Laten we de held eren die een verdrinkende hond uit een bitterkoud meer redde
Connect with us

Nieuws

Laten we de held eren die een verdrinkende hond uit een bitterkoud meer redde

Iedere hondenbezitter zal het beamen: je hond kwijtraken is een hele enge gedachte. Niet weten waar je trouwe vriend uithangt en of hij ongedeerd is, is vreselijk.

Toen de Amerikaan Don Chatten onlangs aan het wandelen was in het park, trof hij een ontredderde eigenaar aan die op zoek was naar een hond, zo valt te lezen op RTL Nieuws.

Don besloot om te helpen en ging op zoek naar het vermiste dier. Zijn eigen honden kregen het beestje al snel op de korrel. Hij zwom in het ijskoude water van het meertje, daarbij zacht huilend…

“Dier zou het niet redden zonder onmiddellijk ingrijpen”
Don belde meteen het alarmnummer maar raakte al snel licht in paniek, vertelt hij aan lokale omroep WKBW. Hij had het idee dat de hond het niet zou redden zonder onmiddellijk ingrijpen.

De man probeerde over het ijs naar het beestje toe te kruipen, maar belandde al snel tot zijn middel in het water; het ijs was simpelweg te dun.

Gelukkig was het water niet al te diep en kreeg Don het voor elkaar de onderkoelde hond te redden. De inmiddels gelokaliseerde eigenaar nam hem daarop zo snel mogelijk naar de dierenarts. Inmiddels gaat het, na een nachtje overblijven, weer goed!

Internet komt woorden te kort voor Don
Don probeerde zich na afloop op te warmen in zijn auto, zich niet realiserend dat een vrouw foto’s had gemaakt van de reddingsactie.

Toen de foto’s eenmaal op het internet terecht waren gekomen stroomden de lovende reacties binnen voor de barmhartige hondenliefhebber. Maar Don is resoluut: “Dat is niet waar ik naar op zoek ben. Ik zou het zo weer doen, als het morgen opnieuw gebeurde. Ik ben een hondenliefhebber en wil niet dat een hond gewond raakt.”

Ook al vindt hij zelf van niet, Don is wel degelijk een held! Was iedereen maar zo.

Deel dit artikel met al je vrienden op Facebook om hem alle eer te bewijzen die hem toekomt!

Doorgaan met lezen

BNers

Liefdesproblemen voor Amalia: ‘Marokkaanse vriend verlaat haar’

Amalia had zich 2022 vermoedelijk helemaal anders voorgesteld. Haar tussenjaar begon prima, maar eindigde in mineur…

De bedreigingen rond haar persoon en de gevolgen daarvan maakten de prinses enorm verdrietig. Eén ding is duidelijk…

“Het grijpt haar zeker aan”, benadrukt medium Marion Berndsen in Story. En ook in de liefde beleeft Amalia een moeilijke periode…

“Was er vorig jaar nog sprake van een leuke jongeman in haar leven, nu zie ik niemand”, klinkt het bij het medium in Story. En daar lijkt niet meteen verandering in te komen…

“Ze heeft wel veel vrienden, maar ze krijgt geen liefde in de vorm van een relatie”, ziet Marion Berndsen een somber 2023 voor Amalia op liefdesvlak. Al kan het medium wel eindigen met een positieve noot…

“Wel krijgt ze veel liefde en aandacht van haar ouders en zusjes”, benadrukt Marion Berndsen in Story. “Ze staan letterlijk en figuurlijk om haar heen.”

Doorgaan met lezen

Nieuws

Oude vrouw wil met haar laatste geld voor kopje koffie betalen, wordt geweigerd: ”Alleen pin”

De 64-jarige Christine Jacobs uit het Belgische Gent wilde onlangs met haar laatste centjes een kopje koffie afrekenen, maar werd geweigerd. Het meisje achter de kassa van de lunchbar vertelde dat ze alleen pinbetalingen mag accepteren.

Maar dat lukte Christine niet. ”Er staat niet altijd geld op mijn bankkaart”, vertelt ze tegen Het Nieuwsblad. De vrouw wordt gedwongen haar bestelling achter te laten, ten overstaan van andere klanten in de zaak. ”Ik schaamde me diep.”

Het was niet de eerste keer dat een zaak Jacobs’ cash weigerde. “Onlangs had ik hetzelfde voor in een schoenenwinkel. Dat is pijnlijk, want er staat gewoon niet altijd geld op mijn bankkaart. Ik leef in armoede, en mijn leefgeld budgetteren gaat beter met cash.”

Veiligheidsredenen
Volgens de wet mogen winkeliers alleen in uitzonderlijke gevallen munten of biljetten weigeren. Dat kan bijvoorbeeld als er vermoedens zijn dat het biljet vals is, om tijdelijke veiligheidsredenen, of als het vooraf duidelijk aangeduid staat.

De betreffende lunchzaak Foodmaker, beweert om veiligheidsredenen geen cash geld meer te accepteren. ”We zijn twee keer overvallen, dus we aanvaarden geen cash geld meer”, aldus CEO Lieven Vanlommel. ”Ik ken dit specifieke geval niet, maar meestal lossen medewerkers het wel op door zelf met hun kaart te betalen.”

Digitale drempels
In het algemeen verhoogt de doorgedreven digitalisering bepaalde drempels. Online facturen betalen, een smartphone gebruiken, info terugvinden … ”Voorschriften staan nu alleen online, terwijl ik dat vroeger makkelijker kon bijhouden”, zegt Jacobs. ”En ik mag bijna met pensioen, maar het is pas onlangs gelukt om op MyPension te kijken. Dan zag ik dat er een fout was gebeurd, maar dat laten aanpassen was ook weer moeilijk.”

Opnieuw is Christine niet de enige die hiermee worstelt. “De digitale kloof is het belangrijkste knelpunt dat bovenkomt in al onze contacten met kwetsbare mensen”, zegt Karleen De Rijcke van armoedeorganisatie Kras vzw. “We zien het op alle vlakken, niet alleen voor bankzaken maar ook van onderwijs tot gezondheid. Het zijn gevolgen van leven in armoede waar je niet direct bij stilstaat.”

Doorgaan met lezen

Nieuws

Autodief steelt lijkwagen met overleden man er nog in

In de Amerikaanse stad Rockford ging een autodief aan de haal met een lijkwagen met daarin nog een lichaam van een overleden man. De politie is nog op zoek naar de verdachte, maar het lichaam van de overleden Curtis Brown (47) is inmiddels terecht.

Het busje werd zaterdag gestolen en daags nadien teruggevonden. Echter zonder het lichaam van Brown. Maandagavond werd het lichaam dan op een andere plaats gevonden. Het was zonder lijkzak of kist gedumpt langs de kant van de weg.

(Lees verder onder de tweet)

Het is nog onduidelijk wat er gebeurde tussen de diefstal en het ogenblik van de vondst van het lichaam. De politie verdenkt de 23-jarige Deon Howard van de diefstal. Onderzoekers willen weten wat er met het lichaam gebeurde en wat zijn motief was. Het is evenmin duidelijk of de motor van de lijkwagen draaide op het moment van de diefstal.

Doorgaan met lezen

Trending