Man (38) verloor helft van zijn gezicht door agressieve tumor, maar krijgt nu een tweede leven na reconstructie
Connect with us

Lifestyle

Man (38) verloor helft van zijn gezicht door agressieve tumor, maar krijgt nu een tweede leven na reconstructie

Drie jaar geleden kreeg Tim McGrath (38) uit de Amerikaanse staat Michigan te horen dat er een agressieve tumor in zijn kaak zat. Een massa die al snel de grootte van een watermeloen aannam. Chirurgen slaagden erin het enorme gezwel weg te halen, maar daarbij verloor de patiënt de helft van zijn gezicht. Tim ging jarenlang door de hel. Dankzij een unieke operatie krijgt hij nu echter een tweede leven.

Tim McGrath trok in februari 2014 naar het ziekenhuis met ernstige pijn in zijn kaak. Op een MRI was een tumor ter grootte van een ei te zien. De artsen stelden voor om meteen een (risicovolle) operatie uit te voeren, maar Tim weigerde. Achttien maanden lang ging hij op zoek naar andere behandelingen.

Helaas sloeg geen enkele therapie aan. Ook chemotherapie niet. De tumor bleef groeien. De massa werd zelfs zo groot dat Tim in mei 2015 niet meer zelfstandig kon ademen, eten of drinken.


Helft gezicht kwijt

“Op dat moment zijn we begonnen aan zware bestralingen”, zegt Tim McGrath. “Daardoor begon de tumor te krimpen en vielen er stukken af. Na een wachttijd van enkele weken kon er eindelijk geopereerd worden.”

In oktober 2015 volgde een dertig uur durende operatie om de tumor te verwijderen en zijn gezicht te reconstrueren. In het slechtste geval zou Tim zijn linkeroog en linkeroor verliezen, hadden de artsen gezegd. Maar de uiteindelijke uitkomst was nog erger.
Toen Tim wakker werd, was hij de helft van zijn gezicht kwijt. De tumor was dan wel volledig verwijderd, zijn gezicht succesvol reconstrueren was niet gelukt. Daardoor ging de Amerikaan een jaar lang door het leven met een “half gezicht”. Met talrijke infecties tot gevolg.

Nieuw leven

Uiteraard deden de chirurgen verwoede pogingen om de schade te herstellen, maar het lichaam van Tim stootte alles af. Tot hij in contact kwam met dokter Kongkrit Chaiyasate. De topchirurg slaagde erin het gezicht te reconstrueren door huid van de linkerarm en het linkerbeen van de patiënt te gebruiken.

“Na de eerste operatie was ik een gebroken man”, zegt Tim. “Pas toen ik dokter Chaiyasate ontmoette, kreeg ik opnieuw een beetje hoop. Ik zat al onder de littekens van vorige operaties, waardoor de mogelijkheden voor een reconstructie beperkt waren. Maar het resultaat is ongelooflijk. Eten of drinken kan ik nog niet, maar mijn levenskwaliteit is er sterk op vooruit gegaan.”

De unieke operatie vond eind vorig jaar plaats. Nu heeft Tim de raad gekregen om opnieuw op krachten te komen en zijn gezicht de tijd te geven om te herstellen. En vooral om van het leven te genieten.

“Ik heb een lange weg afgelegd. Een lijdensweg”, aldus Tim. “Maar de mensen rondom mij hebben mij dagelijks kracht gegeven. Er zijn uiteraard altijd mensen die staren. Ik hoop dat zulke mensen verder kijken dan wat ze in eerste instantie zien. Ik heb iets vreselijks meegemaakt. Maar als ik daarmee mensen kan aanzetten om dankbaar te zijn en niets vanzelfsprekend te vinden, dan heeft het toch iets opgeleverd.”

Komende winter staan er opnieuw operaties op de agenda. En in 2018 zullen er nog meer volgen. Maar Tim is vooral dankbaar dat hij nog leeft en grijpt elke kans met beide handen.
[fblike]

Celeberties

Pijnlijk: Het gezicht van Martien Meiland na zijn heftige ongeluk!

Misschien dat het je weleens is opgevallen, Martien Meiland heeft twee verschillende ogen. Tenminste, twee verschillende kleuren. Dat komt doordat hij als kind ooit eens een schaar in zijn eigen oog heeft gekregen tijdens het knutselen. Hij was destijds vier jaar oud en het heeft hem voor de rest van zijn leven beïnvloed kunnen we wel stellen.

Hij ziet namelijk vrijwel niets meer met dat oog en moet het dus doen met één oog. Omdat het op jonge leeftijd is gebeurd denkt de kasteelheer dat hij er niet zoveel last van heeft. Normaal gesproken hebben mensen namelijk veel last met het zien van diepte wanneer één oog wegvalt.

Het oog van Martien Meiland

Omdat het ongeluk op zijn vierde levensjaar is voorgevallen heeft hij er goed mee kunnen leren leven. Het enige waar hij nog last van heeft is dat hij een dode hoek ervaart aan zijn rechterkant. Als je goed kijkt kun je hier het verschil goed zien. Let op zijn rechteroog, voor ons aan de linkerkant dus:

Doorgaan met lezen

Celeberties

Pijnlijk: Rachel Hazes haalt hiermee keihard uit naar dochter Roxeanne Hazes

André Hazes senior krijgt zijn eigen wassenbeeld. Een mooi moment voor de familie Hazes waarmee ze hun overleden vader kunnen herdenken. Maar niet iedereen wordt betrokken in dit mooie familiemoment: Rachel zegt dat ze het wassenbeeld gedaan heeft voor hun ‘kleine jongen’, maar hoe zit het met hun kleine meid?

Geen contact

Een pijnlijk moment voor Roxeanne Hazes. Zij en haar moeder Rachel hebben al een lange tijd geen contact met elkaar, maar toch voel je het als je zo gepasseerd wordt.

Rachel schrijft een emotioneel eerbetoon aan haar overleden man op haar Instagram en laat Roxeanne expres buiten beschouwing:

,,Lieve schat, ik weet dat je het nooit hebt gewild en zal waarschijnlijk mijn poten breken als ik boven kom… maar ik heb het gedaan voor onze kleine jongen en weet stiekem dat je er toch wel trots op zult zijn…❤️

❤️❤️ ”

Rachel’s volgers vragen zich ook af waarom Rachel haar dochter Roxeanne niet noemt: ,,Vergeet je Rox niet?” en ,,Prachtig mooi😍mooi voor jullie kleine jongen, maar ook voor zijn kleine meissie waar hij zo zuinig op was neem ik aan” luidden de reacties…

Zij aan zij
Extra pijnlijk is dat André Hazes senior een bekende buurman krijgt in het Madame Tussauds. Papa Hazes zal naast zijn zoon Dré junior komen te staan, die ook een wassenbeeld krijgt in het museum. Een eerbetoon aan Hazes die samen met zijn zoon te zien zal zijn, met geen spoor van dochter Roxeanne…

Bron: ditjesendatjes.nl Beeld: Youtube, Instagram

Doorgaan met lezen

Celeberties

Goedele Liekens heeft huidkanker: ’Het gaat steeds slechter’

Goedele Liekens heeft huidkanker. Dat maakte de 57-jarige Vlaamse politica donderdag bekend op Facebook.

„Jullie weten, het ligt niet in mijn aard om zaken te verbloemen. En ik wil het jullie zelf vertellen. Ik heb huidkanker”, begint Goedele haar bericht op het sociale platform. „Het begon enkele maanden geleden met zo’n rare vlek waar dermatologen al jaren voor waarschuwen. Die vlek werd onmiddellijk weggehaald. Toen dat niet voldoende bleek, kwam er een operatie om het ding flink diep uit te snijden.”

Te laat

De operatie bleek achteraf te laat uitgevoerd, want de kankercellen waren inmiddels uitgezaaid naar haar klieren. „Vandaar ligt de weg naar verdere uitzaaiingen natuurlijk open. ’Eens een melanoom binnen zit, maakt die rare sprongen’, zei de oncoloog.”

Hoewel het behandeltraject Goedele zwaar valt, is de kanker gelukkig wel behandelbaar. „Er zijn goede dagen waarop ik vrolijk en energiek leef alsof er niets aan de hand is. Dan forceer ik me om te genieten nu het kan. Er zijn slechte dagen waarop de bijwerkingen van die behandeling me doodmoe, misselijk en ziek maken. Helaas worden de slechte dagen steeds frequenter en ben ik genoodzaakt om gedurende enige tijd mijn activiteiten op een laag pitje te zetten: zowel in het federaal parlement, als in de media.”

Goedele is niet van plan om de handdoek in de ring te gooien. „’Opgeven’ is niet mijn beste eigenschap, dat weet je. Dus hé cancer, you picked the wrong bitch!”

Ze sluit het bericht af met het advies om huidvlekjes te laten testen.

Doorgaan met lezen
Advertentie
Advertentie

Meest recente berichten

Advertentie

Trending