Lichtgetinte mannen plegen gewelddad!ge inbraak in bejaardenwoning: “Slacht0ffer ernstig t0egetakeld”
Connect with us

Nieuws

Lichtgetinte mannen plegen gewelddad!ge inbraak in bejaardenwoning: “Slacht0ffer ernstig t0egetakeld”

In het Noord-Brabantse Grave vond afgelopen donderdag een verschrikkelijke 0verval plaats in een woning aan de Scheerestraat. Een echtpaar werd op een extreem laffe manier aangeva!len door meerdere d*ders met een lichtgetinte huidskleur. De 0vervallers bonden het echtpaar vast en brachten hen ernstig l*tsel toe, waarbij hun gezichten volgens de slacht0ffers “tot moes” werden gemept.

Deze gruwelijke gebeurtenis heeft zoveel impact gehad dat het programma Opsporing Verzocht nu aandacht besteedt aan de zaak. De hulpd!ensten werden uiteindelijk gealarmeerd en troffen de bewoners aan in een zorgwekkende toestand.

Volgens de autoriteiten vond de 0verval plaats tussen 07.00 uur en 09.00 uur ’s ochtends, toen de daders de woning binnendrongen. Het echtpaar werd vastgebonden en onderging vervolgens een gewelddadige mishandel!ng. Ze waren volledig weerloos tegenover de brute aanval, terwijl de 0vervallers op zoek waren naar waardevolle spullen.

De vrouwelijke bewoner beschrijft de mannen als “sad!stisch”. Beiden hadden een lichtgetinte huidskleur en spraken een voor het echtpaar onverstaanbare taal, vermoedelijk van Oost-Europese afkomst.

Na het vertrek van de daders duurde het even voordat de twee bejaarden zichzelf konden bevrijden. Vervolgens werd direct het noodnummer gebeld en kwamen hulpverleners ter plaatse. Zij waren geschokt door de ernst van de situatie. Het gezicht van de man was dusdanig t0egetakeld dat hij met spoed naar het z!ekenhuis moest worden vervoerd.

Het is aannemelijk dat de 0vervallers een voertuig tot hun beschikking hadden, aangezien ze een grote en zware kluis uit de woning hebben meegenomen.

De politie roept iedereen op die meer informatie heeft over dit afschuwelijke incident, de daders of het gebruikte voertuig, om zich te melden. Ook mensen die mogelijk beeldmateriaal hebben dat kan helpen bij het onderzoek, worden dringend verzocht om direct contact op te nemen met de autoriteiten. Het is van groot belang om deze gewelddad!ge 0verval zo snel mogelijk op te lossen en de verantwoordelijken voor de rechter te brengen.

Het nieuws van deze gruwelijke 0verval heeft de gemeenschap van Grave diep geschokt en verontwaardigd achtergelaten. Het idee dat een weerloos echtpaar op zo’n brute wijze is aangevallen in hun eigen huis, heeft veel mensen angstig en verontrust gemaakt. De lokale autoriteiten hebben dan ook direct actie ondernomen om de zaak grondig te onderzoeken en de daders op te sporen.

De impact van deze traumatische gebeurtenis reikt verder dan alleen de slachtoffers en hun directe omgeving. Het brengt ook de veiligheid en het gevoel van geborgenheid in de samenleving in gevaar. Mensen voelen zich kwetsbaar en onzeker, en er is een groeiende behoefte aan een veilige leefomgeving waarin dit soort misdaden niet kunnen plaatsvinden.

De lokale gemeenschap van Grave heeft dan ook krachtig gereageerd op deze tragische gebeurtenis. Er worden initiatieven genomen om de buurt te mobiliseren en samen te werken met de politie om de veiligheid te vergroten. Buurtbewoners organiseren bijvoorbeeld buurtwachten en extra beveiligingsmaatregelen worden genomen om herhaling te voorkomen.

Daarnaast hebben lokale organisaties en instanties zich ingezet om steun te bieden aan het getroffen echtpaar. Slachtofferhulp is direct ingeschakeld om hen te begeleiden bij het verwerken van het trauma en om de nodige praktische ondersteuning te bieden.

De impact van deze laffe 0verval reikt verder dan alleen de directe slachtoffers. Het heeft de hele gemeenschap van Grave opgeschud en aangezet tot actie. Er is een gevoel van verontwaardiging en vastberadenheid om de veiligheid in de buurt te herstellen en de verantwoordelijken voor dit misdrijf te vinden.

Het is van essentieel belang dat iedereen die informatie heeft over deze 0verval of mogelijk iets verdachts heeft gezien in de omgeving van de Scheerestraat, contact opneemt met de politie. Samen kunnen we ervoor zorgen dat deze daders worden opgespoord en berecht, en dat de gemeenschap van Grave weer een veilige plek wordt waar iedereen in vrede kan leven.

Deze laffe daad mag geen plaats hebben in onze samenleving. Het is belangrijk dat we samenwerken, elkaar steunen en vastberaden zijn om de veiligheid van onze gemeenschap te waarborgen. Samen kunnen we een krachtig signaal sturen naar degenen die denken dat ze straffeloos geweld kunnen plegen. We laten ons niet intimideren en zullen ervoor zorgen dat gerechtigheid geschiedt.

Nieuws

Hoogzwangere Sally en haar vriend Ilias worden volgende week hun woning uitgezet

Wat voor Sally Lorrain (24) en Ilias El-Badani (29) de mooiste tijd van hun leven zou moeten zijn, is in werkelijkheid alleen maar ellende.

Het koppel heeft al maanden geen huur betaald en wordt volgende week uit huis gegooid.

Huur niet betaald

De twee huren hun appartement in het Belgische Steendorp pas sinds april dit jaar, maar hebben de afgelopen 3 maanden geen cent van de €850 euro aan huur betaald.

Sally en Ilias werken allebei niet (meer). ”Ik heb in de zorg gewerkt maar mijn tijdelijk contract liep ten einde en werd niet meer verlengd”, legt Sally uit.

”Door het ontbreken van documenten van mijn vroegere werkgever wacht ik intussen al vijf maanden op een werkloosheidsuitkering.”

Haar vriend had een baan in de horeca, maar zegt die te zijn kwijtgeraakt door ‘de economische crisis’. Hij zegt wel bezig te zijn met zoeken naar nieuw werk.

Huisbaas is het zat

De huisbaas wil zijn geld zien en omdat niet kwam is hij een uithuiszettingsprocedure begonnen. De rechter heeft Sally en Ilias vier weken de tijd gegeven de woning te verlaten.

”Die termijn eindigt volgende week donderdag 15 december, maar de huisbaas heeft intussen de verwarming al afgesloten.

We gaan nu overdag bij vrienden om wat op te warmen want in de flat is het ijskoud.”

Noodwoning niet beschikbaar

De problemen zijn enorm voor het koppel. Een sociale huurwoning kent een wachttijd van zes jaar en bij familie kunnen de twee ook niet terecht.

Althans, Sally wel maar Ilias niet. ”Mijn ouders zijn gekant tegen onze relatie”, zucht Sally. ”Ik ben wel alleen nog welkom maar ik ga mijn partner niet op straat laten staan.

Binnen zeven weken ga ik bevallen… Ik zou moeten rusten, maar ik kan niet meer slapen van de stress.”

Burgemeester

De burgemeester van Temse, waar Steendorp onder valt, is op de hoogte van de situatie.

Hij vindt dat het koppel veel te laat in actie is gekomen. ”Dat deden ze pas na het vonnis van de rechter.”

Desalniettemin gaat men aanstaande maandag kijken naar eventuele opties.

Mocht het koppel in de tussentijd een huis vinden, dan is het OCMW bereid de borg voor te schieten.

Doorgaan met lezen

Nieuws

Moeder (32) ’lokt’ voetballende jongens naar binnen en geeft ze allemaal een beurt

Een Britse vrouw heeft twee jaar geleden s*ks gehad met een 14-jarige jongen, zo schrijven buitenlandse media.

Twee jongens waren buiten aan het voetballen toen de vrouw, moeder van drie kinderen, ze uitnodigde om bij haar thuis wat te drinken.

Deze week is de z*denzaak behandeld. Teah Vincent (32) geeft toe dat ze s*ks had met de jongen in haar huis in het Engelse dorpje Woolaston, maar beweert dat de jongen haar had verteld dat hij 16 was, wat legaal zou zijn.

De r*chtbank kreeg van just!tie een heel ander verhaal te horen.

De jongen vertelde dat hij 14 was en dat hij nog naar school ging. Hij en een oudere vriend mochten binnen een glaasje water komen drinken.

Vincent maakte opmerkingen over haar eigen lichaam en grapte over s*ks.

Toen ze de jongste van de twee uitnodigde op haar kamer, verwachtte de jongen dat ze tv gingen kijken of videogames gingen spelen, zo werd de r*chtbank voorgespiegeld.

’Vijf minuten op en neer’
Niets van dat alles gebeurde. De vrouw trok haar kleren uit en begon s*ksuele handelingen.

De dertiger zat ’vijf minuten lang op en neer te gaan’ boven op de 14-jarige jongen, zo werd duidelijk in de r*chtbank. Het incident dateert uit 2018.

„Hij had sterk het gevoel dat het niet oké was”, zei de 0fficier van just!tie over de m!nderjarige jongen.

„Hij wist dat hij m!nderjarig was en dat er een groot leeftijdsverschil was – zij was meer dan dubbel zo oud…”

Withete moeder in actie
„Uiteindelijk duwde de jongen haar van zich af, kleedde zich aan en vluchtte naar buiten”, aldus de aankl*ger.

De moeder van de jongen kwam verhaal halen bij Vincent en riep ’What the *** is this?! Heb je met een 14-jarige jongen s*ks gehad?!

Dit is mijn zoon!”. Daarop riep Vincent ’haal de p0litie dan!’. Uiteindelijk kwam het tot een r*chtszaak. De r*chter moet nog uitspraak doen.

Doorgaan met lezen

Nieuws

Statushouders genieten van ‘langdurige vakantie’ in thuislanden en behouden woningen in Nederland

In het Westland is er momenteel een groot tumult ontstaan over de leegstand van huizen van statushouders en vluchtelingen uit Oekraïne.

Het lijkt erop dat deze individuen gedurende ‘maandenlange’ perioden hun woningen onbezet laten staan, terwijl ze op vakantie gaan naar hun thuislanden.

Deze situatie heeft geleid tot verontwaardiging, vooral omdat ze weigeren hun woningen op te geven.

Een onderzoek heeft aangetoond dat er in verschillende dorpen in het Westland sprake is van aanzienlijke leegstand.

Dit fenomeen treft zowel statushouders als vluchtelingen uit Oekraïne. Zij keren gedurende langere periodes – soms maanden – terug naar hun geboorteland en laten hun huizen onbewoond achter. Opvallend is dat ze vasthouden aan hun woningen en weigeren deze op te geven.

Peter Duijsens, de fractievoorzitter van de Coalitiepartij Westland Verstandig, beweert zelfs dat er statushouders zijn die hun woningen tijdens hun afwezigheid onderverhuren aan andere asielzoekers die elders in Nederland al een woning hebben toegewezen gekregen.

Hij beschuld!gt hen van bedrog en misbru!k van het systeem.

Dit gedrag wordt echter niet get0lereerd door Westland Verstandig, die van de gemeente eist dat zij optreedt tegen deze praktijken.

Duijsens benadrukt dat er huizen beschikbaar moeten zijn voor mensen die dringend behoefte hebben aan onderdak.

De coalitiepartij GemeenteBelang Westland deelt de ver0ntwaardiging en beschouwt dit gedrag als misbru!k van goedheid en voorzieningen.

Fractievoorzitter Remmert Keizer benadrukt dat als statushouders vakantie kunnen vieren in hun eigen land, ze wellicht geen legitieme reden hebben om in Nederland te verblijven.

Hij uit zijn verwachting dat het college van de gemeente passende maatregelen zal nemen.

De LPF (Lijst Pim Fortuyn) roept op tot een grondig onderzoek naar deze kwestie. Ze herinnert eraan dat het Westland royaal is geweest in het bieden van opvang aan deze groep mensen.

De recente onthullingen over het mogelijk onderverhuren van woningen zijn sch0kkend, volgens fractievoorzitter Dave van Koppen.

Kortom, de ophef in het Westland draait om statushouders en vluchtelingen uit Oekraïne die gedurende lange tijd hun woningen onbezet achterlaten om op vakantie te gaan naar hun thuislanden.

De gemeente wordt onder druk gezet om hierop te reageren en passende maatregelen te nemen om deze situatie aan te pakken.

Doorgaan met lezen
Advertentie
Advertentie

Recente berichten

Advertentie

Trending