‘Leontine Borsato wist van misbruik en was oorzaak van de breuk!’
Connect with us

Celeberties

‘Leontine Borsato wist van misbruik en was oorzaak van de breuk!’

Met de aangifte van jarenlang s*ksueel misbruik van een nu 22-jarige vrouw stapelen de vragen zich op. Seizoen na seizoen was Marco Borsato te zien als coach in The Voice Kids. Wie had kunnen bevroeden dat uitgerekend de empathisch ogende Borsato hiervan beschuldigd zou worden? En: was dít de ware reden van de breuk met Leontine?

Na maandenlange speculaties op online roddelkanalen over grensoverschrijdend gedrag met minderjarigen, is maandag daadwerkelijk bij de politie aangifte gedaan tegen Marco Borsato. Zijn zorgvuldig opgebouwde imago lijkt daarmee in rook op te gaan. De zanger, die begin jaren negentig zijn droom in vervulling zag gaan door het winnen van de Soundmixshow, ziet opnieuw, maar wellicht nu voorgoed, zijn zangcarrière als een kaartenhuis ineenstorten.

Mismanagement

Na grote hits als Dromen zijn bedrog en De Waarheid nam Borsato een steeds steviger positie in in de Nederlandse muziekwereld. Uiteindelijk richtte hij zelfs een eigen productiemaatschappij op: The Entertainment Group. Wegens mismanagement ging dat bedrijf in 2009 ter ziele en er restte Borsato weinig anders dan, varend op zijn talent en het imago ‘ideale schoonzoon’, zijn muzikale loopbaan opnieuw op te bouwen.

Affaire

Maar toen werd het 2019. Een jaar waarin het venijn in de staart bleek te zitten. Geruchten over een affaire met pianiste Iris Hond doken op. En dat was niet het enige verhaal over buitenechtelijke liefdesescapades waaraan Borsato zich zou hebben bezondigd. Een verwijdering en uiteindelijk in 2020 zelfs een scheiding van de moeder van zijn kinderen, Leontine Ruiters, was uiteindelijk onafwendbaar. Vanwege een burn-out gaf Borsato tijdens de finale van The Voice Kids van 2020 zijn stoeltje als jurylid over aan zangeres Ilse DeLange.

Aangifte

In medialand is nu een storm aan verhalen losgebroken. De een weet te vertellen dat het al bijna ,,twee jaar geleden” was dat de eerste geruchten over s*ksueel overschrijdende gedragingen van Borsato gingen. Een ander spreekt van ,,een jaar”. En ondertussen ligt er een aangifte tegen de zanger, die volgens het slachtoffer, zeven jaar geleden met zijn misbruik zou zijn begonnen; drie jaar na zijn eerste aantreden als jurylid van The Voice Kid

Waarheidsgehalte

Opvallend is dat in meerdere verhalen over overspel de naam van Maan de Steenwinkel is gevallen. Zij heeft nooit uitlatingen gedaan over het waarheidsgehalte van die geruchten. Toen vervolgens de naam van Iris Hond viel en ook nog eens de medewerkster van Borsato ,,die net als Hond ook een dierennaam heeft” werd aangenomen dat dát de reden was van de breuk tussen Marco en Leontine. Maar daar worden steeds vaker vraagtekens bijgezet.

Advocatenechtpaar

Wist Leontine toen al waarvan haar, toen nog, echtgenoot werd beschuldigd? Was dat de ware reden van de breuk? Volgens advocatenechtpaar Knoops, dat de zanger bijstaat, ziet Borsato het onderzoek met vertrouwen tegemoet: „De aangifte is duidelijk een reactie op het door mij aangevraagde onderzoek bij het Openbaar Ministerie. Het is goed dat er nu een aangifte ligt, want die kan dan betrokken worden bij het onderzoek dat ik heb gevraagd.”

Celeberties

Echtpaar uit Zwartsluis hangt hond op en breekt zijn nek

Dit rechtbankverslag kan als schokkend ervaren worden.

J.B. en C.B. stonden vanmorgen voor de rechtbank in Zwolle omdat ze op 31 januari 2020 hun hond O. om het leven hebben gebracht.

Dat gebeurde door het dier in eerste instantie te slaan met aanzetstaal, een gereedschap om messen scherp te houden.

Vervolgens zou het dier zijn opgehangen aan een riem en werden er nog enkele klappen gegeven om de nek te breken. Die laatste handeling werd het dier fataal.

“We hielden veel van onze Griekse zwerfhond. Drie jaar geleden hadden we O. uit het asiel gehaald.

Maar het karakter van O. veranderde de periode voor het voorval. Hij werd agressief en begon soms te happen.

Daarnaast had de hond ondraaglijke pijn, hij gilde het soms uit. O. kreeg medicatie maar dat hielp niet goed genoeg”, merkt echtpaar B. op.

Het echtpaar belde op die bewuste dag in januari naar de dierenarts met het verzoek of deze langs zou kunnen komen om het dier te laten inslapen.

De dierenarts was niet in de mogelijkheid om dat te doen. “Daar kom ik niet voor”, zou de arts hebben gezegd.

“Dan doe ik het zelf wel”, riep J.B. vervolgens door de telefoon. Daarna heeft de man zijn hond meegenomen naar een schuurtje naast zijn huis waar hij de onschuldige viervoeter van het leven beroofde.

De Officier van Justitie vroeg nog waarom ze niet met het dier naar de dierenarts zijn gereden om hem te laten inslapen.

“Die hond was zo ziek, hij kon niet eens meer de auto in”, verklaarde mevrouw B. “Dit was de meest humane weg die ik op dat moment voor mogelijk had. Je doet dit niet met plezier”, aldus meneer B.

Uit het forensisch onderzoek is overigens niet gebleken dat de hond zou leiden aan ziekten of pijn. Er was ook geen sprake van een naderende dood.

Tevens zou verdachte onder invloed zijn geweest van alcohol. Meneer B. sprak dat tegen: “Uit een onderzoek kun je niet altijd zien of een dier pijn leed en die blikjes bier waren van de avond daarvoor.”

De Officier van Justitie kon niet meegaan in het verweer van echtpaar B. “Het is onbegrijpelijk dat ze zeggen van de hond te hebben gehouden.

Dit was een ernstige mishandeling waarbij hond O. is gestorven via een angstige en pijnlijke dood”, aldus de OvJ die voor beide verdachten een werkstraf eiste.

Voor meneer 150 uur voor het doden van zijn hond en voor zijn vrouw 60 uur vanwege passieve medeplichtigheid. Ook wilde de OvJ een houdverbod van dieren zodat echtpaar B. niet opnieuw de fout in kon gaan.

De rechter willigde de eis voor een houdverbod niet in. Hun nieuwe hond mogen ze dus houden. Hij legde voor J.B. een taakstraf op van 120 uur en twee cel maanden voorwaardelijk over een tijdsbestek van drie jaar.

Zijn vrouw, die niet aanwezig was tijdens het ophangen van de hond maar wel medeplichtig is, kreeg 40 uur werkstraf en een maand voorwaardelijke celstraf over een proeftijd van drie jaar.

Doorgaan met lezen

Celeberties

Wow, zo ziet Desiree van Lunteren eruit in bikini

Desiree van Lunteren is een Nederlandse voetbalster die sinds 2018 voor de Duitse club SC Freiburg speelt. In de zomer van 2019 keerde ze terug naar Ajax. Van Lunteren maakte haar debuut voor het Nederlands Elftal in een vriendschappelijke wedstrijd tegen Frankrijk op 15 februari 2012. Ze kwam in de tweede helft als invaller; Frankrijk won met 2-1.

In juli 2017 maakte Van Lunteren deel uit van de Nederlandse selectie voor het EK voetbal in zijn land. Op het moment van deze selectie had ze meer dan veertig interlands gespeeld. Na het WK in Frankrijk 2019 speelde ze 78 interlands. Op 21 november 2019 kondigde ze aan dat ze vanwege gebrek aan motivatie zou stoppen met internationaal concurreren.

Past bij Desiree van Lunteren

Permanente schande voor zo’n talent natuurlijk. Hoewel we er zeker van zijn dat ze ook op veel andere gebieden van haar leven goed zal presteren. Zoals een fitnessmodel bijvoorbeeld!

Doorgaan met lezen

Celeberties

Opnieuw groot drama familie Froger: ‘Overleden’

De stamhuis Froger moest vertrek verwerken van hen hondje Bobby. Natasja Froger deelt ie droevige televisiejournaal doodop Instagram. Ze postte eentje kiekje van hen vlam hond inclusief eentje verdrietige boodschap.

Bobby leed aan kanker. “Houden van bestaan zowel loslaten, hoewel doe dat zonet schrikaanjagend plus min tal pijn.” De Frogers ontdekten dat ie dier ongezond wasgoed doordat kantkloswerk noch meer wilde eten. Uit research bleek dan dat den tumoren hoewel uitgezaaid waarden onwel alle organen.

Ze wilden hen huisdier noch langdurigere autoriseren lijden, dus lieten kantkloswerk haar inslapen. “Vrolijk wasgoed kantkloswerk totdat den hekkensluiter ogenblik plus zowel bezitten wij nog wandelingen kunnen maken, watten den besluit nog slechter maakt, niettemin ie bestaan huis snee haar.”

Doorgaan met lezen

Trending