Koppel adopteert een puppy, maar komen er thuis achter wat ze totaal niet verwachtten.
Connect with us

Gezondheid

Koppel adopteert een puppy, maar komen er thuis achter wat ze totaal niet verwachtten.

Het is altijd iets spannend, wanneer je beslist om een pup in huis te halen. Je doet de nodige research op voorhand, en bezoekt asielen om honden te bezoeken om er uiteindelijk eentje uit te kiezen die bij je past.

Robert Markham ging akkoord met zijn vrouw om een hond in huis te halen, zolang hij maar niet te groot was. Dus op een dag kwam ze thuis met een Jack Russel terriër, althans dit is wat ze werd verteld. Haar echtgenoot was blij want hij wist dat dit ras niet groot was.

Maar toen diezelfde hond, die ze Yogi Bear noemden, groter en groter begon te groeien begon Robert te twijfelen.

Sue Markham was zeer enthousiast over het in huis halen van een hond. Ze wist dat de echtgenoot geen al te grote hond wou, dus begon ze rond te kijken in de asielen op zoek naar een kleine hond.

Op een dag kwam ze thuis met een klein pup en vertelde haar echtgenoot dat het een Jack Russel terriër was. Althans, dat dacht ze…

Toen de tijd voorbij ging werd hun nieuw familielid echter alsmaar groter.

Uiteindelijk bleek dat hun hond een Deense dog was. Robert had geen flauw idee dat deze harige reus al snel een grote rol zou spelen in hun leven.

Woog meer dan 90 kg
Maar Robert voelde zich reeds gehecht aan deze altijd maar groeiende hond, en hij was niet meer boos dat ze er de verkeerde soort hadden uitgekozen want Yogi Bear had hun harten al gestolen.

De gigantische Deense dog woog meer dan 90 kg en is ongeveer 1,80 meter lang van staart tot neus.

“Ik dacht bij mezelf, ‘Hoeveel problemen kan een Jack Russel veroorzaken?’” vertelde Sue Markham aan Daily Mail. “Maar toen hij 5 maanden oud was, was hij groter dan de gemiddelde Jack Russell en was zijn tong precies zo groot als een biefstuk, en zijn staart zo groot als een baseballknuppel.”

Roerei en worsten
Het koppel werd echt verliefd op hun grote reus en Yogi Beur werd verwend als een klein kind.

De familie Markham spendeert zo’n slordige 300 euro per maand voor de hond. Zijn lievelingseten is roerei en worsten.

Yogi Bear heeft zelfs een kleine vriend, Toffee, waarmee hij knuffelt en rust.

Bekijk deze bijzonder grote, maar uiterst lieve reus in de video hieronder. Echt indrukwekkend!

Gezondheid

BREAKING: Eerste geval van de apenpokken in Nederland

Het RIVM meldt vanavond dat in Nederland het eerste geval van een besmetting met de apenpokken is vastgesteld. Het instituut verwacht de komende tijd meer besmettingen.

Eerder op de dag liet het RIVM al weten dat er enkele verdachte gevallen van apenpokken waren. De monsters werden onderzocht in een labo en nu is de uitslag er.

Een woordvoerder van het instituut legt uit dat het virus zich anders beweegt dan normaal. “Eerder bleef zo’n ziekte beperkt tot bijvoorbeeld een persoon en zijn gezin, maar nu is er ook transmissie naar anderen.”

Het apenpokkenvirus komt uit Midden- en Centraal-Afrika. Toch duikt het af en toe op in andere landen, voornamelijk bij mensen die naar de regio afreisden. Nu lijkt de situatie anders.

De uitbraak neemt opvallende proporties aan. Er zijn ondertussen besmettingen vastgesteld in tal van Europese landen zoals België, Spanje, Portugal en het Verenigd Koninkrijk, alsook in Canada en de VS.

 

Doorgaan met lezen

Gezondheid

Coop geeft toe: vegetarische schnitzels zijn eigenlijk varkensschnitzels

Supermarkt Coop geeft toe dat er door een fout per abuis varkensschnitzels zijn verkocht in plaats van plantaardige schnitzels.

Door een vergissing bij een leverancier belandden er 220 varkensschnitzels in de verpakking van vegetarische schnitzels. Ook de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit maakt melding van de vergissing.

Het betreft de Coop Schnitzel XXL Plantaardig 500 gram, met houdbaarheidsdata 15 en 16 januari 2022. De supermarkt verkocht daadwerkelijk zo’n 60 verpakkingen. Coop benadrukt dat de producten dus helemaal niet vegetarisch zijn.

Doorgaan met lezen

Gezondheid

Net binnen: Weer een nieuwe gevaarlijke coronavariant gevonden, dit keer in Europa

Er is weer een nieuwe coronavariant gevonden en dit keer op Cyprus. Onderzoekers zeggen dat het gaat om een mix tussen de Deltavariant en de Omikronvariant. De mogelijke nieuwe naam van deze variant wordt de ‘deltacronvariant’.

Deskundigen hebben echter gezegd dat het op dit moment niet iets is om je zorgen over te maken, aldus een bericht in de media.

“Er zijn momenteel omicron en delta co-infecties en we vonden deze variant die een combinatie is van deze twee,” zei Kostrikis in een interview met Sigma TV vrijdag.

“De ontdekking wordt de “deltacorn” variant genoemd vanwege de identificatie van omicron-achtige genetische handtekeningen binnen de delta genomen”, voegde hij eraan toe.

In totaal werden 10 van de mutaties van Omicron gevonden in de 25 monsters die in Cyprus werden genomen. 11 van de monsters waren afkomstig van mensen die als gevolg van het virus in het ziekenhuis waren opgenomen, terwijl 14 afkomstig waren van de algemene bevolking, meldde Jerusalem Post onder verwijzing naar Cyprus Mail.

Dr. Kostrikis zei dat de frequentie van de mutatie bij ziekenhuispatiënten hoger was en zou kunnen wijzen op een correlatie tussen de nieuwe variant en ziekenhuisopnames.

“We zullen in de toekomst zien of deze stam pathologischer of besmettelijker is en of ze de overhand zal krijgen”, zei hij.

Maar zijn persoonlijke mening is dat deze stam ook zal worden verdrongen door de zeer besmettelijke omicron variant.

“De nieuwe Covid-19-variant was op dit moment niet iets om ons zorgen over te maken”, zei de Cypriotische minister van Volksgezondheid Michalis Hadjipandelas op zaterdag.

De minister liet ook zien dat hij trots is op de ontdekking van de nieuwe variant.

Doorgaan met lezen
Advertentie
Advertentie

Recente berichten

Advertentie

Trending