‘Linda de Mol wist al veel langer van vermeend grensoverschrijdend gedrag Ali B’
Connect with us

Meest bekeken

‘Linda de Mol wist al veel langer van vermeend grensoverschrijdend gedrag Ali B’

Het tijdschrift LINDA. wist medio 2020 al van het vermeend seksueel grensoverschrijdend gedrag van The Voice of Holland-coach Ali B. Het blad, dat sinds 2019 onderdeel is van John de Mols Talpa en wordt geleid door zijn zus Linda de Mol, ging echter niet over tot publicatie van de verhalen. Dat schrijft De Volkskrant naar aanleiding van verhalen van oud-medewerkers.

Gesprekken met vrouwen

Vorige week werden de misstanden van (onder meer) Ali B besproken in de veelbekeken BOOS-uitzending. Dit had echter al veel eerder aan het licht kunnen komen, omdat LINDA. al op de hoogte was van de verhalen. Het maandblad sprak in juni 2020 met twee jonge vrouwen die door Ali zouden zijn lastiggevallen. Een van hen, een oud-deelnemer van The Voice of Holland, zou door de coach zijn verkracht. De andere vrouw zegt door Ali te zijn betast op een schrijverskamp.

Jildou van der Bijl, creatief directeur van LINDA., bevestigt op de hoogte te zijn van de gesprekken met deze vrouwen. Ook Linda de Mol wist ervan. Zij wilde de misstanden echter niet delen met haar broer “om de anonimiteit en de wens van het slachtoffer te respecteren”, aldus Van der Bijl.

Verhalen niet voldoende

Het tijdschrift heeft uiteindelijk niet over de verhalen van de vrouwen geschreven. Volgens de hoofdredactie was er te weinig bewijs. “We geloofden de vrouwen absoluut, maar vonden de verhalen niet voldoende. Voor publicatie was echt meer bewijs nodig”, stelt Van der Bijl. Op dat moment was er door de vrouwen nog geen aangifte gedaan. Van der Bijl benadrukt dat het vermoedelijk anders was geweest “als we bijvoorbeeld getuigenissen van zes vrouwen hadden gehad”. LINDA. heeft een freelance-journalist op de zaak gezet, maar die heeft ‘uit angst dat Ali B erachter zou komen’ niet verder gezocht naar slachtoffers, valt te lezen in de krant.

BOOS

De journalist zou de vrouwen wel hebben geholpen bij oproepen om meer slachtoffers te vinden. Mede dankzij Van der Bijl kwamen ze uiteindelijk bij BOOS terecht, het programma van Tim Hofman. Daar konden ze opnieuw hun verhaal kwijt, wat vorige week leidde tot een spraakmakende aflevering over seksueel grensoverschrijdend gedrag binnen en buiten The Voice. Ook coach Marco Borsato en bandleider Jeroen Rietbergen werden genoemd in de uitzending. Rietbergen heeft inmiddels toegegeven en is opgestapt.

Doorgaan met lezen

Meest bekeken

Schokkende video: confrontatie met ME in Schilderswijk

In de Schilderswijk lijkt het helemaal de verkeerde kant op te gaan. Op Twitter maken meerdere mensen melding van hevige onrust.

Zo ook politicus Richard de Mos. Hij deelt een video van wegrennende Marokkanen en schrijft erbij: ”Het is zo’n gezellig feest na #CanMar dat de ME in actie moet komen in de Schilderswijk. Ik reken op arrestaties, het opleggen van gebiedsverboden en een avondklok aan reltuig. Ongelooflijk dat je stelselmatig de boel zo aan het verkloten bent.”

Iemand anders deelt een filmpje waarin zeer zwaar vuurwerk te horen is. Laten we met zijn allen hopen dat het rustig blijft.

Doorgaan met lezen

Meest bekeken

Johan Derksen stopt met tv: ‘Het gaat me tegenstaan’

Johan Derksen (72) stopt met televisie maken. Dat onthult hij in gesprek met deze site en in Derksen, de biografie van de hand van Michel van Egmond en Antoinnette Scheulderman die morgen verschijnt. De analyticus van Veronica Inside dient zijn contract uit en zal vanaf medio 2022 van het scherm verdwijnen.

,,Ik doe al 24 jaar hetzelfde kunstje, maar het gaat me tegenstaan. Ik betrap mezelf erop dat het steeds meer op de automatische piloot gaat’’, zegt Derksen in gesprek met Mezza, de weekendbijlage van deze krant. In de biografie gaat hij uitgebreid in op zijn besluit en de rel die vorige zomer ontstond na zijn grap over Akwasi. Derksen was het oneens met de insteek van de beruchte racisme-uitzending van Veronica Inside en voelde zich aan tafel aangevallen door zijn eigen collega Wilfred Genee.

De analyticus wilde toen al stoppen met het programma, maar werd hoogstpersoonlijk teruggefloten door John de Mol, die hem aan zijn contract hield. Om niet als een geldwolf over te komen, leverde hij de helft van zijn salaris in: drie ton ging deels naar een hondenpension in Almere en naar de stichting van Casper van Eijk voor onderzoek naar alvleesklierkanker.

Ze hebben me graag aan tafel, omdat ik me overal mee bemoei. Dat geeft reuring, hè. Ik word geëxploi­teerd

Weerzinwekkend
Bij Talpa rook Derksen aanvankelijk nog andere kansen. ,,Toen er vorig jaar niet meer gevoetbald kon worden vanwege corona, hebben wij de uren op tv gewoon volgeluld over de actualiteit van de dag. De directie van Talpa zag dat als een kans en wilde dagelijkse een show, na de Meilandjes. Ik zag dat zitten. Ik ben wel een beetje klaar met dat geouwehoer over Messi en Maradona. Alles wat gebeurt, is voorspelbaar. Maar René (van der Gijp) vond vijf avonden te veel en Wilfred (Genee) vond plotseling dat radioshowtje zo leuk. Ik vind het weerzinwekkend wat ze daar doen. Met ongelooflijk kutmuziek, Boulevard-achtige onderwerpjes en twee volwassen mensen die twee uur lang om Wilfred zitten te lachen. Maar goed, dat is zijn keus. Maar dan wordt het voor mij tijd om te stoppen. Ik heb geen zin meer om door te kabbelen.”

Derksen is rigoureus; ook de talkshows hoeven hem niet meer te bellen. ,,Ze hebben me graag aan tafel, omdat ik me overal mee bemoei. Dat geeft reuring, hè. Ik word geëxploiteerd. Het gaat me tegenstaan. Al die bekende Nederlanders in al die programmaatjes, ze blijven maar opduiken. Ik wil daar niet bij horen, maar ongemerkt gebeurt dat toch. Ineens zit je in Boulevard, en als ik jarig ben staat hier een camerateam van Shownieuws voor de deur. Dat wil ik allemaal niet, joh. Ik ga er nog twee keer zitten: om het boek van Michel en Antoinnette te promoten en het Bluesfestival Grolloo.’’

Voor alle duidelijkheid: Derksen moet nog wel even. Deze zomer zendt Veronica Inside dagelijks uit tijdens het EK voetbal (vanuit Slot Zeist) en de rest van sportzomer (vanuit Droomparken), en dan volgt nog een regulier seizoen tot de zomer van 2022. ,,Kan ik me prima voor opladen hoor, geen probleem, maar daarna is het over. Natuurlijk, iedereen die op tv verschijnt, is ijdel en hebberig. Maar ik heb zoveel andere leuke dingen te doen. Ik ga het niet missen.’’

Als klap op de vuurpijl komt Derksen in zijn biografie met nog meer nieuws: de kans is groot dat na ruim veertig jaar zowel zijn (lange) haar als snor eraf gaat. De kapper weet er al van. ,,Haararchitect, hè. Ja, ik heb met hem de afspraak dat het lange haar en de snor eraf gaan. Hij zit er al sinds 1971, toen ik uit dienst kwam. Maar ik ben zo ontzettend herkenbaar. Overal waar ik kom, beginnen ze tegen me aan te ouwehoeren. Ik snap dat. En als je zo graag met je kop op televisie wilt, moet je dat ook accepteren. Maar het lijkt me ook fijn om straks helemaal niet meer herkend te worden.’’

Doorgaan met lezen

Meest bekeken

Ondertussen in Lang Leve de Liefde: Mark raakt een tikkie opgewonden van de paaldans-act van zijn date

Als deelnemer aan het SBS6 programma Lang Leve de Liefde moet je wel een beetje geluk hebben. Soms heb je als kijker namelijk al na 10 seconden namelijk door dat minstens één van de twee deelnemers ze niet helemaal op een rijtje heeft zitten.

Deelnemer Mark heeft daarentegen wel geluk. Hij werd gekoppeld aan een dame met behoorlijke paaldans skills. Waarschijnlijk dacht Mark al binnen 10 seconden aan verlengen.

Doorgaan met lezen

Trending