Man grijpt 160 kilo zware beer bij de strot en slaat hem in gezicht om zijn hond te redden
Connect with us

Animals

Man grijpt 160 kilo zware beer bij de strot en slaat hem in gezicht om zijn hond te redden

Een man uit Californië redde Thanksgiving, toen zijn hond werd aangevallen door een 160 kilo zware beer.

Kaleb Benham was thuis in Grass Valley, toen hij een bizar geluid buiten hoorde. Buddy was buiten aan het spelen, maar de geluiden waren heel vreemd …

“Ik hoorde een gegrom, keek ongeveer 23-30 meter naar beneden, en de beer sleepte hem aan zijn hoofd, had zijn hoofd in zijn mond,” vertelde Kaleb aan CBS.

“Eerlijk gezegd was het enige dat ik kon denken: red mijn kind”, herinnerde Kaleb zich.

“Ik rende gewoon naar beneden, ramde de beer, tackelde hem, greep hem bij de strot en sloeg hem in zijn gezicht en oog totdat hij losliet.”

Kaleb moest toen een dierenarts vinden die de avond voor Thanksgiving open was. De eerste dierenarts die hij probeerde, was gesloten, waardoor hij in paniek raakte.

“Mijn eerste gedachte was dat ik hem zou verliezen”, vertelde Kaleb.

Gelukkig vond Kaleb een dierenkliniek die open was. Buddy werd onmiddellijk geopereerd en ontving nietjes, hechtingen en buisjes die in zijn hoofd werden gestoken om vloeistof af te voeren.

“Ik stond daar maar drie en een half uur lang door het raam te kijken”, herinnert Kaleb zich. De twee brachten Thanksgiving door in bed, maar Kaleb maakt zich zorgen omdat de beer sinds de aanval weer op het terrein is geweest.

“Hij viel aan en had een maaltje en het maaltje werd van hem afgenomen en hij wil het terug, denk ik,” zei Kaleb, die Buddy enkele jaren geleden uit een dierenopvang redde.

Maar mocht de beer weer aanvallen, zal Kaleb er klaar voor zijn en precies hetzelfde doen. “Als het jouw kind was, wat zou je dan doen? Dit is mijn kind, ik zou voor mijn hond sterven.”

Mede dankzij een crowdfundingsactie maakt Buddy het inmiddels fantastisch! Als gevolg van de aanval verloor hij helaas wel zijn rechteroog, maar het hoefde niet verwijderd te worden.

Animals

Hond gaat elke dag langs de buren voor een massage van haar beste maatje

(Bijna) niets menselijks is honden vreemd, zoals menig hondenbezitter kan beamen. Onze viervoeters vormen snel vriendschap, zoals het geval van Beaù en Rocco.

Beaù, een hond van 8 maanden oud, beschouwt het hondje van de buurman als haar beste vriend. Ze ontmoetten elkaar een paar maanden eerder en werden meteen beste maatjes.

Haar baasje Kayleigh Burrowes geeft aan dat de staffordshire-bulterriër ontzettend vriendelijk is. Een tijdje geleden zag ze iets opmerkelijks.

“Op een dag zat ik op mijn bank en toen keek ik door de patiodeur en Rocco masseerde Beaù. Ik dacht even dat ik dingen zag, maar nu houden ze niet meer op,” vertelde Kayleigh aan The Dodo.

Het is geen alledaags gezicht en de vrouw filmde het hilarische moment. Op de beelden zien we hoe Beaù naast een hek zit. In eerste instantie zou je denken dat ze gewoon aan het relaxen is en van het mooie weer geniet.

Als je beter kijkt, zie je een kleine witte poot de rug van de zwarte hond aaien. Het was Rocco die Beaù een massage gaf! Nu doen ze het elke dag!

Rocco vindt het geen enkel probleem en doet het zo lang zijn vriendinnetje wil. Desnoods de hele dag. Vroeger had hij een vriendje, Jak. Toen zijn maatje overleed ging zijn aandacht naar Beaù. Hij vond de grote hond waarschijnlijk geruststellend.

Beaù geeft Rocco geen massage als wederdienst, maar dat maakt niets uit. Ze toont op andere manieren veel liefde voor haar kleine vriend. Ze vinden het heerlijk om samen in de tuin rond te hangen, ook al zijn ze gescheiden door een hek.

Bekijk hieronder de hilarische video die laat zien dat Rocco de beste vriend van de hond is!

Doorgaan met lezen

Animals

Kiten sluipt uit bench in dierenkliniek om angstige hond te troosten

De kleine Ginger Biscuit werd in een riool in Zuid-Afrika aangetroffen na een zware regenbui. Het diertje was helemaal doorweekt en had hulp nodig.

Zijn redders brachten hem naar het Greenside Animal Hospital. In de isolatieafdeling kon hij in alle rust genezen en herstellen. In het begin was Ginger een beetje nerveus. Hij was slechts zo’n negen weken oud en niet gewend aan mensen.

Het kitten had de isolatieafdeling bijna helemaal voor zichzelf. Bijna, want Anne was er ook. Het hondje werd vol vlooien en teken bij een nabijgelegen sportclub gevonden. Ze werd snel naar de dierenkliniek gebracht om te genezen.

Meestal worden katten en honden in het Greenside Animal Hospital in aparte ruimtes gehouden, maar de isolatieafdeling is een uitzondering. De benches van Anne en Ginger stonden tegenover elkaar, maar de dieren konden op geen enkele manier contact met elkaar hebben.

Althans, dat dacht men. Het kitten had namelijk andere plannen! Op een dag wisten medewerkers niet wat ze zagen: Ginger zat niet in zijn bench, maar knuffelde met Anne in haar bench.

Zoals bekend zijn honden en katten niet altijd de beste maatjes, dus er was lichte paniek toen ze de twee voor het eerst samen zagen. Maar het werd al snel duidelijk dat het tweetal dol op elkaar was!

Personeel probeerde ze weer uit elkaar te halen, maar dat lukte niet. Anne en Ginger hadden besloten dat ze bij elkaar hoorden.

Het tweetal deelt nu tot hun grote vreugde een bench en hun herstel verloopt voorspoedig. Ze bieden elkaar troost en een gevoel van veiligheid. Het is prachtig om de kracht van liefde en vriendschap in werking te zien!

Doorgaan met lezen

Animals

Buurvrouw eist dat moeder kinderen binnen houdt zodat haar hond in tuin kan spelen

Een nieuwe buurvrouw eiste dat haar buurkinderen niet in hun eigen tuin spelen, omdat haar asielhond hierdoor van streek raakt. Ouders online geven haar het advies om hier niet voor te zwichten.

Zoals het gezegde gaat: beter een goede buur dan een verre vriend. Maar, meestal hebben we geen keuze in wie onze nieuwe buren zijn.

Deze moeder maakte een slechte start met haar buren. Deze hadden gevraagd of haar kinderen niet in de tuin konden spelen omdat dit hun hond “overstuur” zou maken.

Ze vroeg andere ouders om advies op Mumsnet. De meeste gebruikers vertelden haar de buren te negeren en haar kinderen lekker van de zomer buiten te laten genieten.

In haar post schreef ze: “Er kwamen gisteravond nieuwe buren langs om te klagen dat het geluid van onze tienerjongens die in de tuin aan het spelen waren, hun hond van streek maakte, die uit een asiel komt en erg nerveus en reactief op geluid is.”

“Ik weet echt niet wat ik moet doen. Ik heb begrip voor hun situatie en ik wil echt geen ruzie met ze krijgen,” vervolgde de moeder. “Ik weet dat de hond problemen heeft omdat hij naar ons blaft vanaf zijn kant van het hek als we de tuin in gaan.”

“Toen ze kwamen klagen, brachten ze de hond mee om ons te laten zien hoe hij is – de vrouw had hem in haar armen en hij gromde en ontblote de hele tijd zijn tanden.”

Ondanks dat de vorige buren nooit klagen over enig lawaai, ergerde het nieuwe koppel er zich nu al aan.

De moeder legde uit dat “ze bang waren dat de bal van de jongens over het hek zou komen en hun hond zou raken”, dus zei ze tegen haar zonen dat ze niet meer moesten basketballen.

“Het is jammer, want ze zijn er gek op en het zal waarschijnlijk betekenen dat ze gewoon binnen blijven om Xbox te spelen”, liet ze weten.

“Omdat het tieners zijn, hebben de meeste spelletjes die ze in de tuin willen spelen een soort bal nodig. Moet ik me neerleggen bij een zomer waarin ze binnen blijven?”, vroeg de moeder zich af.

“We hebben wel een park in de buurt, maar dat is nogal een eindje weg en het lijkt zonde dat ze hun eigen tuin niet kunnen gebruiken.”

Het overgrote merendeel van gebruikers op Mumsnet gaven het advies om haar kinderen gewoon buiten te laten spelen en voet bij stuk te houden.

“Doe niets. Zodra je toegeeft aan het ene verzoek, komt ze met een ander. Dan nog een,” waarschuwde iemand.

“Ik zou mijn kinderen niet tegenhouden om in hun eigen tuin te spelen. Als de hond van streek raakt, moet hij binnenshuis blijven,” reageerde een andere gebruiker.

Sommige mensen stelde een compromis voor, een bepaald tijdstip waarop de kinderen niet met de bal zouden spelen.

Wat zou jij doen in deze situatie?

Doorgaan met lezen
Advertentie
Advertentie

Recente berichten

Advertentie

Trending