Man (38) verloor helft van zijn gezicht door agressieve tumor, maar krijgt nu een tweede leven na reconstructie
Connect with us

Nieuws

Man (38) verloor helft van zijn gezicht door agressieve tumor, maar krijgt nu een tweede leven na reconstructie

Drie jaar geleden kreeg Tim McGrath (38) uit de Amerikaanse staat Michigan te horen dat er een agressieve tumor in zijn kaak zat. Een massa die al snel de grootte van een watermeloen aannam. Chirurgen slaagden erin het enorme gezwel weg te halen, maar daarbij verloor de patiënt de helft van zijn gezicht. Tim ging jarenlang door de hel. Dankzij een unieke operatie krijgt hij nu echter een tweede leven.


Tim McGrath trok in februari 2014 naar het ziekenhuis met ernstige pijn in zijn kaak. Op een MRI was een tumor ter grootte van een ei te zien. De artsen stelden voor om meteen een (risicovolle) operatie uit te voeren, maar Tim weigerde. Achttien maanden lang ging hij op zoek naar andere behandelingen.

Helaas sloeg geen enkele therapie aan. Ook chemotherapie niet. De tumor bleef groeien. De massa werd zelfs zo groot dat Tim in mei 2015 niet meer zelfstandig kon ademen, eten of drinken.


Helft gezicht kwijt

“Op dat moment zijn we begonnen aan zware bestralingen”, zegt Tim McGrath. “Daardoor begon de tumor te krimpen en vielen er stukken af. Na een wachttijd van enkele weken kon er eindelijk geopereerd worden.”

In oktober 2015 volgde een dertig uur durende operatie om de tumor te verwijderen en zijn gezicht te reconstrueren. In het slechtste geval zou Tim zijn linkeroog en linkeroor verliezen, hadden de artsen gezegd. Maar de uiteindelijke uitkomst was nog erger.
Toen Tim wakker werd, was hij de helft van zijn gezicht kwijt. De tumor was dan wel volledig verwijderd, zijn gezicht succesvol reconstrueren was niet gelukt. Daardoor ging de Amerikaan een jaar lang door het leven met een “half gezicht”. Met talrijke infecties tot gevolg.


Nieuw leven

Uiteraard deden de chirurgen verwoede pogingen om de schade te herstellen, maar het lichaam van Tim stootte alles af. Tot hij in contact kwam met dokter Kongkrit Chaiyasate. De topchirurg slaagde erin het gezicht te reconstrueren door huid van de linkerarm en het linkerbeen van de patiënt te gebruiken.

“Na de eerste operatie was ik een gebroken man”, zegt Tim. “Pas toen ik dokter Chaiyasate ontmoette, kreeg ik opnieuw een beetje hoop. Ik zat al onder de littekens van vorige operaties, waardoor de mogelijkheden voor een reconstructie beperkt waren. Maar het resultaat is ongelooflijk. Eten of drinken kan ik nog niet, maar mijn levenskwaliteit is er sterk op vooruit gegaan.”

De unieke operatie vond eind vorig jaar plaats. Nu heeft Tim de raad gekregen om opnieuw op krachten te komen en zijn gezicht de tijd te geven om te herstellen. En vooral om van het leven te genieten.

“Ik heb een lange weg afgelegd. Een lijdensweg”, aldus Tim. “Maar de mensen rondom mij hebben mij dagelijks kracht gegeven. Er zijn uiteraard altijd mensen die staren. Ik hoop dat zulke mensen verder kijken dan wat ze in eerste instantie zien. Ik heb iets vreselijks meegemaakt. Maar als ik daarmee mensen kan aanzetten om dankbaar te zijn en niets vanzelfsprekend te vinden, dan heeft het toch iets opgeleverd.”

Komende winter staan er opnieuw operaties op de agenda. En in 2018 zullen er nog meer volgen. Maar Tim is vooral dankbaar dat hij nog leeft en grijpt elke kans met beide handen.
[fblike]


Nieuws

Jongen (13) uit zee gehaald, overleden

De 13-jarige jongen die maandagmiddag vermist raakte in de zee bij Scheveningen en kort daarna in het water werd gevonden, is overleden. Dit bevestigde de politie woensdag aan Hart van Nederland.

Tekst gaat verder onder video


De jongen werd maandag rond 17.15 uur als vermist opgegeven, waarop een grootschalige zoekactie werd gestart. Hulpdiensten kwamen in grote aantallen ter plaatse en er werd ook met een helikopter gezocht. Rond 17.30 uur werd de jongen in het water gevonden.

Hij werd uit het water gehaald en direct gereanimeerd. Vervolgens is hij met spoed naar het ziekenhuis gebracht, waar hij later overleed.

Bron: 112vdg


Doorgaan met lezen

Nieuws

Lichaam gevonden in gebied waar gezocht werd naar vermiste festivalganger

Bij het dorp Ens in de Noordoostpolder is een lichaam gevonden. Dit is dichtbij het gebied waar wordt gezocht naar een vermiste festivalganger uit Lochem. De 34-jarige man verdween afgelopen weekend van het festival Wildeburg in Kraggenburg.

De politie meldt op sociale media dat het lichaam is ontdekt in het gras langs de Zwartemeerweg bij Ens, vlakbij Kraggenburg. Er wordt onderzoek gedaan naar de identiteit van de persoon.


De man werd voor het laatst gezien in de nacht van zaterdag op zondag op het festivalterrein. Hij maakte toen een verwarde indruk. Kort daarna zou hij nog bij zijn auto zijn geweest, die in de buurt geparkeerd stond.

Bron: 112vdg


Doorgaan met lezen

Nieuws

Video: Meisje in Leusden van achteren aangevallen door wolf

De leiding van de buitenschoolse opvang, verantwoordelijk voor het kind dat afgelopen dinsdag door een wolf werd aangevallen, bevestigt dat er fysiek contact was tussen de wolf en het kind. Het meisje werd in haar zij gebeten door het dier. Eerder werd gesproken over een ‘kort incident’ met een wolf.

Tekst gaat verder onder video

Volgens Vrijland Amersfoort, de opvang verantwoordelijk voor het meisje, gaat het goed met alle betrokkenen. Ze melden dat iedereen geschrokken is van de gebeurtenissen. De verwondingen van het meisje zijn beperkt: ze heeft slechts lichte verwondingen opgelopen en maakt het naar omstandigheden goed.

Het bijtincident is bevestigd door experts: het betrof inderdaad een wolf. Een medewerker die naast het meisje stond verklaarde dat de wolf haar in haar zij beet maar snel weer losliet. Het meisje, dat de wolf niet zag aankomen, viel direct na de beet. Het dier vluchtte terug het bos in.


Na het incident hebben het wolvenexpertteam en de politie een grondig onderzoek uitgevoerd. Het gezin van het meisje is verhoord en haar kleding is voor sporenonderzoek meegenomen. Vrijland Amersfoort heeft alle ouders geïnformeerd en zal deze zomer enkel natuurspeeltuinen en -gebieden bezoeken waar geen wolven zijn gesignaleerd.

Het advies van de provincie om het natuurgebied nabij Leusden te mijden, blijft gelden. De politie onderzoekt samen met wolvendeskundigen nog wat er precies is gebeurd.

Wolvendeskundige Maurice La Haye is geschrokken van het gedrag van de wolf. “De wolf behoort tot de wilde dieren, die in principe schuw zijn en bang voor de mens.”

Hij hoopt dat dit gedrag niet vaker voorkomt. “We willen duurzaam samenleven met de wolf, maar op deze manier gaat dat niet,” aldus La Haye.

Dit is niet de eerste keer. Anderhalve week geleden werd in een natuurgebied in Leusden een hond waarschijnlijk door een wolf doodgebeten en is nog vermist.

Eerder die week was de Amersfoortse Maartje bij Den Treek aan het paardrijden toen haar paard op hol sloeg na een wolf te hebben gezien. Maartje vertelde: “Er zijn meer incidenten geweest. Het lijkt een kwestie van tijd voordat een kind wordt gepakt.”

Bron: 112vdg


Doorgaan met lezen

Trending