Mama deelt emotionele boodschap nadat dochter met kanker gepest wordt vanwege littekens.
Connect with us

Nieuws

Mama deelt emotionele boodschap nadat dochter met kanker gepest wordt vanwege littekens.

Claire was amper vier jaar oud toen ze de diagnose kreeg van kanker. Nu ze vier jaar later de ziekte versloeg, wordt ze echter gepest vanwege haar littekens. Haar mama deelde een emotionele boodschap.


Mama Michelle Russel zag haar ergste nachtmerrie werkelijkheid worden. Toen haar dochter Claire vier jaar oud was, kreeg ze de diagnose van Ewing-sarcoom. Dit is een erg zeldzame en kwaadaardige vorm van botkanker.

Michelle deelde op Instagram: “Ze kon niet fietsen, had nog nooit een voet in een klaslokaal gezet en bracht het merendeel van haar tijd door in een tutu. Het jaar daarna leed ze meer pijn en verdriet dan de meeste volwassenen in hun hele leven. Ze woonde begrafenissen bij van vriendjes die ze had leren kennen en van wie ze hield, en die tegen dezelfde ziekte als zij vochten.”

Het meisje moest een jaar lang wel 17 behandelingen ondergaan, waaronder verschillende operaties. Daarbij werden onder meer delen van haar wervelkolom en vier ribben verwijderd.

Toen ze vijf jaar oud was, mocht Claire eindelijk naar huis. Ze had nauwelijks kracht, was dun en bleek en zat onder de littekens na de ingrijpende operaties.

Tegenwoordig voelt Claire zich beter dan ooit. Ze traint, speelt, danst, zingt, is vrolijk en verdrietig, net zoals haar leeftijdsgenootjes. Nu deelde haar mama echter een hartverscheurend voorval.

De moeder schreef: “Enkele weken geleden, op een ochtend vol stress, gooide ik haar een korte broek en een topje toe en vroeg haar om zich aan te kleden. Ze vroeg me zachtjes om een ander T-shirt te nemen. Onoplettend en in de haast vroeg ik haar: ‘Waarom? Je vindt die leuk, trek het gewoon aan, we moeten vertrekken …’ ‘Een jongen op kamp zei dat ik geen topjes mag dragen die mijn littekens tonen. Hij zei dat ze eng waren.”

“In een korte en irrationele opwelling overwoog ik de jongen in kwestie te vinden en wat littekens te geven … maar ik besefte algauw dat deze jongen wellicht geen idee heeft van wat dit meisje moest doorstaan. ‘Ik denk dat hij wilde zeggen dat het idee van wat jij hebt doorgemaakt om deze littekens te krijgen … eng is. Jouw littekens zijn mooi’.”

“Ze leek echter niet overtuigd. Er rolden tranen uit haar ogen.”

“’Ik wil gewoon normaal zijn’, snikte ze. ‘Ik wil dat je denkt aan alle meisjes die je ontmoet hebt, die net zoals jij tegen kanker vechten, die net zoals jij littekens zullen krijgen … zou je willen dat zij deze bedekken? Verstoppen?’ ‘Nee!’, riep ze uit en veegde haar tranen droog. ‘Ik wil niet dat ze droevig zijn’.”

Michelle ging verder: “’Weet je dat door trots te zijn op jouw littekens, je hen ook inspireert om te trots te zijn op die van hen?’ Dat was de truc. Een kleine glimlach. Ze stak haar hand uit en greep het topje vast.”

https://www.instagram.com/p/B3r1hMjBFHL/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Daarna kreeg de moeder een geniale ingeving. Samen met een bevriende fotografe, maakten ze foto’s van anderen die gelijkaardige dingen achter de rug hebben. Op die manier willen ze mensen tonen dat ze mooi zijn, met of zonder littekens, met of zonder haren.

De boodschap van deze moeder moet ons een belangrijke levensles leren. Elk littekens vertelt een ander verhaal. Vaak is dat een verhaal van verdriet en pijn. Niemand zou op zijn uiterlijk beoordeeld mogen worden. Laten we dit kleintje overladen met hartjes, want ze mag trots zijn op haar littekens!


View this post on Instagram

My daughter was diagnosed with cancer at four years old. Four. Years. Old. Bone cancer, Ewings Sarcoma. She didn’t know how to ride a bike, had never stepped into a classroom, and spent most of her days in a tutu. In the next year, she would endure more pain and suffering than most adults see in a lifetime. She would attend funerals of friends she met and loved, who were lost to the same disease she was fighting. She would lose her beautiful head of blonde curls, nearly all of her muscle mass, and her childlike innocence. Her tumor was located in the middle of her back, between two ribs, touching her spine. Treatment was brutal. Seventeen rounds of chemotherapy over the course of a year. Multiple surgeries, including the removal of four ribs, part of her spinal sheath, and a spinal fusion. Finally, she was declared in remission. I took home a frail, pale, bald, five year old, covered in scars. That was now three years ago. If you met my daughter today, this story would likely shock you. Though small for 8 years old, she is beautiful, healthy, muscular, outgoing, funny, a talented competitive dancer, and an honor roll student. She is an amazing overcomer. In many ways, she has healed. Yet, there is some healing that will never come. Every so often the realization that she is still here, while some children are not, weighs heavy on her brave heart. Then, a few weeks ago, on a rushed morning, I threw her shorts and a tank top and asked her to get dressed. She quietly asked me for a different shirt. Oblivious and in a hurry, I said “Why? You love that one, just put it on, we gotta go…” “A boy at camp…told me I shouldn’t wear shirts that show my scars. He said they are scary.” For a brief and irrational moment, I debated finding said boy and giving him some scars of his own…but quickly realized this boy likely had NO IDEA what this girl has been through. “I think what he meant, was that, the thought of what you must have gone through, to get those scars…is scary. Your scars are beautiful.” She didn’t seem convinced. Tears formed in her eyes. I sat down beside her and pulled her close. “You have an incredible story. (Continued in next post.)

A post shared by Claire Rose (@prayersforclaire) on

https://www.instagram.com/p/toBMjaQYwQ/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading


Nieuws

Rust in vrede: geliefde beroemdheid is niet meer onder ons

Op de veel te jonge leeftijd van 35 jaar heeft de wereld een van haar meest stralende lichten verloren. Anca Molnar, een geliefde Roemeense actrice en vooraanstaande visagiste, is vroeg op dinsdagochtend overleden aan de gevolgen van een hersentum0r.


Haar overlijden brengt een golf van verdriet en reflectie over de hele wereld, waarbij dit tragische nieuws de noodzaak benadrukt van meer aandacht en middelen voor het onderzoek naar hersentum0ren, een vaak over het hoofd gezien maar verwoestend gezondheidsprobleem.

Anca was niet alleen bekend om haar talenten in de film- en mode-industrie, maar ook om haar invloedrijke aanwezigheid op sociale media, waar ze haar dagelijkse leven en strijd met haar gez0ndheid deelde met tienduizenden volgers.

Ondanks de ernstige hoofdpijn die haar plaagde, negeerde zij aanvankelijk de symptomen, een tragische beslissing die later een dodelijke afloop bleek te hebben. Haar nalatigheid in het herkennen van deze vroege waarschuwingssignalen van een hersentum0r is een krachtige herinnering aan het belang van medisch bewustzijn en tijdige interventie.

In een van haar laatste en meest ontroerende berichten aan haar fans, schreef Anca: “Ik kwam, ik leefde prachtig en ik vertrok naar een andere wereld. Ik ben dankbaar voor hoe geweldig mijn leven was, en mijn glimlach laat zien dat ik het ten volle heb geleefd. Doe goede dingen en zoek mij in de sterren. Af en toe knipoog ik naar je!”


Deze woorden laten een blijvende indruk achter op iedereen die haar kende of volgde, en benadrukken haar moed en levensvreugde, zelfs in het aangezicht van de naderende d00d.

De tragische d00d van Anca weerspiegelt het verhaal van Michelle Noakes, een 38-jarige moeder uit Devon, wiens leven ook abrupt werd onderbroken door een hersentum0r, slechts 19 maanden na de diagnose.

Haar eerste symptomen manifesteerden zich als een tintelend gevoel tijdens haar trouwdag, maar ontwikkelden zich snel tot iets veel ernstigers.

Michelle’s geval benadrukt niet alleen de agressiviteit van hersentum0ren maar ook het kritieke belang van vroege diagnose en behandeling.

Ter nagedachtenis aan haar heeft haar familie meer dan £7,000 ingezameld voor onderzoek naar hersentum0ren, in een poging om andere families te behoeden voor soortgelijke tragedies.

Louise Aubrey, community development manager bij Brain Tumor Research, benadrukt de discrepantie in de financiering en aandacht voor hersentum0ren: “Slechts 12% van de mensen bij wie een hersentum0r is vastgesteld, overleeft langer dan vijf jaar,” verklaart ze, “terwijl dit gemiddeld 54% is voor alle vormen van k@nker.

En toch is sinds 2002 slechts 1% van het nationale budget voor k@nkeronderzoek besteed aan hersentum0ren.”

Deze schokkende cijfers roepen op tot een dringende herziening van hoe middelen worden toegewezen in de strijd tegen k@nker.


Doorgaan met lezen

BNers

Babynieuws in huize Meiland? ”Maxime is zwanger”

Maxime Meiland heeft nooit geheimzinnig gedaan over haar wens om een derde kind te krijgen. Volgers op Instagram weten het zeker: ”ze is in verwachting!”

Maxime Meiland zwanger?

Momenteel is de familie Meiland per camper aan het touren. Niet omdat ze dat dit nou zo leuk vinden. Nee, dit doen ze voor een nieuw seizoen Chateau Meiland.
Het is volstrekt onbekend naar welke landen de televisiefamilie allemaal gaat, maar doordat Maxime haar social media up to date houdt, weten we nu dat ze in Frankrijk zitten. Maxime heeft een fotot geplaatst waarop ze voor een Frans chateau staat.
En die foto maakt veel los. Een volger reageert met: ”Zwanger?” Een ander laat weten dit ook te denken. Er zijn veel meer volgers die het zeker denken te weten.
”Leroy heeft weer raak geprikt”, schrijft iemand. Maxime heeft er nog niet op gereageerd, en dat zorgt voor een hoop speculatie.Aankondiging

Eens te meer omdat Maxime recent nog een zoetsappig kiekje met Leroy deelde. Een volger schreef daar toen onder: ”Aankondiging baby nummer 3 binnenkort”. Mooi was dat Maxime daarop reageerde met een hartje. En dat doe je niet zomaar.

Geen connies

Maxime heeft er nooit een geheim van gemaakt dat ze graag een derde kindje wil. Vorig jaar onthulde ze dat ze haar spiraal heeft laten verwijderen.
Tegen Story vertelde Maxime dat ze geen andere anticonceptie gebruikt. ”Dat deden mijn moeder en mijn oma ook nooit, hoor.”
”Leroy en ik gebruiken geen condooms. Dus we moeten wel opletten. Maar als het gebeurt, is het welkom”, zo liet ze optekenen.


Doorgaan met lezen

Entertainment

LLDL-Julia schokt zowel de kijkers als Angelo met het cadeautje dat ze meegebracht heeft

Het lijkt wel verplicht om een cadeautje mee te nemen voor je date als je meedoet aan Lang Leve de Liefde. Of dat echt zo is weten we niet, maar het valt wel op dat alle deelnemers áltijd een cadeautje bijhebben.

Waar Angelo een doordacht cadeautje heeft, heeft Julia iets anders in petto. Ze heeft er namelijk voor gekozen om Angelo een soort eitje te geven, dat hij in bed kan gebruiken.

Eitje in bed

Wat moet een kerel met een eitje in bed, hoor ik je denken. Maar dit eitje is een bijzonder eitje, dat je handen beschermt tegen alle viezigheid wanneer je er een slinger aan geeft. Angelo kijkt een beetje raar naar het voorwerp in zijn handen en kan zich niet goed bedenken hoe dat dit nou zou moeten werken. Julia is ondertussen dolenthousiast.

Kijkers reageren verdeeld op het cadeau. De één kan er wel om lachen maar de ander verbaast zich om waarom je zoiets in vredesnaam mee zou nemen op een eerste date.Vreemde trekjes

De kijker is niet alleen onder de indruk van het cadeautje, maar ook van de vreemde trekjes die Julia heeft. Zo praat ze alsof ze in een natuurfilm speelt en kreunt achter vrijwel iedere zin. Daarnaast lijkt ze niet echt te luisteren naar wat Angelo te vertellen heeft.


Doorgaan met lezen

Trending