Laffe jagers schieten olifanten, maar moeten rennen voor hun leven wanneer de kudde tegen hen keert.
Connect with us

Meest bekeken

Laffe jagers schieten olifanten, maar moeten rennen voor hun leven wanneer de kudde tegen hen keert.

Waarschuwing: De video onderaan het artikel bevat schokkende beelden van hoe een olifant wordt neergeschoten. De beelden zijn niet geschikt voor gevoelige kijkers.

Olifantenjagers werden gedwongen om voor hun levens te rennen nadat ze een familielid van de olifanten hadden neergeschoten.

Dramatische beelden uit Namibië tonen de woedende reactie van de kudde nadat de olifantenstier door de jagers werd geschoten. In de video, die sommige kijkers schokkend zullen vinden, mikken de jagers met hun wapens en een van hen zegt: “Raak hem tussen de ogen.”

Ze lijken de olifant drie keer te beschieten, waarna het majestueuze dier uiteindelijk op de grond zakt.

Maar het geweervuur lokt een furieuze reactie uit van de andere olifanten, die trompetteren terwijl ze op de jagers afstormen.

De achtervolging duurt slechts enkele seconden en aangenomen wordt dat er niemand gewond raakte.

Hij zei dat de jacht op olifanten in Namibië legaal is, hoewel het lokaal een erg delicate aangelegenheid is.

Hij zei: “Er bestaat slechts een kleine populatie olifanten in de omgeving en we jagen maar twee olifanten per jaar.” Kruger zegt dat het geld van de jacht zorgde voor 12 banen binnen zijn bedrijf en dat het geld ook dient om conservatieprojecten te steunen.

Volgens het WWF zijn er nog ongeveer 415.000 olifanten in het wild en het aantal daalt sterk omwille van de internationale handel in ivoor.

DE BEELDEN ZIJN SCHOKKEND, MAAR DE VERSPREIDING ERVAN KAN ER MISSCHIEN VOOR ZORGEN DAT ER DRUK WORDT UITGEOEFEND OM TROFEEJAGEN WERELDWIJD TE VERBIEDEN.

OPGELET: DE ONDERSTAANDE VIDEO BEVAT SCHOKKEND BEELDMATERIAAL EN IS NIET GESCHIKT VOOR GEVOELIGE KIJKERS.

DEEL DIT BERICHT ALS OOK JIJ VINDT DAT ER EEN EINDE MOET KOMEN AAN DE JACHT OP OLIFANTEN!

Lifestyle

Studie: overmatig schoonmaken kan schadelijk zijn voor de gezondheid

Veel mensen dromen van een huis dat altijd vlekkeloos schoon is. Maar is dat echt zo goed? Overmatig schoonmaken kan volgens een nieuwe studie schadelijk zijn voor de gezondheid, aldus Environmental Working Group.

Een studie gepubliceerd door het American Journal of Respiratory and Critical Care Medicine heeft aangetoond dat te veel schoonmaken schadelijk kan zijn voor de gezondheid.

Dit komt omdat overmatige reiniging de neiging heeft om de reactie van ons immuunsysteem op de externe omgeving te verzwakken, vanwege een combinatie van agressieve chemicaliën en een gebrek aan bacteriën in de omgeving.

Dit is geanalyseerd door een Noors onderzoeksteam dat huishoudelijke schoonmaakmiddelen heeft onderzocht om te zien hoe deze de longfunctie van mensen beïnvloeden.

In het onderzoek zijn ongeveer 6000 vrouwen meer dan 20 jaar onderzocht om te zien hoe reinigingsmiddelen over een langere periode longen kunnen aantasten.

De conclusie van het onderzoek was dat regelmatig schoonmaken een vermindering van longcapaciteit met zich mee brengt. In sommige gevallen werd het dagelijks gebruik maken van chemische schoonmaakmiddelen vergeleken met het roken van een pakje sigaretten, elke dag lang, 10 tot 20 jaar lang.

De schoonmaakproducten die in de studie werden gebruikt, waren vrij algemene producten, zoals wasmiddelen, schoonmaaksprays en bleekmiddelen.

Aanbevelingen van onderzoekers

We kunnen natuurlijk niet in een smerig huis rondlopen, dus de onderzoekers gaven enkele aanbevelingen. Ze suggereren om ons lichaam zo min mogelijk bloot te stellen aan chemische schoonmaakmiddelen.

Ook wordt aangeraden erg voorzichtig met schoonmaaksprays te zijn. Het laatste advies is om microvezeldoeken te gebruiken om de oppervlakken van het huis schoon te maken in plaats van alleen maar af te stoffen.

Het is altijd goed om op dit soort dingen te letten. Wist jij dit al?

Doorgaan met lezen

Meest bekeken

Baasje neemt zijn terminaal zieke hond mee in kruiwagen naar zijn favoriete berg

Ontroerende foto’s tonen een man die zijn stervende hond in een kruiwagen meeneemt naar zijn favoriete berg.

De tienjarige Monty genoot er met volle teugen van om samen met zijn baasje, Carlos Fresco (57) uit Londen, de vele heuvels te verkennen van het VK.

Een van hun favoriete trips was naar Pen y Fan in de Brecon Beacons in Wales.

Monty had kanker en zijn gezondheid ging hard achteruit. Daarop besloot Carlos om nog een trip te maken met zijn geliefde labradoodle, ditmaal met behulp van een kruiwagen!

De viervoeter was al zwak, maar genoot van alle aandacht en de omgeving. “De mensen op de heuvels waren zo aardig en ook zo verdrietig over zijn verslechterende toestand,” vertelde Carlos aan de Daily Mail.

Veel vreemden boden aan om hem een stukje vooruit te duwen en menig traantje werd gelaten.

Vorig jaar, op 21 juni, stierf de geliefde viervoeter na een strijd van 18 maanden tegen leukemie. Een hele fijne reis naar de regenboogbrug, lieve Monty.

Doorgaan met lezen

Meest bekeken

Tweeling snapt niet dat ze geboren zijn, weigert te stoppen met knuffelen zoals in de baarmoeder

Een tweeling hebben kan iets ongelooflijks zijn. Iemand hebben die er altijd voor je is vanaf het begin van je leven, met dezelfde leeftijd en een band voor het leven.

Een ongelooflijke video laat zien hoe diep die band is, zelfs al voor de geboorte: twee pasgeboren tweelingjongens weigeren te stoppen met elkaar te knuffelen zoals ze deden in de baarmoeder!

In een filmpje die al bijna 50 miljoen keer werd bekeken op YouTube, krijgen de baby’s, die nog geen twee maanden oud zijn, een badje en blijven ze elkaar vasthouden. Daarbij slaan ze hun armpjes en beentjes om elkaar heen.

De tweeling krijgt een wel heel bijzonder babybadje, een techniek ontwikkeld door Sonia Rochel. Zij is kraamverzorgster en is zelf grootmoeder, en woont in Parijs, Frankrijk.

De techniek is ontworpen voor baby’s jonger dan twee maanden, omdat het de bedoeling is het gevoel van in de baarmoeder na te bootsen.

Dit zou kunnen verklaren waarom de tweeling zo knuffelig is met elkaar. Ze willen dicht bij elkaar zijn zoals ze waren voordat ze geboren werden.

Bekijk de video hieronder:

Wat een ongelofelijk filmpje! Het toont de echte liefhebbende band aan tussen tweelingen, vanaf de geboorte.

Doorgaan met lezen
Advertentie
Advertentie

Recente berichten

Advertentie

Trending