Mama deelt emotionele boodschap nadat dochter met kanker gepest wordt vanwege littekens.
Connect with us

Nieuws

Mama deelt emotionele boodschap nadat dochter met kanker gepest wordt vanwege littekens.

Claire was amper vier jaar oud toen ze de diagnose kreeg van kanker. Nu ze vier jaar later de ziekte versloeg, wordt ze echter gepest vanwege haar littekens. Haar mama deelde een emotionele boodschap.

Mama Michelle Russel zag haar ergste nachtmerrie werkelijkheid worden. Toen haar dochter Claire vier jaar oud was, kreeg ze de diagnose van Ewing-sarcoom. Dit is een erg zeldzame en kwaadaardige vorm van botkanker.

Michelle deelde op Instagram: “Ze kon niet fietsen, had nog nooit een voet in een klaslokaal gezet en bracht het merendeel van haar tijd door in een tutu. Het jaar daarna leed ze meer pijn en verdriet dan de meeste volwassenen in hun hele leven. Ze woonde begrafenissen bij van vriendjes die ze had leren kennen en van wie ze hield, en die tegen dezelfde ziekte als zij vochten.”

Het meisje moest een jaar lang wel 17 behandelingen ondergaan, waaronder verschillende operaties. Daarbij werden onder meer delen van haar wervelkolom en vier ribben verwijderd.

Toen ze vijf jaar oud was, mocht Claire eindelijk naar huis. Ze had nauwelijks kracht, was dun en bleek en zat onder de littekens na de ingrijpende operaties.

Tegenwoordig voelt Claire zich beter dan ooit. Ze traint, speelt, danst, zingt, is vrolijk en verdrietig, net zoals haar leeftijdsgenootjes. Nu deelde haar mama echter een hartverscheurend voorval.

De moeder schreef: “Enkele weken geleden, op een ochtend vol stress, gooide ik haar een korte broek en een topje toe en vroeg haar om zich aan te kleden. Ze vroeg me zachtjes om een ander T-shirt te nemen. Onoplettend en in de haast vroeg ik haar: ‘Waarom? Je vindt die leuk, trek het gewoon aan, we moeten vertrekken …’ ‘Een jongen op kamp zei dat ik geen topjes mag dragen die mijn littekens tonen. Hij zei dat ze eng waren.”

“In een korte en irrationele opwelling overwoog ik de jongen in kwestie te vinden en wat littekens te geven … maar ik besefte algauw dat deze jongen wellicht geen idee heeft van wat dit meisje moest doorstaan. ‘Ik denk dat hij wilde zeggen dat het idee van wat jij hebt doorgemaakt om deze littekens te krijgen … eng is. Jouw littekens zijn mooi’.”

“Ze leek echter niet overtuigd. Er rolden tranen uit haar ogen.”

“’Ik wil gewoon normaal zijn’, snikte ze. ‘Ik wil dat je denkt aan alle meisjes die je ontmoet hebt, die net zoals jij tegen kanker vechten, die net zoals jij littekens zullen krijgen … zou je willen dat zij deze bedekken? Verstoppen?’ ‘Nee!’, riep ze uit en veegde haar tranen droog. ‘Ik wil niet dat ze droevig zijn’.”

Michelle ging verder: “’Weet je dat door trots te zijn op jouw littekens, je hen ook inspireert om te trots te zijn op die van hen?’ Dat was de truc. Een kleine glimlach. Ze stak haar hand uit en greep het topje vast.”

https://www.instagram.com/p/B3r1hMjBFHL/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Daarna kreeg de moeder een geniale ingeving. Samen met een bevriende fotografe, maakten ze foto’s van anderen die gelijkaardige dingen achter de rug hebben. Op die manier willen ze mensen tonen dat ze mooi zijn, met of zonder littekens, met of zonder haren.

De boodschap van deze moeder moet ons een belangrijke levensles leren. Elk littekens vertelt een ander verhaal. Vaak is dat een verhaal van verdriet en pijn. Niemand zou op zijn uiterlijk beoordeeld mogen worden. Laten we dit kleintje overladen met hartjes, want ze mag trots zijn op haar littekens!

View this post on Instagram

My daughter was diagnosed with cancer at four years old. Four. Years. Old. Bone cancer, Ewings Sarcoma. She didn’t know how to ride a bike, had never stepped into a classroom, and spent most of her days in a tutu. In the next year, she would endure more pain and suffering than most adults see in a lifetime. She would attend funerals of friends she met and loved, who were lost to the same disease she was fighting. She would lose her beautiful head of blonde curls, nearly all of her muscle mass, and her childlike innocence. Her tumor was located in the middle of her back, between two ribs, touching her spine. Treatment was brutal. Seventeen rounds of chemotherapy over the course of a year. Multiple surgeries, including the removal of four ribs, part of her spinal sheath, and a spinal fusion. Finally, she was declared in remission. I took home a frail, pale, bald, five year old, covered in scars. That was now three years ago. If you met my daughter today, this story would likely shock you. Though small for 8 years old, she is beautiful, healthy, muscular, outgoing, funny, a talented competitive dancer, and an honor roll student. She is an amazing overcomer. In many ways, she has healed. Yet, there is some healing that will never come. Every so often the realization that she is still here, while some children are not, weighs heavy on her brave heart. Then, a few weeks ago, on a rushed morning, I threw her shorts and a tank top and asked her to get dressed. She quietly asked me for a different shirt. Oblivious and in a hurry, I said “Why? You love that one, just put it on, we gotta go…” “A boy at camp…told me I shouldn’t wear shirts that show my scars. He said they are scary.” For a brief and irrational moment, I debated finding said boy and giving him some scars of his own…but quickly realized this boy likely had NO IDEA what this girl has been through. “I think what he meant, was that, the thought of what you must have gone through, to get those scars…is scary. Your scars are beautiful.” She didn’t seem convinced. Tears formed in her eyes. I sat down beside her and pulled her close. “You have an incredible story. (Continued in next post.)

A post shared by Claire Rose (@prayersforclaire) on

https://www.instagram.com/p/toBMjaQYwQ/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Doorgaan met lezen

BNers

The Voice of Holland-onderzoek afgerond: ‘Heftige onthullingen over wangedrag’

Na veertien maanden is het externe onderzoek dat producent ITV liet uitvoeren eindelijk afgerond. Vandaag zijn de bevindingen uit het rapport online gezet. Daaruit blijkt dat er inderdaad sprake was van ongewenst gedrag bij The Voice of Holland.

Ook blijkt dat niet iedereen een melding durfde doen. Het ongepaste gedrag begon volgens het onderzoek al jaren eerder.De wantoestanden bij de talentenjacht kwamen begin vorig jaar aan het licht. In het programma BOOS van Tim Hofman werden toen heftige onthullingen gedaan.

Marco Borsato, Jeroen Rietbergen en Ali B. werden toen beschuldigd van grensoverschrijdend gedrag. Naast het strafrechtelijk onderzoek liet producent ITV een extern onderzoek uitvoeren door advocatenkantoor Van Doorne.

Vandaag is een rapport gepubliceerd met een samenvatting van de bevindingen in de periode tussen april 2015 en januari 2022. Het advocatenkantoor interviewde in totaal 62 mensen en keek een groot aantal documenten in. Het ging onder andere om WhatsApp-berichten en e-mails.

De onderzoekers trekken echter geen harde conclusies uit het rapport. Het gaat vooral over ongepast gedrag. Dat begon al ver voor 2022.

regisseur The Voice

Hoewel er geen precieze jaartallen worden genoemd, geeft een kandidaat aan dat ze maandenlang ongepaste berichten en verbale opmerkingen te verduren kreeg. De sfeer was knuffelig, fysiek en flirterig.

the voice
Het rapport luidt: “Zij had het gevoel hier niet onderuit te komen omdat ze meedeed met een talentenjacht die belangrijk was voor haar carrière en ze de betreffende persoon beschouwde als machtig.”

Het onderzoek brengt ongepast gedrag aan het gelicht vanwege meerdere personen en in verschillende vormen. Soms was er fysiek contact, en de andere keer meer in de vorm van verbale opmerkingen of appjes.

John de Mol
De geïnterviewden hadden het meerdere keren over machtsongelijkheid. Ongepast gedrag dat door de ene als normaal werd ervaren, was voor de andere over de schreef.

The Voice

Er waren zelfs kandidaten die het omschreven als normaal voor de entertainmentsector. Andere deelnemers geven aan dat ze zich niet veilig voelden om het ongepast gedrag te melden. Van Doorne besluit dat er alleen ongewenst gedrag was bij The Voice of Holland. Dus niet bij The Voice Senior of The Voice Kids.

the voice

Het rapport doet ook aanbevelingen om de cultuur binnen de entertainmentsector te veranderen. Er moet meer aandacht komen voor de positie van medewerkers en kandidaten. Zij moeten weten dat er een onafhankelijke vertrouwenspersoon is bij wie ze altijd terecht kunnen.

Ondertussen besloot het OM om Jeroen Rietbergen en Ali B. te vervolgen wegens onheus gedrag achter de schermen van The Voice. Bij gebrek aan bewijs is het onderzoek tegen Marco Borsato geseponeerd.

In het geval van Ali B. gaat het om feiten jegens drie meerderjarige vrouwen. Die feiten zijn gepleegd in de periode tussen 2014 en 2018.

Voor Jeroen Rietbergen gaat het om een feit uit februari 2018. Het incident zou zijn gebeurd rond of in de opnamestudio’s van de talentenjacht.

Na berichten over ongepast gedrag stopte RTL per direct met de uitzendingen van The Voice of Holland. Enkele dagen later barstte de bom naar aanleiding van een programma van BOOS over de mistoestanden.

Enkele oud-kandidaten beweerden te zijn lastiggevallen door enkele vooraanstaande figuren van de talentenjacht. Daarna deden meerdere vermeende slachtoffers ook daadwerkelijk aangifte.

Doorgaan met lezen

Nieuws

Eva Jinek breekt stilte over intiem geheim: “Je zult het niet geloven!”

Eva Jinek en Dexter van der Voorn zijn al sinds 2016 een koppel, maar er werd altijd gespeculeerd of ze wel of niet getrouwd waren.

Bij de aankoop van hun huis in Abcoude leek het erop dat ze wellicht een geregistreerd partnerschap hadden of gehuwd waren, maar Eva hield haar lippen stijf op elkaar over deze privékwestie.

Echter, onlangs plaatste de talkshowhost een opvallende foto op Instagram met een ring die volgens haar “346 foto’s” waard was.

Het opschrift bij de foto luidde: “Dit zijn de stokoude palmbomen die erbij waren toen ik ten huwelijk werd gevraagd. En de ring waar ik 346 foto’s van heb gemaakt haha…” Hiermee lijkt Eva eindelijk te bevestigen dat zij en Dexter getrouwd zijn.

Het lijkt erop dat Eva met de foto vooral nieuwe abonnees voor haar nieuwsbrief wilde werven, maar het feit dat ze eindelijk het geheim van haar huwelijk lijkt te hebben onthuld, trekt ook de aandacht van haar volgers. Wat een onthulling!

Doorgaan met lezen

Nieuws

Kostenplaatje gaat boven mensenlevens in geval van nieuw borstkankermedicijn

Verschillende kankerpatiëntenorganisaties zijn verbolgen over het besluit van zorgminister Ernst Kuipers om een nieuw middel tegen een bepaald type borstkanker niet op te nemen in het basispakket van de zorg. Het gaat om het medicijn Trodelvy, dat gebruikt kan worden bij een agressieve vorm van borstkanker die vaak voorkomt bij jonge mensen. Dit middel is bedoeld voor patiënten bij wie minstens twee andere behandelingen geen effect meer hebben en die sowieso niet meer beter worden. Een behandeling met Trodelvy kan patiënten gemiddeld 5,4 maanden langer laten leven, maar het ministerie van Volksgezondheid vindt de prijs van bijna €69.000 per patiënt te hoog en weigert het medicijn op te nemen in het basispakket.

Volgens de Nederlandse Federatie van Kankerpatiëntenorganisaties (NFK) en de Borstkankervereniging Nederland worden patiënten hierdoor in de steek gelaten. Directeur Cristina Guerrero Paez van de Borstkankervereniging Nederland noemt het “ongelooflijk dat nu precies deze groep geen toegang krijgt tot een nieuwe behandeling”. De NFK benadrukt dat het middel echt meerwaarde heeft voor patiënten en dat de toegang tot middelen met meerwaarde voor patiënten in de toekomst steeds meer onder druk komt te staan zonder een rem op de hoge prijzen.

Het ministerie van Volksgezondheid vindt dat de prijs die de leverancier vraagt niet in verhouding staat tot de gezondheidswinst. Het ministerie heeft de leverancier gevraagd om een korting van 75 procent, maar de leverancier is niet bereid gebleken om deze korting te bieden. Zorgminister Ernst Kuipers stelt dat “ondoelmatige uitgaven” aan het ene medicijn betekent dat er minder geld overblijft voor andere delen van de zorg. Mocht de leverancier alsnog de prijs voldoende laten zakken, dan is de minister bereid het middel eventueel toch op te nemen in het basispakket.

De patiëntenorganisaties vinden dat de patiënten de prijs betalen voor een falend systeem. Ze pleiten voor meer maatschappelijk verantwoorde prijzen van farmaceutische bedrijven, zodat patiënten toegang krijgen tot middelen met meerwaarde voor hun gezondheid. Het niet opnemen van Trodelvy in het basispakket van de zorg heeft geleid tot discussies over de vraag of de prijs van medicijnen niet te hoog is en of er meer aandacht moet komen voor betaalbare zorg voor iedereen.

Doorgaan met lezen

Trending