Leraar die tegen kanker vecht, heeft geen ziektedagen meer voor chemokuur. Post hartverscheurende oproep.
Connect with us

Lifestyle

Leraar die tegen kanker vecht, heeft geen ziektedagen meer voor chemokuur. Post hartverscheurende oproep.

“Kanker” is een van de meest gevreesde woorden in onze samenleving. Het is een ziekte die je leven kan kosten, ongeacht hoe hard je er ook tegen vecht.

Als je ooit een vriend of geliefde hebt gehad die tegen deze vreselijke ziekte moest vechten, weet je wat we bedoelen. Kankerbehandelingen lijken bijna zo verschrikkelijk als de ziekte zelf, en ze maken het alledaagse leven vrijwel onmogelijk.

Duizeligheid, zwakte en complicaties van chemotherapie maken van een normaal schema een titanenwerk. Dat is ook de strijd die Robert Goodman, een leraar aan de Palm Beach Gardens Community High School, moest ondergaan.

Goodman kreeg in april de diagnose van darmkanker stage 3. Hij begon meteen aan de behandelingen.

Twee keer per week moest hij chemotherapie ondergaan. Dan op 4 mei onderging hij een operatie.

“Het viel toevallig samen met het begin van de zomer, dus ik had precies voldoende ziektedagen om te herstellen van de operatie en dan moest ik in juni de hele zomer met chemo beginnen”, zei hij. “Ik had nooit de energie voor een hele dag. Ik voelde me ellendig. Na elke chemobehandeling duurt het een week om me weer 70 procent te voelen.”

Naarmate het nieuwe schooljaar dichterbij kwam, begon Goodman zich zorgen te maken. Als hij zich niet door de zomer kon slaan, hoe zou hij dan kunnen afrekenen met drukke klaslokalen?

Goodman gaf al 23 jaar les aan de school. Hij wist dat hij om 5 uur ’s morgens zou moeten opstaan. De school had een beleid waardoor hij in aanmerking zou komen voor catastrofaal ziekteverlof. Daarvoor had Goodman wel nog eens 20 opeenvolgende ziektedagen extra nodig, wat hem in een lastig parket plaatste.

Dus probeerde hij het op een andere manier. Hij postte een foto van zichzelf op Facebook van hoe hij chemo ondergaat en vroeg leraren in Florida om ziektedagen aan hem te doneren.

“Als ik nog 20 ziektedagen kan krijgen van leraren of ambtenaren van de gemeente dan kan ik nog 12 weken chemobehandeling ondergaan. Dat zou genoeg moeten zijn om minstens de behandeling af te maken”, schreef hij.

Voor een leraar is het niet meteen eenvoudig om ziektedagen te doneren. Om dat te kunnen doen moeten ze zelf 96 ziektedagen hebben en minstens 6 jaar voor een school gewerkt hebben.

Maar toch maakten ze het waar. Binnen vier dagen doneerden leraren vanuit de hele staat 75 ziektedagen aan hem.

“Iedereen kan kanker krijgen, maar niet iedereen is bereid om te helpen”, zei Goodman overweldigd door de steun.

[fblike]

Celeberties

Zien: ‘Johnny de Mol neemt keihard wraak tegen Jeroen Rietbergen’

Gisteren gaf Johnny de Mol zijn ongezouten mening over zijn bonus oom Jeroen Rietbergen. Johnny starte zijn talkshow HLF8 met een statement over alle gebeurtenissen rondom The Voice of Holland en liet weten hoe erg hij het allemaal vindt.

Aan de tafel zat Catherine Keyl en die bracht met haar vragen Johnny de Mol behoorlijk van zijn stuk. Zo vroeg ze onder meer wat Johnny er nou echt van vond en ook wat hij van het gedrag van Jeroen Rietbergen vond.

Johnny zei dat hij Jeroen Rietbergen een enorme klootzak vond, maar ze wel van hem houden. Volgens Johnny wist ook niemand van de tijdelijke breuk tussen Linda de Mol en Jeroen Rietbergen een aantal jaar geleden.

Jeroen had toen namelijk zelf opgebiecht dat hij vreemd ging met deelneemsters van The Voice of Holland. Linda de Mol eiste dat Jeroen in therapie ging en zijn leven ging beteren. Hij ging in therapie, maar met zijn walgelijke gedrag en daden ging hij door.

Johnny was een beetje vaag of zijn vader nou afwist van de misstanden van Jeroen. Het gerucht gaat namelijk dat Jeroen tot de orde is geroepen en op zijn plek is gezet toen deze misstanden over hem jaren geleden boven water kwamen. RTL en de productie ontkennen hier iets mee te maken hebben, maar Johnny liet weten dat de leidinggevende en zijn vader er wel vanaf moeten hebben geweten.

Volgens Johnny moet zijn vader Jeroen toen al goed hebben aangepakt. Maar blijkbaar durfde John de Mol het toch niet aan om Jeroen te ontslaan omdat hij de vriend van Linda de Mol was.

Doorgaan met lezen

Lifestyle

Net binnen: dit zijn de coronamaatregelen die vanaf 25 september zullen gelden

Het coronatoegangsbewijs wordt vanaf 25 september waarschijnlijk verplicht in de horeca en in de kunst- en cultuursector. Ook verdwijnt dan de anderhalvemeterregel, bevestigen ingewijden zondagavond na berichtgeving van RTL Nieuws.

Rutte feestdagen

Verder blijven mondkapjes verplicht in het openbaar vervoer, aldus ingewijden. Ook zal het thuiswerkadvies voorlopig niet veranderen en moet de nachthoreca tussen 0.00 en 6.00 uur dicht blijven.

Er moet nog besloten worden of de evenementensector meer ruimte krijgt. Aanstaande dinsdag geeft het demissionaire kabinet een persconferentie over de maatregelen.

Het kabinet liet vorige week al weten te overwegen het coronatoegangsbewijs te verplichten. De rek in de zorg is eruit en dat geldt ook voor de samenleving, zei demissionair minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid) destijds. Door met toegangsbewijzen te werken, wil het kabinet voorkomen dat er nog lang moet worden vastgehouden aan “beperkende maatregelen voor iedereen”.

Het coronatoegangsbewijs is op dit moment al verplicht bij evenementen met een tijdelijk of kortdurend karakter, die maximaal twee derde van de capaciteit benutten en waar iedereen een vaste zitplaats heeft. Ook voor reizen binnen de Europese Unie is al een coronabewijs nodig.

Andere landen gingen Nederland voor. Onder meer in Frankrijk, Italië en Zwitserland werd het verplichte coronatoegangsbewijs al ingevoerd.

Het toegangsbewijs is geldig als iemand volledig is gevaccineerd, recent van COVID-19 is hersteld of negatief op het coronavirus is getest. De pas wordt verplicht voor iedereen boven de dertien jaar.

Doorgaan met lezen

Celeberties

Onze Koning Willem-Alexander verspreide corona op Grieks eiland

Griekenland is woedend op koning Willem-Alexander. Volgens de Griekse media zouden Willem-Alexander en Máxima vorig jaar bij hun bezoek aan hun villa in Porto Heli het coronavirus hebben verspreid. De hele Griekse gemeente Ermionida zou in paniek zijn geweest.

Tot de koning en Maxima arriveerde inclusief 20 man personeel in hun villa in Porto Heli was er nog geen enkel corona geval in het dorp. Hierna ging het helemaal mis in het dorp.

Volgens de Griekse media kwam dit omdat het personeel en dan voornamelijk de lokale schoonmaaksters van de koning ook nog op andere plekken in het dorp werkten. Volgens één van de schoonmaaksters wees alles erop dat ze het coronavirus heeft opgelopen van Willem-Alexander en dat het op die manier door het dorp is verspreid.

Doorgaan met lezen
Advertentie
Advertentie

Recente berichten

Advertentie

Trending