Leraar die tegen kanker vecht, heeft geen ziektedagen meer voor chemokuur. Post hartverscheurende oproep.
Connect with us

Lifestyle

Leraar die tegen kanker vecht, heeft geen ziektedagen meer voor chemokuur. Post hartverscheurende oproep.

“Kanker” is een van de meest gevreesde woorden in onze samenleving. Het is een ziekte die je leven kan kosten, ongeacht hoe hard je er ook tegen vecht.

Als je ooit een vriend of geliefde hebt gehad die tegen deze vreselijke ziekte moest vechten, weet je wat we bedoelen. Kankerbehandelingen lijken bijna zo verschrikkelijk als de ziekte zelf, en ze maken het alledaagse leven vrijwel onmogelijk.

Duizeligheid, zwakte en complicaties van chemotherapie maken van een normaal schema een titanenwerk. Dat is ook de strijd die Robert Goodman, een leraar aan de Palm Beach Gardens Community High School, moest ondergaan.

Goodman kreeg in april de diagnose van darmkanker stage 3. Hij begon meteen aan de behandelingen.

Twee keer per week moest hij chemotherapie ondergaan. Dan op 4 mei onderging hij een operatie.

“Het viel toevallig samen met het begin van de zomer, dus ik had precies voldoende ziektedagen om te herstellen van de operatie en dan moest ik in juni de hele zomer met chemo beginnen”, zei hij. “Ik had nooit de energie voor een hele dag. Ik voelde me ellendig. Na elke chemobehandeling duurt het een week om me weer 70 procent te voelen.”

Naarmate het nieuwe schooljaar dichterbij kwam, begon Goodman zich zorgen te maken. Als hij zich niet door de zomer kon slaan, hoe zou hij dan kunnen afrekenen met drukke klaslokalen?

Goodman gaf al 23 jaar les aan de school. Hij wist dat hij om 5 uur ’s morgens zou moeten opstaan. De school had een beleid waardoor hij in aanmerking zou komen voor catastrofaal ziekteverlof. Daarvoor had Goodman wel nog eens 20 opeenvolgende ziektedagen extra nodig, wat hem in een lastig parket plaatste.

Dus probeerde hij het op een andere manier. Hij postte een foto van zichzelf op Facebook van hoe hij chemo ondergaat en vroeg leraren in Florida om ziektedagen aan hem te doneren.

“Als ik nog 20 ziektedagen kan krijgen van leraren of ambtenaren van de gemeente dan kan ik nog 12 weken chemobehandeling ondergaan. Dat zou genoeg moeten zijn om minstens de behandeling af te maken”, schreef hij.

Voor een leraar is het niet meteen eenvoudig om ziektedagen te doneren. Om dat te kunnen doen moeten ze zelf 96 ziektedagen hebben en minstens 6 jaar voor een school gewerkt hebben.

Maar toch maakten ze het waar. Binnen vier dagen doneerden leraren vanuit de hele staat 75 ziektedagen aan hem.

“Iedereen kan kanker krijgen, maar niet iedereen is bereid om te helpen”, zei Goodman overweldigd door de steun.

[fblike]

Celeberties

Dit moet je zien: Dit is de tweelingzus van Monique Westenberg!

Het schijnt dat iedereen op de wereld een dubbelganger heeft rondlopen. De kans dat je diegene gaat tegenkomen is natuurlijk erg klein met een dikke 7 miljard mensen op de aardbol. Maar Monique Westenberg heeft ‘r al ontmoet.

En ze heeft er niet voor moeten zoeken, haar dubbelganger is namelijk getrouwd met haar broer, Mathieu. Toen haar broer en haar dubbelganger getrouwd waren, waren er nogal wat verwarringen. Fans dachten namelijk dat het gewoon een foto van de blondine zelf was toen ze een foto van haar postte op social media.

Schoonzus van Monique Westenberg

Wanneer we wat foto’s erbij pakken van de twee dames bij elkaar moeten we inderdaad zeggen dat ze verdacht veel op elkaar lijken. Laten we hopen voor Mathieu dat er geen geheime dochter in de familie Westenberg zit:

Doorgaan met lezen

Lifestyle

In diepe rouw: Verdrietig nieuws voor Joke Bruijs

Joke Bruijs is momenteel in diepe rouw: de actrice en zangeres heeft definitief afscheid moeten nemen van haar broer Jan Bruijs. De oud-voetballer is donderdag op 68-jarige leeftijd overleden.

”Mijn broer Jantje is er niet meer”, zo schrijft Joke verdrietig op Facebook.

Hartaanval

Jan werd tijdens een fietstocht in Friesland getroffen door een hartaanval. Zijn vrienden probeerden hem nog te reanimeren maar dat lukte niet. Hij werd 68 jaar oud.

Voetbalcarrière

De broer van Joke speelde in zijn jeugd bij de Rotterdamse voetbalclub Feyenoord. Op Facebook krijgt de Rotterdamse zangeres/actrice veel steunbetuigingen.

Bron: Show.nl, Libelle Beeld: Youtube

Doorgaan met lezen

Lifestyle

Bizarre video gelekt van Barman First Dates met deelnemer in het toilet!

First Dates is natuurlijk een prachtig wegkijk-programma. Andermans leed is een prima vermaakt op de doordeweekse avondjes. Hoewel er zo nu en dan ook een match ontstaat tussen twee singles in het restaurant, loopt het nog veel vaker tot een mismatch uit. En dat vinden veel Nederlanders ook heel leuk om te zien.

Daarom is nu een nieuw programma in het leven geroepen: ‘Last Dates’. Het is eigenlijk hetzelfde concept en hetzelfde restaurant, alleen dan gaan koppels voor de laatste keer met elkaar op date voordat ze scheiden of uit elkaar gaan.

Nieuw concept voor First Dates!

“Ben je uitgekeken op je partner? Breng samen een bezoekje aan het Last Dates restaurant!”. Een uitgelezen kans voor de Nederlandse barman van het programma, Victor Abeln, om eens eventjes te scoren bij de dames:

Doorgaan met lezen

Trending