Man wil daklozenprobleem oplossen door reusachtig schip om te zetten in een appartementencomplex.
Connect with us

Meest bekeken

Man wil daklozenprobleem oplossen door reusachtig schip om te zetten in een appartementencomplex.

Het is een onmiskenbaar feit dat er te veel daklozen zijn die elke nacht op straat slapen in plaats van in een bed.

Terwijl het een probleem is dat maar weinig mensen bezighoudt, is het nu iets waar we voor moet opkomen. Erger nog, dakloosheid treft niet alleen jonge, gezonde mensen in de Verenigde Staten, maar is ook een plaag voor oud, ziek en zwak.

Bovendien lijkt het erop dat het alleen maar erger wordt voor degenen die het moeilijk hebben, terwijl de rijken steeds rijker worden.

Maar wat moet er aan de situatie worden gedaan?

Helaas is de Verenigde Staten niet het enige land waar dakloosheid – en moeite om betaalbare woningen te vinden – een probleem is. In veel landen over de hele wereld falen regeringen om adequate woningen te bieden, en dus blijven de aantallen daklozen stijgen.

Een plaats waar het de afgelopen jaren een bijzonder probleem was, is Portland, Maine.

Het gebrek aan betaalbare huisvesting is merkbaar, terwijl velen zonder succes worstelden om een ​​oplossing te vinden. Er is simpelweg niet genoeg ruimte of geld om huizen te voorzien voor mensen in nood.

Nu heeft een ondernemer echter een plan. Hij denkt dat hij het antwoord heeft gevonden.

De oplossing is een beetje onorthodox, zeker, maar zeker geen slecht idee… toch?

Aannemer Ken Capron is van plan een oud cruiseschip te kopen dat niet meer in gebruik is. Zijn doel is om het hele schip te herbouwen, waardoor het wordt omgezet in betaalbare appartementen gestationeerd in de haven van de stad.

Door mensen op de boot te laten wonen, zou hij een daklozenprobleem voor meer dan duizend mensen kunnen oplossen. Zo kan hij een geheel nieuwe drijvende gemeenschap kunnen creëren.

De voordelen zijn talrijk met het plan van Capron. Niet alleen zou het woningtekort in het gebied aanzienlijk afnemen, maar er was ook geen behoefte aan nieuwe ruimte om huizen te bouwen.

“We kijken naar vier groepen die huisvesting nodig hebben: de daklozen, de lage inkomens, de arbeiders en de immigranten. Ze hebben ook een beroepsopleiding nodig en we zouden ze die aan boord kunnen aanbieden “, zei Ken Capron in een interview met WMTW.

De burgemeester van het antwoord van Portland
Volgens berichten staat de burgemeester van de stad open voor het goed doordachte voorstel.

In de visie van Capron zou het schip worden omgezet in vijf verschillende verdiepingen, met op elk moment minstens honderd appartementen.

Het is zeker een ambitieus creatief idee, en een die de oplossing zou kunnen bieden voor talloze problemen als het groen licht wordt gegeven.

De grote vraag is natuurlijk wie de rekening betaalt. Capron blijft echter positief dat het plan economisch levensvatbaar is. Zoals met alle echte ondernemers, ziet hij mogelijkheden waar anderen alleen obstakels zien.

“Ik heb geen idee of het het gekste idee is dat ik ooit heb gehoord of het meest briljante idee dat ik ooit heb gehoord,” zei burgemeester Ethan Strimling, volgens NECN, via de Miami Herald.

Ken heeft een onafhankelijk onderzoek aangevraagd om te bepalen of het project haalbaar is. Als hij het groene licht krijgt, gaat hij zijn plan in de praktijk brengen, maar is hij van plan om zijn idee hoe dan ook aan het stadsbestuur te presenteren.

De Miami Herald zegt dat het voorstel aanvankelijk goed is ontvangen.

Als de droom van Capron uitkomt, kan hij ’s werelds eerste drijvende gemeenschap vestigen.

De geschatte kosten van het transformeren van het cruiseschip zitten ondertussen ergens tussen de $ 5 miljoen en $ 10 miljoen.

Doorgaan met lezen

Meest bekeken

Gozer vind zijn vrouw te hitsig en zoekt advies: “Om 06:00 wil ze er al op!”

Stel je vind je vrouw te hitsig en weet niet zo goed hoe je daar mee om moet gaan, wat doe je dan? Vroeger ging je met je kleine probleempjes naar de Hitkrant maar als je wat ouder bent dan is dat misschien geen goed idee meer. Nee deze legde zijn probleem voor aan de nationale krant…

Vriendin te hitsig

De ene man zou er goud voor over hebben maar de andere man vind het helemaal niks, een te hitsige vriendin. De arme gozer waar we nu over schrijven is zo iemand. Hij schrijft: “Ik ben een man die zelf van veel seks houdt, maar mijn lief kan ik niet bijhouden! ’s Nachts geeft ze me een por als ze zin heeft en ’s morgens om zes uur springt ze boven op me”. Je zou denken dat het wel meevalt als dit alles is maar hij heeft nog meer te klagen.

“Ik kan niet rustig in de zetel zitten om naar tv te kijken, zonder dat ze mijn broek los ritst. Ik voel me gevleid dat ze me aantrekkelijk vindt, maar steeds meer voel ik me als een stuk vlees. Onlangs, op de bruiloft van mijn nicht, heeft ze me de hele tijd gezoend en betast, en wilde ze steeds naar buiten voor een vluggertje. Iedereen was erover aan het roddelen en lachen, en dat vond ik niet leuk. Hoe kan ik haar duidelijk maken dat het te veel is?”.

Het advies

Gelukkig kwam de krant met advies in een reactie. De krant schrijft: “Ze is waarschijnlijk dolverliefd op je en kan niet genoeg van je lichaam krijgen, maar er is een tijd en een plaats voor alles. Proberen van bil te gaan op een familiefeest geeft blijk van weinig respect. Dring aan op een serieus gesprek. Leg uit dat je haar ook leuk vindt en van seks houdt, maar dat er ook grenzen moeten gesteld worden. Praat over respect en waardigheid”.

Hopelijk kan die arme gozer er wat mee maar ik vraag me af of hij echt geholpen is. Misschien heeft één van jullie nog een advies? Het lijkt me ook handig om het eens van de andere kant te bekijken… Waarschijnlijk zijn er een hele hoop mannen die dit lezen en die precies weten hoe de vrouw zich voelt 😉

Bron: Clint

Doorgaan met lezen

Meest bekeken

Deze werkgever geeft personeel uniek kerstcadeau: maand lang gratis boodschappen

Ja lieve mensen, ze bestaan nog: werkgevers die om mensen geven. In deze dure tijden kunnen we wel een beetje verlichting in onze portemonnee gebruiken. Joris Toonders heeft een internetbedrijf en wil zijn personeel op een ludieke manier hun kerstcadeau geven.

Alle personeelsleden van het bedrijf mogen gedurende de gehele maand december boodschappen doen op kosten van de baas. ”Er is geen maximum bedrag aan verbonden, ik vertrouw mijn werknemers”, aldus deze super werkgever uit Breda.

Deze werkgever geeft personeel uniek kerstcadeau: maand lang gratis boodschappen

100 medewerkers

Het klinkt bijna te bizar voor woorden, maar toch is het zo. Meer dan 100 werknemers mogen alle boodschappen die zij doen in december declareren bij de eigenaar.

Toonders: ”Ze kregen allemaal al een folder, boodschappentas en een gouden envelop van de baas. In die gouden envelop kunnen alle collega’s gedurende de hele maand alle bonnetjes van hun boodschappen stoppen, zodat deze vervolgens gedeclareerd kunnen gaan worden.”

Niet de eerste keer

Of mensen er misbruik van gaan maken? Daar is Joris niet bang voor. Hij vertrouwt zijn collega’s en hoopt dat iedereen er flink van gaat genieten.

Joris houdt niet voor het eerst een ludieke actie voor zijn personeel. In 2016 gaf hij alle mannen van zwangere vrouwen een betaalde vakantie van 4 weken.

Hij doet dit vanuit een goed hart en niet om mensen te lokken. ”Er willen hier genoeg mensen werken. Ik doe het vooral omdat ik het leuk vindt.”

Doorgaan met lezen

Meest bekeken

Je kunt nu een scheetpomp kopen die je windjes opzuigt voordat ze beginnen te ruiken

Er zijn van die gadgets waarvan je meteen je wenkbrauwen moet optrekken. Deze scheetpomp is er exact eentje in die categorie. Dit is het meest bizarre kado voor jouw vrienden of vriendinnen. Deze ‘scheetstofzuiger’ is namelijk speciaal voor de echte vieze stinkerds op de markt gebracht.

FartVac ‘scheetstofzuiger’

FartVac, zoals het product heet, bestaat uit een luchtpomp en een koolstoffilter. Ken jij iemand in jouw omgeving die echt ongelofelijk stinkt als hij of zij een windje laat? Dan is dit het ultieme kado en hoef je niet verder te zoeken.

FartVac zegt hierover het volgende: “FartVac is ’s werelds eerste scheet vacuüm- en filtersysteem. Met behulp van een met de hand geactiveerde luchtpomp en een actief koolfilter vermindert FartVac de stank van winderigheid. Door verantwoordelijkheid te nemen en te proberen je scheet geur te verminderen, kun je nu zonder schaamte een scheet laten – geen pijn meer lijden als je je gas moet inhouden. Doe mee en omarm de natuurlijke functies van je lichaam.”

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Alfamarama (@alfamarama)

Hoe werkt dit?

De grote vraag is natuurlijk: hoe werkt dit geniale apparaat? Op de website staat: “FartVac verwijdert de geur en filtert het met een koolstoffilter. Normaal gesproken worden scheten door onze kleding gevangen en ontsnappen ze binnen een periode van ongeveer 5 seconden. Dit is het moment waarop FartVac ze kan neutraliseren en filteren.”

Dit is wat ons betreft nog steeds geen hele duidelijke uitleg en laat best wel wat vraagtekens achter. Ze komen op de website wel met een duidelijke disclaimer: “Steek geen enkel deel van dit product in uw lichaam. Alleen voor uitwendig gebruik.” Voor wie is dit het ultieme product?

Doorgaan met lezen

Trending