Linda de Mol wist al heel lang van seksueel wangedrag Ali B
Connect with us

WOW

Linda de Mol wist al heel lang van seksueel wangedrag Ali B

Linda de Mol kwam niet helemaal uit de lucht gevallen toen het schandaal rond The Voice uitbrak. Anderhalf jaar geleden was ze al op de hoogte van het seksueel wangedrag van Ali B. Ook de redactie van het tijdschrift wist hiervan.

In juni 2020 benaderden twee vrouwen de redactie van LINDA om hun verhaal te doen over het seksueel wangedrag achter de schermen van The Voice. Daarop huurde de redactie een freelancer in om onderzoek te doen. Linda besloot echter om niets te doen met deze informatie bij gebrek aan bewijzen. Daarna zochten de bronnen contact met de redactie van BOOS en de rest is geschiedenis.

Vertrouwelijk

De Volkskrant weet dat creatief directeur Jildou van der Bijl de informatie vertrouwelijk overmaakte aan Linda de Mol. De slachtoffers wilden toen niet dat er contact zou zijn met Talpa, het moederbedrijf van Linda. Linda zegt dat ze die info niet deelde met haar broer John de Mol omdat dit de wens zou geweest zijn van de slachtoffers.

Het blad LINDA beweert dat het niet brengen van het verhaal niets te maken heeft met de commerciële en familiale banden. De verklaringen gingen toen alleen over Ali B en niet over haar partner Jeroen Rietbergen.

Celeberties

Zien: ‘Prinses Amalia doet wat ze wilt en houdt van feesten’

Sinds afgelopen december is kroonprinses Amalia van Oranje-Nassau 18 jaar en dat betekent dat we haar waarschijnlijk vaker gaan zien op officiële momenten. We kennen haar natuurlijk als de ‘dochter van’ en waarschijnlijk heb je wel een statige associatie bij haar. Toch is niets minder waar als we de Belgische modeontwerper Edouard Vermeulen moeten geloven.

Modeontwerper klapt uit de school over Amalia

De Belgische modeontwerper Edouard Vermeulen heeft in de Paris Match een paar opmerkelijke uitspraken gedaan over onze toekomstige koningin Amalia. Hij kent de familie erg goed door zijn werk. Zo zei hij het volgende: “Ik zou haar eerder sportief dan verfijnd noemen. Ze is zelfverzekerd, straalt en houdt van… feesten.” Dat blijkt ook wel uit het boek wat Claudia de Breij over Amalia schreef. Het liefst luistert Amalia namelijk naar liedjes uit de après-ski, zoals Anton Aus Tirol. Bovendien zou ze wel van een drankje houden, vooral van cocktails.

Romantiek

We berichtten al eerder dat Amalia waarschijnlijk een relatie heeft met de negentienjarige Duitse Isebrand Kaldewei. Toch ging ook lang het gerucht dat ze aan het daten zou zijn met de Belgische prins Gabriel. Daar heeft Edouard het volgende over te zeggen: “Volgens mij kennen ze elkaar helemaal niet zo goed. Hoewel ik weinig weet van het intieme leven van de twee koninklijke families, heb ik noch Máxima noch Mathilde (de Belgische koningin, red.) er ooit over gehoord.”

Familie Van Oranje

Ook over de familie Van Oranje-Nassau weet de modeontwerper wat te zeggen: “Het is een familie zoals alle andere. De sfeer is warm.” Volgens hem lijkt Amalia ook heel erg op Willem-Alexander: “Ze heeft zijn spontaniteit. Ze heeft het hart op de tong en weinig op met protocol. Als ze bij me komt, geeft ze een kus ter begroeting. Amalia is vriendelijk, voor de duvel niet bang en een doorzetter. Totaal niet verlegen.” Ook doet Amalia vaak wat ze wil en moet ze zelfs soms eraan herinnerd worden aan dat ze een lijfwacht mee moet nemen als op pad gaat.

Doorgaan met lezen

Meest bekeken

‘Linda de Mol wist al veel langer van vermeend grensoverschrijdend gedrag Ali B’

Het tijdschrift LINDA. wist medio 2020 al van het vermeend seksueel grensoverschrijdend gedrag van The Voice of Holland-coach Ali B. Het blad, dat sinds 2019 onderdeel is van John de Mols Talpa en wordt geleid door zijn zus Linda de Mol, ging echter niet over tot publicatie van de verhalen. Dat schrijft De Volkskrant naar aanleiding van verhalen van oud-medewerkers.

Gesprekken met vrouwen

Vorige week werden de misstanden van (onder meer) Ali B besproken in de veelbekeken BOOS-uitzending. Dit had echter al veel eerder aan het licht kunnen komen, omdat LINDA. al op de hoogte was van de verhalen. Het maandblad sprak in juni 2020 met twee jonge vrouwen die door Ali zouden zijn lastiggevallen. Een van hen, een oud-deelnemer van The Voice of Holland, zou door de coach zijn verkracht. De andere vrouw zegt door Ali te zijn betast op een schrijverskamp.

Jildou van der Bijl, creatief directeur van LINDA., bevestigt op de hoogte te zijn van de gesprekken met deze vrouwen. Ook Linda de Mol wist ervan. Zij wilde de misstanden echter niet delen met haar broer “om de anonimiteit en de wens van het slachtoffer te respecteren”, aldus Van der Bijl.

Verhalen niet voldoende

Het tijdschrift heeft uiteindelijk niet over de verhalen van de vrouwen geschreven. Volgens de hoofdredactie was er te weinig bewijs. “We geloofden de vrouwen absoluut, maar vonden de verhalen niet voldoende. Voor publicatie was echt meer bewijs nodig”, stelt Van der Bijl. Op dat moment was er door de vrouwen nog geen aangifte gedaan. Van der Bijl benadrukt dat het vermoedelijk anders was geweest “als we bijvoorbeeld getuigenissen van zes vrouwen hadden gehad”. LINDA. heeft een freelance-journalist op de zaak gezet, maar die heeft ‘uit angst dat Ali B erachter zou komen’ niet verder gezocht naar slachtoffers, valt te lezen in de krant.

BOOS

De journalist zou de vrouwen wel hebben geholpen bij oproepen om meer slachtoffers te vinden. Mede dankzij Van der Bijl kwamen ze uiteindelijk bij BOOS terecht, het programma van Tim Hofman. Daar konden ze opnieuw hun verhaal kwijt, wat vorige week leidde tot een spraakmakende aflevering over seksueel grensoverschrijdend gedrag binnen en buiten The Voice. Ook coach Marco Borsato en bandleider Jeroen Rietbergen werden genoemd in de uitzending. Rietbergen heeft inmiddels toegegeven en is opgestapt.

Doorgaan met lezen

Meest bekeken

Linda de Mol maakt rigoureuze stap na aanhoudende ophef!

Linda de Mol staat sinds de schandalen rondom The Voice en haar ex-vriend Jeroen Rietbergen constant onder een vergrootglas. Verschillende media en juicekanalen speculeren over de twee en er zijn vermoedens dat er weer een verzoening zal plaatsvinden. Uiteindelijk. Er is bijvoorbeeld gesproken over een “Gooische break-up” waarbij het stel zou doen alsof ze uit elkaar gaan, aan zichzelf gaan werken om vervolgens weer bij elkaar te komen. De presentatrice heeft laten weten voorlopig haar werkzaamheden stil te leggen om uiteindelijk open en eerlijk te zijn over alles wat is gebeurd.

Ook haar broer, John de Mol, is hevig onder vuur gekomen. Dit omdat het zijn programma is en omdat hij zich niet helemaal lekker uitgesproken zou hebben in de BOOS-video. Alle familieleden in het gezin lijken al afstand gedaan te hebben van Jeroen Rietbergen. De kinderen van Linda zouden alle foto’s van hem van social media gehaald hebben.

Linda de Mol voorlopig niet in Nederland!

Maar het blijft een zware periode voor iedereen met de achter naam De Mol. Dit omdat ze onder een vergrootglas staan en dit nog wel even zullen blijven. De zaken die aangespannen zijn tegen verschillende bekende Nederlanders zullen ook nog wel even duren waardoor deze aandacht niet snel af zal zwakken. Weekblad Story heeft laten weten dat Linda haar villa inmiddels is ontvlucht. Waar ze precies heen is is niet zeker, maar het blad heeft hun vermoedens. De familie heeft namelijk een villa in het Portugese Vale do Lobo. Hoogstwaarschijnlijk zal de blondine hier even heen gegaan zijn om alles op een rijtje te krijgen en haar rust te vinden. In onderstaande video is te zien waar Jeroen Rietbergen de aankomende maanden zal vertoeven. Dit zou volgens verschillende media betaald zijn door Linda zelf:

Doorgaan met lezen

Trending