‘Maddie McCann gevonden: Na 16 jaar eindelijk’
Connect with us

Nieuws

‘Maddie McCann gevonden: Na 16 jaar eindelijk’

Na zestien jaar is er opnieuw een zoekt0cht gestart naar aanleiding van de verdwijning van Madeleine McCann. In Portugal werden vandaag speciale eenheden van de br&ndweer ingezet om te zoeken naar aanwijzingen die kunnen leiden naar het lichaam van de Britse peuter.

Een boot met zoekspecialisten van de br*ndweer voer over het water van een afgelegen stuwmeer in Portugal, terwijl ag*nten met speurh0nden langs de oevers liepen. Op andere plekken werden kuilen gegraven door ag*nten.

Portugese en Britse journalisten verzamelden zich achter het afzetlint en volgden de zoekt0cht op de voet. Op de website van de BBC was zelfs een liveblog te volgen over de z0ekactie bij het stuwmeer van Arade.

De verdwijning van de Britse peuter Maddie McCann is een van de meest spraakmakende verm!ssingszaken in Europa die al jarenlang de gemoederen bezighoudt.

In 2007 verdween Madeleine op driejarige leeftijd uit het vakantieappartement in de Algarve, waar ze met haar ouders op vakantie was. Haar verdwijning leidde destijds tot een grootschalige internationale zoekt0cht en er werden wereldwijd foto’s van het meisje verspreid, in de hoop haar terug te vinden.

Nu zou Madeleine, als ze nog in leven zou zijn, een jonge vrouw van 20 jaar zijn. Hoewel haar overlevingskansen klein zijn, blijft de vraag wat er precies met haar is gebeurd nog steeds onbeantwoord.

In de afgelopen zestien jaar zijn er talloze mensen verhoord en zijn er huiszoekingen geweest in Praia da Luz, de plaats waar de familie op vakantie was. Zelfs de ouders van Madeleine zijn een tijdlang verd*chten geweest.

De zaak werd in 2008 aanvankelijk gesloten door de Portugese p0litie, maar later heropend. Desondanks heeft het onderzoek tot op heden geen concrete resultaten opgeleverd. De laatste zoekactie vond plaats in 2014, en zelfs een Netflix-documentaire uit 2019 bracht geen nieuwe aanwijzingen aan het licht.

De recente zoekt0cht bij het Portugese stuwmeer, zo’n 50 kilometer verwijderd van de plaats waar Madeleine verdween, werd op verzoek van de Duitse autoriteiten uitgevoerd.

Er is echter weinig informatie vrijgegeven over de precieze reden en aard van de zoekt0cht. Een woordvoerder van het Duitse 0penbaar Min*sterie gaf slechts aan dat er enkele tips waren ontvangen die nader onderzocht werden.

Een voormalig Britse p0litiemedewerker die betrokken was bij het onderzoek, omschreef de nieuwe zoekactie als serieus en niet louter een “naald in een hooiberg”-poging.

De betrokkenheid van de Duitse autoriteiten is ontstaan nadat de Duitse verd*chte Christian Brückner in beeld kwam. In juni 2020 verklaarde de Duitse p0litie dat zij ervan uitgaan dat Madeleine niet meer in leven is en dat Brückner waarschijnlijk verantwoordelijk is voor haar verdwijning.

Brückner is een ver00rdeelde kinderm!sbruiker en dr*gsdealer en zit momenteel een celstr*f uit in Duitsland voor de verkr*chting van een 72-jarige Amerikaanse vrouw in hetzelfde gebied in de Algarve waar Madeleine verdween. Hij verbleef regelmatig tussen 1995 en 2007 in de Algarve, onder andere op een boerderij op enkele kilometers afstand van Praia da Luz.

Vlak voor de verdwijning van Madeleine verliet hij deze huurboerderij. Uit onderzoek is gebleken dat hij zich op de avond van 3 mei 2007, toen Madeleine verdween, in de buurt van de badplaats bevond en destijds in een camperbusje woonde.

Brückner bezocht tijdens de vermissing van Madeleine regelmatig het gebied bij het stuwmeer van Arade, waarvan foto’s op zijn huis werden gevonden. Dit zou de reden kunnen zijn voor de huidige zoekt0cht op en rond het water.

Brückner ontkent betrokkenheid bij de verdwijning en er is nog geen formele aankl*cht tegen hem ingediend. Zijn huidige celstr*f loopt tot de herfst van 2025.

De p0litie heeft vooralsnog geen informatie vrijgegeven over de resultaten van de zoekt0cht op dinsdag. De verwachting is dat de zoekactie bij het Portugese stuwmeer nog minstens twee dagen zal voortduren. Wellicht zal er na 5800 dagen eindelijk meer duidelijkheid komen over het lot van Madeleine McCann.
Doorgaan met lezen

Nieuws

Femke (36) ging met de zoon (17) van haar allerbeste vriendin naar bed

In een eerlijke bekentenis deelt Femke (36) haar recente ervaring waarbij ze in een moment van zwakte een ernstige grens heeft overschreden, en daarmee een levenslange vriendschap op het spel heeft gezet.

Het verhaal dat volgt, werpt een dieper licht op Femke’s ervaring, haar gevoelens, en de complexiteit van menselijke relaties.

Een Levenslange Vriendschap
Femke en Joyce zijn al vriendinnen sinds hun kindertijd, en hun band is door de jaren heen alleen maar sterker geworden.

Ze hebben samen veel meegemaakt, inclusief de periode waarin Joyce ongewenst zwanger werd.

Femke heeft Joyce altijd gesteund en heeft een speciale band opgebouwd met Joyce’s 17-jarige zoon, Nick.

Maar op een zonnige middag in Joyce’s tuin, met vriendinnen en overvloedige witte wijn, neemt het verhaal een onverwachte wending.

Een Moment van Zwakte
Na een gezellige middag met te veel alc0hol realiseert Femke zich dat het tijd is om naar huis te gaan.

De goedhartige Nick, die Femke al haar hele leven kent, besluit om met haar mee te fietsen. Eenmaal thuis leidt dit tot een reeks gebeurtenissen die een grens overschrijden die niet overschreden had mogen worden.

In een verwarde staat van dr0nkenschap en verlangen geven ze toe aan hun gevoelens, wat resulteert in een intiem moment tussen hen; Nick’s eerste keer.

Ontwaken uit de Roestoestand
De realiteit en de ernst van haar fout dringen pas later tot Femke door. Ze wordt overmand door schuldgevoelens en realiseert zich dat ze iets heeft gedaan wat onomkeerbaar is.

Ze heeft niet alleen een jonge man in verwarring gebracht tijdens zijn eerste intieme ervaring, maar ook het vertrouwen van iemand die ze als haar eigen familie beschouwt, geschonden.

De angst voor mogelijke gevolgen en de impact op de relaties met de mensen die haar dierbaar zijn, zijn overweldigend.

De Nasleep
In de dagen die volgen, worstelt Femke met haar gevoelens van schuld en schaamte. Nick lijkt echter een andere kijk op de situatie te hebben; hij drukt zelfs de wens uit om de relatie voort te zetten.

Femke beseft echter de ernst van hun vergissing en de noodzaak om verantwoordelijkheid te nemen voor haar daden.

Ze probeert Nick duidelijk te maken dat wat er gebeurde een vergissing was en niet mag worden herhaald.

Een Leerzaam Moment
Femke’s verhaal is een verhaal van zelfreflectie, berouw en de complexiteit van menselijke relaties.

Het werpt licht op de delicate balans tussen vriendschap en vertrouwen, en hoe gemakkelijk een moment van zwakte kan leiden tot een potentieel levensveranderende vergissing.

Doorgaan met lezen

Nieuws

Getinte medelanders tr*ppen bejaarde man bij de bushalte helemaal in elkaar

Helaas moeten we opnieuw melding maken van een ver0ntrustende gebeurtenis waarbij jongeren betrokken zijn.

In onze buurlanden is er weer een schr!jnend inc!dent aan het licht gekomen, dat opnieuw vragen doet rijzen over het gedrag van hedendaagse jongeren. Er circuleert namelijk een video die bij velen de rillingen over de rug doet lopen.

Het is inmiddels algemeen bekend dat jongeren van vandaag niet meer dezelfde normen en waarden lijken te delen als hun voorgangers.

Het lijkt steeds vaker voor te komen dat wanneer zij zich m!sdragen, aanspreken geen optie is, aangezien dit vaak tot verbale of zelfs fysieke c0nfrontaties leidt. Dit gedrag roept vragen op over de rol van opvoeding in deze tijd.

Op internet zien we steeds vaker video’s opduiken waarin jongeren zich lijken te vermaken door anderen te int!mideren, bij voorkeur in groepen en bij voorkeur tegen mensen die zich niet kunnen verdedigen.

Recentelijk heeft zich een laffe da*d voorgedaan in Nederbrakel, gelegen in Oost-Vlaanderen. Op het Stationsplein werd een bejaarde man het slacht0ffer van gew*ld.

De beelden tonen de man die rustig in een bushokje zit. Plotseling passeert een groep van zes jongeren, zonder duidelijke aanleiding begint een van hen de man uit te sch*lden.

Dit sch*lden alleen al is verwerpelijk, maar het wordt erger. De man wordt fysiek aangev*llen, gedwongen zijn gezicht te beschermen terwijl hij kl*ppen en tr*ppen incasseert.

Het hele tafereel wordt gadegesl*gen door de vrienden van de aanv*ller, die lijken te genieten van het gew*ld, zonder enige poging om in te grijpen.

De beelden zijn inmiddels onder de aandacht van de autoriteiten gebracht. Hoewel de man nog geen aang±fte heeft gedaan, hebben de autoriteiten besloten een onderzoek in te stellen nadat de video via verschillende kanalen bij hen terechtkwam.

Bovendien heeft het Belgische 0penbaar Min!sterie aangekondigd actie te ondernemen. We wachten in spanning af wat de uitkomst van deze stappen zal zijn.

Wij hebben ervoor gekozen om de bewuste video niet te delen. Als je toch behoefte hebt om deze te bekijken, kun je hieronder klikken op het X-bericht.

Doorgaan met lezen

Nieuws

0ngeneeslijk z!eke Nicky (35) deelt laatste bericht: ’Als je dit leest, ben ik 0verleden’

De Britse Nicky Newman, 35 jaar oud, heeft duizenden mensen op sociale media geïnspireerd met haar verhalen over haar moedige strijd tegen k*nker.

Aan het begin van deze week verscheen haar laatste bericht op Instagram, met de woorden: “Als je dit leest, betekent dat dat ik ben 0verleden.”

In 2018 kreeg Nicky het verw0estende nieuws te horen dat ze k*nker had, nadat ze tijdens het douchen een knobbeltje in haar rechterb0rst had ontdekt.

De k*nker was al uitgezaaid en de artsen konden niets meer voor haar doen. Ondanks dit hartverscheurende nieuws besloot Nicky haar persoonlijke reis online te delen, wat de aandacht trok van maar liefst 320.000 volgers.

Deze influencer stond bekend om haar motto ‘go grab life’: het beste uit elke dag halen en elke kans grijpen. Maar deze week sloeg het n00dlot toe.

Haar laatste Instagram-bericht begon met de woorden: “Als je dit leest, betekent dat dat ik ben 0verleden.”

Ze vervolgde met: “Ik heb het 5,5 jaar volgehouden, niet slecht voor een stadium 4 borstk*nker. Ik heb niets verloren.

De k*nker heeft het overgenomen, en dat is oké. We wisten allemaal dat dit zou gebeuren. Ik denk niet dat we ooit voorbereid zijn om deze woorden te horen.

We denken dat we onverwoestbaar zijn en dat er een magische genez!ng zal komen. Maar de waarheid is dat we dit leven allemaal van dag tot dag moeten leven.”

Ze sloot haar bericht af met een indringende oproep: “Dus beloof me alsjeblieft om de mensen om je heen te koesteren en geef je vrienden en geliefden de grootste knuffels! Go grab life! Je weet nooit echt wat er om de hoek komt kijken, dus neem niets voor lief.”

Nicky Newman is afgelopen zondag 0verleden.

Doorgaan met lezen
Advertentie
Advertentie

Recente berichten

Advertentie

Trending