Leontine Borsato: ‘Ik kan zo niet meer verder’
Connect with us

Meest bekeken

Leontine Borsato: ‘Ik kan zo niet meer verder’

Het was een jaar geleden, begin 2020, toen Leontine tegen Marco zei: ‘ik kan zo niet verder’. Het was volgens Marco Borsato de optelsom van spanningen, stress en de buitenechtelijke gevolgen van een ’intimiteitsvacuüm’, zoals de zanger zijn vreemdgaan met verschillende vrouwen noemt. Wat nu voor Borsato overblijft is de hoop dat het allemaal nog een keer goed komt en wordt bijgelegd met Leontine, de liefde van zijn leven. Maar of dat ook gaat gebeuren.

Marco Borsato betaalt een zware prijs voor zijn buitenechtelijke avontuurtjes met jonge vrouwen vertelde de zanger eerste zaterdag op de pagina Privé in De Telegraaf tegen Evert Santegoeds om vervolgens ‘s avonds op tv bij Linda de Mol nog eens van zijn hart geen moordkuil te maken. Weer gaf hij in bedekte termen zijn vreemdgaan toe en weer sprak hij de hoop uit dat hij ooit weer met Leontine zijn leven zou delen.

En dat doet hij vandaag nog eens in het tweede deel van het vraaggesprek met Evert Santegoeds als hij zegt: “Er is nog steeds ontzettend veel liefde. We gaan nog steeds op een respectvolle manier met elkaar om. Er ís nog steeds ontzettend veel liefde. En of mensen dat nou willen horen of zien, of niet, het is er. Het is voelbaar. Tastbaar. En als gezin zijn we nog intact. Het jaar dat achter ons ligt, heeft ons op de een of andere manier ook goed gedaan. Het was ook nodig. ’Ik kan zo niet verder’, zei ze op zeker moment. Na lang praten. En zo was het. Ik snapte het ook, ik begreep het ook. Maar alleen, ik was zo gehecht aan die vorm van een huwelijk.”

Dat ‘Ik kan zo niet verder’ zei Leontine begin 2020. Waarom ze dat juist op dat moment zei wil de zanger niet vertellen. ’Dat doet er niet toe. Maar ik stortte in, daarvoor, en kon niet meer communiceren. Ik struikelde, de letterlijke fysieke en geestelijke vermoeidheid van het moeten rennen voor de golven uit. Het incasseren. De verantwoording nemen voor het faillissement, een verantwoordelijkheid nemen om weer vermogen op te bouwen en de kinderen te laten studeren. Ik dacht nooit aan stoppen of pauze, want dan implodeert alles. Nou, ik ben nu een jaar gestopt en er is niets gebeurd. We zijn op een liefdevolle wijze gescheiden en er is niets geïmplodeerd. We hebben ontdekt dat we nog weerbaarder waren dan we dachten.”

Wat nu bij Marco blijft is de hoop dat ex Leontine, ze zijn inmiddels officieel gescheiden, terugkeert in zijn armen. “Ja, ach, weet je, dat kan ik nu wel ontkennen. Maar dat is het niet, ik hou van haar. Alleen, ik leg er geen enkele druk op. Ik was zo gehecht aan die vorm, ik heb mezelf ook zo verlaten om het maar te doen slagen dat ik bereid was nog dieper te gaan. Alleen het hielp ons niet meer. Dat zie ik nu ook, ik heb nu een betere relatie met Leontine dan in de laatste periode van ons huwelijk. Alhoewel, we hebben nog een fantastische laatste vakantie gehad in het jaar ervoor, net na De Kuip, en dat gaf me dan ook weer hoop. De mooiste vakantie van ons leven was misschien wel in Puglia.”

Hoop die in rook opging, want voor Leontine was genoeg genoeg. “Ach, spanningen komen en gaan. En op een gegeven moment is die optelsom te veel en dan zeg je: ’Hier trek ik een lijn’. We hadden allebei tijd nodig om te reflecteren en dat is exact wat we hebben gedaan. Ik ga niet voor haar praten, ik wil alleen mijn eigen aandeel helder hebben. Daar baal ik niet alleen van, dat verafschuw ik. Ik kan alleen het verleden niet ongedaan maken. Het is mij aan te rekenen, niemand anders dan mij. Ik denk dat dit nu de beste situatie is, voor ons en de kinderen. Vooral omdat er nu ook een relatieve rust is, we hebben een nieuwe vorm gevonden. Het voorjaar komt eraan, maar ik neem er geen enkel voorschot op. Er is tijd nodig.”

Meest bekeken

Bill Gates voorspelt de twee volgende crisissen na de coronapandemie!

Bill Gates deed al in 2015 ongenuanceerde uitspraken over een mogelijk dreigend virus. Hij bleek een goede voorspeller, aangezien we momenteel een wereldwijde pandemie ondergaan.

Maar… de voormalig Microsoft-topman doet wederom een voorspelling voor twee komende problemen.

Zijn naam is onherroepelijk verbonden aan het coronavirus. In positieve en negatieve zin. Zo investeert Gates veel van zijn vermogen in de WHO.

Maar ontving hij de afgelopen maanden ook behoorlijk wat kritiek. Sommige complottheorieën gaan nog een stapje verder over de rol van de ondernemer en filantroop.

Jaren geleden voorspelde hij tijdens een TED-talk een pandemie. Hij noemde het destijds een ‘airbone virus‘, dat de komende jaren tien miljoen mensen zou doden.

Prangende vragen aan Bill Gates

En nu duikt er een nieuwe video op waarin Gates de volgende crisis voorspelt. In de video met de titel I Asked Bill Gates What’s The Next Crisis? zien we hoe filmmaker Derek Muller een aantal prangende vragen stelt aan Gates.

Het interview met de ex-Microsoft-magnaat verscheen op het Youtube-kanaal Veritasium en is meer dan twee miljoen keer bekeken.

Muller vraagt naar de huidige coronacrisis, complottheorieën en jawel, een voorspelling voor de toekomst.

Twee crisissen

Op de vraag wat de volgende crisis wordt voor de mensheid, geeft Gates twee duidelijke antwoorden. Het eerste probleem is de klimaatverandering.

Volgens hem gaan we daar steeds meer moeilijkheden van ondervinden. En nummer twee? Biologische oorlogsvoering.

Dat betekent volgens de Amerikaanse ondernemer dat steeds meer landen oorlog voeren doormiddel van giftige stoffen en ziektes. Laten we hopen dat de steenrijke magnaat het dit keer niet bij het rechte eind heeft.

Benieuwd wat hij nog meer heeft gezegd? Bekijk de video hieronder:

Doorgaan met lezen

Gezondheid

Nederland stopt ondanks eerdere lofzang van Hugo de Jonge met vaccineren AstraZeneca

Nederland stopt de komende twee weken met het toedienen van het vaccin van AstraZeneca. Dat laat het ministerie van Volksgezondheid zondagavond weten. Het besluit wordt genomen uit voorzorg, nadat bij mensen in andere landen die waren geprikt met het vaccin bloedproppen waren ontstaan.

Minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid) zei donderdag nog dat Nederland door zou gaan met AstraZeneca. Enkele andere landen waren toen al uit voorzorg gestopt met de inenting van het vaccin van de Zweeds-Britse farmaceut.

“Vanuit het voorzorgsprincipe is besloten om de komende twee weken (tot en met zondag 28 maart) niet te prikken met AstraZeneca”, laat het ministerie weten. Het departement baseert zich voor het besluit op een advies van medicijnautoriteit CBG.

“Directe aanleiding voor het advies is nieuwe informatie die dit weekend beschikbaar is gekomen. Het gaat om andere klachten dan het beperkte aantal meldingen van trombose na vaccinatie, waarop het CBG zich voor dit weekeinde baseerde.”

Doorgaan met lezen

Gezondheid

Dit zijn dus de symptomen van de Britse variant van het coronavirus

Slachtoffers van een nieuwe, snel verspreidende variant van het coronavirus die voor het eerst in het Verenigd Koninkrijk is vastgesteld, melden over de hele linie meer symptomen dan degenen die met de oorspronkelijke virusstam zijn besmet, zo blijkt uit nieuw onderzoek.

Uit een enquête van het Office for National Statistics in Engeland blijkt dat degenen die positief op de variant testen, vaker aanhoudende hoest, vermoeidheid, spierpijn, keelpijn en koorts melden in vergelijking met degenen die de oorspronkelijke stam hebben.

Interessant is dat patiënten die met de variant waren geïnfecteerd aanzienlijk minder vaak een verlies van smaak of reuk rapporteerden, een van de meer ongewone symptomen van het coronavirus.

Tony Moody, M.D., een infectieziektespecialist aan het Duke Human Vaccine Institute van het Duke University Medical Center, zei dat het niet verrassend is dat een nieuwe variant enigszins andere symptomen zou kunnen veroorzaken.

“Varianten hebben veranderingen in hun genetische code die ertoe leiden dat eiwitten anders worden opgebouwd, en die kunnen de manier veranderen waarop het virus met het lichaam interageert,” zei hij.

Hij merkte echter op dat de verschillen die in het Britse onderzoek werden gevonden vrij subtiel zijn – er werden geen nieuwe symptomen gemeld door patiënten met de variant – en het is nog te vroeg om te weten of ze op iets belangrijks wijzen.

“Als er plotseling een nieuw symptoom opduikt of een ander symptoom verdwijnt, dan zou dat misschien iets verontrustender zijn,” zei Moody.

Meest voorkomende variant symptomen
De variant in het Verenigd Koninkrijk, bekend als B.1.1.7, werd voor het eerst ontdekt in september en heeft zich sindsdien snel over de wereld verspreid. Het virus circuleert vrijwel overal in Europa.

Uit studies blijkt dat hij 40 tot 70 procent overdraagbaarder is dan het oorspronkelijke coronavirus. Over een paar weken is deze variant waarschijnlijk meer dan de andere variant aanwezig in Nederland.

Voorlopige studies suggereren dat de huidige COVID-19 vaccins effectief zullen zijn tegen de B.1.1.7 stam.

Het is onduidelijk of B.1.1.7 een ernstigere ziekte veroorzaakt. In een verslag dat op 21 januari in het Verenigd Koninkrijk werd gepubliceerd, wordt gesteld dat er een “realistische mogelijkheid” bestaat dat het in verband wordt gebracht met een hoger sterftecijfer bij besmette patiënten, hoewel er meer gegevens nodig zijn om dat met zekerheid te kunnen zeggen.

Het Office for National Statistics onderzocht mensen die tussen 15 november en 16 januari een sterk positieve COVID-19-test hadden gekregen. Degenen met de variant en degenen met de oorspronkelijke stam beantwoordden vragen over de symptomen die zij ondervonden in de zeven dagen vóór de test.

Hoest was het meest voorkomende symptoom bij degenen die besmet waren met de nieuwe variant, gemeld door 35 procent. De andere veel voorkomende symptomen waren: vermoeidheid/zwakte (32 procent), hoofdpijn (32 procent), spierpijn (25 procent), keelpijn (22 procent) en koorts (22 procent).

Slechts 15 procent met de nieuwe variant meldde een verlies van smaak of reuk, vergeleken met 19 procent van degenen die besmet waren met het oorspronkelijke coronavirus.

Coronavirus Symptoom Checker: Variant vs. Origineel
Belangrijkste symptomen gemeld door patiënten in het Verenigd Koninkrijk.

Het percentage met symptomen bij de ‘originele’ variant:

– 28% heeft last van hoesten
– 29% heeft last van vermoeidheid
– 21% heeft spierpijn
– 19% heeft keelpijn
– 18% verliest geur en smaak

Het percentage met symptomen bij de Britse variant:

– 35% heeft last van hoesten
– 32% heeft last van vermoeidheid
– 25% heeft spierpijn
– 21,8% heeft keelpijn
– 16% verliest smaak
– 15% verliest geur

Bron: trendnieuws

Doorgaan met lezen
Advertentie
Advertentie

Meest recente berichten

Advertentie

Trending