Koppel adopteert een puppy, maar komen er thuis achter wat ze totaal niet verwachtten.
Connect with us

Nieuws

Koppel adopteert een puppy, maar komen er thuis achter wat ze totaal niet verwachtten.

Het is altijd iets spannend, wanneer je beslist om een pup in huis te halen. Je doet de nodige research op voorhand, en bezoekt asielen om honden te bezoeken om er uiteindelijk eentje uit te kiezen die bij je past.

Robert Markham ging akkoord met zijn vrouw om een hond in huis te halen, zolang hij maar niet te groot was. Dus op een dag kwam ze thuis met een Jack Russel terriër, althans dit is wat ze werd verteld. Haar echtgenoot was blij want hij wist dat dit ras niet groot was.

Maar toen diezelfde hond, die ze Yogi Bear noemden, groter en groter begon te groeien begon Robert te twijfelen.

Sue Markham was zeer enthousiast over het in huis halen van een hond. Ze wist dat de echtgenoot geen al te grote hond wou, dus begon ze rond te kijken in de asielen op zoek naar een kleine hond.

Op een dag kwam ze thuis met een klein pup en vertelde haar echtgenoot dat het een Jack Russel terriër was. Althans, dat dacht ze…

Toen de tijd voorbij ging werd hun nieuw familielid echter alsmaar groter.

Uiteindelijk bleek dat hun hond een Deense dog was. Robert had geen flauw idee dat deze harige reus al snel een grote rol zou spelen in hun leven.

Woog meer dan 90 kg
Maar Robert voelde zich reeds gehecht aan deze altijd maar groeiende hond, en hij was niet meer boos dat ze er de verkeerde soort hadden uitgekozen want Yogi Bear had hun harten al gestolen.

De gigantische Deense dog woog meer dan 90 kg en is ongeveer 1,80 meter lang van staart tot neus.

“Ik dacht bij mezelf, ‘Hoeveel problemen kan een Jack Russel veroorzaken?’” vertelde Sue Markham aan Daily Mail. “Maar toen hij 5 maanden oud was, was hij groter dan de gemiddelde Jack Russell en was zijn tong precies zo groot als een biefstuk, en zijn staart zo groot als een baseballknuppel.”

Roerei en worsten
Het koppel werd echt verliefd op hun grote reus en Yogi Beur werd verwend als een klein kind.

De familie Markham spendeert zo’n slordige 300 euro per maand voor de hond. Zijn lievelingseten is roerei en worsten.

Yogi Bear heeft zelfs een kleine vriend, Toffee, waarmee hij knuffelt en rust.

Bekijk deze bijzonder grote, maar uiterst lieve reus in de video hieronder. Echt indrukwekkend!

Doorgaan met lezen

BNers

Liefdesproblemen voor Amalia: ‘Marokkaanse vriend verlaat haar’

Amalia had zich 2022 vermoedelijk helemaal anders voorgesteld. Haar tussenjaar begon prima, maar eindigde in mineur…

De bedreigingen rond haar persoon en de gevolgen daarvan maakten de prinses enorm verdrietig. Eén ding is duidelijk…

“Het grijpt haar zeker aan”, benadrukt medium Marion Berndsen in Story. En ook in de liefde beleeft Amalia een moeilijke periode…

“Was er vorig jaar nog sprake van een leuke jongeman in haar leven, nu zie ik niemand”, klinkt het bij het medium in Story. En daar lijkt niet meteen verandering in te komen…

“Ze heeft wel veel vrienden, maar ze krijgt geen liefde in de vorm van een relatie”, ziet Marion Berndsen een somber 2023 voor Amalia op liefdesvlak. Al kan het medium wel eindigen met een positieve noot…

“Wel krijgt ze veel liefde en aandacht van haar ouders en zusjes”, benadrukt Marion Berndsen in Story. “Ze staan letterlijk en figuurlijk om haar heen.”

Doorgaan met lezen

Nieuws

Oude vrouw wil met haar laatste geld voor kopje koffie betalen, wordt geweigerd: ”Alleen pin”

De 64-jarige Christine Jacobs uit het Belgische Gent wilde onlangs met haar laatste centjes een kopje koffie afrekenen, maar werd geweigerd. Het meisje achter de kassa van de lunchbar vertelde dat ze alleen pinbetalingen mag accepteren.

Maar dat lukte Christine niet. ”Er staat niet altijd geld op mijn bankkaart”, vertelt ze tegen Het Nieuwsblad. De vrouw wordt gedwongen haar bestelling achter te laten, ten overstaan van andere klanten in de zaak. ”Ik schaamde me diep.”

Het was niet de eerste keer dat een zaak Jacobs’ cash weigerde. “Onlangs had ik hetzelfde voor in een schoenenwinkel. Dat is pijnlijk, want er staat gewoon niet altijd geld op mijn bankkaart. Ik leef in armoede, en mijn leefgeld budgetteren gaat beter met cash.”

Veiligheidsredenen
Volgens de wet mogen winkeliers alleen in uitzonderlijke gevallen munten of biljetten weigeren. Dat kan bijvoorbeeld als er vermoedens zijn dat het biljet vals is, om tijdelijke veiligheidsredenen, of als het vooraf duidelijk aangeduid staat.

De betreffende lunchzaak Foodmaker, beweert om veiligheidsredenen geen cash geld meer te accepteren. ”We zijn twee keer overvallen, dus we aanvaarden geen cash geld meer”, aldus CEO Lieven Vanlommel. ”Ik ken dit specifieke geval niet, maar meestal lossen medewerkers het wel op door zelf met hun kaart te betalen.”

Digitale drempels
In het algemeen verhoogt de doorgedreven digitalisering bepaalde drempels. Online facturen betalen, een smartphone gebruiken, info terugvinden … ”Voorschriften staan nu alleen online, terwijl ik dat vroeger makkelijker kon bijhouden”, zegt Jacobs. ”En ik mag bijna met pensioen, maar het is pas onlangs gelukt om op MyPension te kijken. Dan zag ik dat er een fout was gebeurd, maar dat laten aanpassen was ook weer moeilijk.”

Opnieuw is Christine niet de enige die hiermee worstelt. “De digitale kloof is het belangrijkste knelpunt dat bovenkomt in al onze contacten met kwetsbare mensen”, zegt Karleen De Rijcke van armoedeorganisatie Kras vzw. “We zien het op alle vlakken, niet alleen voor bankzaken maar ook van onderwijs tot gezondheid. Het zijn gevolgen van leven in armoede waar je niet direct bij stilstaat.”

Doorgaan met lezen

Nieuws

Autodief steelt lijkwagen met overleden man er nog in

In de Amerikaanse stad Rockford ging een autodief aan de haal met een lijkwagen met daarin nog een lichaam van een overleden man. De politie is nog op zoek naar de verdachte, maar het lichaam van de overleden Curtis Brown (47) is inmiddels terecht.

Het busje werd zaterdag gestolen en daags nadien teruggevonden. Echter zonder het lichaam van Brown. Maandagavond werd het lichaam dan op een andere plaats gevonden. Het was zonder lijkzak of kist gedumpt langs de kant van de weg.

(Lees verder onder de tweet)

Het is nog onduidelijk wat er gebeurde tussen de diefstal en het ogenblik van de vondst van het lichaam. De politie verdenkt de 23-jarige Deon Howard van de diefstal. Onderzoekers willen weten wat er met het lichaam gebeurde en wat zijn motief was. Het is evenmin duidelijk of de motor van de lijkwagen draaide op het moment van de diefstal.

Doorgaan met lezen

Trending