Linda redde 18 jaar eerder het leven van deze chimpansees - zouden ze haar nog herkennen?
Connect with us

Animals

Linda redde 18 jaar eerder het leven van deze chimpansees – zouden ze haar nog herkennen?

Toen Linda Koebner na 18 jaar het dierenreservaat weer bezocht, wist ze niet zeker of haar oude vrienden haar zouden herinneren.

Toen Linda Koebner 23 jaar oud was en aan de universiteit studeerde, mocht ze iets heel bijzonders ervaren. Het waren andere tijden. Tijden waarin er minder wetten waren die dieren beschermden tegen dierproeven en experimenten.

Een groep chimpansee was niet langer nodig en mochten daarom worden vrijgelaten. Linda was degene die voor het eerst in zes jaar hun metalen kooien mocht openen. De chimpansees hadden hun hele leven binnenshuis doorgebracht en waren daarom bang.

Het was Linda’s taak om ervoor te zorgen dat ze zich aanpasten aan hun nieuwe leven in het natuurreservaat. Ze werd hun pleegmoeder. Nadat ze vier jaar met de chimpansees Doll en Swing in het reservaat had doorgebracht, was haar werk voltooid en werden ze alleen in het wild vrijgelaten.

Na de chimpansees 18 jaar niet te hebben gezien, had Linda de gelegenheid hen opnieuw te ontmoeten. Ze had nooit verwacht dat ze haar zouden herinneren.

Wat er gebeurt als Linda haar hand uitstrekt, brengt ons tranen in de ogen en is een hereniging die die we nooit zullen vergeten.

Hieronder kun je de emotionele reünie zelf zien. Vergeet niet om de video met je vrienden te delen, als je deze ook zo mooi vindt!

Animals

Geboorte van vier eekhoorntjes wordt gefilmd, een uniek en prachtig moment

Geboortes blijven iets wonderbaarlijks om te zien. Ontzettend vaak zijn baby’s, of het nou menselijk of dierlijke baby’s zijn, ontzettend schattig.

In de onderstaande video is de geboorte en eerste levensmomenten te zien van een aantal eekhoorns. De videobeelden werden opgenomen en verwerkt in een reportage door France 5.

Het verhaal begint met een vrouwelijke rode eekhoorn (Sciurus vulgaris) die bijna gaat bevallen. Rode eekhoorns beginnen met paren aan het einde van de winter. Per worp krijgt een vrouwtje één tot acht jongen (gemiddeld drie). De jongen zijn bij de geboorte tien tot vijftien gram zwaar. Alleen het vrouwtje zorgt voor de jongen.

We zien eerst dat de drachtige eekhoorn op zoek gaat naar een veilige en rustige omgeving om te bevallen. Het knaagdier heeft er al ongeveer achtendertig dagen draagtijd op zitten. De camera heeft vervolgens het volledige proces van de bevalling opgenomen. Je ziet de kersverse eekhoorns er één voor één uitkomen. Het zijn er uiteindelijk in totaal vier!

De eekhoorns worden, zoals je in de video kan zien, geboren zonder haar. Daarom hebben ze de warmte van hun moeder hard nodig. Het haar zal beginnen met groeien wanneer ze ongeveer eenentwintig dagen oud zijn. In de video zie je ook hoe de eekhoorns opgroeien, haar krijgen en hoe ze spelen. Dat is erg bijzonder om te zien.

Bekijk de aandoenlijke beelden in de onderstaande video. Als je het een bijzondere video vond, vergeet dan niet om het artikel met je vrienden op Facebook te delen!

Doorgaan met lezen

Animals

Moederhond overlijdt na verkeersongeluk, dan worden haar pups door koe geadopteerd

De liefde die dieren kunnen tonen is vaak grenzeloos. Zo ook in dit geval toen deze koe geen moment aarzelde toen ze vier weespuppy’s tegenkwam.

Het komt soms voor dat verschillende diersoorten voor elkaars jongeren zorgen. Eerder berichtten we over een gans die zich over een (rillende van de kou) puppy ontfermde.

Het ontroerende verhaal van vandaag speelde zich af in Uttar Pradesh, een deelstaat van India. Een voorbijganger filmde hoe een koe voor vier weespuppy’s zorgde.

Volgens Hindustan Times overleed de moeder van de puppy’s waarschijnlijk in een verkeersongeluk, kort nadat ze was bevallen.

De koe ontfermde zich over de pups en het lijkt erop dat ze deze heeft geadopteerd. Op de beelden is te zien hoe ze de koe op de weg ligt en de hondjes zich tegoed doen aan haar melk. Gelukkig zal niemand ze storen, in India is de koe heilig.

De hartverwarmende beelden van de schattige pups en de lieve moederkoe zijn binnen korte tijd viraal gegaan.

Hieronder kun je het filmpje zien dat de voorbijganger filmde en wat zoveel indruk heeft gemaakt.

Als dit verhaal je ook net zo heeft geraakt als ons, overweeg het dan op Facebook te delen zodat jouw vrienden en familie ook van dit hartverwarmende moment kunnen genieten!

Doorgaan met lezen

Animals

Golden retriever heeft aanval van jaloezie en laat kitten in toilet vallen

Honden en mensen ervaren emoties op een andere manier en zijn niet simpelweg 1-op-1 te vergelijken. Maar zoals ieder hondenbaasje weet, vertonen honden een legio aan gevoelens. En zoals deze clip laat zien, kunnen ze ook jaloers gedrag vertonen.

Duobao de golden retriever had hier last van. Hij zag hoe zijn baasje een dutje deed met het kitten en besloot het heft in eigen poot te nemen.

De jaloerse hond nam het kitten mee naar het de badkamer en liet het diertje in het toilet vallen. Niemand knuffelt met mijn baasje behalve ik, moet de Duaboa gedacht hebben.

Het grappige moment werd volgens de NY Post in het Chinese Shenyang gefilmd. Gelukkig spoelde hij niet door!

@woowoopet The dog is jealous🤣#CapCut #cat #dog #catsoftiktok #dogsoftiktok #funy #fyp #laugh #fypシ #cute #pet #animals ♬ original sound – woowoopet

Doorgaan met lezen
Advertentie
Advertentie

Recente berichten

Advertentie

Trending