Last van vliegen in huis? Voorkom een plaag: zo jaag je ze snel weg
Connect with us

Lifestyle

Last van vliegen in huis? Voorkom een plaag: zo jaag je ze snel weg

Vliegen in huis komen erg veel voor: soms zo veel dat er sprake is van een ware plaag. Niet zo vreemd, want ze worden aangetrokken door licht, warmte en etensrestjes. Daarnaast vinden ze het heel fijn om lekker in een huis te zitten.

Heb jij ze ook in huis? Zo kom je er vanaf!

Waarom vliegen?
Het bestrijden van vliegen is heel erg lastig, aangezien er steeds meer bij komen. De paar die je in je huis hebt scheiden namelijk geur- en lokstoffen uit, wat weer nieuwe vliegen aantrekt. Maar niet alleen de feromonen van andere soortgenoten zorgen ervoor dat de beesten naar je huis toe worden getrokken: ook warmte, licht, droogte en voedsel maken van jouw huis een aantrekkelijk woonplaats. Is het in je huis lichter en warmer dan het buiten is, dan komen de insecten je huis in gevlogen als je de ramen open hebt.

Gevaarlijk
Het is niet alleen heel vervelend om de zoemende insecten in je huis te hebben; het kan ook nog eens gevaarlijk zijn. Een vlieg zit namelijk niet alleen op voedsel, maar ook op rottend afval. Daarnaast plast en poept een vlieg ook nog eens overal, waardoor je eten besmet kan worden met ziekteverwekkers. Belangrijk dus om de vliegen zo veel mogelijk te bestrijden voordat ze de kans krijgen je ziek te maken. Op de volgende pagina lees je hoe je de vliegen kunt bestrijden.

Op een warme dag zet je natuurlijk het allerliefste de ramen en deuren wijd open. Maar op deze manier verleen je de insecten makkelijk toegang tot je woning. Zorg er daarom het liefste voor dat je horren voor ramen en deuren om dit te voorkomen.

Wegjagen
Zijn de vliegen je huis al binnengedrongen? Dan kun je ze natuurlijk te lijf gaan met een ouderwetse vliegenmepper. Vind je dit toch echt een beetje te wreed? Dan kun je ervoor kiezen om een doorzichtig zakje met water op plekken te hangen waar je het meeste last hebt van de vliegen. Het vergrotende effect van het zakje zorgt ervoor dat de vliegen worden afgeschrokken. Wil je de vliegen vangen en vervolgens weer vrijlaten, dan kun je het volgende doen.

Vangen
Neem een colafles en snijd deze doormidden. Doe een stukje leverworst en/of een beetje limonadesiroop in de onderkant van de fles en zet vervolgens de afgesneden bovenkant omgekeerd in de bodem van de fles. Haal wel de dop eraf voordat je dit doet. De vliegen kunnen zo de fles wel binnenvliegen, maar kunnen de uitgang niet meer vinden. Nu kun je ze desgewenst buiten uitzetten. Let wel op: gebruik je limonadesiroop, dan wordt het uitzetten wat moeilijker omdat de pootjes blijven plakken. Zet de val ook het liefste buiten neer; de leverworst kan gaan stinken.
[fblike]

Celeberties

Pijnlijk: Privéfoto’s van Prinses Alexia gelekt op social media

Ze zijn inmiddels al pubers aan het worden, een lastige positie als kind in een Koningshuis. Prinses Máxima werd op zondag 26 juni 2005 om 9.00 uur opgenomen in het Bronovo Ziekenhuis in Den Haag. Prinses Alexia werd die dag om 14.41 uur op natuurlijke wijze geboren. Haar vader deed op dinsdag 28 juni 2005 in het oude stadhuis van Den Haag bij de Burgerlijke Stand aangifte van de geboorte van zijn dochter.

Inmiddels is het al een prachtige 14-jarige jongedame. Maar hoe het precies zit met de meisjes en social media, dat weten we niet. Mag dit? Kunnen ze zomaar alles online zetten? In ieder geval heeft de tweede van de drie zusjes een eigen Instagram account. En het blijkt een heus modepopje te zijn!

Het account van Alexia

Ze heeft namelijk een eigen account waar ze haar favoriete modekeuzes op plaatst. Ze heeft al behoorlijk wat volgers gekregen. Maar ze blijft wel “anoniem”!

View this post on Instagram

Yayy or nahh

A post shared by ABB (@f_4_u2) on

Doorgaan met lezen

Lifestyle

Heftig: “Rogier Smit heeft ravage achtergelaten in huis Rachel Hazes!”

Rogier Smit heeft tijdens de breuk met Frank Jansen contact opgezocht met Rachel Hazes. Hij zou in haar huis hebben mogen verblijven tot hij weer in goede orde was. Bekende Buren en Story weten te melden dat het hier alleen flink uit de hand is gelopen. Het weekblad zegt dat er een ravage zou zijn geweest in het huis van Rachel toen ze thuis kwam. Ze zeggen hier het volgende over: “Die zou zijn veroorzaakt door een uitbarsting van drank- en drugsgebruik” Wat er precies is gebeurd is nog onbekend.

Rogier Smit laat ravage achter bij Rachel Hazes

De presentator en interieurarchitect zegt er het volgende over: “Wat is dat bijzonder hè? En heel eerlijk: wij hadden elkaar nog maar een keer of drie gezien, dus dan kan je moeilijk zeggen dat je best friends bent.

Maar toen ik Rachel aan de telefoon had en vertelde wat er aan de hand is, zei ze: ‘Had dat dan meteen gezegd, kom lekker naar mij toe!’ Dan ben je toch een topwijf? En hier kan ik lekker tot rust komen en ’s avonds een wijntje drinken.” Buurtbewoners melden dat hij het huis uit gezet zou zijn door Rachel en dat er een enorme ravage is achtergelaten!

Doorgaan met lezen

Celeberties

Foto van André Hazes en Nikkie Plessen duikt op: “Dus toch!?”

Een hoop ophef rondom André Hazes en zijn privéleven vorig jaar. En dat jaar maakt hij het nog bonter. Het begon met geruchten dat hij en Nikkie Plessen stiekem aan het daten zouden zijn. Ze waren hand in hand gespot en zelfs zoenend zijn ze gezien. Er dwaalde foto’s van de twee over het internet rond. Ze hebben alleen niets toegegeven. Dat het niet goed liep tussen de zanger en Monique Westenberg, dat was wel duidelijk. Hij sliep niet eens meer thuis. Tot het op een gegeven moment leek dat alles weer koek en ei leek te zijn tussen de twee. Maar ook daar kwam snel een einde aan toen bekend werd dat ze zanger verder ging met de 20 jaar oudere Bridget Maasland. Tot begin eerder dit jaar dan. En dan is daar ineens die ene foto weer!

André Hazes en Nikkie Plessen

Dat doet natuurlijk weer een hoop stof opwaaien. Waar de geruchten van hem en Nikkie al weggestopt werden blijkt het dat de zanger er tóch wel een handje naar blijkt te hebben. Geruchten gaan dus dat het niet alleen bij Bridget is gebleven in het afgelopen jaar. Tekst gaat door onder de video:

Woede om foto’s van de zanger en Monique

Als je een een beetje het nieuws hebt gevolgd de laatste dagen dan weet je dat het aantal corona besmettingen weer flink stijgt in Nederland. En terwijl het RIVM probeert alles in goede banen te leiden zijn er steeds meer mensen die de regels aan hun laars lappen. Zo ook de volkszanger en zijn vriendin Monique Westenberg. Monique en de zanger waren eerder deze week uit eten in de Amsterdamse bar Mr. Porter, waar ze ‘Getekend voor het leven’ afsloten. Het stel was met een gezellig clubje, waar dan ook een groepsfoto van werd gemaakt. De zanger omarmt zijn vriendin en ze houden elkaars handen vast. Ook de rest van het gezelschap staat dicht op elkaar.

Doorgaan met lezen

Trending