Leonardo DiCaprio schenkt $ 3 miljoen aan hulp voor de bosbranden in Australië

Leonardo DiCaprio is de nieuwste bekendheid van de grote naam geworden die een absolute lading geld doneert voor de Australische bosbranden-oproep.

Zijn milieuorganisatie Earth Alliance heeft maar liefst $ 3 miljoen uitgegeven om organisaties te helpen direct met de crisis om te gaan.

De Hollywood-ster maakte de aankondiging op Instagram en zei: “Earth Alliance, gecreëerd in 2019 door Leonardo DiCaprio, Laurene Powell Jobs en Brian Sheth, heeft de #AustraliaWildfireFund gelanceerd.

“Een verplichting van $ 3 miljoen om kritieke brandbestrijdingsinspanningen in New South Wales te ondersteunen, lokale gemeenschappen te helpen die het meest door de bosbranden zijn getroffen, redding en herstel van in het wild levende dieren mogelijk te maken en ondersteuning voor het herstel op lange termijn van het unieke ecosystemen.”

Hopelijk gaat een deel van dat geld naar andere staten dan NSW, omdat ze ook kampen met een aantal rampzalige omstandigheden.

New South Wales heeft ongetwijfeld tegen de meerderheid van de bosbranden gevochten tijdens dit seizoen, maar Victoria en Zuid-Australië hebben ook een behoorlijk deel van de branden gehad die huizen en middelen van bestaan ​​hebben verwoest.

Earth Alliance heeft geholpen bij het aanpakken van enkele van de grootste crises die zich sinds de oprichting vorig jaar hebben voorgedaan.

Het beloofde maar liefst $ 5 miljoen voor de Amazon-branduitbraak, die naar vijf lokale organisaties ging die rechtstreeks verband houden met de bestrijding van de collectieve brand.

Er zijn nu honderden miljoenen dollars toegezegd aan de Australische bosbranden-crisis, waarbij veel sterren achter de oorzaak aanlopen.

De legendarische band Metallica kondigde onlangs aan dat ze $ 750.000 gaven en Elton John beloofde ook één miljoen.

Maar niemand is genereuzer geweest dan de Australische zakenman Andrew ‘Twiggy’ Forrest, die zich heeft gecommitteerd aan het geven van $ 70 miljoen.

Via zijn Minderoo Foundation worden de fondsen opgesplitst in verschillende categorieën, zodat ze volgens ABC de meeste impact kunnen hebben.

50 miljoen Dollar is toegewezen aan het opstellen van een ‘nationale blauwdruk’ om te kijken naar toekomstige benaderingen van het bestrijden en verminderen van bosbranden.

Tien miljoen dollar zal worden besteed aan de ontwikkeling van een vrijwilligersleger, met de bedoeling om 1200 mensen uit de mijnbouw- en landbouwsector in te zetten in gebieden die al door bosbranden zijn getroffen om de lokale gemeenschappen te helpen.

De laatste $ 10 miljoen gaat naar gemeenschappen die zwaar getroffen zijn door de bosbranden, in overeenstemming met het Australische Rode Kruis en het Leger des Heils.

Forrest zei: “Met ongelooflijke moed en vastberadenheid hebben Australiërs zich verenigd om diegenen te helpen die door deze bosbranden zijn verwoest.

“We erkennen dat we niet alle antwoorden hebben, maar we willen begrijpen wat gemeenschappen nodig hebben en ons steentje bijdragen om hen te helpen.”
(Bron: LADbible)