Mark Rutte: ‘In kerstvakantie strenge lockdown, avondklok en alles dicht’
Connect with us

Nieuws

Mark Rutte: ‘In kerstvakantie strenge lockdown, avondklok en alles dicht’

Het OMT (Outbreak Management Team) heeft aan de overheid gevraagd of ze de kerstvakantie willen verlengen om ervoor te zorgen dat de hoeveelheid besmettingen niet nog meer toeneemt. Dit is het advies van het OMT aan de overheid.

Gisteren werden de nieuwe coronamaatregelen bekend gemaakt omdat de hoeveelheid besmettingen enorm is toegenomen. We hebben een kleine samenvatting gemaakt van de regels die vanaf zondag ingaan:

– Alle niet-essentiele winkels moeten dicht van 17:00 tot 05:00. Denk aan de horeca, kappers en elke andere winkel geen levensmiddelen verkoopt
– Alle supermarkten en andere levensmiddelen winkels moeten om 20:00 sluiten
– Het binnenlands reisadvies en thuiswerken is nog dringender geworden
– Er mogen maximaal 4 mensen op bezoek komen
– Rutte heeft beloofd om mensen die hier de dupe van zijn te compenseren
– De scholen bijven open omdat de maatschappelijke impact te groot is
– Er zijn extra afspraken op scholen, vanaf groep 6 mondkapjes en looproutes op school. Ook wordt er gevraagd aan ouders om niet de scholen in te gaan.
– In de horeca moeten de tafels weer 1.5 meter afstand hebben en er moeten weer looproutes komen

Rutte benadrukte dat ze de scholen het liefst openhouden maar het OMT heeft nu als advies gegeven om in ieder geval de kerstvakantie te verlengen. De kans is dus groot dat dat ook gaat gebeuren.

Doorgaan met lezen

Nieuws

Moeder stuurt haar kinderen factuur voor kerstdiner: Weigeren te betalen, betekent geen toegang!

Met de stijgende kosten van levensonderhoud moeten veel mensen in het Verenigd Koninkrijk momenteel goed op hun uitgaven letten.

Terwijl de feestdagen naderen, bekend om hun aanzienlijke prijskaartje, verwachten velen een heerlijk kerstdiner en zijn er ook mensen die graag deelnemen aan festiviteiten, of ze nu thuis zijn of elders.

In Cardiff is er echter een opmerkelijk verhaal opgedoken, waarbij een moeder heeft besloten om haar familie te factureren voor het kerstdiner.

Caroline Duddrigde, 63 jaar oud, heeft dit al zes jaar lang gedaan en eist dat elke betaling vóór 1 december binnen is.

In een openhartig gesprek met de BBC verklaarde Caroline zonder enige terughoudendheid: “Wie niet voor 1 december betaalt, is niet welkom.”

Ondanks enkele ontevreden reacties, voornamelijk van familieleden met meerdere kinderen, blijft Caroline standvastig.

Met de nadruk op het educatieve aspect van haar aanpak, benadrukt ze: “Aan het eind van de dag is dat niet mijn probleem.

Sterker nog, de kinderen leren dat niet alles in het leven gratis is.”

Caroline hanteert een gedifferentieerd systeem om de kosten te bepalen: haar zonen betalen £15, haar dochters £10.

Onder haar kleinkinderen variëren de kosten tussen £2,50 en £5, afhankelijk van hun leeftijd.

Op de vraag waarom er prijsverschillen zijn tussen zoons en dochters, legde Caroline uit: “Mijn dochters werken vaak parttime en hebben kinderen, dus ik geef ze een korting van £5.”

Caroline staat onwankelbaar in haar besluit: “Ik accepteer geen late betalingen en de kinderen weten dat.

Sommigen klagen over rekeningen en andere kosten, maar dan vertel ik hen dat ze niet hoeven te komen als ze niet betalen.”

Doorgaan met lezen

Nieuws

Ga jij naar de Albert Heijn voor jouw boodschappen? Controleer je kassabon dan heel goed!

In de hedendaagse samenleving zijn de kosten van levensonderhoud buitengewoon hoog, en zelfs een snelle trip naar de supermarkt voor een paar boodschappen kan een behoorlijke impact hebben op je portemonnee.

**Supermarktwaarschuwing: Controleer je bon bij Albert Heijn, Jumbo en Lidl**

Met de feestdagen voor de deur, die doorgaans behoorlijk prijzig zijn, verwachten velen van ons een smakelijk kerstmenu en deelneming aan festiviteiten.

Helaas meldt de Consumentenbond dat er steeds vaker fouten worden gemaakt bij supermarkten, met name bij Albert Heijn, Jumbo en Lidl.

De prijzen op de kassabonnen komen vaak niet overeen met de prijzen in de schappen, wat resulteert in ontevreden klanten.

**Consumentenbond eist correctie en compensatie**

De Consumentenbond maakt zich ernstige zorgen over deze situatie en heeft deze kwestie al twee maanden geleden aangekaart.

Ze dringt er bij de supermarkten op aan om de prijsverschillen onmiddellijk op te lossen en de klanten correct te informeren over prijsveranderingen.

Bovendien eist de bond dat klanten worden gecompenseerd voor eventuele eerdere fouten op kassabonnen.

**Albert Heijn blijft achter**

Hoewel winkelketens zoals Jumbo en Plus zich hebben gehouden aan de gemaakte afspraken en verbeteringen hebben doorgevoerd, lijkt Albert Heijn achter te blijven.

Op de bonnen staan nog steeds onjuiste bedragen en de prijzen op de reclameborden in de winkel kloppen al sinds oktober 2022 niet meer.

De beloofde prijsgarantie wordt niet nagekomen en de kassamedewerkers zijn niet op de hoogte van deze garantie, waardoor producten niet gratis worden meegegeven wanneer de bon niet klopt.

**Juridische stappen dreigen**

De Consumentenbond overweegt juridische stappen tegen Albert Heijn en roept de supermarktketen op om samen te werken aan een oplossing voor dit probleem.

Ze benadrukken dat fouten op de kassabon als oneerlijke handelspraktijken worden beschouwd.

**Albert Heijn reageert verbaasd**

Albert Heijn heeft verrast gereageerd op het bericht van de Consumentenbond en beweert voortdurend in gesprek te zijn om verbeteringen door te voeren.

Ze benadrukken dat klanten altijd het product gratis mee krijgen als ze een foutieve prijs op een digitaal prijskaartje signaleren.

**Oproep tot dialoog**

Om inzicht te krijgen in de achterliggende data van het onderzoek, nodigt Albert Heijn de Consumentenbond uit voor een gesprek om gezamenlijk tot een oplossing te komen.

De supermarktketen beweert dat de prijsafwijkingen in minder dan 1 procent van de gevallen voorkomen.

**Klanten moeten alert zijn**

Totdat dit probleem volledig is opgelost, doet de Consumentenbond een dringende oproep aan klanten van Albert Heijn, Jumbo en Lidl om hun kassabonnen zorgvuldig te controleren en eventuele fouten direct te melden.

Het is belangrijk om bewust te blijven van mogelijke prijsverschillen om te voorkomen dat je te veel betaalt voor je boodschappen.

Doorgaan met lezen

Entertainment

Valerio (30) is al twaalf jaar werkloos: ”Ik zoek een rijke dame om mee te trouwen”

Het leven van de dertigjarige Valerio uit Den Haag verkeert in zware omstandigheden.

Hij verwierf recentelijk bekendheid op het internet omdat hij, als dakloze, naar een asielhotel ging en vroeg of hij daar kon overnachten. Helaas kon dit enkel als je vluchteling bent.

Valerio vertelt aan Omroep PowNed dat hij al twaalf jaar op zoek is naar een woning en zich bij talloze instanties heeft ingeschreven.

Hij uit zijn frustratie over de situatie: “Ik word er helemaal gek van. Op dertigjarige leeftijd moet je constant aan mensen vragen: mag ik alsjeblieft bij jou slapen?”

Sinds enkele jaren slaapt Valerio niet meer bij het Leger des Heils, omdat hij probeert er altijd netjes uit te zien en zelfs last heeft van smetvrees.

Hij vermijdt om tussen daklozen te verblijven en slaapt soms bij bekenden of na ontmoetingen in cafés.

Valerio is al enkele jaren werkloos vanwege ernstige ADHD en vertelt dat de staat hem heeft verboden om te werken.

Hij ontvangt slechts 400 euro per maand en voelt zich beroofd van eigenwaarde.

Valerio heeft recentelijk extreme politieke opvattingen aangenomen en zegt nu neonazi te zijn en te geloven in de ideologie van Adolf Hitler.

Hij hoopt op steun van Geert Wilders en pleit voor het vertrek van alle vluchtelingen uit het land.

Ondanks zijn moeilijke situatie blijft Valerio hopen op een beter leven en zoekt hij dagelijks naar een welgestelde weduwe in de Piet Heinstraat.

Hij heeft geen andere opties en doet een oproep aan mensen om hem te helpen, zowel met huisvesting als financiële steun.

Hij is bereikbaar via valentinobasili@hotmail.com en staat open voor hulp van rijke vrouwen die hem willen ondersteunen.

Doorgaan met lezen
Advertentie
Advertentie

Recente berichten

Advertentie

Trending