Man rijdt op de weg en ziet een bloedende puppy liggen, en kan niets anders doen dan te hulp schieten.
Connect with us

Nieuws

Man rijdt op de weg en ziet een bloedende puppy liggen, en kan niets anders doen dan te hulp schieten.

Honden zijn erg loyaal. Maar het kan helaas voorkomen dat honden en baasjes, om verschillende redenen, onbedoeld gescheiden worden.

Het is daarom geruststellend om te weten dat er mensen zoals Dave Keller op deze wereld zijn.

Dave was afgelopen zaterdag in zijn auto aan het rijden toe hij plotseling iets aan de kant van de weg zag liggen.

„Er lag hier een klein hondje aan de berm langs de weg, een kleine beagle.” vertelde Dave aan WMTV. De pup was alleen, versuft en ernstig gewond.

Publiée par Tim Elliott sur Mardi 8 janvier 2019

Toen Dave hem zag was zijn kopje helemaal bebloed. De man wist meteen dat hij het hondje mee zou nemen en niet aan zijn lot kon overlaten, helemaal alleen.

Voorzichtig benaderde hij de pup. Later zou hij te weten komen dat de viervoeter Frankie heet. De hond begon gelukkig te kwispelen en liet zich meenemen.

Dave was vastbesloten de pup alle zorg te geven die hij nodig had. Zodra ze thuis kwamen, maakte hij het hondje schoon en nam hem daarna direct mee naar de dierenarts. De dierenarts vertelde dat Frankie waarschijnlijk door een auto was geraakt en hierbij ernstig stomp trauma had opgelopen.

Publiée par Rock County Sheriff's Office sur Samedi 5 janvier 2019

Het was niet zeker of Frankie het zou overleven…

Er werd een pleeggezin voor het hondje gevonden, Chris Stanek en zijn gezin. De eerste dagen waren cruciaal. Gelukkig kreeg hij veel zorg en liefde en overleefde het.

Publiée par Tim Elliott sur Mardi 8 janvier 2019

Uiteindelijk werden zijn baasjes door middel van zijn chip gevonden. De politie deed onderzoek en kwam tot de conclusie dat de pup was weggelopen en zijn eigenaren hieraan geen schuld hadden.

„Weet je, een heleboel mensen zouden zijn doorgereden.” vertelde Chris. „Hij hielp waar weinig mensen het zouden doen. Ik weet zeker dat Frankie het niet zou hebben overleefd, dus hij heeft zijn leven gered.”

Dave & Frankie

ICYMI: A lost dog was hit by a car. Injured, bleeding, and alone, Dave Keller knew he had to help. "He was in such sad shape, there was no question that he was going home with me," said Keller. Watch as Dave and Frankie the beagle bond just days after the rescue. It's a story you'll only see on NBC15 Madison!

Publiée par Tim Elliott sur Mercredi 9 janvier 2019

Doorgaan met lezen

BNers

Liefdesproblemen voor Amalia: ‘Marokkaanse vriend verlaat haar’

Amalia had zich 2022 vermoedelijk helemaal anders voorgesteld. Haar tussenjaar begon prima, maar eindigde in mineur…

De bedreigingen rond haar persoon en de gevolgen daarvan maakten de prinses enorm verdrietig. Eén ding is duidelijk…

“Het grijpt haar zeker aan”, benadrukt medium Marion Berndsen in Story. En ook in de liefde beleeft Amalia een moeilijke periode…

“Was er vorig jaar nog sprake van een leuke jongeman in haar leven, nu zie ik niemand”, klinkt het bij het medium in Story. En daar lijkt niet meteen verandering in te komen…

“Ze heeft wel veel vrienden, maar ze krijgt geen liefde in de vorm van een relatie”, ziet Marion Berndsen een somber 2023 voor Amalia op liefdesvlak. Al kan het medium wel eindigen met een positieve noot…

“Wel krijgt ze veel liefde en aandacht van haar ouders en zusjes”, benadrukt Marion Berndsen in Story. “Ze staan letterlijk en figuurlijk om haar heen.”

Doorgaan met lezen

Nieuws

Oude vrouw wil met haar laatste geld voor kopje koffie betalen, wordt geweigerd: ”Alleen pin”

De 64-jarige Christine Jacobs uit het Belgische Gent wilde onlangs met haar laatste centjes een kopje koffie afrekenen, maar werd geweigerd. Het meisje achter de kassa van de lunchbar vertelde dat ze alleen pinbetalingen mag accepteren.

Maar dat lukte Christine niet. ”Er staat niet altijd geld op mijn bankkaart”, vertelt ze tegen Het Nieuwsblad. De vrouw wordt gedwongen haar bestelling achter te laten, ten overstaan van andere klanten in de zaak. ”Ik schaamde me diep.”

Het was niet de eerste keer dat een zaak Jacobs’ cash weigerde. “Onlangs had ik hetzelfde voor in een schoenenwinkel. Dat is pijnlijk, want er staat gewoon niet altijd geld op mijn bankkaart. Ik leef in armoede, en mijn leefgeld budgetteren gaat beter met cash.”

Veiligheidsredenen
Volgens de wet mogen winkeliers alleen in uitzonderlijke gevallen munten of biljetten weigeren. Dat kan bijvoorbeeld als er vermoedens zijn dat het biljet vals is, om tijdelijke veiligheidsredenen, of als het vooraf duidelijk aangeduid staat.

De betreffende lunchzaak Foodmaker, beweert om veiligheidsredenen geen cash geld meer te accepteren. ”We zijn twee keer overvallen, dus we aanvaarden geen cash geld meer”, aldus CEO Lieven Vanlommel. ”Ik ken dit specifieke geval niet, maar meestal lossen medewerkers het wel op door zelf met hun kaart te betalen.”

Digitale drempels
In het algemeen verhoogt de doorgedreven digitalisering bepaalde drempels. Online facturen betalen, een smartphone gebruiken, info terugvinden … ”Voorschriften staan nu alleen online, terwijl ik dat vroeger makkelijker kon bijhouden”, zegt Jacobs. ”En ik mag bijna met pensioen, maar het is pas onlangs gelukt om op MyPension te kijken. Dan zag ik dat er een fout was gebeurd, maar dat laten aanpassen was ook weer moeilijk.”

Opnieuw is Christine niet de enige die hiermee worstelt. “De digitale kloof is het belangrijkste knelpunt dat bovenkomt in al onze contacten met kwetsbare mensen”, zegt Karleen De Rijcke van armoedeorganisatie Kras vzw. “We zien het op alle vlakken, niet alleen voor bankzaken maar ook van onderwijs tot gezondheid. Het zijn gevolgen van leven in armoede waar je niet direct bij stilstaat.”

Doorgaan met lezen

Nieuws

Autodief steelt lijkwagen met overleden man er nog in

In de Amerikaanse stad Rockford ging een autodief aan de haal met een lijkwagen met daarin nog een lichaam van een overleden man. De politie is nog op zoek naar de verdachte, maar het lichaam van de overleden Curtis Brown (47) is inmiddels terecht.

Het busje werd zaterdag gestolen en daags nadien teruggevonden. Echter zonder het lichaam van Brown. Maandagavond werd het lichaam dan op een andere plaats gevonden. Het was zonder lijkzak of kist gedumpt langs de kant van de weg.

(Lees verder onder de tweet)

Het is nog onduidelijk wat er gebeurde tussen de diefstal en het ogenblik van de vondst van het lichaam. De politie verdenkt de 23-jarige Deon Howard van de diefstal. Onderzoekers willen weten wat er met het lichaam gebeurde en wat zijn motief was. Het is evenmin duidelijk of de motor van de lijkwagen draaide op het moment van de diefstal.

Doorgaan met lezen

Trending