Man wil daklozenprobleem oplossen door reusachtig schip om te zetten in een appartementencomplex.
Connect with us

Nieuws

Man wil daklozenprobleem oplossen door reusachtig schip om te zetten in een appartementencomplex.

Het is een onmiskenbaar feit dat er te veel daklozen zijn die elke nacht op straat slapen in plaats van in een bed.

Terwijl het een probleem is dat maar weinig mensen bezighoudt, is het nu iets waar we voor moet opkomen. Erger nog, dakloosheid treft niet alleen jonge, gezonde mensen in de Verenigde Staten, maar is ook een plaag voor oud, ziek en zwak.

Bovendien lijkt het erop dat het alleen maar erger wordt voor degenen die het moeilijk hebben, terwijl de rijken steeds rijker worden.

Maar wat moet er aan de situatie worden gedaan?

Helaas is de Verenigde Staten niet het enige land waar dakloosheid – en moeite om betaalbare woningen te vinden – een probleem is. In veel landen over de hele wereld falen regeringen om adequate woningen te bieden, en dus blijven de aantallen daklozen stijgen.

Een plaats waar het de afgelopen jaren een bijzonder probleem was, is Portland, Maine.

Het gebrek aan betaalbare huisvesting is merkbaar, terwijl velen zonder succes worstelden om een ​​oplossing te vinden. Er is simpelweg niet genoeg ruimte of geld om huizen te voorzien voor mensen in nood.


Nu heeft een ondernemer echter een plan. Hij denkt dat hij het antwoord heeft gevonden.

De oplossing is een beetje onorthodox, zeker, maar zeker geen slecht idee… toch?

Aannemer Ken Capron is van plan een oud cruiseschip te kopen dat niet meer in gebruik is. Zijn doel is om het hele schip te herbouwen, waardoor het wordt omgezet in betaalbare appartementen gestationeerd in de haven van de stad.

Door mensen op de boot te laten wonen, zou hij een daklozenprobleem voor meer dan duizend mensen kunnen oplossen. Zo kan hij een geheel nieuwe drijvende gemeenschap kunnen creëren.

De voordelen zijn talrijk met het plan van Capron. Niet alleen zou het woningtekort in het gebied aanzienlijk afnemen, maar er was ook geen behoefte aan nieuwe ruimte om huizen te bouwen.

“We kijken naar vier groepen die huisvesting nodig hebben: de daklozen, de lage inkomens, de arbeiders en de immigranten. Ze hebben ook een beroepsopleiding nodig en we zouden ze die aan boord kunnen aanbieden “, zei Ken Capron in een interview met WMTW.


De burgemeester van het antwoord van Portland
Volgens berichten staat de burgemeester van de stad open voor het goed doordachte voorstel.

In de visie van Capron zou het schip worden omgezet in vijf verschillende verdiepingen, met op elk moment minstens honderd appartementen.

Het is zeker een ambitieus creatief idee, en een die de oplossing zou kunnen bieden voor talloze problemen als het groen licht wordt gegeven.

De grote vraag is natuurlijk wie de rekening betaalt. Capron blijft echter positief dat het plan economisch levensvatbaar is. Zoals met alle echte ondernemers, ziet hij mogelijkheden waar anderen alleen obstakels zien.

“Ik heb geen idee of het het gekste idee is dat ik ooit heb gehoord of het meest briljante idee dat ik ooit heb gehoord,” zei burgemeester Ethan Strimling, volgens NECN, via de Miami Herald.

Ken heeft een onafhankelijk onderzoek aangevraagd om te bepalen of het project haalbaar is. Als hij het groene licht krijgt, gaat hij zijn plan in de praktijk brengen, maar is hij van plan om zijn idee hoe dan ook aan het stadsbestuur te presenteren.

De Miami Herald zegt dat het voorstel aanvankelijk goed is ontvangen.

Als de droom van Capron uitkomt, kan hij ’s werelds eerste drijvende gemeenschap vestigen.

De geschatte kosten van het transformeren van het cruiseschip zitten ondertussen ergens tussen de $ 5 miljoen en $ 10 miljoen.


Nieuws

VIDEO: Trump zwaargewond na schietpartij tijdens rally in Pennsylvania, toeschouwer omgekomen.

Tijdens een rally in Pennsylvania raakte voormalig president Donald Trump gewond bij een schietpartij. Op beelden van de bijeenkomst is te zien hoe Trump naar zijn oor grijpt en vervolgens wegduikt. Hij werd daarna door zijn beveiligers van het podium gehaald. Volgens de U.S. Secret Service is Trump veilig en zijn er extra veiligheidsmaatregelen getroffen.


Trumps woordvoerder, Steven Cheung, liet kort na het incident weten dat Trump ‘in orde’ is. Hij wordt onderzocht in een lokaal ziekenhuis. Trump bedankte de ordediensten voor hun ‘snelle respons’.

President Joe Biden zei vlak na het incident tegen journalisten op een Democratische bijeenkomst dat hij nog niet op de hoogte was van de mogelijke schietpartij tijdens de rally van Trump.


Doorgaan met lezen

Nieuws

Maandag ineens zomers warm: zonnig en 27 graden

Na regen komt zonneschijn. Tenminste, als de weersverwachtingen voor deze week kloppen. Zaterdag is het in de meeste delen van het land nog druilerig, maar na vandaag wordt het een stuk warmer met temperaturen tussen de 25 en 27 graden.


Vandaag is het nog bewolkt en regenachtig. Het wordt ook niet al te warm. ‘Tijdens regenval ligt het kwik rond 16 graden, bij langere droge perioden wordt het nog een graad of 19′, schrijft weerdienst Weeronline. ‘Soms is het even droog en kan de zon tijdelijk doorbreken, maar op veel zonuren hoeven we niet te rekenen.’

In de nacht klaart het op en zondag overdag komt daardoor meer ruimte vrij voor de zon. Het wordt die dag gemiddeld 22 tot 23 graden. Het blijft in de meeste delen van het land droog en het wordt ‘een prima dag voor buitenactiviteiten’.


Maandag stroomt warme lucht ons land binnen ‘en dan staat er plotseling een zomers warme dag op het programma’, aldus Weeronline. In het zuidoosten wordt het zelfs maximaal 27 graden. Het kan wel wat klammig aanvoelen. Aan het eind van de dag kunnen er dan ook enkele (onweers)buien voorkomen.

Die buien zetten dinsdag door, maar de dagen daarna lijken ze steeds wat meer af te nemen. ‘In de loop van de week warmt het geleidelijk op. Landinwaarts kan vanaf donderdag weer de zomerse grens van 25 graden worden bereikt. De wind houdt zich voorlopig rustig en daarmee wordt het best aangenaam zomerweer.’

Vierdaagse

Dinsdag begint ook de Vierdaagse in Nijmegen. ‘De eerste wandelaars voor de 50 km beginnen al in alle vroegte bij temperaturen van een graad of 15. Het is dan droog en de zon komt al vrij snel op.’ De temperatuur kan die eerste dag oplopen naar 22 graden en af en toe valt er mogelijk een bui.

De rest van de week zullen de wandelaars de zon vaak zien. Zij moeten rekenen op temperaturen tot 25 graden. Het wordt aangeraden om voldoende te drinken en je goed in te smeren want de kracht van de zon is sterk. ‘De onbeschermde huid kan met 15-30 minuten al verbranden. De zonkracht is het hoogst tussen 11 en 16 uur.’

Dit weekend trapt het wandelfestijn al af met de Vierdaagsefeesten. ‘Vanavond neemt de buiigheid af en is het vaak droog. Ook in de nacht is het droog en daalt de temperatuur in Nijmegen naar 11-12 graden.’ Zondag wordt met 22 a 23 graden een fijne dag voor buitenactiviteiten en dus ook voor festivals.


Doorgaan met lezen

Nieuws

Je lichaam herkent wanneer het einde nabij is en dat begint allemaal in je neus

De dood, een onvermijdelijke maar vaak gevreesde fase van het leven, houdt vele mysteries vast die de mensheid door de eeuwen heen heeft geprobeerd te ontrafelen.


Verrassend genoeg ligt een potentieel antwoord verborgen in ons reukvermogen. Recente wetenschappelijke inzichten suggereren dat onze neus essentiële aanwijzingen kan bieden over de naderende d00d, niet alleen door het detecteren van de d00d bij anderen maar ook via het verlies van eigen reukvermogen als indicator voor gezondheidsproblemen.

Deze fascinatie voor de neus en zijn vermogen om ons te waarschuwen voor dreigend gevaar onderstreept de complexiteit en verfijning van het menselijk zintuiglijke systeem.

Het concept dat mensen de naderende d00d kunnen ‘ruiken’, is iets dat zowel wetenschappelijke nieuwsgierigheid als volksgeloof heeft geïnspireerd. Anekdotische verslagen van mensen die een unieke ‘geur van de d00d’ waarnemen voordat een dierbare 0verlijdt, zijn wijdverspreid en worden ondersteund door enkele wetenschappelijke studies.

Deze waarnemingen hebben geleid tot de theorie dat er een specifiek “zesde zintuig” bestaat binnen ons reuksysteem dat actief wordt onder bepaalde, vaak stressvolle omstandigheden.


Bijvoorbeeld, wetenschappers aan de Universiteit van Chicago hebben ontdekt dat dieren zoals honden en katten in staat zijn chemische veranderingen te detecteren die optreden in het menselijk lichaam bij bepaalde z*ektes zoals kanker.

Deze bevindingen suggereren dat sommige mensen, vooral die met een zeer gevoelig reukvermogen, mogelijk ook het vermogen hebben om zulke subtiele veranderingen waar te nemen, wat wijst op de mogelijkheid van een menselijk vermogen om de naderende d00d te ‘ruiken’.

Een andere boeiende theorie betreft de emotionele connectie van ons reukvermogen. Het idee is dat onze reukzin niet alleen fysieke geuren detecteert, maar ook veranderingen in de emotionele of fysiologische staat van anderen kan waarnemen.

Dit zou kunnen verklaren waarom sommige mensen zich intuïtief bewust worden van de naderende d00d van een naaste, niet door een expliciete geur, maar door een onbewuste reactie van hun reukzintuig op veranderende biochemische signalen.

Het verlies van het reukvermogen, medisch bekend als anosmie, is significant verbonden met diverse gezondheidsaandoeningen, met name neurodegeneratieve zektes zoals Alzheimer en Parkinson.

Diverse studies hebben aangetoond dat de afname van reuk vaak een van de eerste symptomen is die zich manifesteren, nog voordat andere, meer voor de hand liggende symptomen duidelijk worden. Dit maakt reukverlies een potentieel vroegtijdig waarschuwingssignaal voor deze z*ektes.

Verder heeft onderzoek, zoals dat gepubliceerd in het Journal of the American Geriatrics Society, uitgewezen dat ouderen met een verminderd reukvermogen een significant hogere kans hebben om binnen vijf jaar te 0verlijden dan hun leeftijdsgenoten met een intact reukvermogen.

Dit benadrukt de potentiële waarde van reukvermogen als een voorspellende factor voor algemene gezondheid en levensverwachting.

De voortdurende ontdekkingen op het gebied van de menselijke zintuigen, met name de reuk, openen nieuwe mogelijkheden voor de medische wetenschap.

Het vermogen van het reuksysteem om zowel de d00d als toekomstige gezondheidsrisico’s te voorspellen biedt opwindende vooruitzichten voor de ontwikkeling van nieuwe diagnostische methoden. Deze methoden zouden gebruik kunnen maken van ons reukvermogen om vroege waarschuwingssignalen te detecteren, wat kan leiden tot tijdige en potentieel levensreddende interventies.

Het vermogen van de neus om te functioneren als een waarschuwingssysteem voor zowel de naderende d00d als voor mogelijke gezondheidsproblemen is een bewijs van de complexiteit en het belang van ons reukvermogen.

Deze capaciteiten dagen ons uit om verder te kijken dan de traditionele zintuigen en de verborgen potentie van geur te erkennen als een krachtig hulpmiddel voor gezondheidsmonitoring en medisch inzicht.


Doorgaan met lezen
Advertentie
Advertentie

Recente berichten

Advertentie

Trending