Mama denkt dat 6 maanden oude dochter veilig is in kinderdagverblijf. Totdat ze deze verschrikkelijke foto ziet.
Connect with us

Nieuws

Mama denkt dat 6 maanden oude dochter veilig is in kinderdagverblijf. Totdat ze deze verschrikkelijke foto ziet.

Het kinderdagverblijf zou een plaats moeten zijn waar ouders hun kinderen in alle veiligheid kunnen achterlaten, zonder de vrees dat ze gekwetst of mishandeld worden.

Dat is toch wat je zou verwachten en is ook de reden waarom dit verhaal voor velen zo problematisch is.

In april 2018 kregen Deirdre en Jonathan een telefoontje van de Jeugdbescherming van Kansas in de VS.

Het departement had een verslag en enkele foto’s gekregen van baby’s die in een slaapzak in hun wiegje lagen. Ze zeiden dat ze ook een erg zorgwekkende foto hadden van hun zes maanden oude dochter Elora.

Iemand had gezien hoe hun dochter met haar buikje naar beneden in een slaapzak lag, met de achterkant dichtgebonden met een haarbandje.

De bezorgde ouders haastten zich naar de Jeugdbescherming om de betrokken foto met eigen ogen te kunnen zien.


Deirdre verklaarde aan 41 Action News: “Eerst dacht ik niet dat het mijn baby kon zijn, ze leek zo klein! Ze lag op haar buik zoals ze vaak doet, maar ze zag er erg oncomfortabel uit. Ze was vastgebonden. Mijn baby was vastgebonden. Ze kan niet rollen, niet rechtop zitten. Als ze een beetje melk zou moeten ophoesten, zou ze stikken. Ik werd erg bang voor haar. Ze gaat naar dat kinderdagverblijf sinds ze vijf weken oud is. Ik heb die mensen haar hele leven vertrouwd en ik was verkeerd.”


De klokkenluider in deze zaak, een werknemer die de foto’s maakte en verslag uitbracht van het incident, zei dat ze dit begin februari al aan de eigenaars meldde, en eind februari aan de overheid.

De moeder drukte verder haar woede uit door te zeggen: “Slaapzakken worden wel vaker gebruikt. Ik had er eentje toen Elora in het ziekenhuis lag. Slaapzakken zijn veiliger dan dekentjes, tenminste als je ze correct gebruikt. Als je ze niet correct gebruikt, zijn ze niet veilig. Het gezond verstand zegt dat je een slaapzak achteraan niet moet dichtbinden en de baby op haar buikje leggen. Maar wetten zijn niet altijd gezond verstand. Wat wordt er gedaan? Hoe maak ik dit illegaal, en niet gewoon een inschattingsfout?”

De geschokte ouders kregen te horen dat ze niet de enigen waren die zo’n telefoontje kregen …


Nieuws

Jongen (13) uit zee gehaald, overleden

De 13-jarige jongen die maandagmiddag vermist raakte in de zee bij Scheveningen en kort daarna in het water werd gevonden, is overleden. Dit bevestigde de politie woensdag aan Hart van Nederland.

Tekst gaat verder onder video


De jongen werd maandag rond 17.15 uur als vermist opgegeven, waarop een grootschalige zoekactie werd gestart. Hulpdiensten kwamen in grote aantallen ter plaatse en er werd ook met een helikopter gezocht. Rond 17.30 uur werd de jongen in het water gevonden.

Hij werd uit het water gehaald en direct gereanimeerd. Vervolgens is hij met spoed naar het ziekenhuis gebracht, waar hij later overleed.

Bron: 112vdg


Doorgaan met lezen

Nieuws

Lichaam gevonden in gebied waar gezocht werd naar vermiste festivalganger

Bij het dorp Ens in de Noordoostpolder is een lichaam gevonden. Dit is dichtbij het gebied waar wordt gezocht naar een vermiste festivalganger uit Lochem. De 34-jarige man verdween afgelopen weekend van het festival Wildeburg in Kraggenburg.

De politie meldt op sociale media dat het lichaam is ontdekt in het gras langs de Zwartemeerweg bij Ens, vlakbij Kraggenburg. Er wordt onderzoek gedaan naar de identiteit van de persoon.


De man werd voor het laatst gezien in de nacht van zaterdag op zondag op het festivalterrein. Hij maakte toen een verwarde indruk. Kort daarna zou hij nog bij zijn auto zijn geweest, die in de buurt geparkeerd stond.

Bron: 112vdg


Doorgaan met lezen

Nieuws

Video: Meisje in Leusden van achteren aangevallen door wolf

De leiding van de buitenschoolse opvang, verantwoordelijk voor het kind dat afgelopen dinsdag door een wolf werd aangevallen, bevestigt dat er fysiek contact was tussen de wolf en het kind. Het meisje werd in haar zij gebeten door het dier. Eerder werd gesproken over een ‘kort incident’ met een wolf.

Tekst gaat verder onder video

Volgens Vrijland Amersfoort, de opvang verantwoordelijk voor het meisje, gaat het goed met alle betrokkenen. Ze melden dat iedereen geschrokken is van de gebeurtenissen. De verwondingen van het meisje zijn beperkt: ze heeft slechts lichte verwondingen opgelopen en maakt het naar omstandigheden goed.

Het bijtincident is bevestigd door experts: het betrof inderdaad een wolf. Een medewerker die naast het meisje stond verklaarde dat de wolf haar in haar zij beet maar snel weer losliet. Het meisje, dat de wolf niet zag aankomen, viel direct na de beet. Het dier vluchtte terug het bos in.


Na het incident hebben het wolvenexpertteam en de politie een grondig onderzoek uitgevoerd. Het gezin van het meisje is verhoord en haar kleding is voor sporenonderzoek meegenomen. Vrijland Amersfoort heeft alle ouders geïnformeerd en zal deze zomer enkel natuurspeeltuinen en -gebieden bezoeken waar geen wolven zijn gesignaleerd.

Het advies van de provincie om het natuurgebied nabij Leusden te mijden, blijft gelden. De politie onderzoekt samen met wolvendeskundigen nog wat er precies is gebeurd.

Wolvendeskundige Maurice La Haye is geschrokken van het gedrag van de wolf. “De wolf behoort tot de wilde dieren, die in principe schuw zijn en bang voor de mens.”

Hij hoopt dat dit gedrag niet vaker voorkomt. “We willen duurzaam samenleven met de wolf, maar op deze manier gaat dat niet,” aldus La Haye.

Dit is niet de eerste keer. Anderhalve week geleden werd in een natuurgebied in Leusden een hond waarschijnlijk door een wolf doodgebeten en is nog vermist.

Eerder die week was de Amersfoortse Maartje bij Den Treek aan het paardrijden toen haar paard op hol sloeg na een wolf te hebben gezien. Maartje vertelde: “Er zijn meer incidenten geweest. Het lijkt een kwestie van tijd voordat een kind wordt gepakt.”

Bron: 112vdg


Doorgaan met lezen

Trending