Man krijgt boete omdat hij walviskalf uit haaiennetten redde.
Connect with us

Animals

Man krijgt boete omdat hij walviskalf uit haaiennetten redde.

Toen een man hoorde dat er een walviskalfje vastzat in haaiennetten, aarzelde hij geen seconde om het dier te hulp te schieten.

De walvis zat vast in haaiennetten voor de Gold Coast in Australië. De autoriteiten werden meteen op de hoogte gebracht. Er verstreken uren, maar er leek geen hulp te komen. Daarom nam deze man het heft in handen en besloot om een eigen reddingsactie op touw te zetten. Hij stapte in zijn bootje, ging naar de walvis toe en bevrijdde het dier.

Boete als dank

Maar toen de man terug aan land kwam, kreeg hij prompt een bekeuring. Het is niet meteen duidelijk waarom deze held een boete kreeg. In de staat Queensland is het verboden om te dichtbij walvissen te komen en gemeentelijke eigendom te beschadigen.

Django, zoals de man genoemd wil worden, zei dat zijn adrenaline begon te gieren op het moment dat hij de walvis zag. Hij verklaarde aan de media: “Ik heb hem eigenlijk gewoon proberen los te maken.” Uiteindelijk slaagde hij erin om de vin van de walvis uit de haaiennetten te halen.

View this post on Instagram

UPDATE: We did it, his fine has been withdrawn! Funds can be refunded, or can go to the charities listed for overflow funds: AMCS/HSI/Sea Shepherd. UPDATE: WE FOUND HIM! He has been fined and we are running a GoFundMe. Link in bio. Any excess over the fine will go to charities working to remove the shark nets. Original Post: Do you know the tinny man? An #OceanAvenger who today saved a drowning baby whale, caught in the nets at Burleigh. ⠀ If you know this Legend OR if you are this Legend, send us a PRIVATE DM. We want to buy you a carton, shake your hand and thank you from the bottom of our hearts. ⠀ DO NOT TAG HIM IN THE COMMENTS; Lets keep it private. ⠀ If you didn't know, breaking the 20m exclusion zone and touching shark control equipment can carry a fine upwards of $22,500. This Legend risked that to free this whale and we salute him! #beanenvoy

A post shared by Envoy: Shark Cull (@envoyfilm) on

Vanaf het strand keek een menigte toe hoe de held van de dag de walvis ging bevrijden. Een getuige genaamd Andre Borrell zegt dat ze uren op de autoriteiten hadden gewacht. Borrell vertelde: “Gelukkig dook er een barmhartige Samaritaan op die het werk in hun plaats deed.”

De haaiennetten voor de Australische kust worden aangebracht om mensen te beschermen tegen haaienvallen, maar hun gebruik is controversieel. Vorig jaar nog kwamen er minstens vijf walvissen vast te zitten in zulke netten. Natuurliefhebbers roepen daarom op om andere afschrikmiddelen tegen haaien te gebruiken.

Mensen reageerden geschokt op het feit dat de held een boete kreeg. Ze vinden dat hij eerder een medaille verdient. Om hem te helpen de boete te betalen, werd alvast een geldinzamelactie opgestart.

Wat vind jij hiervan? Vind jij dat deze manier op de goede manier gehandeld heeft?

Animals

Doodsbange pup vlucht voor vuurwerk – zeven maanden later wordt ze gevonden.

Mensen die het geluk hebben om een hond in huis te hebben, weten dat ze een volwaardig onderdeel van de familie worden.

Beeld je dan eens in wat het moet zijn om een familielid te verliezen, zonder te weten waar ze zijn. We zouden gewoon alles doen om dit familielid terug te vinden.

Dat was precies ook wat een hondenbaasje in Texas meemaakte.

Tijdens het vuurwerk van de Amerikaanse Onafhankelijkheidsdag vluchtte zijn geliefde hond Dora weg. De meeste honden zijn doodsbang voor de luide knallen van vuurwerk. Dora, de Duitse herder, hoorde de knallen, sprong over het hek en begon door de wijk te dwalen.

Toen het baasje besefte dat zijn hond verdwenen was, was het te laat. De man zocht overal, maar Dora was nergens meer te bekennen.

Dora had een chip en haar familie hoopte dat ze zo gevonden kon worden. Het gezin bleef hopen op een snelle hereniging.

Maar er ging een eeuwigheid voorbij. Dagen werden weken, weken werden maanden en het gezin begon de hoop te verliezen om Dora ooit nog terug te zien.

Hieronder zien we het moment dat Dora na zeven lange maanden haar baasje herkent. Het is een hereniging om nooit meer te vergeten.

Doorgaan met lezen

Animals

Politie rukt uit nadat man pups vastplakt met tape en erover opschept op Facebook.

Er lopen heel wat zieke mensen rond en het blijft ons verbazen hoe wreed sommige mensen hun huisdieren behandelen. Maar wat het zo mogelijk nog erger maakt, is dat er bepaalde individuen zijn die dan nog menen dat ze niets verkeerd doen.

Dat was ook het geval voor een man uit Wyoming, die naar verluidt zijn honden vastplakte met tape en er daarna op Facebook over opschepte.

Op de foto’s, onder de aandacht gebracht door dierenliefhebbers, is te zien hoe de honden zijn vastgeplakt met tape, ‘om de kleine duiveltjes’ een lesje te leren. Er zijn een dozijn foto’s en de eigenaar van de honden woont in Casper.

 

Dierenvrienden kregen lucht van de foto’s en contacteerden de politie. Deze laatste stuurde vervolgens de dierenbescherming op de man af.

De eigenaar is aangesproken op zijn gedrag. De honden zijn onderzocht en de man zou zijn diepe spijt uitgedrukt hebben. Hij had een lang gesprek met de politie over hoe je huisdieren moet behandelen. De man heeft geen verleden van dierenmishandeling en de honden vertoonden geen sporen van mishandeling of verwaarlozing.

De politie geeft nog mee dat ze de man verder in de gaten houden en dankte het publiek om hen attent te maken op de foto’s.

De eigenaar is dus niet aangeklaagd, maar heel wat dierenliefhebbers vinden dat hij geen huisdieren meer zou mogen hebben. Wat vind jij hiervan?

Doorgaan met lezen

Animals

Circusleeuwen eindelijk bevrijd na acht jaar opsluiting.

De leeuwen Tanya en Tarzan moesten hun dagen slijten in gevangenschap gewoon om mensen te vermaken in een circus. Acht jaar lang zaten ze opgesloten. Nu kunnen ze eindelijk van de buitenlucht genieten!

Leeuwen zijn prachtige, wilde dieren, maar helaas worden ze nog altijd uitgebuit door de mens om munt uit te slaan. Ze moeten kunstjes leren. Tegen hun instincten in moeten ze een show opvoeren voor mensen.

Gaandeweg zijn mensen gelukkig gaan inzien dat dit niet langer kan. Alsmaar meer mensen weigeren geld te geven aan dergelijke shows.

Animal Defenders Incorporated is een internationale dierenrechtenorganisatie die strijdt tegen de mishandeling van dieren. Hun doel is om zoveel mogelijk dieren uit gevangenschap te bevrijden.

De medewerkers van de organisatie reisden naar Guatemala om daar twee leeuwen en negen tijgers uit een circus te bevrijden. De leeuwen Tanya en Tarzan waren er slecht aan toe omdat ze acht jaar lang in een veel te kleine kooi zaten. De organisatie bracht de dieren meteen naar een waardig verblijf om te herstellen.

Tarzan was zelfs een beetje bang toen hij de eerste keer zijn poten in het gras zette. Hij wist gewoon niet wat het was. Maar eenmaal hij een beetje kon rondlopen, was hij zichtbaar gelukkiger!

We wensen deze prachtige dieren nog een lang en gelukkig leven toe!

Doorgaan met lezen
Advertentie
Advertentie

Meest recente berichten

Advertentie

Trending