Leraar die tegen kanker vecht, heeft geen ziektedagen meer voor chemokuur. Post hartverscheurende oproep.
Connect with us

Nieuws

Leraar die tegen kanker vecht, heeft geen ziektedagen meer voor chemokuur. Post hartverscheurende oproep.

“Kanker” is een van de meest gevreesde woorden in onze samenleving. Het is een ziekte die je leven kan kosten, ongeacht hoe hard je er ook tegen vecht.

Als je ooit een vriend of geliefde hebt gehad die tegen deze vreselijke ziekte moest vechten, weet je wat we bedoelen. Kankerbehandelingen lijken bijna zo verschrikkelijk als de ziekte zelf, en ze maken het alledaagse leven vrijwel onmogelijk.

Duizeligheid, zwakte en complicaties van chemotherapie maken van een normaal schema een titanenwerk. Dat is ook de strijd die Robert Goodman, een leraar aan de Palm Beach Gardens Community High School, moest ondergaan.

Goodman kreeg in april de diagnose van darmkanker stage 3. Hij begon meteen aan de behandelingen.

Twee keer per week moest hij chemotherapie ondergaan. Dan op 4 mei onderging hij een operatie.

Urgent Help Now: Battling Cancer Chemo : I work at Pal Beach Gardens High School -I’m looking into catastrophic leave of…

Publiée par Robert Goodman sur Lundi 23 juillet 2018

“Het viel toevallig samen met het begin van de zomer, dus ik had precies voldoende ziektedagen om te herstellen van de operatie en dan moest ik in juni de hele zomer met chemo beginnen”, zei hij. “Ik had nooit de energie voor een hele dag. Ik voelde me ellendig. Na elke chemobehandeling duurt het een week om me weer 70 procent te voelen.”

Naarmate het nieuwe schooljaar dichterbij kwam, begon Goodman zich zorgen te maken. Als hij zich niet door de zomer kon slaan, hoe zou hij dan kunnen afrekenen met drukke klaslokalen?

Goodman gaf al 23 jaar les aan de school. Hij wist dat hij om 5 uur ’s morgens zou moeten opstaan. De school had een beleid waardoor hij in aanmerking zou komen voor catastrofaal ziekteverlof. Daarvoor had Goodman wel nog eens 20 opeenvolgende ziektedagen extra nodig, wat hem in een lastig parket plaatste.

Dus probeerde hij het op een andere manier. Hij postte een foto van zichzelf op Facebook van hoe hij chemo ondergaat en vroeg leraren in Florida om ziektedagen aan hem te doneren.

“Als ik nog 20 ziektedagen kan krijgen van leraren of ambtenaren van de gemeente dan kan ik nog 12 weken chemobehandeling ondergaan. Dat zou genoeg moeten zijn om minstens de behandeling af te maken”, schreef hij.

Voor een leraar is het niet meteen eenvoudig om ziektedagen te doneren. Om dat te kunnen doen moeten ze zelf 96 ziektedagen hebben en minstens 6 jaar voor een school gewerkt hebben.

Maar toch maakten ze het waar. Binnen vier dagen doneerden leraren vanuit de hele staat 75 ziektedagen aan hem.

“Iedereen kan kanker krijgen, maar niet iedereen is bereid om te helpen”, zei Goodman overweldigd door de steun.

[fblike]

Doorgaan met lezen

BNers

Liefdesproblemen voor Amalia: ‘Marokkaanse vriend verlaat haar’

Amalia had zich 2022 vermoedelijk helemaal anders voorgesteld. Haar tussenjaar begon prima, maar eindigde in mineur…

De bedreigingen rond haar persoon en de gevolgen daarvan maakten de prinses enorm verdrietig. Eén ding is duidelijk…

“Het grijpt haar zeker aan”, benadrukt medium Marion Berndsen in Story. En ook in de liefde beleeft Amalia een moeilijke periode…

“Was er vorig jaar nog sprake van een leuke jongeman in haar leven, nu zie ik niemand”, klinkt het bij het medium in Story. En daar lijkt niet meteen verandering in te komen…

“Ze heeft wel veel vrienden, maar ze krijgt geen liefde in de vorm van een relatie”, ziet Marion Berndsen een somber 2023 voor Amalia op liefdesvlak. Al kan het medium wel eindigen met een positieve noot…

“Wel krijgt ze veel liefde en aandacht van haar ouders en zusjes”, benadrukt Marion Berndsen in Story. “Ze staan letterlijk en figuurlijk om haar heen.”

Doorgaan met lezen

Nieuws

Oude vrouw wil met haar laatste geld voor kopje koffie betalen, wordt geweigerd: ”Alleen pin”

De 64-jarige Christine Jacobs uit het Belgische Gent wilde onlangs met haar laatste centjes een kopje koffie afrekenen, maar werd geweigerd. Het meisje achter de kassa van de lunchbar vertelde dat ze alleen pinbetalingen mag accepteren.

Maar dat lukte Christine niet. ”Er staat niet altijd geld op mijn bankkaart”, vertelt ze tegen Het Nieuwsblad. De vrouw wordt gedwongen haar bestelling achter te laten, ten overstaan van andere klanten in de zaak. ”Ik schaamde me diep.”

Het was niet de eerste keer dat een zaak Jacobs’ cash weigerde. “Onlangs had ik hetzelfde voor in een schoenenwinkel. Dat is pijnlijk, want er staat gewoon niet altijd geld op mijn bankkaart. Ik leef in armoede, en mijn leefgeld budgetteren gaat beter met cash.”

Veiligheidsredenen
Volgens de wet mogen winkeliers alleen in uitzonderlijke gevallen munten of biljetten weigeren. Dat kan bijvoorbeeld als er vermoedens zijn dat het biljet vals is, om tijdelijke veiligheidsredenen, of als het vooraf duidelijk aangeduid staat.

De betreffende lunchzaak Foodmaker, beweert om veiligheidsredenen geen cash geld meer te accepteren. ”We zijn twee keer overvallen, dus we aanvaarden geen cash geld meer”, aldus CEO Lieven Vanlommel. ”Ik ken dit specifieke geval niet, maar meestal lossen medewerkers het wel op door zelf met hun kaart te betalen.”

Digitale drempels
In het algemeen verhoogt de doorgedreven digitalisering bepaalde drempels. Online facturen betalen, een smartphone gebruiken, info terugvinden … ”Voorschriften staan nu alleen online, terwijl ik dat vroeger makkelijker kon bijhouden”, zegt Jacobs. ”En ik mag bijna met pensioen, maar het is pas onlangs gelukt om op MyPension te kijken. Dan zag ik dat er een fout was gebeurd, maar dat laten aanpassen was ook weer moeilijk.”

Opnieuw is Christine niet de enige die hiermee worstelt. “De digitale kloof is het belangrijkste knelpunt dat bovenkomt in al onze contacten met kwetsbare mensen”, zegt Karleen De Rijcke van armoedeorganisatie Kras vzw. “We zien het op alle vlakken, niet alleen voor bankzaken maar ook van onderwijs tot gezondheid. Het zijn gevolgen van leven in armoede waar je niet direct bij stilstaat.”

Doorgaan met lezen

Nieuws

Autodief steelt lijkwagen met overleden man er nog in

In de Amerikaanse stad Rockford ging een autodief aan de haal met een lijkwagen met daarin nog een lichaam van een overleden man. De politie is nog op zoek naar de verdachte, maar het lichaam van de overleden Curtis Brown (47) is inmiddels terecht.

Het busje werd zaterdag gestolen en daags nadien teruggevonden. Echter zonder het lichaam van Brown. Maandagavond werd het lichaam dan op een andere plaats gevonden. Het was zonder lijkzak of kist gedumpt langs de kant van de weg.

(Lees verder onder de tweet)

Het is nog onduidelijk wat er gebeurde tussen de diefstal en het ogenblik van de vondst van het lichaam. De politie verdenkt de 23-jarige Deon Howard van de diefstal. Onderzoekers willen weten wat er met het lichaam gebeurde en wat zijn motief was. Het is evenmin duidelijk of de motor van de lijkwagen draaide op het moment van de diefstal.

Doorgaan met lezen

Trending