Mama wordt uit haar rolstoel getild om met haar zoon te dansen op zijn bruiloft en overlijdt amper 10 dagen later
Connect with us

Nieuws

Mama wordt uit haar rolstoel getild om met haar zoon te dansen op zijn bruiloft en overlijdt amper 10 dagen later

Iedereen stelt zich zijn eigen trouwdag voor. We denken aan de dierbaren die er zullen zijn, de vader die de bruid naar het altaar begeleidt, de moeder die met haar zoon, de bruidegom, danst.

Maar soms verlopen onze plannen niet zoals gehoopt. In het leven moeten we de dingen nemen zoals ze komen…

Scooter Hightower hield meer van zijn moeder dan van wie of wat dan ook. Ze waren een hechte familie die al hun gelukkige momenten samen vierden.

A.L.S.
Een hartverscheurend triest moment bracht de clan onvermijdelijk nog dichter bij elkaar bracht. In december 2019 werd bij Terri, de moeder van Scooter, ALS vastgesteld. ALS, kort voor amyotrofe laterale sclerose, is een zeldzame neurologische ziekte die de neuronen van een persoon beïnvloedt die geassocieerd worden met het controleren van hun vrijwillige spierbewegingen.

De hele familie was er kapot van, vooral omdat ALS ongeneeslijk is. De familie wist dat het onvermijdelijke Terri te gebeuren stond. De zomer van 2020 was het begin van het einde toen Terri langzaam het vermogen verloor om te praten, te lopen en zelfs zelfstandig te eten. Ze moest een elektrische rolstoel hebben om zich zelfstandig te kunnen verplaatsen!

“Ze wilde op onze bruiloft zijn”
Toen haar gezondheid verslechterde, had ze een paar wensen die ze hoopte te vervullen vooraleer ze overleed. Volgens Scooter waren haar wensen “Ze wachtte op de geboorte van haar kleindochter, mijn nichtje, die nu ze of zeven maanden is, plus wachtte ze ook op onze bruiloft. Ze wilde op onze bruiloft zijn.”

Scooters trouwdag was vastgesteld op 9 oktober 2020. Hij nam zijn tijd om het perfecte nummer te kiezen om een dans te delen met zijn moeder, hij koos “Mothers” van Thomas Finchum. Zijn zus hielp hem bij het maken van de keuze!

De dans van moeder en zoon
Op het moment van de dans, reed Scooter zijn moeder naar de dansvloer. Hij tilde haar uit haar rolstoel met de hulp van zijn vader. De 150 bruiloftsgasten keken toe hoe hij zijn moeder vasthield, haar lichaamsgewicht ondersteunde en langzaam met haar danste. Er bleef geen enkel oog droog. Scooter huilde ook terwijl hij met zijn moeder danste, misschien wetend dat hij niet veel tijd meer met haar had. Tijdens de dans werd zij volledig ondersteund door haar zoon, met haar gezicht in zijn schouderholte genesteld.

Hij fluisterde tegen zijn moeder tijdens de hele dans, het was een hartverscheurend mooi moment dat moeder en zoon deelden.

Toen de muziek begon te vervagen, liet Scooter zijn moeder terug in haar rolstoel zakken. Op dat moment was de bruidegom openlijk aan het snikken. Zijn vrienden en familie naderden het duo om Scooter te steunen in dit emotionele moment en te applaudisseren voor de prachtige dans die moeder en zoon hadden gedeeld.

Amper tien dagen na de bruiloft van haar zoon overleed Terri op 57-jarige leeftijd. Ze had 30 jaar als paramedicus gediend en vanwege haar dienst werd haar lichaam door 15 ambulances naar de kerk begeleid.

Scooter heeft sindsdien uitvoerig over zijn moeder gepraat, waarbij hij laat zien hoe onbaatzuchtig ze was en hoeveel mensen ze hielp in haar carrière en haar persoonlijk leven. Hij onthulde ook dat hij voor de diagnose van zijn moeder weinig wist over ALS, en daarom wilde hij na haar overlijden ook anderen erover voorlichten.

Video gaat viraal
De fotograaf op de bruiloft, Neil Fox, maakte een prachtige video van de dans van moeder en zoon. Nadat Terri was overleden, verzocht de familie de video openbaar te maken, zodat mensen zich bewust konden worden van ALS en wat het met de mensen doet.

De video ging viraal. Mensen uit het hele land namen contact op met de familie Hightower omwege hun verlies en om hun eigen ervaringen met ALS te delen.

“Scooters vrouw Afton zei dat het moment erg emotioneel was geweest. Ze zei: “Het was een heel bitterzoet moment, wetende dat dit haar doel was en wetende hoeveel het voor haar en Scooter betekende.”

Eerlijk gezegd is dit een bitterzoet verhaal op zich. Onze gebeden en goede wensen gaan uit naar de familie Hightower wiens leven verder moet gaan na dit grote verlies.

Deel dit artikel met anderen om meer bekendheid te geven aan ALS.

Doorgaan met lezen

Nieuws

Vader (33) en dochter (15) opgepakt voor brand in woning waar vrouw met zuur werd overgoten

Een 33-jarige Duitse man en zijn 15-jarige dochter zijn aangehouden omdat ze verdacht worden van het stichten van een woningbrand aan het Sluispad in Burgh-Haamstede (Zeeland) in de nacht van 17 op 18 januari.

Zij werden kort na de brand al aangehouden op de A58 ter hoogte van Kapelle, maakte de politie maandag bekend. De verdachte Duitser en zijn dochter zitten nog vast, meldt de politie. Tijdens de brand was de bewoonster niet thuis en raakte niemand gewond. Wel bleef de woning beschadigd achter.

In mei 2022 werd de bewoonster van het huis aangevallen met een bijtende stof. De politie onderzoekt of er een verband is tussen deze woningbrand en de aanval met zuur. Tot nu toe is nog niemand aangehouden in verband met de aanval.

Doorgaan met lezen

Nieuws

Laura (38), die drie jaar geleden overleed, gevonden in “gemummificeerde toestand”: “Achtergelaten om te sterven”

Een Britse vrouw wiens lichaam in 2021 in een “gemummificeerde toestand” werd teruggevonden, zou “volledig in de steek zijn gelaten” door de gezondheidsautoriteiten. Dat beweert haar familie. De 38-jarige Laura Winham leed aan schizofrenie en zou in november 2017 overleden zijn. Haar lichaam werd echter pas in mei 2021 gevonden. “Ze is gewoon achtergelaten om te sterven”, zegt Laura’s zus.

De 38-jarige Laura Winham leed aan schizofrenie. De afgelopen jaren ging ze alleen maar meer achteruit en werd ze steeds grilliger. Ze had ernstige hallucinaties die haar agressief maakten. Laura wou na een tijdje niets meer met haar familie te maken hebben en raakte volledig van hen vervreemd.

Laura’s familie beschuldigt de Britse gezondheidsautoriteiten nu van nalatigheid. Zo werden de signalen van haar verslechterde toestand compleet genegeerd en werden routinecontroles van haar sociale woning in de Zuid-Engelse county Surrey, die tot een eerdere ontdekking van haar lichaam hadden kunnen leiden, nooit uitgevoerd.

In mei 2021 trof de familie van Laura het lichaam van de jonge vrouw in een “gemummificeerde, bijna skeletachtige staat” aan in haar woning. Het was Laura’s broer die de gruwelijke ontdekking deed. De familie kwam Laura bezoeken om haar te vertellen dat haar vader was overleden.

“Ik heb hulp nodig”

Gedurende de drie jaar dat de jonge vrouw dood in haar woning lag, werd haar invaliditeitsuitkering stopgezet en haar gasaansluiting afgesloten. Ondanks het feit dat Laura niet reageerde op brieven, telefoontjes en sms’jes en ze de deur nooit opendeed, stelde niemand zich ooit vragen over haar welzijn. Haar zus Nicky geeft de schuld aan de sociale zorg, de geestelijke gezondheidszorg en Laura’s huisbazen, die volgens haar de “waarschuwingssignalen hebben genegeerd”. “Laura is gewoon achtergelaten om te sterven”, klinkt het.

Volgens de advocaat van de familie werd Laura twee keer doorverwezen naar sociale zorgdiensten voor volwassenen: een eerste keer in 2014 en een tweede keer in 2017. Die verwijzingen kregen echter nooit gehoor. Het wordt aangenomen dat Laura in november 2017 overleed. Enkele weken voordien ging de politie nog bij haar langs. Na het bezoek meldden de agenten bij de sociale diensten dat Laura “zichzelf verwaarloosde, weinig te eten had en niet leek te weten hoe ze ze hulp kon krijgen”. Maar zelfs dan werd er niet ingegrepen. Kort voor ze stierf, schreef Laura nog een schrijnende boodschap op haar kalender: “Ik heb hulp nodig.”

“Het is hartverscheurend om na te denken over de omstandigheden waarin ze de afgelopen jaren leefde. Er was niemand voor haar”, zegt zus Nicky. De gemeenteraad van Surrey noemt Laura’s dood “tragisch” en laat weten dat een onderzoek wordt gestart naar de precieze omstandigheden van haar overlijden.

Doorgaan met lezen

BNers

Heftig: Marieke Elsinga met spoed opgenomen in het ziekenhuis

Slecht nieuws voor Marieke Elsinga. De presentatrice en Qmusic-dj is weer opgenomen in het ziekenhuis vanwege de ernstige jeuk die niet verdwijnt.

Terug van weggeweest

Marieke was onlangs al in het ziekenhuis vanwege haar jeuk en ligt er nu weer. Artsen hebben biopten afgenomen, zo meldt Marieke via een ‘verhaal’ op haar Instagramkanaal.

Hierop laat ze een ingezwachteld been zien en schrijft: ‘Terug van weggeweest’. Het is nog altijd onduidelijk waar de jeuk vandaag komt. In het begin vertelden de artsen haar dat ging om zwangerschapsjeuk, maar na de geboorte van Jip werd het alleen maar erger.

Inmiddels is het niet alleen jeuk meer, het doet ook behoorlijk veel pijn. Elsinga is crèmes tegen eczeem voorgeschreven, maar die hielpen niet. Ook een bezoek aan een dermatoloog heeft niet geholpen, waardoor er nu wederom gekeken gaat worden naar de oorzaak en hoe Marieke hier vanaf kan komen.

 

Bron: Showblad

Doorgaan met lezen

Trending