een ander voorbeeld aan om Beatrix’ karakter te illustreren.

Zo zou ze ooit een compleet nieuwe bekleding van een regeringstoestel hebben geëist omdat de kleur haar niet aanstond. “Dit weet ik uit eigen informatie. Doorgaans betrouwbare bron,” benadrukte Derksen.

“Een Nare Vrouw om Mee om te Gaan”

Volgens Derksen was de uitstraling van Beatrix in overeenstemming met de verhalen over haar persoonlijkheid: afstandelijk en veeleisend.

Dit contrast met het publieke beeld van Beatrix als een gerespecteerde vorstin zorgt voor een schokkende onthulling. Reacties en Gevolgen De onthullingen van Derksen roepen vragen op over de ware aard van de omgang binnen het Koninklijk Huis en hoe personeelsleden die dicht bij de koninklijke familie staan, de vorsten ervaren.

Tot nu toe heeft het Koninklijk Huis niet gereageerd op de uitspraken van Derksen. Reflectie op het Koninklijk Leven Deze verhalen schetsen een complex beeld van het leven aan het hof en de druk die op zowel de royals als hun personeel wordt uitgeoefend.

De vraag blijft hoe deze onthullingen het imago van prinses Beatrix zullen beïnvloeden en of er nog meer verhalen naar buiten zullen komen die het beeld van de Nederlandse monarchie kunnen veranderen.

Met deze onthullingen werpt Johan Derksen een nieuw licht op de persoonlijkheid van prinses Beatrix, een licht dat wellicht niet iedereen even welkom zal heten.

Doorgaan met lezen

Koningshuis

Prinses Ariane schreeuwt het uit van de pijn: ‘Heftige klachten!’

Prinsessen Amalia, Alexia en Ariane groeien op in een tijd waarin sociale media een enorme impact hebben op het dagelijks leven. Het koningshuis wordt vaak het doelwit van haatdragende opmerkingen, en deze prinsessen ontkomen daar ook niet aan.

Dit is voor hun ouders, koning Willem-Alexander en koningin Máxima, een bron van zorg. Zij willen hun kinderen niet afschermen van de buitenwereld, maar tegelijkertijd willen zij hen wel beschermen tegen de negatieve gevolgen van sociale media.

In de podcast ‘Door de ogen van de koning’ vertelt Willem-Alexander dat zijn dochters alles zien, lezen en horen op sociale media. Hij maakt zich zorgen over de negatieve reacties die zij daarop kunnen krijgen. Het koninklijk paar wil echter niet dat hun kinderen zich afsluiten van de buitenwereld en probeert hen daarom te leren omgaan met de realiteit van sociale media.

Hoewel de prinsessen niet persoonlijk worden aangesproken, kan het toch impact hebben op hun gevoel van eigenwaarde. Willem-Alexander benadrukt dat zijn dochters begrijpen dat het niet persoonlijk is en dat zij het niet persoonlijk moeten nemen. Dit is niet altijd even makkelijk, vooral niet voor de jongste prinses, Ariane.

Als puberende tiener is het voor haar extra lastig om om te gaan met alle negatieve opmerkingen op sociale media. Het is voor haar een tijd waarin ze op zoek is naar haar eigen identiteit en waarin zij zichzelf en haar plek in de wereld nog moet vinden. Dit kan door alle negativiteit op sociale media extra moeilijk worden gemaakt.

Toch vindt Willem-Alexander het belangrijk dat er thuis openlijk over wordt gesproken. Hij zegt: “Kinderen hebben geen filter wat dat betreft, maar het is de realiteit, en daar moeten ze mee leren omgaan”.

Het koninklijk paar wil hun dochters helpen om te leren omgaan met de negativiteit op sociale media en hen tegelijkertijd laten zien dat zij altijd op hen kunnen rekenen.

Ondanks de zorgen van hun ouders, lijken de prinsessen zich goed staande te houden. Ze laten zich niet uit het veld slaan door de negativiteit en blijven zichzelf.

Zo heeft prinses Alexia bijvoorbeeld een eigen Instagram-account, waarop zij haar eigen leven deelt met haar volgers. Dit is niet zonder risico’s, maar het laat zien dat zij zich niet wil laten beperken door de negativiteit op sociale media.

Het is belangrijk om te beseffen dat niet alleen het koninklijk huis, maar ook veel andere mensen te maken hebben met negativiteit op sociale media. Het is een fenomeen dat niet meer weg te denken is uit onze maatschappij en waar we allemaal op de een of andere manier mee moeten leren omgaan.

Voor jongeren kan het extra lastig zijn om te leren omgaan met de negativiteit op sociale media. Zij zijn nog volop in ontwikkeling en staan nog aan het begin van hun zoektocht naar zichzelf en hun plek in de wereld. Het is dan ook belangrijk dat ouders en andere volwassenen hen hierbij helpen.

Doorgaan met lezen
Advertentie
Advertentie

Recente berichten

Advertentie

Trending