Man krijgt boete omdat hij walviskalf uit haaiennetten redde.
Connect with us

Animals

Man krijgt boete omdat hij walviskalf uit haaiennetten redde.

Toen een man hoorde dat er een walviskalfje vastzat in haaiennetten, aarzelde hij geen seconde om het dier te hulp te schieten.

De walvis zat vast in haaiennetten voor de Gold Coast in Australië. De autoriteiten werden meteen op de hoogte gebracht. Er verstreken uren, maar er leek geen hulp te komen. Daarom nam deze man het heft in handen en besloot om een eigen reddingsactie op touw te zetten. Hij stapte in zijn bootje, ging naar de walvis toe en bevrijdde het dier.

Boete als dank

Maar toen de man terug aan land kwam, kreeg hij prompt een bekeuring. Het is niet meteen duidelijk waarom deze held een boete kreeg. In de staat Queensland is het verboden om te dichtbij walvissen te komen en gemeentelijke eigendom te beschadigen.

Django, zoals de man genoemd wil worden, zei dat zijn adrenaline begon te gieren op het moment dat hij de walvis zag. Hij verklaarde aan de media: “Ik heb hem eigenlijk gewoon proberen los te maken.” Uiteindelijk slaagde hij erin om de vin van de walvis uit de haaiennetten te halen.

View this post on Instagram

UPDATE: We did it, his fine has been withdrawn! Funds can be refunded, or can go to the charities listed for overflow funds: AMCS/HSI/Sea Shepherd. UPDATE: WE FOUND HIM! He has been fined and we are running a GoFundMe. Link in bio. Any excess over the fine will go to charities working to remove the shark nets. Original Post: Do you know the tinny man? An #OceanAvenger who today saved a drowning baby whale, caught in the nets at Burleigh. ⠀ If you know this Legend OR if you are this Legend, send us a PRIVATE DM. We want to buy you a carton, shake your hand and thank you from the bottom of our hearts. ⠀ DO NOT TAG HIM IN THE COMMENTS; Lets keep it private. ⠀ If you didn't know, breaking the 20m exclusion zone and touching shark control equipment can carry a fine upwards of $22,500. This Legend risked that to free this whale and we salute him! #beanenvoy

A post shared by Envoy: Cull (@envoy.film) on

Vanaf het strand keek een menigte toe hoe de held van de dag de walvis ging bevrijden. Een getuige genaamd Andre Borrell zegt dat ze uren op de autoriteiten hadden gewacht. Borrell vertelde: “Gelukkig dook er een barmhartige Samaritaan op die het werk in hun plaats deed.”

De haaiennetten voor de Australische kust worden aangebracht om mensen te beschermen tegen haaienvallen, maar hun gebruik is controversieel. Vorig jaar nog kwamen er minstens vijf walvissen vast te zitten in zulke netten. Natuurliefhebbers roepen daarom op om andere afschrikmiddelen tegen haaien te gebruiken.

Mensen reageerden geschokt op het feit dat de held een boete kreeg. Ze vinden dat hij eerder een medaille verdient. Om hem te helpen de boete te betalen, werd alvast een geldinzamelactie opgestart.

Wat vind jij hiervan? Vind jij dat deze manier op de goede manier gehandeld heeft?

Animals

Onderzoek beweert: je slaapt beter met een hond in je bed!

Iedereen die met z’n huisdier in bed slaapt, zal het graag horen en misschien zelfs bevestigen. Een onderzoek toonde aan dat met je huisdier in bed slapen goed is voor je nachtrust.

De Mayo Clinic in het Amerikaanse Arizona beweert dat je beter slaapt als er een huisdier naast je in bed ligt. De studie spitste zich vooral toe op honden.

Wetenschap

De onderzoekers volgden 5 maanden lang 40 mensen zonder slaapproblemen die ook een hond hebben. Daarbij werd vooral de nachtrust in de gaten gehouden.

De resultaten toonden aan dat mensen met een huisdier in hun bed beter sliepen. Dat gold voor het baasje én de hond!

Nuance is wel dat de bevindingen niet opgingen wanneer de hond onder de dekens sliep. Dan beweegt de hond meer en dat heeft een negatieve invloed op de nachtrust.

Wie zijn of haar puppy echter op het voeteneinde of dichtbij het bed liet sliepen, sliep in het algemeen beter.

Hoe komt dit, horen we je je afvragen? Dokter Lois Krahn legde uit: “Baasjes krijgen vaak een veilig gevoel en slapen daarom beter.

Daarnaast zijn veel baasjes overdag vaak weg van huis en door dan het huisdier in de slaapkamer te laten overnachten, creëer je makkelijk meer quality time met je hond.”

Uiteraard moeten we dergelijke studies met een korreltje zou lezen, maar voor wie met z’n hond in bed slaapt is het wel leuk om lezen!

Doorgaan met lezen

Animals

Doodsbange pup vlucht voor vuurwerk – zeven maanden later wordt ze gevonden.

Mensen die het geluk hebben om een hond in huis te hebben, weten dat ze een volwaardig onderdeel van de familie worden.

Beeld je dan eens in wat het moet zijn om een familielid te verliezen, zonder te weten waar ze zijn. We zouden gewoon alles doen om dit familielid terug te vinden.

Dat was precies ook wat een hondenbaasje in Texas meemaakte.

Tijdens het vuurwerk van de Amerikaanse Onafhankelijkheidsdag vluchtte zijn geliefde hond Dora weg. De meeste honden zijn doodsbang voor de luide knallen van vuurwerk. Dora, de Duitse herder, hoorde de knallen, sprong over het hek en begon door de wijk te dwalen.

Toen het baasje besefte dat zijn hond verdwenen was, was het te laat. De man zocht overal, maar Dora was nergens meer te bekennen.

Dora had een chip en haar familie hoopte dat ze zo gevonden kon worden. Het gezin bleef hopen op een snelle hereniging.

Maar er ging een eeuwigheid voorbij. Dagen werden weken, weken werden maanden en het gezin begon de hoop te verliezen om Dora ooit nog terug te zien.

Hieronder zien we het moment dat Dora na zeven lange maanden haar baasje herkent. Het is een hereniging om nooit meer te vergeten.

Doorgaan met lezen

Animals

Politie rukt uit nadat man pups vastplakt met tape en erover opschept op Facebook.

Er lopen heel wat zieke mensen rond en het blijft ons verbazen hoe wreed sommige mensen hun huisdieren behandelen. Maar wat het zo mogelijk nog erger maakt, is dat er bepaalde individuen zijn die dan nog menen dat ze niets verkeerd doen.

Dat was ook het geval voor een man uit Wyoming, die naar verluidt zijn honden vastplakte met tape en er daarna op Facebook over opschepte.

Op de foto’s, onder de aandacht gebracht door dierenliefhebbers, is te zien hoe de honden zijn vastgeplakt met tape, ‘om de kleine duiveltjes’ een lesje te leren. Er zijn een dozijn foto’s en de eigenaar van de honden woont in Casper.

 

Dierenvrienden kregen lucht van de foto’s en contacteerden de politie. Deze laatste stuurde vervolgens de dierenbescherming op de man af.

De eigenaar is aangesproken op zijn gedrag. De honden zijn onderzocht en de man zou zijn diepe spijt uitgedrukt hebben. Hij had een lang gesprek met de politie over hoe je huisdieren moet behandelen. De man heeft geen verleden van dierenmishandeling en de honden vertoonden geen sporen van mishandeling of verwaarlozing.

De politie geeft nog mee dat ze de man verder in de gaten houden en dankte het publiek om hen attent te maken op de foto’s.

De eigenaar is dus niet aangeklaagd, maar heel wat dierenliefhebbers vinden dat hij geen huisdieren meer zou mogen hebben. Wat vind jij hiervan?

Doorgaan met lezen
Advertentie
Advertentie

Meest recente berichten

Advertentie

Trending