Loyale hond wordt het asiel in gedumpt omdat baasjes een baby krijgen.
Connect with us

Meest bekeken

Loyale hond wordt het asiel in gedumpt omdat baasjes een baby krijgen.

Het asiel was de laatste plek waar Rocco wilde zijn.

De 3-jarige Duitse herder zat verstijfd van angst in een hoekje van zijn kennel. Zijn bruine ogen waren droevig en leeg. Hij had geen idee waarom hij daar was of waar hij nu naartoe zou gaan. Zijn familie had hem achtergelaten bij Dallas Animal Services in Texas – gewoon omdat ze een baby zouden krijgen.

Een vrouw die het asiel bezocht had gezien hoe aardig en bang Rocco wel was, en postte een video van hem online in de hoop dat een andere organisatie hem zou zien en hem wat extra aandacht te geven. Preethi Pillaipakkam, een pleegouder bij DFW German Shepherd Rescue, was meteen bereid om te helpen.

“Eerst was ik verrast”, vertelde Preethi aan The Dodo. Ze was verbaasd over het feit dat zijn familie hem gedumpt had omdat ze een baby zouden krijgen. “Maar toen ik zag hoe ondervoed hij was, verbaasde het me niet meer. Het is wellicht een combinatie van gezinsuitbreiding en niet de beste eigenaars zijn.”

Rocco woog amper 30 kg, maar zou normaal rond de 45 tot 50 kg moeten wegen. Toen Phreeti hem oppakte, wist ze meteen dat het meerdere dagen zou vergen om hem te doen ontbolsteren.

“Het asiel is zeker geen plek voor een hond als Rocco”, vertelde Phreeti. “Hij was erg timide en bang in de auto. Hij verstopte zich zelfs onder de bank. Hij ademde heftig en leek erg overstuur.”

Tijdens de eerste dagen bij zijn pleeggezin bleef Rocco erg schuchter en een beetje bezorgd. Hij at en wandelde een beetje, maar was nog altijd erg in de war over waarom hij daar was.

Maar met de hulp van Phreeti en haar eigen hond, ook een Duitse herder, begon Rocco letterlijk uit zijn hoekje te komen.

Nu speelt de lieve hond met zijn speelgoedjes, kluiven en wordt met de dag extroverter.

“Langzamerhand begon hij het huis te verkennen”, zei Phreeti. “Hij houdt van de bank en zijn hondenbedje en hij is echt dol op piepspeeltjes en tennisballen. Hij is echt een goede vanger.”

Naast spelen heeft hij een andere rol opgenomen in het huishouden: de schaduw zijn van zijn pleegmoeder.

Sinds de video van Rocco in het asiel viraal ging, stroomden er dozijnen adoptieaanvragen binnen. Als hij nog wat meer uit zijn schulp is gekomen, zal de organisatie een geschikte familie voor hem selecteren – bij wie hij voor eeuwig zal blijven.

WAT VIND JIJ VAN DEZE PRACHTIGE HOND? ZOU JIJ HEM ADOPTEREN? DEEL DIT BERICHT MET ELKE HONDENLIEFHEBBER DIE JE KENT!

Meest bekeken

Anton, 8, pleegt zelfmoord na jarenlange mishandeling door ouders

Een achtjarige jongen sprong vanaf de negende verdieping van een appartement naar beneden om zijn leven te beëindigen, nadat hij jarenlang huiselijk geweld moest ondergaan.

Anton werd regelmatig mishandeld door zijn ouders en wist volgens politie-informatie niet hoe met de situatie om te gaan.

De jongen werd dood aangetroffen op een weg afgelopen maand, nadat hij naar beneden sprong vanuit het appartement.

Een getuige zegt dat de jongen op die bewuste dag door zijn ouders was geslagen, omdat zijn trui was gescheurd. De getuige hoorde de ouders tegen de jongen gillen en hem slaan.

“Toen werd alles stil en hoorde ik snelle voetstappen van de jongen,” verklaart de getuige verder. Na enkele seconden hoorde in een harde smak en keek uit mijn keukenraam naar beneden en zag het lichaam van de jongen op straat. Ik belde meteen de ambulance en de politie.”

Een andere buur zegt: “Ik hoorde de familie boven naar hun flat gaan. Tien minuten later lag de jongen op de grond, terwijl zijn ouders naar beneden renden.

Paramedici die zich spoedden naar de locatie waren niet in staat om Anton te redden. De politie is een onderzoek gestart en spoort de ouders op die kort na het drama de stad hebben verlaten.

Indien veroordeeld, riskeren ze maximaal vijf jaar celstraf. De leiding van de school zegt dat de ouders niet geïnteresseerd waren in het welzijn van de jongen.

Volgens de schoolpsycholoog heeft Anton haar meerdere keren bezocht voor counseling, maar dit zag ze niet aankomen.

Doorgaan met lezen

Meest bekeken

De Jonge: geef meer asielzoekers voorrang als er een huurhuis vrijkomt

Dat adviseert woonminister Hugo de Jonge aan gemeenten. Het plan moet ervoor zorgen dat statushouders niet eindeloos plekken in opvangcentra bezet houden: die plekken zijn nodig voor nieuwe asielzoekers.

Gemeenten zijn verplicht om een bepaald percentage statushouders te huisvesten in nieuw vrijgekomen huurwoningen, maar veel gemeenten hebben hierin achterstanden.

Om die achterstanden in te lopen en te zorgen voor een betere doorstroom vanuit opvangcentra, adviseert De Jonge gemeenten daarom om meer statushouders voorrang te geven op huurwoningen.

Eigenlijk wil het kabinet via de wet regelen dat gemeenten verplicht worden locaties te bieden. Maar “die wet duurt nog wel een tijd”, zegt Van der Burg. Op zijn vroegst is de wet voor de zomer van kracht.

In de wachtkamer
Intussen blijven de problemen zich opstapelen in het aanmeldcentrum in Ter Apel, waar zich dagelijks nieuwe asielzoekers melden.

Om te voorkomen dat asielzoekers buiten moeten slapen, zoals recent dreigde te gebeuren, wil het kabinet dat mensen die wél al een status hebben, snel doorstromen.

Dinsdagnacht nog, moesten 32 mensen de nacht doorbrengen op stoelen in de wachtruimte van het aanmeldcentrum.

“Een derde van de mensen die nu in een COA-opvang zitten heeft al een vergunning. Die mogen blijven en zo snel mogelijk met de integratie beginnen, maar ze zitten toch nog op een plek die eigenlijk voor asielzoekers bedoeld is”, aldus De Jonge.

Woningtekort
De doorstroom van statushouders is al tijden een probleem door het tekort aan woningen. Volgens De Jonge zijn die woningen er “wel degelijk”, hoewel hij erkent dat het “natuurlijk krap” is.

“Statushouders moeten worden gehuisvest in vrijkomende huurwoningen, of je zou daar aanvullend, net als bij andere aandachtsgroepen, flexibele huisvesting voor moeten creëren”, zegt de woonminister.

De mogelijkheid om provincies toezicht te laten houden, bestaat wel al in de wet. Daarom kan er snel op worden overgegaan.

In het uiterste geval kan de provincie de taak van de gemeente zelfs overnemen, maar De Jonge denkt niet dat dat nodig is.

Doorgaan met lezen

Meest bekeken

Agent moet ruit inslaan om kind uit snikhete auto te bevrijden

Door snel handelen heeft een wijkagent in het Zuid-Hollandse in Maassluis woensdag een drama weten te voorkomen.

Een binnengekomen melding deed alle alarmbellen afgaan, want er bleek een klein kindje in een snikhete auto opgesloten te zitten.

Agenten die de melding kregen sprongen direct in de auto om het kindje te hulp te schieten.

Eenmaal aangekomen op de plek des onheils bleek het niet te gaan om een nalatige ouder die het kind zonder blikken of blozen had achtergelaten.

De aanwezige moeder was helemaal in paniek, want haar kroost had de autosleutels in handen toen ze de deur dichtdeed.

Vervolgens schoot het autoportier op slot en kreeg ze, zelfs met hulp van omstanders, de ruit niet ingeslagen.

‘Nat van het zweet’
Omstanders hebben vervolgens geprobeerd zoveel mogelijk schaduw te creëren bij de auto, maar de temperatuur binnen in het voertuig liep toch snel op.

De toegesnelde agenten konden gelukkig net op tijd uitkomst bieden: met een lifehammer die ze bij zich hadden, sloegen ze de ruit van de vergrendelde auto in.

Snel weten ze het kind uit de auto te plukken. “Ze was helemaal nat van het zweet en voelde erg warm aan”, schrijft wijkagent Jeffrey van Uffelen op Instagram.

“De kleertjes hebben wij uit gedaan en uiteraard de schaduw opgezocht.” Een ambulance werd opgeroepen om het kindje te controleren. Als snel daalde haar temperatuur en reageerde ze overal goed op.

Het kindje kon daarna weer met haar moeder worden herenigd.

Doorgaan met lezen
Advertentie
Advertentie

Recente berichten

Advertentie

Trending