Mark Rutte: ‘Er komen nog strengere coronamaatregelen aan’
Connect with us

WOW

Mark Rutte: ‘Er komen nog strengere coronamaatregelen aan’

Het demissionaire kabinet sluit niet uit dat het nog strengere maatregelen moet nemen vanwege de zorgen om de omikronvariant. Dat zeiden demissionair premier Mark Rutte en demissionair minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge dinsdagavond op de coronapersconferentie.

Bij het kabinet leven grote zorgen over de omikronvariant. Volgens De Jonge moeten we “ons schrap zetten” voor een nieuwe coronagolf. Rutte sprak van “reden tot zorg en grote voorzichtigheid”.

Het OMT is om die reden gevraagd om eind deze week met een nieuw advies te komen. Het kabinet wil weten of er extra maatregelen getroffen moeten worden, maar Rutte benadrukte dat het opleggen van lockdownachtige maatregelen “buitengewoon ingrijpend” is. Daar moeten “heel goede redenen voor zijn”.

Er is nog niet veel bekend over de nieuwe variant, maar volgens De Jonge “genoeg om ons zorgen te maken”. De omikronvariant verspreidt zich namelijk sneller en laat zich minder tegenhouden door opgebouwde immuniteit. Of de variant ziekmakender is, is nog lastig te zeggen. Volgens De Jonge wordt er komende dagen steeds meer bekend. “We hopen te leren van het buitenland”, zei hij.

Meest bekeken

Uitgelekt: ‘Marco Borsato is deze stiekem dingen aan het doen’

Gisteren deelde we al beelden van Marco Borsato op de bekende bbq van hem die hij jaarlijks gaf voor zijn kandidaten van The Voice Kids. Op de beelden is niet direct iets ernstig te zien, maar Yvonne Coldeweijer kreeg er de koude rillingen van en vond Marco iets te joviaal met de kids. Daarnaast kon je bij Yvonne deze beelden alleen zien als je ervoor betaalde terwijl de beelden toch echt al jaren op Youtube staan en gratis te bekijken zijn.

Maar goed Marco schijnt op dit moment zijn eigen straatje schoon te vegen, want volgens Yvonne Coldeweijer heeft Marco Borsato verschillende foto’s verwijderd van zijn Instagram account. Het zou gaan om foto’s waar Marco opstaat samen met een meisje in een witte jurk en een foto met zijn dochter en 3 klasgenootjes. Volgens een volger zou er eergisteren ook nog veel foto’s opstaan van Marco met een bepaald meisje. Deze zijn nu allemaal verwijderd.

Waarom Marco dit heeft gedaan weten we niet, maar volgens Yvonne Coldeweijer zou dit heel dubieus zijn.

Doorgaan met lezen

Meest bekeken

Maarten van Rossem trekt ondanks coronabesmetting gewoon de straat op

Maarten van Rossem was besmet met het coronavirus. De historicus zat acht dagen thuis, maar de besmetting weerhield hem er niet van om gewoon buiten te komen.

Van Rossem geeft toe: “Ik moet je bekennen dat ik enkele malen in het duister ’s avonds een wandelingetje heb gemaakt en heel grote afstand heb gehouden van eventueel door mij te besmetten personen, dus ik dacht: dat kan er wel mee door.”

Behoorlijk grieperig

De televisiepersoonlijkheid zegt dat hij de eerste dagen best grieperig was. Vrouw Winnie had nergens last van. De twee zijn meteen apart beginnen slapen, nadat de deelnemer aan De Slimste Mens vernam dat hij positief had getest.

Voordringer

Eerder onthulde Maarten (78) in zijn eigen podcast al dat hij zonder oproep een coronaprik had geregeld, gewoon door naar het GGD te bellen. Coronaminister Hugo de Jonge en premier Rutte hadden daar toen zware kritiek op. Zij waren toen van oordeel dat iedereen netjes zijn beurt moet afwachten.

Doorgaan met lezen

Meest bekeken

Zien: Monique Westenberg haalt uit naar iedereen die lacherig over haar deed!

Monique Westenberg heeft sinds een tijdje haar eigen collectie bij de Kruidvat. Op verschillende juice-kanalen en showbizz-websites ging het verhaal dat haal collectie onwijs slecht liep en dat deze gratis weggegeven werd. Onder andere op Ditjes & Datjes, het showbizzblad van de Dirk, valt te lezen: “Monique Westenberg geeft spullen uit haar collectie gratis weg: ‘Het loopt niet’“. Dit werd gebaseerd op een bericht van Reality.FBI.

Maar datzelfde kanaal heeft veel meer dan dat geplaatst, bijvoorbeeld dat het juist wél storm loopt. Dit hoort het kanaal vanuit verschillende medewerkers vanuit verschillende filialen. Het is dus het geval dat de collectie niet overal even lekker loopt, maar dat mag de pret niet drukken. Monique heeft namelijk een update gegeven op haar eigen Instagram. Waarschijnlijk na alle ophef vanwege de geruchten dat de collectie niet goed zou lopen. Zelfs RTL Boulevard heeft er een stukje over geschreven.

Monique Westenberg gaat als een raket!

In een video laat de blondine het volgende weten: “Hé mensen, ik krijg ontzettend veel vragen of de Kruidvat-collectie nog aangevuld gaat worden. Helaas niet. Na twee dagen was de ‘Home decoratie’ en de ‘Hondenartikelen’ volledig uitverkocht. Qua kleding zijn er nog wel wat maatjes over, online. Maar als jouw maat er niet meer tussen zit dan is het er helaas niet meer.” Wat blijkt dus, de collectie van Monique is als een speer gegaan. Dit in tegenstelling tot alle beweringen die online gedaan werden. Hieronder meer:

Doorgaan met lezen
Advertentie
Advertentie

Meest recente berichten

Advertentie

Trending