Mark Rutte ernstig getroffen door het coronavirus!
Connect with us

Lifestyle

Mark Rutte ernstig getroffen door het coronavirus!

Mark Rutte maakte eerder bekend dat zijn kabinet niet meer door zal gaan. Opnieuw een flinke klap in deze coronatijd.

Een van mijn verre voorgangers als minister-president, Pieter Cort van der Linden, schreef ooit over de taak van de overheid: ‘[De staat] dringt de overmoedigen terug, beschermt de zwakken, verdeelt de risico’s, en stelt zich in het haastig gedrang aan allen tot gids.’

Dat is een hoge norm en het is duidelijk dat de overheid in het kinderopvangtoeslagdossier niet aan die norm heeft voldaan.

De rechtsstaat moet burgers beschermen tegen een almachtige overheid en dat is hier op een verschrikkelijke manier mis gegaan.

Het rapport van de Parlementaire Ondervragingscommissie Kinderopvangtoeslag is snoeihard, maar fair.

Op alle niveaus, door het hele politiek-bestuurlijk-juridische systeem heen, zijn fouten gemaakt die ertoe hebben geleid dat duizenden ouders groot onrecht is aangedaan.

Maar de politieke verantwoordelijkheid ligt uiteindelijk bij het zittende kabinet en nergens anders.

De afgelopen weken en dagen hebben we binnen het kabinet een aantal keren uitvoerig over het rapport gesproken.

Met als belangrijkste doel het opstellen van een gedegen inhoudelijke reactie op het rapport.

Een reactie die erop gericht is dat zoiets nooit meer op deze manier kan gebeuren.

Die reactie hebben we vandaag met elkaar afgerond en zullen we conform afspraak vandaag aan de Tweede Kamer aanbieden.

Daar hebben de ouders recht op.

De kabinetsreactie gaat natuurlijk over financiële compensatie aan de getroffen ouders – dat is nu het eerste dat goed geregeld moet worden.

En daar gaan we hoe dan ook mee door.

Maar natuurlijk is voor de toekomst meer nodig.

Want het kan en mag niet nog een keer zo verschrikkelijk misgaan.

Daarom moet er een heel nieuw toeslagensysteem komen, te beginnen met de kinderopvangtoeslag.

Signalen dat het ergens niet goed gaat, moeten veel sneller naar boven komen en veel sneller tot actie leiden.

En ook moet de informatievoorziening fundamenteel op de schop.

Zo zullen bijvoorbeeld voortaan de stukken die ten grondslag liggen aan een kabinetsbesluit openbaar worden gemaakt en wordt na elke ministerraad een besluitenlijst met toelichting gepubliceerd.

Vandaag was ook de vraag naar de politieke verantwoordelijkheid aan de orde.

We zijn eensgezind: als het hele systeem heeft gefaald, kan alleen gezamenlijk verantwoordelijkheid worden gedragen.

En dat heeft tot de conclusie geleid dat ik zojuist de Koning het ontslag heb aangeboden van het hele kabinet. En ik zal aansluitend aan deze persconferentie naar het paleis gaan om de Koning verder toelichting te geven.

Daarmee is het kabinet demissionair geworden

Eric Wiebes heeft, als voormalig staatssecretaris van Financiën, de persoonlijke afweging gemaakt dat hij niet demissionair doorgaat en per direct terugtreedt als minister van Economische Zaken en Klimaat.

Hij zal dit besluit zo meteen zelf toelichten.

Het is zijn beslissing, die ik respecteer.

Met zijn creatieve geest heeft Eric Wiebes vaak bijgedragen aan het oplossen van ingewikkelde vraagstukken.

We gaan hem missen.

De vraag is nu: wat betekent het aftreden van het kabinet concreet?

De verkiezingen staan gepland voor medio maart.

En van ons mag ondertussen worden verwacht dat we doen wat in nodig is in het landsbelang.

Dat doen we uiteraard in nauw overleg met, en verantwoording afleggend aan het parlement.

Tegen Nederland wil ik zeggen: onze strijd tegen het coronavirus gaat door.

Ons werk staat de komende maanden onverminderd in het teken van corona en het opvangen van de economische en maatschappelijke gevolgen door middel van alle bestaande en aangekondigde steunpakketten.

En tegen de getroffen ouders in de affaire rond de kinderopvangtoeslag wil ik dit zeggen: we zullen blijven werken aan snelle compensatie en aan de verbeteringen die nodig zijn voor de toekomst.

Met dit besluit van vandaag wil het kabinet recht doen aan al die ouders aan wie ongekend onrecht is aangedaan.

Celeberties

Zien: Dit is de nieuwe liefde van Dirk Kuyt

Afgelopen weken kwam Dirk Kuyt veelvuldig in het nieuws toen hij zijn nieuwe kapsel liet zien. Bijna direct werd de link tussen zijn ‘hipster-look’ en een eventuele nieuwe liefde gelegd. Nu gaan de geruchten in de rondte dat het om déze dame gaat…

In het vissersdorp Katwijk gonst het van de geruchten dat Kuyt zijn hart weer verloren is aan een nieuwe vlam. Nog geen jaar na de scheiding van zijn ex Gertrude zou Dirk weer gelukkig zijn in de liefde. Eerder werd de link gelegd tussen de ex-voetballer en CDA-raadslid Nathalie Barnhoorn, maar hun relatie werd ontkend door Nathalie.

Geheim

Volgens weekblad Privé heeft Dirk de liefde gevonden in een oude bekende. Hij zou stapelverliefd geworden zijn op Kate Ruinemans, die hij al een lange tijd kent. De geruchten gaan dat Dirk z’n nieuwe uiterlijk te maken heeft met het feit dat hij smoorverliefd is. op de voormalige Miss Overijssel-verkiezing deelneemster.

Een insider zegt meer te weten over de nog geheime relatie van de twee en klapt uit de school.

,,Het viel op dat Kate van een klein huisje in Bussum ineens naar een luxe appartement in Amsterdam-Zuid vertrok. Zelfs in haar kennissenkringen vragen velen zich af hoe ze dat kan betalen”, aldus de goed geïnformeerde bron.

Jaar
Volgens de bron zijn er meerdere die al op de hoogte zijn van de geheime relatie van Dirk en Kate.

,,Alleen een heel klein groepje intimi is op de hoogte van haar relatie met Dirk Kuyt”. Ook heeft de bron een ander opvallend detail te melden: de relatie zou ontstaan zijn tijdens zijn huwelijk met Gertrude. ,,Die duurt al zeker een jaar”, zegt de bron over de relatie.

Volgens de insider werd er flink stiekem gedaan. ,,Toen ze nog in Bussum woonde, kwam Dirk daar ook al langs. Altijd onherkenbaar met een capuchon over zijn hoofd. Die afspraakjes gaan nog altijd op dezelfde manier, maar nu in Amsterdam. Niemand mag weten dat Dirk daar over de vloer komt”.

Zakelijk
Dirk en Kate zijn oude bekenden van elkaar. Hun contact begon zakelijk toen zij gezamenlijk een liefdadigheidsgala organiseerden.

Volgens de bron zou daar de vonk zijn overgesprongen, maar er was één enorm obstakel: Dirk was toen nog getrouwd. Zo suggereert de bron zelfs dat Kate de reden is voor de scheiding van Dirk en Gertrude.

,,Het is geen geheim dat ze het in de zakelijke relatie al goed met elkaar konden vinden. Als je vrij man bent, is de stap dan misschien makkelijker te zetten met een vertrouwd persoon”, aldus de insider.

Doorgaan met lezen

Celeberties

Koningshuis woedend om geplaatste foto van prinses Amalia: “We zijn echt heel erg boos!”

De dochters van onze Koning en koningin en de prinsessen van Nederland zijn onwijs populair hier in Nederland maar ook in het buitenland. We weten dat Maxima Argentijns is en ook in Argentinië wordt er vaak geroddeld in de media maar komen ook regelmatig in het nieuws.

Een tijdje geleden was er nog veel ophef om een foto van Amalia die in een Argentijns weekblad op de voorpagina stond maar nu is ook Amalia aan de beurt in Argentinië (ook op de voorpagina).

Maar er stonden een aantal dingen in dit magazine waar veel commotie over is ontstaan. Het gaat om een magazine waar Alexia op de voorpagina staat, het magazine heeft ‘Caras’.

De 16-jarige prinses ligt in Argentinië op iedereens lippen en wordt ook in Nederland niet ten volle gewaardeerd. Intussen heeft het Argentijnse tijdschrift gereageerd, wat te lezen is in de volgende paragraaf.

Amalia kreeg een ‘plus-size’ look

De tijdschriften spraken over de ‘plus-size’ van de 16-jarige prinses. Ze schreven: “De oudste dochter van Máxima laat trots haar ‘plus-size’ look zien”. Verschillende media in Argentinië zijn woedend over de tekst die door het tijdschrift wordt geschreven. Ze zeggen bijvoorbeeld: “Is het niet intimiderend om op de voorpagina van een tijdschrift naar het lichaam van een tiener te wijzen en te zeggen dat het ‘niet aan de norm voldoet’ omdat het ‘plussize’ is?

Alexia nu ook op de voorpagina

Prinses Alexia staat op de voorpagina van het Argentijnse tijdschrift “Hola” vanwege haar vijftiende verjaardag. Ze zijn er erg trots op dat Maxima hier koningin is en drie prachtige dochters heeft gebaard. Die Spaanse ambassade boven? Ze zetten het in sociale media. Er staat, “Deze week in Hallo! Argentinië. We zullen je alles vertellen over de dochter van Máxima de Holanda…

De 15-jarige koningin speelt instagrammer, gitaar, zingt en haar “capriolen” zorgen ervoor dat mensen gaan praten”.

Bron: Trendnieuws

Doorgaan met lezen

Celeberties

Zien: Katja Schuurman verwent haar volgers met bedfoto

Katja Schuurman is een 44-jarige Nederlands actrice, zangeres en presentatrice.

Ze speelde in vele series en films en was onlangs één van de deelnemers van het populaire Vlaamse programma De slimste mens ter wereld.

Ze heeft ook een Instagram account en trakteert haar volgers regelmatig op mooie foto’s!

Bron: Trendnieuws

Doorgaan met lezen

Trending