Man vindt een eenzame puppy aan een treinrails vastgebonden en komt meteen in actie.
Connect with us

Nieuws

Man vindt een eenzame puppy aan een treinrails vastgebonden en komt meteen in actie.

Afgelopen zondagmorgen reed Jared Twedell naar het recycling center toen hij iets vreemds zag.

“Er zijn treinrails dichtbij het hek en vanuit mijn ooghoek zag ik iets bewegen.”, vertelde Jared aan The Dodo. “Ik dacht dat het een hert was dat op de rails lag.”

Hopende het dier te verjagen, deed Jared zijn raampje naar beneden en floot hard. Een paar oortjes gingen rechtop staan en Jared realiseerde zich dat het een hond was!

Publiée par Animal Lives Matter, the Original sur Vendredi 13 juillet 2018

Maar hij was daar niet uit zijn eigen initiatief gaan liggen, het arme dier was vastgebonden…

“Ik raakte in paniek”, vertelde Jared. “Hij probeerde naar de auto te lopen en het touw trok hem terug.

Er komt minimaal drie keer per dag een trein op die plaats langs. Jared had geen idee wanneer de volgende trein zou komen. Hij parkeerde langs de weg en snelde zich uit de auto.

“Hij was duidelijk bang,” vertelde Jared. “Ik maakte me zorgen of hij me dichterbij zou laten komen. Ik tikte op mijn been en zei: ‘Hey, kleine vriend!’ Hij begon te kwispelen. Toen wist ik dat ik dichterbij kon komen.”

Zijn enige zorg op dat moment was zeker weten dat de hond veilig en wel in zijn auto zat. De pup was erg vermoeid door de hitte en het was overduidelijk dat iemand hem daar expres had achtergelaten.


Publiée par Animal Lives Matter, the Original sur Vendredi 13 juillet 2018

Hij gaf de pup een bijnaam, Train, maar zijn gezin bedacht een betere naam: Samson.

Eenmaal thuis gaf hij de pup een bad. Op een klein sneetje in zijn nek na, leek Samson geen gezondheidsproblemen te hebben. Hij was niet ondervoed en zijn nagels waren netjes geknipt.

De pup kon het meteen goed vinden met de andere dieren in het huishouden, waaronder twee geredde honden, katten en een Vlaamse reus.

Publiée par Animal Lives Matter, the Original sur Vendredi 13 juillet 2018

Gelukkig kon Jared hem net op tijd vinden. Zelfs als er geen trein was langsgekomen was het onwaarschijnlijk dat hij het zou hebben overleefd in de hitte. Het was bijna 40 graden, zonder schaduw.

Het is onbegrijpelijk en schandalig dat mensen honden dumpen alsof het vuilniszakken zijn. Het is geweldig dat er ook mensen zoals Jared zijn die ze hulp bieden!


Nieuws

Jongen (13) uit zee gehaald, overleden

De 13-jarige jongen die maandagmiddag vermist raakte in de zee bij Scheveningen en kort daarna in het water werd gevonden, is overleden. Dit bevestigde de politie woensdag aan Hart van Nederland.

Tekst gaat verder onder video


De jongen werd maandag rond 17.15 uur als vermist opgegeven, waarop een grootschalige zoekactie werd gestart. Hulpdiensten kwamen in grote aantallen ter plaatse en er werd ook met een helikopter gezocht. Rond 17.30 uur werd de jongen in het water gevonden.

Hij werd uit het water gehaald en direct gereanimeerd. Vervolgens is hij met spoed naar het ziekenhuis gebracht, waar hij later overleed.

Bron: 112vdg


Doorgaan met lezen

Nieuws

Lichaam gevonden in gebied waar gezocht werd naar vermiste festivalganger

Bij het dorp Ens in de Noordoostpolder is een lichaam gevonden. Dit is dichtbij het gebied waar wordt gezocht naar een vermiste festivalganger uit Lochem. De 34-jarige man verdween afgelopen weekend van het festival Wildeburg in Kraggenburg.

De politie meldt op sociale media dat het lichaam is ontdekt in het gras langs de Zwartemeerweg bij Ens, vlakbij Kraggenburg. Er wordt onderzoek gedaan naar de identiteit van de persoon.


De man werd voor het laatst gezien in de nacht van zaterdag op zondag op het festivalterrein. Hij maakte toen een verwarde indruk. Kort daarna zou hij nog bij zijn auto zijn geweest, die in de buurt geparkeerd stond.

Bron: 112vdg


Doorgaan met lezen

Nieuws

Video: Meisje in Leusden van achteren aangevallen door wolf

De leiding van de buitenschoolse opvang, verantwoordelijk voor het kind dat afgelopen dinsdag door een wolf werd aangevallen, bevestigt dat er fysiek contact was tussen de wolf en het kind. Het meisje werd in haar zij gebeten door het dier. Eerder werd gesproken over een ‘kort incident’ met een wolf.

Tekst gaat verder onder video

Volgens Vrijland Amersfoort, de opvang verantwoordelijk voor het meisje, gaat het goed met alle betrokkenen. Ze melden dat iedereen geschrokken is van de gebeurtenissen. De verwondingen van het meisje zijn beperkt: ze heeft slechts lichte verwondingen opgelopen en maakt het naar omstandigheden goed.

Het bijtincident is bevestigd door experts: het betrof inderdaad een wolf. Een medewerker die naast het meisje stond verklaarde dat de wolf haar in haar zij beet maar snel weer losliet. Het meisje, dat de wolf niet zag aankomen, viel direct na de beet. Het dier vluchtte terug het bos in.


Na het incident hebben het wolvenexpertteam en de politie een grondig onderzoek uitgevoerd. Het gezin van het meisje is verhoord en haar kleding is voor sporenonderzoek meegenomen. Vrijland Amersfoort heeft alle ouders geïnformeerd en zal deze zomer enkel natuurspeeltuinen en -gebieden bezoeken waar geen wolven zijn gesignaleerd.

Het advies van de provincie om het natuurgebied nabij Leusden te mijden, blijft gelden. De politie onderzoekt samen met wolvendeskundigen nog wat er precies is gebeurd.

Wolvendeskundige Maurice La Haye is geschrokken van het gedrag van de wolf. “De wolf behoort tot de wilde dieren, die in principe schuw zijn en bang voor de mens.”

Hij hoopt dat dit gedrag niet vaker voorkomt. “We willen duurzaam samenleven met de wolf, maar op deze manier gaat dat niet,” aldus La Haye.

Dit is niet de eerste keer. Anderhalve week geleden werd in een natuurgebied in Leusden een hond waarschijnlijk door een wolf doodgebeten en is nog vermist.

Eerder die week was de Amersfoortse Maartje bij Den Treek aan het paardrijden toen haar paard op hol sloeg na een wolf te hebben gezien. Maartje vertelde: “Er zijn meer incidenten geweest. Het lijkt een kwestie van tijd voordat een kind wordt gepakt.”

Bron: 112vdg


Doorgaan met lezen

Trending