Laten we de held eren die een verdrinkende hond uit een bitterkoud meer redde
Connect with us

Meest bekeken

Laten we de held eren die een verdrinkende hond uit een bitterkoud meer redde

Iedere hondenbezitter zal het beamen: je hond kwijtraken is een hele enge gedachte. Niet weten waar je trouwe vriend uithangt en of hij ongedeerd is, is vreselijk.

Toen de Amerikaan Don Chatten onlangs aan het wandelen was in het park, trof hij een ontredderde eigenaar aan die op zoek was naar een hond, zo valt te lezen op RTL Nieuws.

Don besloot om te helpen en ging op zoek naar het vermiste dier. Zijn eigen honden kregen het beestje al snel op de korrel. Hij zwom in het ijskoude water van het meertje, daarbij zacht huilend…

“Dier zou het niet redden zonder onmiddellijk ingrijpen”
Don belde meteen het alarmnummer maar raakte al snel licht in paniek, vertelt hij aan lokale omroep WKBW. Hij had het idee dat de hond het niet zou redden zonder onmiddellijk ingrijpen.

De man probeerde over het ijs naar het beestje toe te kruipen, maar belandde al snel tot zijn middel in het water; het ijs was simpelweg te dun.

Gelukkig was het water niet al te diep en kreeg Don het voor elkaar de onderkoelde hond te redden. De inmiddels gelokaliseerde eigenaar nam hem daarop zo snel mogelijk naar de dierenarts. Inmiddels gaat het, na een nachtje overblijven, weer goed!

Internet komt woorden te kort voor Don
Don probeerde zich na afloop op te warmen in zijn auto, zich niet realiserend dat een vrouw foto’s had gemaakt van de reddingsactie.

Toen de foto’s eenmaal op het internet terecht waren gekomen stroomden de lovende reacties binnen voor de barmhartige hondenliefhebber. Maar Don is resoluut: “Dat is niet waar ik naar op zoek ben. Ik zou het zo weer doen, als het morgen opnieuw gebeurde. Ik ben een hondenliefhebber en wil niet dat een hond gewond raakt.”

Ook al vindt hij zelf van niet, Don is wel degelijk een held! Was iedereen maar zo.

Deel dit artikel met al je vrienden op Facebook om hem alle eer te bewijzen die hem toekomt!

Lifestyle

Studie: overmatig schoonmaken kan schadelijk zijn voor de gezondheid

Veel mensen dromen van een huis dat altijd vlekkeloos schoon is. Maar is dat echt zo goed? Overmatig schoonmaken kan volgens een nieuwe studie schadelijk zijn voor de gezondheid, aldus Environmental Working Group.

Een studie gepubliceerd door het American Journal of Respiratory and Critical Care Medicine heeft aangetoond dat te veel schoonmaken schadelijk kan zijn voor de gezondheid.

Dit komt omdat overmatige reiniging de neiging heeft om de reactie van ons immuunsysteem op de externe omgeving te verzwakken, vanwege een combinatie van agressieve chemicaliën en een gebrek aan bacteriën in de omgeving.

Dit is geanalyseerd door een Noors onderzoeksteam dat huishoudelijke schoonmaakmiddelen heeft onderzocht om te zien hoe deze de longfunctie van mensen beïnvloeden.

In het onderzoek zijn ongeveer 6000 vrouwen meer dan 20 jaar onderzocht om te zien hoe reinigingsmiddelen over een langere periode longen kunnen aantasten.

De conclusie van het onderzoek was dat regelmatig schoonmaken een vermindering van longcapaciteit met zich mee brengt. In sommige gevallen werd het dagelijks gebruik maken van chemische schoonmaakmiddelen vergeleken met het roken van een pakje sigaretten, elke dag lang, 10 tot 20 jaar lang.

De schoonmaakproducten die in de studie werden gebruikt, waren vrij algemene producten, zoals wasmiddelen, schoonmaaksprays en bleekmiddelen.

Aanbevelingen van onderzoekers

We kunnen natuurlijk niet in een smerig huis rondlopen, dus de onderzoekers gaven enkele aanbevelingen. Ze suggereren om ons lichaam zo min mogelijk bloot te stellen aan chemische schoonmaakmiddelen.

Ook wordt aangeraden erg voorzichtig met schoonmaaksprays te zijn. Het laatste advies is om microvezeldoeken te gebruiken om de oppervlakken van het huis schoon te maken in plaats van alleen maar af te stoffen.

Het is altijd goed om op dit soort dingen te letten. Wist jij dit al?

Doorgaan met lezen

Meest bekeken

Baasje neemt zijn terminaal zieke hond mee in kruiwagen naar zijn favoriete berg

Ontroerende foto’s tonen een man die zijn stervende hond in een kruiwagen meeneemt naar zijn favoriete berg.

De tienjarige Monty genoot er met volle teugen van om samen met zijn baasje, Carlos Fresco (57) uit Londen, de vele heuvels te verkennen van het VK.

Een van hun favoriete trips was naar Pen y Fan in de Brecon Beacons in Wales.

Monty had kanker en zijn gezondheid ging hard achteruit. Daarop besloot Carlos om nog een trip te maken met zijn geliefde labradoodle, ditmaal met behulp van een kruiwagen!

De viervoeter was al zwak, maar genoot van alle aandacht en de omgeving. “De mensen op de heuvels waren zo aardig en ook zo verdrietig over zijn verslechterende toestand,” vertelde Carlos aan de Daily Mail.

Veel vreemden boden aan om hem een stukje vooruit te duwen en menig traantje werd gelaten.

Vorig jaar, op 21 juni, stierf de geliefde viervoeter na een strijd van 18 maanden tegen leukemie. Een hele fijne reis naar de regenboogbrug, lieve Monty.

Doorgaan met lezen

Meest bekeken

Tweeling snapt niet dat ze geboren zijn, weigert te stoppen met knuffelen zoals in de baarmoeder

Een tweeling hebben kan iets ongelooflijks zijn. Iemand hebben die er altijd voor je is vanaf het begin van je leven, met dezelfde leeftijd en een band voor het leven.

Een ongelooflijke video laat zien hoe diep die band is, zelfs al voor de geboorte: twee pasgeboren tweelingjongens weigeren te stoppen met elkaar te knuffelen zoals ze deden in de baarmoeder!

In een filmpje die al bijna 50 miljoen keer werd bekeken op YouTube, krijgen de baby’s, die nog geen twee maanden oud zijn, een badje en blijven ze elkaar vasthouden. Daarbij slaan ze hun armpjes en beentjes om elkaar heen.

De tweeling krijgt een wel heel bijzonder babybadje, een techniek ontwikkeld door Sonia Rochel. Zij is kraamverzorgster en is zelf grootmoeder, en woont in Parijs, Frankrijk.

De techniek is ontworpen voor baby’s jonger dan twee maanden, omdat het de bedoeling is het gevoel van in de baarmoeder na te bootsen.

Dit zou kunnen verklaren waarom de tweeling zo knuffelig is met elkaar. Ze willen dicht bij elkaar zijn zoals ze waren voordat ze geboren werden.

Bekijk de video hieronder:

Wat een ongelofelijk filmpje! Het toont de echte liefhebbende band aan tussen tweelingen, vanaf de geboorte.

Doorgaan met lezen
Advertentie
Advertentie

Recente berichten

Advertentie

Trending