Mama deelt emotionele boodschap nadat dochter met kanker gepest wordt vanwege littekens.
Connect with us

Nieuws

Mama deelt emotionele boodschap nadat dochter met kanker gepest wordt vanwege littekens.

Claire was amper vier jaar oud toen ze de diagnose kreeg van kanker. Nu ze vier jaar later de ziekte versloeg, wordt ze echter gepest vanwege haar littekens. Haar mama deelde een emotionele boodschap.

Mama Michelle Russel zag haar ergste nachtmerrie werkelijkheid worden. Toen haar dochter Claire vier jaar oud was, kreeg ze de diagnose van Ewing-sarcoom. Dit is een erg zeldzame en kwaadaardige vorm van botkanker.

Michelle deelde op Instagram: “Ze kon niet fietsen, had nog nooit een voet in een klaslokaal gezet en bracht het merendeel van haar tijd door in een tutu. Het jaar daarna leed ze meer pijn en verdriet dan de meeste volwassenen in hun hele leven. Ze woonde begrafenissen bij van vriendjes die ze had leren kennen en van wie ze hield, en die tegen dezelfde ziekte als zij vochten.”

Het meisje moest een jaar lang wel 17 behandelingen ondergaan, waaronder verschillende operaties. Daarbij werden onder meer delen van haar wervelkolom en vier ribben verwijderd.

Toen ze vijf jaar oud was, mocht Claire eindelijk naar huis. Ze had nauwelijks kracht, was dun en bleek en zat onder de littekens na de ingrijpende operaties.

Tegenwoordig voelt Claire zich beter dan ooit. Ze traint, speelt, danst, zingt, is vrolijk en verdrietig, net zoals haar leeftijdsgenootjes. Nu deelde haar mama echter een hartverscheurend voorval.

De moeder schreef: “Enkele weken geleden, op een ochtend vol stress, gooide ik haar een korte broek en een topje toe en vroeg haar om zich aan te kleden. Ze vroeg me zachtjes om een ander T-shirt te nemen. Onoplettend en in de haast vroeg ik haar: ‘Waarom? Je vindt die leuk, trek het gewoon aan, we moeten vertrekken …’ ‘Een jongen op kamp zei dat ik geen topjes mag dragen die mijn littekens tonen. Hij zei dat ze eng waren.”

“In een korte en irrationele opwelling overwoog ik de jongen in kwestie te vinden en wat littekens te geven … maar ik besefte algauw dat deze jongen wellicht geen idee heeft van wat dit meisje moest doorstaan. ‘Ik denk dat hij wilde zeggen dat het idee van wat jij hebt doorgemaakt om deze littekens te krijgen … eng is. Jouw littekens zijn mooi’.”

“Ze leek echter niet overtuigd. Er rolden tranen uit haar ogen.”

“’Ik wil gewoon normaal zijn’, snikte ze. ‘Ik wil dat je denkt aan alle meisjes die je ontmoet hebt, die net zoals jij tegen kanker vechten, die net zoals jij littekens zullen krijgen … zou je willen dat zij deze bedekken? Verstoppen?’ ‘Nee!’, riep ze uit en veegde haar tranen droog. ‘Ik wil niet dat ze droevig zijn’.”

Michelle ging verder: “’Weet je dat door trots te zijn op jouw littekens, je hen ook inspireert om te trots te zijn op die van hen?’ Dat was de truc. Een kleine glimlach. Ze stak haar hand uit en greep het topje vast.”

https://www.instagram.com/p/B3r1hMjBFHL/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Daarna kreeg de moeder een geniale ingeving. Samen met een bevriende fotografe, maakten ze foto’s van anderen die gelijkaardige dingen achter de rug hebben. Op die manier willen ze mensen tonen dat ze mooi zijn, met of zonder littekens, met of zonder haren.

De boodschap van deze moeder moet ons een belangrijke levensles leren. Elk littekens vertelt een ander verhaal. Vaak is dat een verhaal van verdriet en pijn. Niemand zou op zijn uiterlijk beoordeeld mogen worden. Laten we dit kleintje overladen met hartjes, want ze mag trots zijn op haar littekens!

View this post on Instagram

My daughter was diagnosed with cancer at four years old. Four. Years. Old. Bone cancer, Ewings Sarcoma. She didn’t know how to ride a bike, had never stepped into a classroom, and spent most of her days in a tutu. In the next year, she would endure more pain and suffering than most adults see in a lifetime. She would attend funerals of friends she met and loved, who were lost to the same disease she was fighting. She would lose her beautiful head of blonde curls, nearly all of her muscle mass, and her childlike innocence. Her tumor was located in the middle of her back, between two ribs, touching her spine. Treatment was brutal. Seventeen rounds of chemotherapy over the course of a year. Multiple surgeries, including the removal of four ribs, part of her spinal sheath, and a spinal fusion. Finally, she was declared in remission. I took home a frail, pale, bald, five year old, covered in scars. That was now three years ago. If you met my daughter today, this story would likely shock you. Though small for 8 years old, she is beautiful, healthy, muscular, outgoing, funny, a talented competitive dancer, and an honor roll student. She is an amazing overcomer. In many ways, she has healed. Yet, there is some healing that will never come. Every so often the realization that she is still here, while some children are not, weighs heavy on her brave heart. Then, a few weeks ago, on a rushed morning, I threw her shorts and a tank top and asked her to get dressed. She quietly asked me for a different shirt. Oblivious and in a hurry, I said “Why? You love that one, just put it on, we gotta go…” “A boy at camp…told me I shouldn’t wear shirts that show my scars. He said they are scary.” For a brief and irrational moment, I debated finding said boy and giving him some scars of his own…but quickly realized this boy likely had NO IDEA what this girl has been through. “I think what he meant, was that, the thought of what you must have gone through, to get those scars…is scary. Your scars are beautiful.” She didn’t seem convinced. Tears formed in her eyes. I sat down beside her and pulled her close. “You have an incredible story. (Continued in next post.)

A post shared by Claire Rose (@prayersforclaire) on

https://www.instagram.com/p/toBMjaQYwQ/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Nieuws

Vrouw met grote rondingen uitgelachen door lezers na belachelijk bericht aan vliegmaatschappij

In onze hedendaagse samenleving, waarin de acceptatie en viering van diversiteit in lichaamsvormen steeds meer toenemen, blijven sommige industrieën achter.

Gracie Bon, een 26-jarige influencer uit Panama, heeft onlangs een oproep gedaan aan luchtvaartmaatschappijen om de afmetingen van vliegtuigstoelen aan te passen om ze geschikt te maken voor mensen met grotere lichaamsmaten.

Bon, die een aanzienlijke volgersbasis op sociale media heeft, gebruikt haar platform om haar frustraties en zorgen te delen over de huidige stoelafmetingen in vliegtuigen.

Dit heeft geleid tot een brede discussie over inclusiviteit en lichaamsacceptatie in de reisindustrie, die steeds meer aandacht krijgt.

Als reisblogger met een plus-size figuur heeft Bon herhaaldelijk de nadruk gelegd op de uitdagingen die zij en anderen ervaren tijdens het vliegen.

In een recente video die snel viraal ging op Instagram, illustreerde Bon op indringende wijze de moeilijkheden die zij ondervindt bij het vastmaken van haar veiligheidsgordel en het comfortabel zitten in een vliegtuigstoel.

De clip, die meer dan 1,3 miljoen keer bekeken werd en duizenden reacties ontving, benadrukt de ongemakkelijke en vernederende realiteit waarmee veel plus-size reizigers worden geconfronteerd.

De post van Bon heeft een golf van reacties uitgelokt, die een spectrum van meningen en houdingen tegenover dit onderwerp weerspiegelen.

Sommige van haar volgers suggereren dat Bon zelf verantwoordelijk is voor haar situatie vanwege eerdere keuzes om cosmetische operaties te ondergaan.

Dit standpunt wijst op een bredere maatschappelijke discussie over lichaamsbeeld, zelfacceptatie en de mate van verantwoordelijkheid van individuen voor hun eigen lichamelijke welzijn.

Anderzijds zijn er veel steunbetuigingen voor haar oproep om grotere stoelen, gezien als een kwestie van inclusiviteit en comfort voor alle passagiers.

Deze gemengde reacties belichten de complexiteit en gevoeligheid van het onderwerp, en hoe dit verweven is met grotere vraagstukken van lichaamspositiviteit en de verantwoordelijkheden van bedrijven om aan diverse behoeften te voldoen.

De kwestie die Bon aankaart, gaat verder dan persoonlijk comfort; het raakt aan de kern van hoe luchtvaartmaatschappijen hun diensten standaardiseren en presenteren.

De meeste vliegtuigstoelen zijn ontworpen volgens een ‘one-size-fits-all’-model, wat niet voldoet aan de behoeften van een aanzienlijk deel van de moderne, diverse bevolking.

Dit brengt belangrijke vragen met zich mee over hoe inclusiviteit en toegankelijkheid geïmplementeerd kunnen en moeten worden in een industrie die gekenmerkt wordt door strakke reguleringen, operationele efficiëntie en kostenbeheersing.

De uitdagingen die Bon onder de aandacht brengt, zijn geenszins een geïsoleerd incident. Wereldwijd worstelen plus-size reizigers met vergelijkbare problemen.

Dit heeft geleid tot een voortdurende en soms verhitte discussie over of grotere mensen moeten betalen voor extra zitruimte of dat er andere oplossingen moeten worden gezocht.

De meningen hierover zijn sterk verdeeld. Deze discussie weerspiegelt niet alleen praktische en economische overwegingen, maar ook diepere vragen over rechtvaardigheid, discriminatie en de rol van bedrijven in het faciliteren van een inclusieve samenleving.

Het verhaal van Gracie Bon werpt een krachtig licht op een belangrijk vraagstuk in de luchtvaartindustrie en daarbuiten: de noodzaak om diensten en voorzieningen te bieden die passen bij een breed en divers publiek.

Doorgaan met lezen

Nieuws

Married at First Sight-kijkers slopen Anneke finaal: ”Vuile HEKS!”

Vanavond werd er weer een nieuwe aflevering van MAFS (Married at First Sight) uitgezonden op televisie, en dus kon heel Nederland weer kijken naar Anneke, die nog steeds de partner van Dirk is in het programma. Echter, kijkers hebben hun buik vol van Anneke.

Het is geen nieuws meer, maar al wekenlang is dit het geval. Niet alleen kijkers zijn helemaal klaar met Anneke; zelfs de ‘experts’ nemen haar flink onder handen.

Angela de Jong haalde al uit naar haar in een column en sprak zelfs van een ‘haast psychopathische glimlach’.

Ook Rob Goossens was niet mild voor Anneke. Hij noemde haar deelname zelfs schadelijk voor MAFS.

Bovendien deed expert en matchmaker Eveline Stallaart ook nog een duit in het zakje door te vertellen dat Anneke gewaarschuwd was over haar gedrag.

Om het helemaal af te maken werd Anneke breed uitgemeten bij De Telegraaf. Volgens Jordi Versteegden, zijn zelfs de makers van MAFS geschrokken van de reacties.

In de nieuwe aflevering van vanavond werd Anneke opnieuw zwaar onder vuur genomen door online kritiek.

Op Twitter (X) barstte het los. Hieronder volgen enkele reacties van mensen die graag hun mening wilden delen.

We hadden nog veel meer reacties kunnen plaatsen, maar dat zou waarschijnlijk te veel zijn voor de server om te verwerken. Daarom hebben we slechts een beperkt aantal weergegeven.

Sommige van de tweets waren bijtend van aard. Gebruiker ‘KlaasKijkt’ schreef: “Is er een weddenschap gaande om te zien hoe vaak Anneke hetzelfde onderwerp kan herkauwen in één aflevering?”

Een andere gebruiker genaamd ‘Liefde_kijker’ tweette: “Kan iemand Anneke alsjeblieft vertellen dat dit geen sollicitatiegesprek is voor een managementpositie, maar een zoektocht naar liefde?”

De kritiek op Anneke lijkt geen einde te kennen. Haar gedrag en houding worden herhaaldelijk in twijfel getrokken door zowel kijkers als experts, waardoor ze een van de meest controversiële figuren in het programma is geworden.

Het blijft echter afwachten hoe het verhaal van Anneke en Dirk zich zal ontwikkelen.

Misschien brengt de komende aflevering een onverwachte wending met zich mee, zoals presentator Carlo Boszhard heeft gesuggereerd.

Of misschien zullen de meningen over Anneke blijven zoals ze zijn, en zal ze het voortouw blijven nemen in de discussies over Married at First Sight.

Wat de toekomst ook mag brengen voor Anneke, één ding is zeker: haar aanwezigheid in het programma blijft zowel kijkers als experts bezighouden, en haar verhaal zal ongetwijfeld nog veel gespreksstof opleveren in de komende afleveringen.

Doorgaan met lezen

Nieuws

Ruud de Wild heeft een nieuwe liefde en dat is een hele bekende! “Wraakactie naar Olcay”

Ruud de Wild heeft opnieuw de liefde gevonden, ditmaal met niemand minder dan Fajah Lourens. Dit nieuws komt als een verrassing, vooral omdat Fajah recentelijk nog stellig ontkende dat er iets speelde tussen hen.

Echter, volgens Yvonne Coldeweijer is het ‘dik aan’ tussen de twee en hebben ze officieel een relatie.

Een tijdje terug werd al gesuggereerd dat Ruud en Fajah een stelletje vormden. Toen Fajah hierover werd gevraagd door Shownieuws, ontkende ze ten stelligste.

“Nee, ik heb niets met Ruud”, verklaarde Fajah, terwijl ze ongemakkelijk lachte.
Ruud de Wild

Nu meldt Yvonne Coldewijer via Instagram dat de vonk toch is overgeslagen tussen Ruud en Fajah. “Hoor dus dat Ruud de Wild en Fajah Hanna Nicole Lourens officieel een relatie hebben.”

Ze heeft echter haar twijfels over de oprechtheid ervan en suggereert dat het misschien een wraakactie is richting Olcay Gulsen, de ex-partner van Ruud.

Het lijkt namelijk behoorlijk mis te zijn tussen de twee voormalige geliefden. Ruud vraagt mensen uit zijn omgeving die nog bevriend zijn met Olcay om te kiezen tussen hem en Olcay.

“Als ze niet voor Ruud kiezen, verbreekt hij het contact. Zo verbrak hij recentelijk het contact met zijn manager (en dus die van Ol) Xenia omdat zij niet wilde kiezen.”
Ruud de Wild

Coldeweijer vraagt zich af wat Olcay Ruud allemaal heeft aangedaan dat hij zich zo gedraagt. “Blijkbaar heeft Ruud de break-up nog niet helemaal verwerkt en ligt dit erg gevoelig bij hem”, concludeert ze.
Ruud de Wild

Deze onverwachte wending in het liefdesleven van Ruud de Wild en de vermeende spanningen met zijn ex-partner Olcay Gulsen laten zien dat er mogelijk meer speelt achter de schermen.

De situatie blijft boeiend en roept vragen op over de complexiteit van relaties en de impact van eerdere relaties op nieuwe liefdes.

Het feit dat Ruud de Wild en Fajah Lourens nu toch samen zijn, ondanks eerdere ontkenningen van Fajah, werpt een interessant licht op de dynamiek van hun relatie.

Het roept vragen op over de oprechtheid van eerdere verklaringen en de mogelijke ontwikkeling van hun gevoelens voor elkaar.
Ruud de Wild

Daarnaast geeft het gedrag van Ruud, waarbij hij mensen uit zijn omgeving vraagt om partij te kiezen tussen hem en zijn ex-partner Olcay Gulsen, inzicht in de emotionele impact van hun breuk.
Ruud de Wild

Het lijkt erop dat Ruud nog steeds worstelt met de nasleep van de scheiding en dat zijn reacties daarop zeer uitgesproken zijn.

De speculatie van Yvonne Coldeweijer over een mogelijke wraakactie richting Olcay Gulsen voegt een extra dimensie toe aan het verhaal.

Als dit waar is, zou het kunnen betekenen dat de nieuwe relatie tussen Ruud en Fajah niet alleen voortkomt uit oprechte gevoelens voor elkaar, maar ook uit een verlangen naar vergelding.

Al met al toont deze situatie aan hoe ingewikkeld relaties kunnen zijn en hoe emoties een rol spelen bij het nemen van beslissingen in de liefde.

Het zal interessant zijn om te zien hoe het verhaal zich verder ontvouwt en of er meer onthullingen komen over de ware aard van de relaties tussen alle betrokkenen.

Doorgaan met lezen
Advertentie
Advertentie

Recente berichten

Advertentie

Trending