Man die met bewusteloos dochtertje (2) naar ziekenhuis racet en wordt geflitst, mag rijbewijs houden
Connect with us

Meest bekeken

Man die met bewusteloos dochtertje (2) naar ziekenhuis racet en wordt geflitst, mag rijbewijs houden

Een man (32) uit Duitsland die werd geflits toen hij met zijn bewusteloze kind naar het ziekenhuis racete, mag zijn rijbewijs houden.

Er was een hele goede reden om zich te haasten. Zijn dochtertje (2) rolde met haar ogen, viel van haar stoel en bleef roerloos op de grond liggen, terwijl zijn zwangere vrouw het eten klaarmaakte, aldus Bild.

Beide ouders zijn twee jaar geleden uit Kosovo naar Duitsland gekomen en spreken nauwelijks Duits. Daarop besloot de vader zelf, samen met zijn vrouw en een kennis, het kindje naar het ziekenhuis te rijden.

De vader werd met 82 km/u geflits op een plek waar de maximumsnelheid 50 km/u is. Niet lang daarna werd hij door agenten aangehouden. Echter, die begeleidden hem meteen naar het ziekenhuis toen ze zagen dat het meisje hulp nodig had.

Aanvankelijk moest hij een boete betalen en raakte hij zijn rijbewijs voor een maand kwijt.  De man ging in beroep, waarna een rechter in Siegen de boete verlaagde, maar het rijverbod handhaafde.

De zaak kwam uiteindelijk terecht bij de Hogere regionale rechtbank van Hamm, waar besloten werd dat de man zijn rijbewijs mag houden.

Aan Bild vertelde hij opgelucht: “Het was een noodgeval, ik had geen andere keuze.” Als wegenbouwer heeft hij zijn rijbewijs nodig.

Het meisje bleek een koortsstuip te hebben gehad en kon gelukkig na twee dagen het ziekenhuis verlaten.

Meest bekeken

Enorme slang probeert open slaapkamerraam binnen te komen

Vorige week werd op een rustige dinsdagochtend een enorme slang gespot in het Britse Chandler’s Ford. De glibberige slang schokte een aantal bewoners die nooit van hun leven een enorme slang op hun daken hadden verwacht!

Jenny Warwick (62) zag het immense reptiel rond 5.30 u bij de overburen en kon eerst haar ogen niet geloven, aldus Metro. Ze dacht dat het een plastic buis was, maar zag toen hoe de kop bewoog.

De vrouw waarschuwde haar man, Steven, maar die geloofde haar simpelweg niet. De gezinshond blafte echter aan een stuk door. Jenny vroeg aan een buur die buiten was of ze ook iets op het dak kon zien, die dit beaamde.

Uiteindelijk wisten de bewoners de slang van het dak te krijgen met behulp van een bezem. De slang in kwestie is volgens Southampton Reptile een albino Birmese python en ongeveer 5,5 meter lang.

Buren dachten te weten van wie de slang was en belden aan bij de vrouw. Eenmaal wakker, bleek het niet haar slang te zijn. Het reptiel kon wel tijdelijk in haar terrarium blijven. Ze belde daarna de eigenaar, die uiteindelijk de slang kwam ophalen.

Het warme weer maakt dieren veel actiever en slangen zijn meesters in het ontsnappen. Ditmaal liep alles met een sisser af, maar als enorme wurgslangen honger hebben, kunnen ze heel gevaarlijk zijn.

Doorgaan met lezen

Meest bekeken

Als je een spin in huis ziet, is dit wat je iedere keer zou moeten doen volgens experts

Ben je bang voor spinnen? Voor de meeste mensen is het bijna een reflex om spinnen te doden als ze plots in huis verschijnen.

Maar er zijn goede redenen om de ‘griezelige’ kleine geleedpotigen te laten leven, bericht wbur.

De Amerikaanse entomoloog en onderzoeker Matt Bertone schrijft dat spinnen eigenlijk hele heilzame dieren zijn om in huis te hebben.

Dat geldt in ieder geval voor spinnen die parasieten eten en in sommige gevallen ook zelfs andere spinnen eten. Dus elke keer dat je een spin doodt, dood je eigenlijk een ‘aaseter’ en natuurlijke vijand van schadelijke insecten in jouw huis.

De entomoloog legt ook uit dat spinnen uit onze buurt blijven omdat wij een veel grotere bedreiging voor hen zijn dan andersom.

Om deze redenen heeft hij een duidelijke oproep aan iedereen: dood geen spinnen!

Mocht je er toch van gruwelen en er bang voor zijn, probeer ze dan te pakken (of aan iemand te vragen) en in de tuin vrij te laten. De onderzoeker heeft ook een feitje dat je liever niet wil weten als je arachnofobie hebt: het is bijna onmogelijk om je thuis van alle spinnen te ontdoen. Ze zullen er altijd zijn, zelfs als je de diertjes niet kunt zien.

Kortom, spinnen zijn heel belangrijk en eten schadelijke insecten en andere parasieten op. Ze mogen misschien angst inboezemen, spinnen zijn juist heel nuttig en reguleren het microkosmos van een huis!

Aarzel niet om deze informatie met jouw vrienden te delen!

Doorgaan met lezen

Meest bekeken

Mike gaat akkoord met make-over, waarna zijn vrouw en kinderen hem niet meer herkennen

Mike Weiss (45) begon minder voor zichzelf te zorgen toen hij ontdekte dat zijn vrouw Rebecca borstkanker had.

Mike is een zeer toegewijde vader en echtgenoot. Sinds hij wist dat zijn vrouw ziek was, bleef hij zoveel mogelijk bij haar.

Tijdens Rebecca’s chemotherapie zorgde Mike voor het hele gezin. Hij deed alle huishoudelijke taken, bracht zijn kinderen naar school, haalde ze weer op, kookte en ging hij naar het ziekenhuis.

Het was een heel moeilijke tijd voor het hele gezin. Van de ene op de andere dag was alles anders.

Omdat Mike er zo verwaarloosd uitzag en nooit tijd aan zichzelf besteedde, vroeg Rebecca of hij een make-over wilde doen. Na alles wat hij voor hen had gedaan, verdiende hij iets voor zichzelf. Ze deed dit tijdens een verrassing op de Today Show, zoals we in de onderstaande video kunnen zien.

In een mum van tijd knipte de stylist zijn haar en baard. Ook werden nieuwe kleren beschikbaar gesteld. Toen ze hem zagen, waren zijn vrouw en kinderen sprakeloos: Mike was onherkenbaar!

Voor Rebecca ziet haar man er nu veel knapper uit en 20 jaar jonger, zoals toen ze elkaar ontmoetten op de universiteit!

Maar Mike was niet de enige die een totaal andere look kreeg. Bekijk de video voor meer ontroerende verhalen en natuurlijk Mike’s make-over!

Doorgaan met lezen
Advertentie
Advertentie

Recente berichten

Advertentie

Trending