Mama denkt dat 6 maanden oude dochter veilig is in kinderdagverblijf. Totdat ze deze verschrikkelijke foto ziet.
Connect with us

Nieuws

Mama denkt dat 6 maanden oude dochter veilig is in kinderdagverblijf. Totdat ze deze verschrikkelijke foto ziet.

Het kinderdagverblijf zou een plaats moeten zijn waar ouders hun kinderen in alle veiligheid kunnen achterlaten, zonder de vrees dat ze gekwetst of mishandeld worden.

Dat is toch wat je zou verwachten en is ook de reden waarom dit verhaal voor velen zo problematisch is.

In april 2018 kregen Deirdre en Jonathan een telefoontje van de Jeugdbescherming van Kansas in de VS.

Het departement had een verslag en enkele foto’s gekregen van baby’s die in een slaapzak in hun wiegje lagen. Ze zeiden dat ze ook een erg zorgwekkende foto hadden van hun zes maanden oude dochter Elora.

Iemand had gezien hoe hun dochter met haar buikje naar beneden in een slaapzak lag, met de achterkant dichtgebonden met een haarbandje.

De bezorgde ouders haastten zich naar de Jeugdbescherming om de betrokken foto met eigen ogen te kunnen zien.

Deirdre verklaarde aan 41 Action News: “Eerst dacht ik niet dat het mijn baby kon zijn, ze leek zo klein! Ze lag op haar buik zoals ze vaak doet, maar ze zag er erg oncomfortabel uit. Ze was vastgebonden. Mijn baby was vastgebonden. Ze kan niet rollen, niet rechtop zitten. Als ze een beetje melk zou moeten ophoesten, zou ze stikken. Ik werd erg bang voor haar. Ze gaat naar dat kinderdagverblijf sinds ze vijf weken oud is. Ik heb die mensen haar hele leven vertrouwd en ik was verkeerd.”

De klokkenluider in deze zaak, een werknemer die de foto’s maakte en verslag uitbracht van het incident, zei dat ze dit begin februari al aan de eigenaars meldde, en eind februari aan de overheid.

De moeder drukte verder haar woede uit door te zeggen: “Slaapzakken worden wel vaker gebruikt. Ik had er eentje toen Elora in het ziekenhuis lag. Slaapzakken zijn veiliger dan dekentjes, tenminste als je ze correct gebruikt. Als je ze niet correct gebruikt, zijn ze niet veilig. Het gezond verstand zegt dat je een slaapzak achteraan niet moet dichtbinden en de baby op haar buikje leggen. Maar wetten zijn niet altijd gezond verstand. Wat wordt er gedaan? Hoe maak ik dit illegaal, en niet gewoon een inschattingsfout?”

De geschokte ouders kregen te horen dat ze niet de enigen waren die zo’n telefoontje kregen …

Doorgaan met lezen

BNers

Liefdesproblemen voor Amalia: ‘Marokkaanse vriend verlaat haar’

Amalia had zich 2022 vermoedelijk helemaal anders voorgesteld. Haar tussenjaar begon prima, maar eindigde in mineur…

De bedreigingen rond haar persoon en de gevolgen daarvan maakten de prinses enorm verdrietig. Eén ding is duidelijk…

“Het grijpt haar zeker aan”, benadrukt medium Marion Berndsen in Story. En ook in de liefde beleeft Amalia een moeilijke periode…

“Was er vorig jaar nog sprake van een leuke jongeman in haar leven, nu zie ik niemand”, klinkt het bij het medium in Story. En daar lijkt niet meteen verandering in te komen…

“Ze heeft wel veel vrienden, maar ze krijgt geen liefde in de vorm van een relatie”, ziet Marion Berndsen een somber 2023 voor Amalia op liefdesvlak. Al kan het medium wel eindigen met een positieve noot…

“Wel krijgt ze veel liefde en aandacht van haar ouders en zusjes”, benadrukt Marion Berndsen in Story. “Ze staan letterlijk en figuurlijk om haar heen.”

Doorgaan met lezen

Nieuws

Oude vrouw wil met haar laatste geld voor kopje koffie betalen, wordt geweigerd: ”Alleen pin”

De 64-jarige Christine Jacobs uit het Belgische Gent wilde onlangs met haar laatste centjes een kopje koffie afrekenen, maar werd geweigerd. Het meisje achter de kassa van de lunchbar vertelde dat ze alleen pinbetalingen mag accepteren.

Maar dat lukte Christine niet. ”Er staat niet altijd geld op mijn bankkaart”, vertelt ze tegen Het Nieuwsblad. De vrouw wordt gedwongen haar bestelling achter te laten, ten overstaan van andere klanten in de zaak. ”Ik schaamde me diep.”

Het was niet de eerste keer dat een zaak Jacobs’ cash weigerde. “Onlangs had ik hetzelfde voor in een schoenenwinkel. Dat is pijnlijk, want er staat gewoon niet altijd geld op mijn bankkaart. Ik leef in armoede, en mijn leefgeld budgetteren gaat beter met cash.”

Veiligheidsredenen
Volgens de wet mogen winkeliers alleen in uitzonderlijke gevallen munten of biljetten weigeren. Dat kan bijvoorbeeld als er vermoedens zijn dat het biljet vals is, om tijdelijke veiligheidsredenen, of als het vooraf duidelijk aangeduid staat.

De betreffende lunchzaak Foodmaker, beweert om veiligheidsredenen geen cash geld meer te accepteren. ”We zijn twee keer overvallen, dus we aanvaarden geen cash geld meer”, aldus CEO Lieven Vanlommel. ”Ik ken dit specifieke geval niet, maar meestal lossen medewerkers het wel op door zelf met hun kaart te betalen.”

Digitale drempels
In het algemeen verhoogt de doorgedreven digitalisering bepaalde drempels. Online facturen betalen, een smartphone gebruiken, info terugvinden … ”Voorschriften staan nu alleen online, terwijl ik dat vroeger makkelijker kon bijhouden”, zegt Jacobs. ”En ik mag bijna met pensioen, maar het is pas onlangs gelukt om op MyPension te kijken. Dan zag ik dat er een fout was gebeurd, maar dat laten aanpassen was ook weer moeilijk.”

Opnieuw is Christine niet de enige die hiermee worstelt. “De digitale kloof is het belangrijkste knelpunt dat bovenkomt in al onze contacten met kwetsbare mensen”, zegt Karleen De Rijcke van armoedeorganisatie Kras vzw. “We zien het op alle vlakken, niet alleen voor bankzaken maar ook van onderwijs tot gezondheid. Het zijn gevolgen van leven in armoede waar je niet direct bij stilstaat.”

Doorgaan met lezen

Nieuws

Autodief steelt lijkwagen met overleden man er nog in

In de Amerikaanse stad Rockford ging een autodief aan de haal met een lijkwagen met daarin nog een lichaam van een overleden man. De politie is nog op zoek naar de verdachte, maar het lichaam van de overleden Curtis Brown (47) is inmiddels terecht.

Het busje werd zaterdag gestolen en daags nadien teruggevonden. Echter zonder het lichaam van Brown. Maandagavond werd het lichaam dan op een andere plaats gevonden. Het was zonder lijkzak of kist gedumpt langs de kant van de weg.

(Lees verder onder de tweet)

Het is nog onduidelijk wat er gebeurde tussen de diefstal en het ogenblik van de vondst van het lichaam. De politie verdenkt de 23-jarige Deon Howard van de diefstal. Onderzoekers willen weten wat er met het lichaam gebeurde en wat zijn motief was. Het is evenmin duidelijk of de motor van de lijkwagen draaide op het moment van de diefstal.

Doorgaan met lezen

Trending