Connect with us

Gezondheid

Marathon waar hardlopers wijn drinken en onderweg kaas eten

We weten allemaal dat hardlopen gezond is, maar dat maakt het niet makkelijker om te gaan doen. Velen van ons worstelen om het in onze routine te krijgen, voornamelijk omdat het nogal saai kan zijn.

Als jij hier ook last van hebt, dan wil je kennismaken met de nieuwste manier van hardlopen. Namelijk, de ‘wijn- en kaasmarathon’.

De gedachte aan het lopen van een marathon is niet iets dat je ooit zou overwegen als je niet van rennen houdt. In Frankrijk biedt de Marathon du Medoc hardlopers de gelegenheid om zich te vullen met zoveel mogelijk wijn en kaas als ze willen op de route.

De marathon slingert zich een weg door schilderachtige wijngaarden en landgoederen, waaronder enkele prachtige oude kastelen.

Langs de route zou je waarschijnlijk een aantal stations verwachten waar je kunt hydrateren met water. Ze zijn ook beschikbaar, maar misschien wil je ook even stoppen bij een plek waar je kan genieten van een aantal wijnproeverijen en kaasjes.

Als wijn en kaas niet jouw keuze zijn voor een drankje, wil je misschien ook wat lokale druiven, ijs of oesters eten die beschikbaar zijn.

Dit is misschien niet de meest traditionele marathon, maar er is iets dat zal helpen om het in die richting te duwen; mooie jurken.

Duizenden mensen komen elk jaar opdagen voor de Marathon du Medoc in hun beste kostuums. Ze kunnen gekleed gaan als een fles wijn, een Viking of misschien zelfs een alien. Het gaat niet om het thema, het gaat om het plezier en als je wordt gestemd tot de best geklede, kun je met een prijs naar huis gaan.

Je hoeft geen haast te hebben bij het afleggen van de marathon. Je hebt zes en een half uur vanaf het starpunt tot aan de finish om de ‘race’ te voltooien. Dat is genoeg tijd voor amateurs om wat te zien en wat wijn te drinken onderweg.

Als je denkt dat dit iets is dat je leuk vindt, is er één ding om in gedachten te houden. Het is een letterlijke marathon, 48 kilometer afstand van start tot finish. Je kunt het doen, maar misschien wil je de wijn niet al te vaak proberen, als je van plan bent om het echt af te maken.

De wijn is een plezierig onderdeel van de race, maar het is niet de enige reden om mee te doen. Het zuidwesten van het land, waar de marathon plaatsvindt, is mooi, historisch en er is genoeg te doen onderweg.

Als je meedoet om te winnen, is er een prijs beschikbaar. Zowel de mannelijke als de vrouwelijke winnaars krijgen hun gewicht in Medoc wijn en de eerste drie in elke categorie gaan naar huis met een doos wijn.

Ben je klaar om te rennen? De race begint op 7 september. Deel dit met je vrienden en familie met wie jij deze marathon wel af zou willen leggen?

Celeberties

Daphne Deckers deelt een bikini kiekje: ‘Hoe blijf je zo slank?’

Daphne Deckers zit goed in haar vel. Ze is op vakantie in het Spaanse Marbella en deelt een gezellige vakantiefoto.

De schrijfster laat zien dat ze een prachtig figuur heeft.

En dat ontgaat ook haar fans niet. ‘Hoe blijf je zo slank’, vraagt iemand zich af? De positieve reacties stromen binnen onder de bikinifoto van de vrouw van Richard Krajicek. ‘En deze vrouw is bijna 51 jaar’, merkt iemand op. ‘Het werkzame leven gaat bijna weer beginnen… maar vandaag nog even niet’, zegt Daphne zelf over haar bikinifoto. Ze noemt het een ‘happy Sunday’.

Doorgaan met lezen

Celeberties

Heftig: Marc van der Linden met spoed opgenomen in het ziekenhuis

Royaltyverslaggever Marc van der Linden (50) is opgenomen in het ziekenhuis. Dat vertelde hij zelf al op Twitter, maar gaf verder geen duidelijkheid over de situatie. RTL komt nu met een statement.

“Vanwege een ziekenhuisopname is hij op dit moment niet aan de desk te zien”

Marc gaf afgelopen dinsdag aan dat hij in het ziekenhuis was. Dat deed hij door zijn locatie te delen op Twitter. Wat er aan de hand is, blijft onduidelijk. “Marc van der Linden is nog steeds royaltydeskundige bij RTL Boulevard”, laat RTL weten in een statement. “Vanwege een ziekenhuisopname is hij op dit moment niet aan de desk te zien.”

De afgelopen tijd is Justine Marcella, hoofdredacteur van het tijdschrift Vorsten, steeds vaker aanwezig bij de show. “Justine is naast Marc één van onze royaltydeskundigen”, meldt RTL. Ze is dus niet de vervanger van Marc. “We zijn het royalty-team aan het uitbreiden, zoals we ook meer deskundigen hebben op het gebied van bijvoorbeeld Lifestyle en Crime.”

Bron: RTL Boulevard

Doorgaan met lezen

Celeberties

Insider trekt aan alarmbel: ‘André Hazes loopt groot gevaar!’

André Hazes is trots op zijn afgetrainde lichaam en dat toont hij geregeld op zijn Instagram. De zanger werkt zich niet alleen in het zweet in de sportschool, maar hij volgt ook een bijzonder dieet. Fitnessautoriteit Carlos Lens en voedingsexpert Sonja Bakker menen echter dat dit niet echt verantwoord is.

Het afgetrainde en gespierde lichaam van André Hazes komt niet zomaar uit de lucht vallen. De zanger traint twee keer per dag en houdt er een bijzonder dieet op na. André Hazes onthulde dat hij al twee maanden lang elke dag hetzelfde eet. De dag begint hij met een shake, ’s middags eet hij 400 gram gebakken kip, 500 gram gebakken aardappelen en 400 gram spinazie.

Gevaarlijk

Voedingsdeskundige Sonja Bakker maakt zich in weekblad Story ernstig zorgen: “Het is juist heel belangrijk om gevarieerd te eten. Dat leren we al van jongs af aan met de schijf van vijf. Ik verbaas me erover dat André bijvoorbeeld geen fruit neemt. Het is met een pond aardappelen per dag in elk geval behoorlijk koolhydraatrijk dieet. En ook de hoeveelheden kip per dag zijn enorm. Het is te eenzijdig. Variatie is belangrijk, want alleen dan krijg je alle bouwstoffen binnen die je lichaam nodig heeft. Maar wat me echt zorgen baart, is dat hij al twee maanden dagelijks zoveel spinazie eet. Spinazie is een heel gezonde groente, maar als je er zo vaak en zo veel van eet, dan krijg je ontzettend veel nitraat binnen. Dat is niet ongevaarlijk.” Bakker wijst erop dat dit op lange termijn zelfs ongezond is. Ze verduidelijkt: “Nitraat wordt in je lichaam omgezet in nitriet en daar moet je niet te veel van binnen krijgen.”

Hoe zal zijn lichaam reageren?

Sonja vraagt zich af hoe zijn lichaam gaat reageren wanneer de zanger weer normaal gaat eten. De voedingsdeskundige vertelde: “Ik zie dit als een crash-dieet. Dat zal ik nooit adviseren. Want er komt een moment dat hij weer gaat optreden en in zijn oude ritme vervalt. Dan zitten de kilo’s er snel weer aan. Variatie is de sleutel, ook wanneer je sport.”

Doorgaan met lezen

Trending