Loyale hond wordt het asiel in gedumpt omdat baasjes een baby krijgen.
Connect with us

Nieuws

Loyale hond wordt het asiel in gedumpt omdat baasjes een baby krijgen.

Het asiel was de laatste plek waar Rocco wilde zijn.

De 3-jarige Duitse herder zat verstijfd van angst in een hoekje van zijn kennel. Zijn bruine ogen waren droevig en leeg. Hij had geen idee waarom hij daar was of waar hij nu naartoe zou gaan. Zijn familie had hem achtergelaten bij Dallas Animal Services in Texas – gewoon omdat ze een baby zouden krijgen.

ATTENTION TEXAS FAMILY!!!Rocco is at Dallas Animal Services. His family dumped him because they were having a baby and couldn’t take care of him anymore. Ask me why I hate humans, and here is your answer. This poor, little scared boy.He needs an adoptive family asap, (as I know many other dogs do) but if you’re in Texas or anywhere near and can give this boy a home PLEASE do so!Info: DALLAS ANIMAL SERVICESAddress: 1818 N Westmoreland Rd. Dallas, TX 75212Phone: (214) 670-8246

Publiée par Alex Turner sur Mercredi 29 août 2018

Een vrouw die het asiel bezocht had gezien hoe aardig en bang Rocco wel was, en postte een video van hem online in de hoop dat een andere organisatie hem zou zien en hem wat extra aandacht te geven. Preethi Pillaipakkam, een pleegouder bij DFW German Shepherd Rescue, was meteen bereid om te helpen.

“Eerst was ik verrast”, vertelde Preethi aan The Dodo. Ze was verbaasd over het feit dat zijn familie hem gedumpt had omdat ze een baby zouden krijgen. “Maar toen ik zag hoe ondervoed hij was, verbaasde het me niet meer. Het is wellicht een combinatie van gezinsuitbreiding en niet de beste eigenaars zijn.”

Rocco woog amper 30 kg, maar zou normaal rond de 45 tot 50 kg moeten wegen. Toen Phreeti hem oppakte, wist ze meteen dat het meerdere dagen zou vergen om hem te doen ontbolsteren.

“Het asiel is zeker geen plek voor een hond als Rocco”, vertelde Phreeti. “Hij was erg timide en bang in de auto. Hij verstopte zich zelfs onder de bank. Hij ademde heftig en leek erg overstuur.”

Tijdens de eerste dagen bij zijn pleeggezin bleef Rocco erg schuchter en een beetje bezorgd. Hij at en wandelde een beetje, maar was nog altijd erg in de war over waarom hij daar was.

Maar met de hulp van Phreeti en haar eigen hond, ook een Duitse herder, begon Rocco letterlijk uit zijn hoekje te komen.

Nu speelt de lieve hond met zijn speelgoedjes, kluiven en wordt met de dag extroverter.

“Langzamerhand begon hij het huis te verkennen”, zei Phreeti. “Hij houdt van de bank en zijn hondenbedje en hij is echt dol op piepspeeltjes en tennisballen. Hij is echt een goede vanger.”

Naast spelen heeft hij een andere rol opgenomen in het huishouden: de schaduw zijn van zijn pleegmoeder.

Sinds de video van Rocco in het asiel viraal ging, stroomden er dozijnen adoptieaanvragen binnen. Als hij nog wat meer uit zijn schulp is gekomen, zal de organisatie een geschikte familie voor hem selecteren – bij wie hij voor eeuwig zal blijven.

WAT VIND JIJ VAN DEZE PRACHTIGE HOND? ZOU JIJ HEM ADOPTEREN? DEEL DIT BERICHT MET ELKE HONDENLIEFHEBBER DIE JE KENT!

Doorgaan met lezen

BNers

Liefdesproblemen voor Amalia: ‘Marokkaanse vriend verlaat haar’

Amalia had zich 2022 vermoedelijk helemaal anders voorgesteld. Haar tussenjaar begon prima, maar eindigde in mineur…

De bedreigingen rond haar persoon en de gevolgen daarvan maakten de prinses enorm verdrietig. Eén ding is duidelijk…

“Het grijpt haar zeker aan”, benadrukt medium Marion Berndsen in Story. En ook in de liefde beleeft Amalia een moeilijke periode…

“Was er vorig jaar nog sprake van een leuke jongeman in haar leven, nu zie ik niemand”, klinkt het bij het medium in Story. En daar lijkt niet meteen verandering in te komen…

“Ze heeft wel veel vrienden, maar ze krijgt geen liefde in de vorm van een relatie”, ziet Marion Berndsen een somber 2023 voor Amalia op liefdesvlak. Al kan het medium wel eindigen met een positieve noot…

“Wel krijgt ze veel liefde en aandacht van haar ouders en zusjes”, benadrukt Marion Berndsen in Story. “Ze staan letterlijk en figuurlijk om haar heen.”

Doorgaan met lezen

Nieuws

Oude vrouw wil met haar laatste geld voor kopje koffie betalen, wordt geweigerd: ”Alleen pin”

De 64-jarige Christine Jacobs uit het Belgische Gent wilde onlangs met haar laatste centjes een kopje koffie afrekenen, maar werd geweigerd. Het meisje achter de kassa van de lunchbar vertelde dat ze alleen pinbetalingen mag accepteren.

Maar dat lukte Christine niet. ”Er staat niet altijd geld op mijn bankkaart”, vertelt ze tegen Het Nieuwsblad. De vrouw wordt gedwongen haar bestelling achter te laten, ten overstaan van andere klanten in de zaak. ”Ik schaamde me diep.”

Het was niet de eerste keer dat een zaak Jacobs’ cash weigerde. “Onlangs had ik hetzelfde voor in een schoenenwinkel. Dat is pijnlijk, want er staat gewoon niet altijd geld op mijn bankkaart. Ik leef in armoede, en mijn leefgeld budgetteren gaat beter met cash.”

Veiligheidsredenen
Volgens de wet mogen winkeliers alleen in uitzonderlijke gevallen munten of biljetten weigeren. Dat kan bijvoorbeeld als er vermoedens zijn dat het biljet vals is, om tijdelijke veiligheidsredenen, of als het vooraf duidelijk aangeduid staat.

De betreffende lunchzaak Foodmaker, beweert om veiligheidsredenen geen cash geld meer te accepteren. ”We zijn twee keer overvallen, dus we aanvaarden geen cash geld meer”, aldus CEO Lieven Vanlommel. ”Ik ken dit specifieke geval niet, maar meestal lossen medewerkers het wel op door zelf met hun kaart te betalen.”

Digitale drempels
In het algemeen verhoogt de doorgedreven digitalisering bepaalde drempels. Online facturen betalen, een smartphone gebruiken, info terugvinden … ”Voorschriften staan nu alleen online, terwijl ik dat vroeger makkelijker kon bijhouden”, zegt Jacobs. ”En ik mag bijna met pensioen, maar het is pas onlangs gelukt om op MyPension te kijken. Dan zag ik dat er een fout was gebeurd, maar dat laten aanpassen was ook weer moeilijk.”

Opnieuw is Christine niet de enige die hiermee worstelt. “De digitale kloof is het belangrijkste knelpunt dat bovenkomt in al onze contacten met kwetsbare mensen”, zegt Karleen De Rijcke van armoedeorganisatie Kras vzw. “We zien het op alle vlakken, niet alleen voor bankzaken maar ook van onderwijs tot gezondheid. Het zijn gevolgen van leven in armoede waar je niet direct bij stilstaat.”

Doorgaan met lezen

Nieuws

Autodief steelt lijkwagen met overleden man er nog in

In de Amerikaanse stad Rockford ging een autodief aan de haal met een lijkwagen met daarin nog een lichaam van een overleden man. De politie is nog op zoek naar de verdachte, maar het lichaam van de overleden Curtis Brown (47) is inmiddels terecht.

Het busje werd zaterdag gestolen en daags nadien teruggevonden. Echter zonder het lichaam van Brown. Maandagavond werd het lichaam dan op een andere plaats gevonden. Het was zonder lijkzak of kist gedumpt langs de kant van de weg.

(Lees verder onder de tweet)

Het is nog onduidelijk wat er gebeurde tussen de diefstal en het ogenblik van de vondst van het lichaam. De politie verdenkt de 23-jarige Deon Howard van de diefstal. Onderzoekers willen weten wat er met het lichaam gebeurde en wat zijn motief was. Het is evenmin duidelijk of de motor van de lijkwagen draaide op het moment van de diefstal.

Doorgaan met lezen

Trending