Mama wordt uit haar rolstoel getild om met haar zoon te dansen op zijn bruiloft en overlijdt amper 10 dagen later
Connect with us

Nieuws

Mama wordt uit haar rolstoel getild om met haar zoon te dansen op zijn bruiloft en overlijdt amper 10 dagen later

Iedereen stelt zich zijn eigen trouwdag voor. We denken aan de dierbaren die er zullen zijn, de vader die de bruid naar het altaar begeleidt, de moeder die met haar zoon, de bruidegom, danst.

Maar soms verlopen onze plannen niet zoals gehoopt. In het leven moeten we de dingen nemen zoals ze komen…

Scooter Hightower hield meer van zijn moeder dan van wie of wat dan ook. Ze waren een hechte familie die al hun gelukkige momenten samen vierden.

A.L.S.
Een hartverscheurend triest moment bracht de clan onvermijdelijk nog dichter bij elkaar bracht. In december 2019 werd bij Terri, de moeder van Scooter, ALS vastgesteld. ALS, kort voor amyotrofe laterale sclerose, is een zeldzame neurologische ziekte die de neuronen van een persoon beïnvloedt die geassocieerd worden met het controleren van hun vrijwillige spierbewegingen.

De hele familie was er kapot van, vooral omdat ALS ongeneeslijk is. De familie wist dat het onvermijdelijke Terri te gebeuren stond. De zomer van 2020 was het begin van het einde toen Terri langzaam het vermogen verloor om te praten, te lopen en zelfs zelfstandig te eten. Ze moest een elektrische rolstoel hebben om zich zelfstandig te kunnen verplaatsen!

“Ze wilde op onze bruiloft zijn”
Toen haar gezondheid verslechterde, had ze een paar wensen die ze hoopte te vervullen vooraleer ze overleed. Volgens Scooter waren haar wensen “Ze wachtte op de geboorte van haar kleindochter, mijn nichtje, die nu ze of zeven maanden is, plus wachtte ze ook op onze bruiloft. Ze wilde op onze bruiloft zijn.”

Scooters trouwdag was vastgesteld op 9 oktober 2020. Hij nam zijn tijd om het perfecte nummer te kiezen om een dans te delen met zijn moeder, hij koos “Mothers” van Thomas Finchum. Zijn zus hielp hem bij het maken van de keuze!

De dans van moeder en zoon
Op het moment van de dans, reed Scooter zijn moeder naar de dansvloer. Hij tilde haar uit haar rolstoel met de hulp van zijn vader. De 150 bruiloftsgasten keken toe hoe hij zijn moeder vasthield, haar lichaamsgewicht ondersteunde en langzaam met haar danste. Er bleef geen enkel oog droog. Scooter huilde ook terwijl hij met zijn moeder danste, misschien wetend dat hij niet veel tijd meer met haar had. Tijdens de dans werd zij volledig ondersteund door haar zoon, met haar gezicht in zijn schouderholte genesteld.

Hij fluisterde tegen zijn moeder tijdens de hele dans, het was een hartverscheurend mooi moment dat moeder en zoon deelden.

Toen de muziek begon te vervagen, liet Scooter zijn moeder terug in haar rolstoel zakken. Op dat moment was de bruidegom openlijk aan het snikken. Zijn vrienden en familie naderden het duo om Scooter te steunen in dit emotionele moment en te applaudisseren voor de prachtige dans die moeder en zoon hadden gedeeld.

Amper tien dagen na de bruiloft van haar zoon overleed Terri op 57-jarige leeftijd. Ze had 30 jaar als paramedicus gediend en vanwege haar dienst werd haar lichaam door 15 ambulances naar de kerk begeleid.

Scooter heeft sindsdien uitvoerig over zijn moeder gepraat, waarbij hij laat zien hoe onbaatzuchtig ze was en hoeveel mensen ze hielp in haar carrière en haar persoonlijk leven. Hij onthulde ook dat hij voor de diagnose van zijn moeder weinig wist over ALS, en daarom wilde hij na haar overlijden ook anderen erover voorlichten.

Video gaat viraal
De fotograaf op de bruiloft, Neil Fox, maakte een prachtige video van de dans van moeder en zoon. Nadat Terri was overleden, verzocht de familie de video openbaar te maken, zodat mensen zich bewust konden worden van ALS en wat het met de mensen doet.

De video ging viraal. Mensen uit het hele land namen contact op met de familie Hightower omwege hun verlies en om hun eigen ervaringen met ALS te delen.

“Scooters vrouw Afton zei dat het moment erg emotioneel was geweest. Ze zei: “Het was een heel bitterzoet moment, wetende dat dit haar doel was en wetende hoeveel het voor haar en Scooter betekende.”

Eerlijk gezegd is dit een bitterzoet verhaal op zich. Onze gebeden en goede wensen gaan uit naar de familie Hightower wiens leven verder moet gaan na dit grote verlies.

Deel dit artikel met anderen om meer bekendheid te geven aan ALS.

Nieuws

“Mijn gelukkige huwelijk bleek een leugen te zijn: ik werd gedumpt voor een jongere vrouw.”

Het leven na een langdurig huwelijk kan onvoorspelbaar en soms overweldigend zijn.

Dit is het verhaal van Violeta, wiens ervaringen van schok, aanvaarding en uiteindelijke persoonlijke herontdekking een diepgaand inzicht bieden in de complexiteit van menselijke relaties en de onvermoede kracht van het individu.

Violeta’s reis begint met een veelvoorkomende veronderstelling: de overtuiging dat liefde en huwelijk onbreekbaar zijn, bestand tegen alle stormen.

Het is een romantisch idee, geworteld in onze cultuur en persoonlijke verwachtingen, dat liefde alleen genoeg is om een levenslange verbintenis te onderhouden.

Echter, zoals Violeta en vele anderen ontdekken, is de realiteit vaak gecompliceerder. Liefde moet gepaard gaan met wederzijds respect, toewijding en de bereidheid om samen zowel goede als slechte tijden te doorstaan.

Violeta’s verhaal neemt een dramatische wending wanneer haar echtgenoot, na dertig jaar samen te zijn geweest, bekent verliefd te zijn geworden op iemand anders.

Deze schokkende onthulling komt op een moment dat beide partners uitkeken naar een rustige en gelukkige toekomst, het opnieuw beleven van hun jeugdromantiek in hun droomhuis in de bergen.

De aankondiging van de scheiding was niet alleen een einde van hun huwelijk, maar ook een abrupte onderbreking van de toekomstplannen en dromen die ze samen hadden gekoesterd.

De nasleep van deze onthulling was verwoestend. Violeta werd geconfronteerd met een plotselinge en ongewilde verandering in haar levenspad.

De initiële schok en ontkenning maakten plaats voor een diep gevoel van verlies en verraad. Maar binnen deze chaos vond Violeta de kracht om vooruit te kijken.

Ze begon aan een reis van zelfontdekking, waarbij ze nieuwe vriendschappen sloot, reisde en zichzelf opnieuw vond te midden van de ruïnes van haar vorige leven.

Violeta’s pad naar genezing en zelfontdekking was verre van eenvoudig. Het vereiste moed om nieuwe relaties aan te gaan, oude passies te herontdekken en te leren genieten van het leven vanuit een nieuw perspectief.

Deze reis bracht haar niet alleen dichter bij haar familie en vrienden, maar gaf haar ook een hernieuwd gevoel van doel en zelfwaardering.

Het is een testament van haar innerlijke kracht en het vermogen om positieve veranderingen in haar leven te brengen, ondanks de pijnlijke omstandigheden.

Toen haar ex-man terugkeerde, gebroken en op zoek naar vergiffenis, stond Violeta voor de ultieme test van haar nieuw gevonden kracht.

Deze man, die ooit het centrum van haar wereld was, stond nu voor haar als een herinnering aan pijn en verraad.

Met waardigheid en vastberadenheid koos Violeta voor zichzelf, een besluit dat haar groei en zelfstandigheid benadrukte.

Ze weigerde terug te keren naar een verleden dat haar zoveel pijn had gedaan, en koos in plaats daarvan voor een toekomst die zij zelf vormgaf.

Violeta’s reis is een inspirerend verhaal van transformatie, dat de mogelijkheid van genezing en groei na een persoonlijk verlies belicht.

Haar ervaringen onderstrepen het belang van zelfzorg, het omarmen van verandering en het vinden van vreugde in de kleine momenten.

Op 55-jarige leeftijd staat Violeta sterk, genietend van elke dag met een vernieuwde waardering voor het leven, vastbesloten om elke nieuwe uitdaging met open armen te verwelkomen.

Het verhaal van Violeta herinnert ons aan de kracht van het individu om te overwinnen, te groeien en uiteindelijk te floreren, ondanks de stormen van het leven.

Het biedt hoop en inspiratie voor iedereen die geconfronteerd wordt met persoonlijke uitdagingen, en benadrukt de onuitputtelijke kracht van de menselijke geest.

Doorgaan met lezen

Nieuws

98-jarige vrouw poseert in geweldige foto met 6 generaties, met meer dan 230 achter-achterkleinkinderen

MaeDell Taylor Hawkins, een 98-jarige matriarch uit Kentucky, VS, heeft onlangs haar eerste achter-achter-achterkleinkind ontmoet, een zeven maanden oude baby genaamd Zhavia Whitaker.

Een foto van dit ontroerende moment, geplaatst door haar kleindochter Gracie Snow Howell, heeft sindsdien veel aandacht getrokken op sociale media.

MaeDell heeft een uitgebreide familie, met meer dan 620 nakomelingen, waaronder kleinkinderen, achterkleinkinderen, achter-achterkleinkinderen en de nakomelingen van haar stiefkinderen.

Gracie benadrukte het bijzondere van de foto, waarop alleen vrouwelijke familieleden te zien zijn: MaeDell, haar dochter Frances Snow, kleindochter Gracie Snow Howell, achterkleindochter Jacqueline Ledford en achterachterkleindochter Jaisline Wilson.

De foto werd genomen door Sheryl Blessing, een andere kleindochter van MaeDell.

De familiegeschiedenis van MaeDell is bijzonder.

Ze trouwde op 16-jarige leeftijd met Bill Taylor, een 50-jarige spoorwegarbeider met 10 kinderen uit een vorig huwelijk, zoals gemeld door Fox News.

Samen kregen ze nog eens 13 kinderen, en leefden zonder veel moderne gemakken zoals een wasmachine, droger of stromend water.

Gracie vertelt over MaeDell’s veerkracht en het gebrek aan klachten ondanks de uitdagingen van het grootbrengen van zo’n grote familie.

Dit sentiment werd ook gedeeld over haar moeder, Frances.

De liefde en steun van MaeDell hebben duidelijk bijgedragen aan generaties van gelukkige en gezonde vrouwen en kinderen.

De familie plant een nieuwe bijeenkomst in juni voor nog een foto.

Volgens Fox News bestaat MaeDell’s familie uit 106 kleinkinderen, 222 achterkleinkinderen, 234 achter-achterkleinkinderen en 37 achterachterachterkleinkinderen, allemaal woonachtig in de VS.

Het verhaal van MaeDell is een inspirerend voorbeeld van familiekracht en -verbondenheid.

Deel jouw gedachten over deze indrukwekkende familie in de comments!

Doorgaan met lezen

Nieuws

Albert Heijn neemt afscheid van contant geld

Albert Heijn heeft aangekondigd dat ze vanaf 31 oktober een belangrijke wijziging doorvoeren met betrekking tot hun koopzegels.

Vanaf die datum zal het niet meer mogelijk zijn om koopzegels van de supermarkt in te ruilen voor contant geld.

De supermarktketen heeft dit nieuws onlangs bekendgemaakt. Vanaf 31 oktober zal Albert Heijn alleen nog de mogelijkheid bieden om de waarde van de koopzegels terug te laten storten op je bankrekening, wat bekend staat als “retourpinnen”.

Een andere optie is om het gespaarde bedrag te verrekenen met je boodschappen, wat resulteert in een lager bedrag dat je aan de kassa hoeft te betalen.

Momenteel hebben klanten de keuze om de waarde van de koopzegels ofwel op hun bankrekening te laten storten via retourpinnen, of om het bedrag in contanten uitbetaald te krijgen. Deze laatste optie zal vanaf 31 oktober niet langer beschikbaar zijn.

Een woordvoerster van Albert Heijn, Anoesjka Aspeslagh, legt uit dat deze beslissing gebaseerd is op “de wens van de klant.”

Ze merkt op dat steeds meer mensen weinig tot geen contant geld bij zich dragen en dat koopzegels tegenwoordig digitaal kunnen worden gespaard, dus het is logisch om het geld elektronisch over te maken naar de klant.

Albert Heijn heeft deze nieuwe manier van uitbetalen getest in verschillende winkels en volgens Aspeslagh waren de resultaten positief.

Ze benadrukt dat de overgang naar elektronische uitbetaling ook veiliger is, aangezien het de hoeveelheid contant geld in de winkels vermindert.

De supermarktketen verwacht niet dat klanten gehinderd zullen worden door deze verandering, aangezien de pilotresultaten gunstig waren.

Koopzegels bestaan al sinds 1955 en het principe ervan is grotendeels hetzelfde gebleven: een zegel kost tien eurocent, en wanneer je 490 zegels hebt, is je boekje vol.

Als je een vol boekje inlevert, ontvang je het gespaarde geld plus een rente van zes procent.

Albert Heijn benadrukt dat het voortaan gemakkelijker en veiliger zal zijn om geen contant geld meer te gebruiken voor de aankoop van koopzegels, vooral omdat deze zegels sinds 2021 uitsluitend digitaal kunnen worden gespaard.

Doorgaan met lezen
Advertentie
Advertentie

Recente berichten

Advertentie

Trending