Mama deelt emotionele boodschap nadat dochter met kanker gepest wordt vanwege littekens.
Connect with us

Nieuws

Mama deelt emotionele boodschap nadat dochter met kanker gepest wordt vanwege littekens.

Claire was amper vier jaar oud toen ze de diagnose kreeg van kanker. Nu ze vier jaar later de ziekte versloeg, wordt ze echter gepest vanwege haar littekens. Haar mama deelde een emotionele boodschap.

Mama Michelle Russel zag haar ergste nachtmerrie werkelijkheid worden. Toen haar dochter Claire vier jaar oud was, kreeg ze de diagnose van Ewing-sarcoom. Dit is een erg zeldzame en kwaadaardige vorm van botkanker.

Michelle deelde op Instagram: “Ze kon niet fietsen, had nog nooit een voet in een klaslokaal gezet en bracht het merendeel van haar tijd door in een tutu. Het jaar daarna leed ze meer pijn en verdriet dan de meeste volwassenen in hun hele leven. Ze woonde begrafenissen bij van vriendjes die ze had leren kennen en van wie ze hield, en die tegen dezelfde ziekte als zij vochten.”

Het meisje moest een jaar lang wel 17 behandelingen ondergaan, waaronder verschillende operaties. Daarbij werden onder meer delen van haar wervelkolom en vier ribben verwijderd.

Toen ze vijf jaar oud was, mocht Claire eindelijk naar huis. Ze had nauwelijks kracht, was dun en bleek en zat onder de littekens na de ingrijpende operaties.

Tegenwoordig voelt Claire zich beter dan ooit. Ze traint, speelt, danst, zingt, is vrolijk en verdrietig, net zoals haar leeftijdsgenootjes. Nu deelde haar mama echter een hartverscheurend voorval.

De moeder schreef: “Enkele weken geleden, op een ochtend vol stress, gooide ik haar een korte broek en een topje toe en vroeg haar om zich aan te kleden. Ze vroeg me zachtjes om een ander T-shirt te nemen. Onoplettend en in de haast vroeg ik haar: ‘Waarom? Je vindt die leuk, trek het gewoon aan, we moeten vertrekken …’ ‘Een jongen op kamp zei dat ik geen topjes mag dragen die mijn littekens tonen. Hij zei dat ze eng waren.”

“In een korte en irrationele opwelling overwoog ik de jongen in kwestie te vinden en wat littekens te geven … maar ik besefte algauw dat deze jongen wellicht geen idee heeft van wat dit meisje moest doorstaan. ‘Ik denk dat hij wilde zeggen dat het idee van wat jij hebt doorgemaakt om deze littekens te krijgen … eng is. Jouw littekens zijn mooi’.”

“Ze leek echter niet overtuigd. Er rolden tranen uit haar ogen.”

“’Ik wil gewoon normaal zijn’, snikte ze. ‘Ik wil dat je denkt aan alle meisjes die je ontmoet hebt, die net zoals jij tegen kanker vechten, die net zoals jij littekens zullen krijgen … zou je willen dat zij deze bedekken? Verstoppen?’ ‘Nee!’, riep ze uit en veegde haar tranen droog. ‘Ik wil niet dat ze droevig zijn’.”

Michelle ging verder: “’Weet je dat door trots te zijn op jouw littekens, je hen ook inspireert om te trots te zijn op die van hen?’ Dat was de truc. Een kleine glimlach. Ze stak haar hand uit en greep het topje vast.”

https://www.instagram.com/p/B3r1hMjBFHL/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Daarna kreeg de moeder een geniale ingeving. Samen met een bevriende fotografe, maakten ze foto’s van anderen die gelijkaardige dingen achter de rug hebben. Op die manier willen ze mensen tonen dat ze mooi zijn, met of zonder littekens, met of zonder haren.

De boodschap van deze moeder moet ons een belangrijke levensles leren. Elk littekens vertelt een ander verhaal. Vaak is dat een verhaal van verdriet en pijn. Niemand zou op zijn uiterlijk beoordeeld mogen worden. Laten we dit kleintje overladen met hartjes, want ze mag trots zijn op haar littekens!

View this post on Instagram

My daughter was diagnosed with cancer at four years old. Four. Years. Old. Bone cancer, Ewings Sarcoma. She didn’t know how to ride a bike, had never stepped into a classroom, and spent most of her days in a tutu. In the next year, she would endure more pain and suffering than most adults see in a lifetime. She would attend funerals of friends she met and loved, who were lost to the same disease she was fighting. She would lose her beautiful head of blonde curls, nearly all of her muscle mass, and her childlike innocence. Her tumor was located in the middle of her back, between two ribs, touching her spine. Treatment was brutal. Seventeen rounds of chemotherapy over the course of a year. Multiple surgeries, including the removal of four ribs, part of her spinal sheath, and a spinal fusion. Finally, she was declared in remission. I took home a frail, pale, bald, five year old, covered in scars. That was now three years ago. If you met my daughter today, this story would likely shock you. Though small for 8 years old, she is beautiful, healthy, muscular, outgoing, funny, a talented competitive dancer, and an honor roll student. She is an amazing overcomer. In many ways, she has healed. Yet, there is some healing that will never come. Every so often the realization that she is still here, while some children are not, weighs heavy on her brave heart. Then, a few weeks ago, on a rushed morning, I threw her shorts and a tank top and asked her to get dressed. She quietly asked me for a different shirt. Oblivious and in a hurry, I said “Why? You love that one, just put it on, we gotta go…” “A boy at camp…told me I shouldn’t wear shirts that show my scars. He said they are scary.” For a brief and irrational moment, I debated finding said boy and giving him some scars of his own…but quickly realized this boy likely had NO IDEA what this girl has been through. “I think what he meant, was that, the thought of what you must have gone through, to get those scars…is scary. Your scars are beautiful.” She didn’t seem convinced. Tears formed in her eyes. I sat down beside her and pulled her close. “You have an incredible story. (Continued in next post.)

A post shared by Claire Rose (@prayersforclaire) on

https://www.instagram.com/p/toBMjaQYwQ/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Doorgaan met lezen

Nieuws

Nederlandse vader (36) hangt kind thuis op en stuurt moeder foto

Een verschrikkelijke traged!e voltrok zich zaterdag in Veldhoven, waar een 36-jarige man zichzelf van het leven ber00fde nadat hij zijn zoontje van één jaar 0m het leven had gebracht.

De vader had het afschuwelijke m!sdrijf gepleegd door het kind thuis op te hangen, vervolgens een foto van het jongetje te maken en deze via zijn telefoon naar de moeder te sturen. Hierna verliet hij het huis, achterlatend een afscheidsbrief.

Toen de moeder de gruwel!jke foto ontving, raakte ze in paniek en snelde ze naar huis in een wanhopige poging om haar zoontje te redden.

Ze droeg het kind in haar armen en haastte zich over een aangrenzend plat dak naar een nabijgelegen winkel.

De kok van een café in de buurt probeerde nog tevergeefs om het jongetje te rean!meren voordat de hulpd!ensten arriveerden.

Deze h*lpverleners deden hun uiterste best, maar konden niets meer betekenen voor het kind.

De ambul*ncemedewerkers waren diep geraakt door deze tragische gebeurtenis en zijn naar huis gestuurd. Ook de eigenaar van de winkel is diep bedroefd door het drama.

Gistermiddag werd het levenl0ze l!chaam van de man aangetr0ffen in een nabijgelegen bosgebied. De p0litie houdt hem verantwoordelijk voor de d00d van het kind.

De Veldhovense hockeyclub Basko, waar de verd*chte lid was, heeft begrijpelijkerwijs een voor die avond gepland feest afgelast.

Deze hartverscheurende gebeurtenis heeft niet alleen de direct betrokkenen diep getroffen, maar heeft ook een schokgolf van verdriet en ongeloof door de gemeenschap gestuurd.

Vrienden, familieleden en buurtbewoners zijn in r0uw gedompeld door dit tragische verlies.

Het m0tief achter deze gruwel!jke da*d blijft vooralsnog onduidelijk en laat velen met onbeantwoorde vragen achter.

Hoe kan het dat een vader tot zulke extreme d*den komt? Wat speelde er zich af in het leven van deze man dat tot deze traged!e heeft geleid?

De autoriteiten zetten hun onderzoek voort om meer inzicht te krijgen in de omstandigheden rondom deze afschuwelijke gebeurtenissen.

Het is van het grootste belang om te begrijpen wat er is gebeurd, niet alleen om recht te doen aan het slacht0ffer en zijn familie, maar ook om te voorkomen dat soortgelijke tragedies in de toekomst plaatsvinden.

De gemeenschap van Veldhoven en ver daarbuiten r0uwt om het verlies van een 0nschuldig kind en de zelfm00rd van de vader.

Er zullen ongetwijfeld steunbetuigingen en solidariteit zijn voor de nabesta*nden die nu moeten omgaan met deze ondraaglijke p!jn.

In deze moeilijke tijd hopen velen dat er hulp en steun zal zijn voor hen die dat nodig hebben om dit tra*ma te verwerken.

Doorgaan met lezen

Nieuws

R0kers worden hard aangepakt: pakje peuken gaan 30 euro kosten!

Slecht nieuws hangt in de lucht voor fervente r0kers, want het komende jaar (2024) zal het r0ken opnieuw zwaarder op de portemonnee wegen.

Het demissionaire kabinet heeft in het proces van begrotingsonderhandelingen voor het komende jaar besloten om r0kers stevig aan te pakken.

Een bekend gegeven is dat de accijnzen op t*baksproducten jaarlijks omhoog gaan. Bronnen die in contact staan met RTL Nieuws suggereren echter dat er nog een extra stijging aan zit te komen.

In het lopende jaar alleen al is de prijs van een pakje s*garetten met een euro gestegen. Op dit moment betalen r0kers gemiddeld ongeveer negen euro voor een pakje met 20 s*garetten.

Oorspronkelijk was overeengekomen dat de accijnzen op t*bak op 1 april 2024 opnieuw met een euro verhoogd zouden worden. Maar het lijkt erop dat dit bedrag nog verder omhoog kan gaan.

Deze maatregel heeft als doel om 90 miljoen euro extra uit de portefeuilles van r0kers te halen. Staatssecretaris Maarten van Ooijen heeft daarnaast een bredere visie. Hij streeft naar een rookvrije generatie tegen 2040.

De vraag die opdoemt is of het verhogen van de prijzen voor t*baksproducten wel effectief is. Volgens ‘deskundigen’ is dat zeker het geval.

Het Trimbos-instituut gaat zelfs nog een stap verder en beweert dat voor elke tien procent prijsstijging van een pakje s*garetten, het aantal r0kers met in totaal vier procent afneemt. Bij shag zou dit effect zelfs zes procent zijn.

Hoofd t*baksdeskundige Marc Willemsen gaat nog verder in zijn beweringen. Hij stelt dat deze percentages bij jongeren en jongvolwassenen zelfs tweemaal zo hoog zijn.

“Jongeren beschikken over minder financiële middelen, dus zij voelen de prijsstijging sterker en zullen dan eerder besluiten te stoppen.”

“Of deze beweringen echt op waarheid berusten, valt te betwisten. Het lijkt een enigszins vergezochte aanname.

Buitenlandse alternatieven zijn aanzienlijk goedkoper, dus of het raadzaam is om ‘deskundigen’ volledig te vertrouwen?”

De kwestie van de financiële opbrengst voor de overheid uit het r0ken is ook van belang.

Hoewel deze inschatting subjectief kan zijn, lijkt het erop dat de overheid aanzienlijke inkomsten zou mislopen als een grote groep r0kers zou besluiten te stoppen.

De opbrengsten uit t*baksaccijnzen vloeien immers rechtstreeks naar de staatskas. In 2018 bedroegen deze opbrengsten 2,67 miljard euro.

Dit steeg naar 2,98 miljard euro in 2020 en kwam uit op 2,91 miljard euro in 2021.

Doorgaan met lezen

Nieuws

Meerdere doden in Rotterdam na aanslag

Op donderdag hebben zich twee sch!etincidenten voorgedaan in Rotterdam, waarbij meerdere mensen zijn 0mgekomen. De p0litie heeft bevestigd dat er ‘d0delijke slacht0ffers’ zijn, maar heeft geen exact aantal genoemd.

Een 32-jarige man uit Rotterdam is gearr*steerd op verdenking van betrokkenheid bij het sch!etincident en br*ndstichting in een woning.

Na dit inc!dent zou hij ook iemand in een leslokaal van het Erasmus MC hebben neergesch0ten. Vervolgens zou hij het z!ekenhuis zijn binnengegaan en daar br*nd hebben gest!cht.

Het schokkende incident begon in een woning waar de 32-jarige man werd verd*cht van zowel sch!eten als br*ndstichting. De exacte m0tieven achter deze d*den zijn nog niet bekendgemaakt door de autoriteiten.

Na dit geweldd*dige incident ging de verd*chte naar het Erasmus MC, waar hij in een leslokaal opnieuw tot gew*ld overging en iemand neersch00t.

De identiteit van het slacht0ffer is nog niet vrijgegeven. Het Erasmus MC is een gerenommeerd z!ekenhuis en onderwijsinstelling in Rotterdam, en dit schokkende incident heeft ongetwijfeld voor paniek en angst gezorgd bij het personeel en de patiënten.

Vervolgens zou de verd*chte het z!ekenhuis zijn binnengegaan en br*nd hebben gest!cht. Dit heeft mogelijk tot verdere chaos en onrust in het z!ekenhuis geleid.

De p0litie heeft snel gereageerd en de 32-jarige verd*chte aangehouden. Op dit moment zijn de autoriteiten bezig met het onderzoeken van de motieven achter deze gew*lddadige reeks gebeurtenissen en proberen ze een completer beeld te krijgen van wat er is gebeurd.

De impact van deze tragische gebeurtenissen zal nog lange tijd voelbaar zijn voor de gemeenschap in Rotterdam en voor de betrokken families en slacht0ffers.

Het is een herinnering aan het belang van veiligheid en het voorkomen van geweld in onze samenleving. De autoriteiten zullen doorgaan met hun onderzoek om de details van deze incidenten op te helderen en gerechtigheid te laten zegevieren.
Doorgaan met lezen

Trending