Lottowinnaar vermoordt zoontjes nadat vrouw ontdekt dat hij geld uitgaf aan prostituees.

De loterijwinst draaide voor een gezin uit Hinckley in het Verenigd Koninkrijk uit op een ware nachtmerrie. De vader van het gezin ging volledig door het lint nadat zijn vrouw hem geconfronteerd had met het boeken van een prostituee. Hij vermoordde zijn twee zoontjes en stak zijn vrouw in haar rug. Dat meldt de Britse krant Metro.

De echtgenote van David Stokes had een geheime telefoon gevonden met berichten over het boeken van een prostituee. De man zou zijn avontuurtjes betaald hebben met zijn lottowinst van meer dan 40.000 euro. Dat kwam deze week aan het licht in de rechtbank.

De tragedie vond plaats in november 2016 in de woning van het gezin. Nadat de vrouw de vondst had gedaan, ging ze haar man meteen confronteren. Ze gaf hem even de tijd om het er met zijn zoons Adam (11) en Matthew (5) over te hebben. Toen Sally enkele uren later weer thuiskwam, liep het compleet uit de hand. David probeerde haar eerst aan te vallen met een deegroller en daarna wilde hij haar stikken met een kussen in haar gezicht te duwen. De vrouw getuigde: “Hij zag er ellendig uit. Op dat moment dacht ik dat ik er geweest was.”

Na een urenlange gijzeling en een messteek in haar rug, slaagde ze erin om te ontsnappen. Daarna vernam ze het verschrikkelijke nieuws dat haar beide zoons overleden waren. De doodsoorzaak is nog altijd niet bekend.
De vader pleegde zelfmoord door een mes in zijn borst te planten. Toen de politie het huis bestormde, was hij al overleden. David had nog een hartverscheurend afscheidsbriefje achtergelaten: “Ik hou van Adam en Matthew en we zullen allemaal snel weer samen zijn.” Ook voor zijn vrouw had hij nog een laatste boodschap: “Sal, het spijt me zo voor alles wat ik je heb aangedaan. Als je het gelaten had, hadden we voor altijd gelukkig kunnen zijn.”